Vijfjarige maakt make-up tutorials

 

Sommige mensen vinden de video's van Danna Gomez schattig, anderen kunnen er niet over uit dat een klein meisje van slechts vijf jaar oud uitlegt op video hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezicht slanker lijkt en je neus smaller. De kleine Danna maakt Youtube video's waarin zij net als een echte beautyblogger laat zien hoe je jezelf kunt opmaken. Ze laat zien welke producten ze gebruikt en hoe je deze moet gebruiken om jezelf zo mooi mogelijk te maken.

Danna heeft heel duidelijk veel naar make-up tutorials gekeken op youtube en weet er vanalles over te vertellen. Maar is dit wel zo schattig als het lijkt of is het ook schokkend om te zien hoe een vijfjarig meisje bezig is met zichzelf te veranderen met make-up?

Danna is heel serieus in de video's en je kunt aan haar taalgebruik horen dat ze veel make-up tutorials gekeken heeft. Ze kreeg bergen reacties van mensen die de video's als schattige bestempelen en er om kunnen lachen. Een hoop andere reacties gaan over de druk die op jonge kinderen wordt gelegd om er mooi uit te zien. Wanneer je Danna hoort praten over het smaller laten lijken van je neus, is dit natuurlijk niet iets dat een kind helpt om zichzelf te accepteren zoals ze is. Het is niet iets waar een kind zich mee bezig zou moeten houden.

Volgens andere reacties moeten kinderen tegenwoordig mini volwassenen worden en krijgen ze amper de kans om echt kind te zijn. Danna zou volgens hen nog helemaal niet bezig moeten zijn met make-up of youtube video's. Iemand reageerde: ‘'Waarom kunnen we kinderen niet gewoon kinderen laten zijn? Waarom overhaasten we het volwassen worden?'' een ander schreef: ‘'Dit een typisch voorbeeld van het seksualiseren van jonge, onschuldige kinderen.''

De video's zijn gemaakt door de tante van Danna die de video's zo schattig vond dat ze ze online zette. Ze reageerde op de negatieve reacties door uit te leggen dat wat Danna deed gewoon spelen is. De video's zijn geplaatst in overeenstemming met de moeder. Ook legt de tante uit dat Danna ervan houdt om op te treden voor de camera. Kinderen spelen toch ook doktertje, boer en boerin of winkeltje? Danna speelt beautyblogger.

De onderstaande video is gemaakt door een andere meisje, genaamd Mia. Zij wilde graag net zoveel make-up als haar moeder gebruiken.

Aan de ene kant weet Danna erg veel over make-up en kan ze zelfs technieken uitleggen waarmee je gezicht smaller kunt laten lijken. Aan de andere kant komt ook de kinderlijkheid van Danna erg naar voren wanneer ze een hartje op haar wang tekent met oogpotlood en poeder op haar oren doet. Toch blijven de meningen verdeeld.

Ik ben dan ook benieuwd wat jij hiervan vindt en vanaf welke leeftijd jij vindt dat meisjes make-up mogen gebruiken en beauty video's mogen maken.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Irene - Maandag 23 maart 2015 16:20
Dat is echt niet normaal. Als 5 jarige was ik niet eens bewust van mezelf en kleedde mijn moeder mij nog aan en deed mijn haar.

Ik vind dat 12 jaar (middelbare schoolleeftijd) toch wel echt het minimum is om een beetje make-up te gebruiken. En dan heb ik het alleen over wat mascara, blush en misschien wat lipgloss. Ik vind dat foundation, concealer, primer, felle lippenstift, contour en highlighter, wenkbrauw potloden, poeder, of smokey eye look echt wel 16 a 18+ is.

* Note: Wél uitzondering op nagellakjes als je een kinderfeestje hebt, of een beetje glitteroogschaduw voor een speciale dag ofzo. Maar niet écht opmaken.
S. - Maandag 23 maart 2015 17:28
Ik vind het ziek. Ga lekker met Lego bouwen of met poppen spelen.
Ik experimenteerde er in groep acht wat mee (tijdens klassenfeestjes), maar vond het al snel te veel gedoe. Maar op zich vind ik twaalf nog wel vrij jong voor make-up. Sowieso vind ik alleen lichte make-up 'mooi', maar meer dan dat hoeft van mij echt niet. Niemand wordt daar in mijn ogen mooier van. Jaar of vijftien, zestien lijkt me vroeg genoeg.
Anaisa - Maandag 23 maart 2015 18:13
Echt vreselijk dit, zo'n kleine meisjes al geobsedeerd door make-up. Volgens mij is vanaf 12/13 jaar al vroeg genoeg
anoniempje - Maandag 23 maart 2015 18:54
Toen ik de titel las dacht ik 'Aaaawh, wat schattig', maar meteen daarna realiseerde ik me dat ze pas 5 is. Ik vind het nog best heftig eigenlijk, kom op ze is pas 5!
anoniempje - Maandag 23 maart 2015 18:54
Toen ik de titel las dacht ik 'Aaaawh, wat schattig', maar meteen daarna realiseerde ik me dat ze pas 5 is. Ik vind het nog best heftig eigenlijk, kom op ze is pas 5!
anoniempje - Maandag 23 maart 2015 18:54
Toen ik de titel las dacht ik 'Aaaawh, wat schattig', maar meteen daarna realiseerde ik me dat ze pas 5 is. Ik vind het nog best heftig eigenlijk, kom op ze is pas 5!
daisy. - Maandag 23 maart 2015 18:54
je ik vind dit ook heel vroeg. toen ik 5 was zocht mijn moeder uit wat ik aan deed en dacht ik niet eens aan make up. ik ben nu 16 jaar en draag nog steeds geen make up ik vind het zonde om mijn geld eraan uit te geven omdat ik het ook goed vind zonder make up. maar ook daar zijn de meningen weer over verdeeld natuurlijk. andere mensen zouden zeggen 'als je 16 bent hoort het om make up te gebruiken' ofzo.
Anne - Maandag 23 maart 2015 21:49
Toen ik 5 was vond ik het ook leuk om met mama's makeup te spelen hoor. En dan de volgende dag gewoon weer makeuploos naar school toe in mijn oude spijkerbroek en hup de zandbak in. Ik denk dat we niet genoeg weten over de 'achtergrond' van deze meisjes dat we echt een oordeel kunnen vellen.
@anne - Maandag 23 maart 2015 21:57
ja daar heb je wel gelijk in
Inger - Maandag 23 maart 2015 22:48
Als ik ooit een dochter heb mag zij echt niet op 5 jarige leeftijd al naar make-up tutorials kijken!
Ze gaat maar naar Disney films kijken.

Ik vind het bovendien ook de schuld van de moeder. Als jij als moeder veel naar dat soort filmpjes kijkt met je dochter en erg ijdel bent dan doet je dochter dat denk ik na.

Laatst liet een kennisje der dochtertje van 3, ja 3, met nagellak op naar de peuterspeelzaal gaan zodat als haar dochtertje met zand zou gaan spelen niemand der vieze nageltjes zag. Ik bedoel HALLO?!
Het is een kind. Ik deed vroeger mijn oudste tuinbroek aan naar de peuterspeelzaal en ik ging lekker ravotten.

Nop zo ouders zo kinders
Inger - Maandag 23 maart 2015 22:49
p.s. En op een verjaardag nep prinsessen make-up prima.....
Maar alleen tijdens speciale gelegenheden enzo....
Laat dan maar kliederen, net als met verf. haha
Iris - Dinsdag 24 maart 2015 10:25
Helemaal mee eens met Anne.
Wie weet wat ze doen als de camera niet draait.
Anoniem - Dinsdag 24 maart 2015 15:47
Natuurlijk is het vroeg, maar toen ik 7/8 was vond ik het ook super leuk om me op te maken met vriendinnen. Dan maakten we ook van zulke 'tutorials' , maar zodra de makeup eraf was ,was er niks aan de hand en speelden we gewoon weer verder. Er is niks mis mee als kinderen jong makeup willen dragen, zolang het voor de lol is en ze zonder makeup ook gewoon naar buiten durven en zich niet lelijk of anders voelen.
Elke - Dinsdag 24 maart 2015 22:35
Ik vind het geen probleem dat deze 5-jarige meisjes met make-up en er mooi uitzien bezig zijn.Ze willen het duidelijk zelf en vinden het leuk om te doen. Ik denk dat je het aan ieder meisje zelf moet overlaten wanneer ze met make-up wil beginnen. Maar met 7 a 8 jaar moet je toch wel begonnen zijn het dagelijks dragen van make-up om er mooi verzorgt er uit te zien.