Project Positief Tag: Laura

 

Al eerder hebben jullie de Positief Tag van Scarlet kunnen lezen waarin zij vragen beantwoordde over positief blijven in het leven. Dit is soms best lastig en al helemaal als je kampt met allerlei problemen en als je moeilijke dingen meemaakt. Ik heb ook genoeg dingen meegemaakt en momenten gekend waarop het niet lukte positief te zijn maar hierdoor merkte ik ook hoe belangrijk dit is. Positief blijven helpt je door moeilijke momenten en het geeft hoop. Ik zal ook dezelfde vragen als Scarlet beantwoorden om te laten zien hoe ik dit doe. Binnenkort kunnen jullie ook de tag van Nouska lezen.

quote

♥ Wat is je favoriete quote en waarom?
Er zijn heel veel quotes die ik heel mooi vind en waar ik steun uit haal. Vaak worden deze quotes wel ondersteund door dingen die ik zelf heb meegemaakt of is het iets wat tegen mij gezegd is door een bijzonder persoon, iemand die mij kan raken en waar ik in geloof. Ik vind de bovenstaande quote heel erg mooi: "Enjoy the little things in life. For one day you may look back and realize they were the big things." Ik denk dat mensen constant streven naar het grote geluk: alle grote mijlpalen die mensen willen bereiken. Hierdoor is vaak minder aandacht voor het proces, de weg er naar toe en alle mooie dingen die spontaan op ons pad komen. Er wordt voorbij gegaan aan het kleine geluk en ik heb ingezien dat juist die kleine mooie momentjes voor een groot geluksgevoel zorgen. Steeds meer geniet ik van de kleine dingen in het leven en zie ik in dat deze momenten zo waardevol zijn, dat het voor groot geluk zorgt.

Verder heb ik heel veel aan de quote: "Ook de moeilijkste momenten liggen ooit in het verleden" en de gedachte dat dingen wel goed komen en dat sommige dingen zichzelf oplossen. Ik heb in mijn momenten heel wat keren gedacht dat het nooit meer goed zou komen. Dat alles zo zou blijven gaan en dat ik mij voor altijd zo ongelukkig zou voelen. Maar elke keer heb ik gezien dat er momenten komen waarop er weer lichtpuntjes zijn. Momenten waarop ik toch meer aankon dan ik dacht en mij toch weer beter ben gaan voelen. Ik heb dus heel veel steun aan deze gedachten en het zorgt er ook voor dat ik momenten dat ik mij minder goed voel ook beter kan accepteren en er kan laten zijn.

♥ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Ik heb altijd de droom gehad om een gezin te hebben, een leuke baan en een mooi huis waar wij ons thuis voelen. Maar het belangrijkste is dat we gezond en gelukkig zijn. Ik zou graag een eigen praktijk willen starten waarin ik mensen begeleid die worstelen met uiteenlopende levensvragen en problemen in de vorm van individuele en groepsbegeleiding en trainingen. Verder lijkt het mij erg leuk om nog meer van de wereld te zien en mooie reizen te maken en misschien ook tijdens deze reizen iets te betekenen voor anderen.

♥ Wat betekent geluk voor jou?
Ik denk dat er een groot verschil is tussen geluk hebben en gelukkig zijn. Ik denk dat wij al heel veel geluk hebben omdat wij in Nederland wonen en alles hier goed geregeld is. Dat wij een dak boven ons hoofd hebben, eten hebben en de mogelijkheid hebben om onszelf te ontwikkelen tot een zelfstandig volwassene. Daarnaast hangt geluk voor mij ook sterk samen met gezond zijn. Lichamelijk en geestelijk. En bij dit laatste kom ik al snel op gelukkig zijn. Ik vind het moeilijk te beschrijven wat dit echt is voor mij. Het is een gevoel wat door verschillende factoren bepaald wordt en waarbij vooral gezondheid een rol speelt. Het heeft voor mij ook te maken met een veilige plek hebben. Een sociale omgeving waarin je jezelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Liefde speelt voor mij ook een belangrijke rol hierin; liefde van mijn familie, partner, vrienden, etc. Ik herken mij ook heel erg in wat Scarlet zei: Vrij zijn. Het vrij zijn van angsten en het kunnen omgaan met zorgen.

Laura


♥ Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Ik denk dat heel veel mensen mij kunnen opvrolijken. Dit hoeft niet perse een bepaald iemand zijn. Een hilarisch moment, een lach van een vreemde, een lief filmpje, etc. Maar ook vrienden en familieleden kunnen mij opvrolijken.

♥ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Eigenlijk voor bijna niks. Zelfs als ik op vakantie ga en ik moet 's nachts vliegen denk ik direct: "O my god, waarom ging ik dit ook alweer doen?" Ik ben heel erg gehecht aan mijn bed en op het moment dat ik slaap is niks belangrijker dan dat. Alhoewel, nu ik er over nadenk sta ik wel altijd, ook 's nachts, klaar voor mensen die belangrijk zijn voor mij. Dus als er iets is, kunnen zij mij altijd wakker maken.

♥ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Hahaha, dat is heel stom maar als ik er aan denk moet ik nog steeds lachen. Het is wel zo'n momentje van dat je er bij had moeten zijn maar goed... ik had een speelgoed kameel gekocht toen ik op vakantie ging naar Marrakech omdat we daar een bepaalde foto van wilde maken in de woestijn. Mijn vader had een nieuw aquarium gekocht waar hij super blij mee was en een paar dagen ervoor hadden wij het nog over hoe verschrikkelijk wij al die neppe dingen voor in een aquarium vinden. Maar goed, op gegeven moment zat ik met de vriend waar ik ook mee naar Marrakech was naar het aquarium te kijken en op gegeven moment keken we allebei naar de kameel. Toen hebben we hem in het aquarium gezet en we konden alleen maar lachen. Stiekem vonden we het geniaal en het stond ook nog eens leuk. Mijn vader kwam er een dag later pas achter. Maar de kameel, nu aquameel, staat er nog steeds in.

♥ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben heel trots op het punt waar ik nu sta in mijn leven. Op dat ik mijn diploma heb gehaald, dat ik een leuke baan heb maar bovenal dat ik ben wie ik ben na wat ik heb meegemaakt. Ik ben heel trots op hoe ik mijn leven heb opgepakt nadat ik mijn moeder verloor en op hoe ik nu in het leven sta. Ik had nooit verwacht dat het mij op deze manier zou lukken.

♥ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
"Always remember that you are braver than you believe, stronger than you seem, smarter than you think & twice as beautiful as you'd ever imagined."

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Donderdag 11 december 2014 15:09
Je bent zo'n inspirerend persoon voor mij Laura!
Dankjewel dat je dit wilde delen! (:
anoniempje - Donderdag 11 december 2014 15:43
Leuke blog!
Het is zo fijn om te lezen...
Maanmeisje - Donderdag 11 december 2014 16:21
Mooi!
C. - Donderdag 11 december 2014 18:59
Leuke blog en wat een super mooie foto Laura!
memari - Donderdag 11 december 2014 19:46
mooie blog, mooie foto's.

Ik mis jullie, had een time-out genomen om even wat orde op zaken te stellen.
Nu moet ik 2 maand wachten eer mijn account weer geactiveerd mag worden vd helpdesk ;o(
niet echt leuk met de feestdagen voor de deur, buiten niks te doen dan kou wind regen.
ik mis mijn vrienden binnen kan niks van me laten horen of ze fijne feestdagen wensen.
sindy - Donderdag 11 december 2014 20:30
Prachtig, wat een mooie blog.
JustmeXx - Donderdag 11 december 2014 22:00
Prachtige blog! Heeft mij echt geraakt in zijn simpliciteit... Dankje :)
marleen - Donderdag 11 december 2014 22:55
een aquameel... haha zalig ik lig al mee plat (visuele fantasie)
h - Vrijdag 12 december 2014 05:39
Wooooooo, die foto! :) super mooi laura!
S* - Zaterdag 20 december 2014 22:36
Ik vind het mooi om te zien hoe, met wie en wanneer je contact maakt met de mensen om je heen waar je om geeft. Ik vraag me af of je jezelf weleens verliest daarin. Of misschien nu niet meer, hoe was het dan voorheen en hoe ben je daar overheen gegroeid?
Ik vind je antwoorden heel bewust geschreven. Bewust vanuit je gevoel ook vooral.
Mooie foto trouwens.

Liefs