Project Positief Tag

 

Op een aantal blogs kwamen wij de Project Positief Tag tegen. Het origineel is volgens mij van Dagmar Valerie. De tag bevat verschillende vragen over hoe positief te blijven in het leven. Deze tag vonden we daarom wel bij Proud2Bme passen. Als team hebben we de tag allemaal afzonderlijk ingevuld. Ik was al eerste aan de beurt en vond het heel leuk om deze vragen te beantwoorden. Hopelijk kunnen mijn antwoorden jou weer een klein beetje extra positiviteit opleveren. Voel je vrij om onder deze blog ook voor jezelf de vragen te beantwoorden, allemaal of gewoon een paar die jou aanspreken. De komende weken kan je ook de tags van Laura en Nouska online verwachten.

vie

♥ Wat is je favoriete quote en waarom?
Ik heb twee favoriete quotes. De eerste is degene die ik op dit moment het meest 'gebruik' en dat is C'est la vie', Frans voor 'Zo is het leven'. Er gebeuren nare dingen in het leven en daar valt niet altijd wat aan te doen. Je kan hier boos om worden, hard tegen vechten, maanden van in de put zitten óf het proberen te accepteren. Dat laatste is ook direct het meest moeilijke, maar uiteindelijk wel het meest waardevolle en helpende. Natuurlijk begrijp ik dat wanneer het ook een hele heftige gebeurtenis gaat of een heel groot verlies, je niet zomaar kan accepteren, dan zal je vaak wel degelijk door alle stadia van rouw moeten, alvorens er enige acceptatie mogelijk is. Toch kan op termijn ook dan de quote 'C'est la vie' helpen bij het accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals je wilt dat ze gaan en dat het leven nu eenmaal heel oneerlijk is.

De tweede quote is 'Pain is inevitable, suffering is optional'. Deze quote staat voor mij voor het feit dat pijn hebben in het leven onvermijdelijk is, maar dat aan mij de keuze is of ik tijden eronder lijdt of dat ik er het beste van maak. Ik vind dit een hele krachtige zin die ik ooit eens gehoord heb bij Oprah Winfrey.

♥ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Ik heb niet zoveel materialistische dromen, omdat ik uit ervaring weet dat spullen met op de lange termijn niet gelukkig maken. Mijn droom is om voor lange tijd echt te kunnen genieten, echt voluit te leven zonder me zorgen te maken over allerlei dingen. Dit lukt me al veel beter dan vroeger, maar dit zou ik nog graag veel verder ontwikkelen. Een andere, wel iets meer materialistische droom, is om ooit samen met Joyce naar Frankrijk te verhuizen.

x

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk betekent voor mij vrij zijn. Vrij zijn van zorgen en angsten. Daarnaast betekent geluk, liefde voor mij. Liefde is het meest belangrijke onderdeel van het leven, denk ik. Zonder liefde, geen geluk.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn hond Sjors kan me zeker opvrolijken. Sjors is, als hij niet slaperig is, altijd vrolijk als hij me ziet. En als hij wel slaperig is, dan is hij super knuffelig en daar word ik ook weer vrolijk van. Ook kan Joyce me meestal opvrolijken. Tenslotte kan ik vaak ook veel plezier hebben met Nouska en Laura op kantoor. Als ik dan wat minder vrolijk wakker ben geworden, gaat dat meestal snel voorbij als ik even op kantoor zit.

♥ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Ik denk voor een bijzondere reis, bijvoorbeeld naar Sri Lanka, al vind ik ver reizen wel dood eng! Ook voor een vakantie naar Curacao. Daar ben ik nu twee keer geweest en daar kan ik echt genieten en ontspannen.

curacao

♥ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Dat was tijdens een congres. Er ging een dame spreken, maar die praatte zo bijzonder, alsof ze bij Teleac werkte en alles in een bepaald ritme oplas. Ik zat al 1,5 uur naar allemaal sprekers te luisteren, dus was een beetje melig geworden. Toen die dame begon te spreken, moest ik (niet hardop!) erg lachen.

♥ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben natuurlijk heel trots op Proud2Bme. Iets wat begon bij een eenvoudige Hyves pagina en inmiddels is uitgegroeid tot de grootste e-health website van de Benelux. Daarnaast heb ik trots op de blog die ik samen met Joyce ben gestart. We wilden al heel lang iets samen maken en nu hebben we eindelijk die stap gezet.

♥ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Ja er zijn de afgelopen 10 jaar zoveel dingen die ik heb geleerd, maar ik zal er eentje proberen uit te kiezen. Ik denk dat ik dan ga voor 'Richt je op jezelf en op je eigen ontwikkeling in plaats van om je heen te kijken naar anderen'. Toen het niet goed met mij ging had ik erg de neiging om mezelf voortdurend te vergelijken met anderen. Ik kwam er dan altijd slechter uit. Zij hadden meer bereikt, waren knapper en ga zo maar door. Ook had ik snel de neiging om iets negatiefs te bedenken over die anderen, zodat ik mezelf niet zo slecht en minderwaardig hoefde te voelen. Dat laatste is iets wat ik hier op Proud2Bme ook vaak zie gebeuren. Ik begrijp het, maar heb gelukkig ook geleerd dat het je geen mooi mens maakt. Sterker nog, het maakt je lelijk en onaangenaam. Ik richt me nu veel meer op mijzelf en mijn eigen ontwikkeling. Mensen die het beter (of anders ;)) dan ik doe, vind ik nu interessant in plaats van irritant.

liefs scarlet

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lot1995 - Woensdag 3 december 2014 12:40
Mooi blog om zo stil te staan naar mooie en fijne dingen in het leven!
s-kubus - Woensdag 3 december 2014 12:51
Je quotes zijn mooi maar het is wel inevitable....

liefs
Maanmeisje - Woensdag 3 december 2014 13:50
Mooie blog! Eén van mijn favoriete quotes (ik heb er een heleboel) is: She was like the moon, part of her was always hidden away. Omdat ik die erg bij mijzelf vind passen. Ik durf mijzelf niet (helemaal) te laten zien, wat vooral komt doordat ik me erg minderwaardig en niet goed genoeg voel. Je mag mij 's nachts wakker maken om naar de maan en de sterren bij heldere hemel te kijken, want dat vind ik prachtig om te zien :-).
vonD - Woensdag 3 december 2014 14:04
Hahahaha drie vrouw op het congres, ik ben het er zo mee eens, ze klonk echt hilarisch :')
Maanmeisje - Woensdag 3 december 2014 14:12
O, het verhaal achter die quote is trouwens niet erg positief ;-)... Een positievere favoriet is: Just when the caterpillar thoguht the world was over, it became a butterfly. Die quote vind ik erg mooi en hoopvol klinken.
Maanmeisje - Woensdag 3 december 2014 14:12
*thought
Me - Woensdag 3 december 2014 15:38
leerzame antwoorden van jou Scarlet. Dank je voor het delen.
Eliza - Woensdag 3 december 2014 17:10
Veni vide vice
anoniemje - Woensdag 3 december 2014 17:57
Wauw, super blog. Ik krijg meteen een veel beter gevoel.
Kunnen jullie misschien meerdere blogs doen (zoals dit)
Of quotes

Leuke foto's trouwens, Scarlet!
Kaylee - Woensdag 3 december 2014 20:51
Mooie blog, het is goed om soms bij die dingetjes stil te staan. En ik vind het zowiezo altijd leuk om zulke dingen van anderen te horen!
Ingrid - Woensdag 3 december 2014 21:06
Mooie blog dit weer, ik hou echt van dit soortblogs ze geven me een positieve boost en inspireren me. Het mooiste vind ik inderdaad geluk is vrij zijn van zorgen en angsten en ook voluit leven en genieten, ik ben op weg ook maar het was a long way to go ;) En heel belangrijk op mezelf richten en mijn geliefden, niet meer vergelijken,om me heen kijken, bang zijn voor wat andere mensen vinden. Niet makkelijk afgeleerd maar lukt al beter. Thanks for sharing Scarlet, ben erg benieuwd naar die van Nouska en Laura! x
Xxxxx - Woensdag 3 december 2014 22:42
Ik kan echt wat leren van je antwoorden, scarlet.
Dit zijn goede en mooi vragen om even bij stil te staan.

Ik ben benieuwd naar Nouska's en Laura's antwoorden
Cristina6 - Donderdag 4 december 2014 16:51
Heel mooie blog en die tip... neem ik alvast mee! Dank je wel, Scarlet!
S* - Zaterdag 20 december 2014 22:30
Is geluk dan wel mogelijk voor jou Scarlet? Hoe realistisch is het om geen zorgen en angsten te hebben? Of gaat het je dan om specifieke dingen? Ik vind het een mooie omschrijving, maar wellicht blijft je altijd strevende omdat het een ongrijpbaar doel is. Leuke antwoorden verder en mooi dat jij en Joyce de blog toch zijn aangegaan. Hoe sta je daar nu in?

Liefs