Project Postief Tag: Nouska

 

Al eerder konden jullie de Project Positief Tag van Scarlet en Laura lezen. Het is een Tag die je kan helpen om positief naar het leven te kijken. Als team hebben we de tag allemaal afzonderlijk ingevuld. Ik hoop vooral dat jij ook na gaat denken over deze vragen of je laat inspireren door onze antwoorden erop. Positief zijn is enorm belangrijk en als je het moeilijk vindt, kun je er veel in leren. Voel je vrij om onder deze blog ook voor jezelf de vragen te beantwoorden, allemaal of gewoon een paar die jou aanspreken. 

hoedje

♥ Wat is je favoriete quote en waarom?
Ik ben niet zo heel erg van de quotes, maar ''Als het fout gaat is het ook goed'' is er een die ik al jaren erg mooi vind. Vroeger stelde ik enorm hoge eisen aan mezelf die ik niet waar kon maken. Er ging veel mis en daar baalde ik van. Tegenwoordig probeer ik natuurlijk nog steeds mijn best te doen voor dingen, maar als er iets fout gaat, komt het altijd weer goed. Ik kan daardoor beter loslaten en verder gaan.

Het woordje 'ook' kun je daarbij ook nog anders interpreteren. Iets dat fout gaat in je leven, zoals een relatie, een opleiding of als je ziek wordt, heeft namelijk tegelijkertijd ook iets goeds. Het goede deel hierin is vaak erg klein, maar toch belangrijk. Het is namelijk het deel waarvan je leert. Van een relatiebreuk leer je dat je zonder die persoon ook verder kunt, dat het beter is en het verdriet over gaat. Van een mislukte opleiding leer je omgaan met een niet voorspelde loopbaan en van ziek zijn kun je leren om van kleine dingen te genieten, dankbaar te zijn voor wat wel werkt en goed voor jezelf te zorgen. Als iets fout gaat, is het ook goed. Grote en kleine fouten.

♥ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Iets waar ik vanaf dat ik klein ben al van droom is moeder worden. Ik weet dat dit niet iets is waar je zomaar voor kunt kiezen, dus ik hoop en droom dat het mij ooit mag overkomen. Verder heb ik nog een heleboel kleine dromen. Ik zou graag een eigen huisje willen met een moestuin. Ik zou graag met een camper een hele tijd op vakantie gaan en wat meer van de wereld ontdekken. Andere dromen gaan over de inrichting van mijn huis later, een winkeltje of iets met een zorgboerderij. De dromen die ik heb zijn heel groot en heel klein. Ik hoop dat er zoveel mogelijk uitkomen. 

proud

♥ Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is iets dat ik niet kan begrijpen of omschrijven. Ik weet wel wat mij helpt om er in de buurt te komen van geluk. Geluk is vooral een moment. Een momentje van liefde, plezier, ontspanning, iets lekkers proeven of tevredenheid. Geluk is niet enkel een euforisch gevoel dat alle dagen van het jaar aanwezig is. Het is wel iets waar ik meer bij heb leren stilstaan. Ik haal op dit moment heel veel geluk uit de mensen waar ik van hou om mij heen. Liefde is enorm belangrijk als het om gelukkig zijn gaat. De rest kan me dan gestolen worden. 

Ik heb geluk dat ik op dit moment in mijn leven ben waar ik ben. Ik mag in mijn handjes knijpen, als ik soms de droevige verhalen van anderen hoor. Dankbaarheid en geluk gaan daarom heel erg samen als het gaat om blij zijn met het leven. Ik leef nu, niet morgen en niet gisteren. Daar mag ik blij mee zijn en vooral van genieten. 

♥ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Ik houd enorm van slapen, maar voor een lieve knuffel van iemand wil ik best wakker worden. Toch kun je mij beter lekker lang laten slapen en 'smorgens pas wakker maken. En dan het liefst natuurlijk met en ontbijtje in bed!

♥ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben enorm trots op dat ik mijn eetstoornis heb overwonnen en op mijn werk voor Proud2Bme. Toch zijn er inmiddels al een heleboel andere dingen die ik ook overwonnen heb ik mijn leven en waar ik trots op ben. Ik ben er in ieder geval heel erg trots op dat ik sta waar ik nu sta in mijn leven. Dat ik voor mezelf kan zorgen, een baan heb, liefde heb om mij heen en een heel gezellig, maar klein huisje. Daar ben ik niet alleen heel trots op, maar ook enorm dankbaar voor.  

hoedje

♥ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Mijn werk is eigenlijk het meegeven van allerlei verschillende boodschappen rondom herstel en het leven. In mijn blogs wil ik vaak vooral meegeven hoe belangrijk liefde is voor jezelf. Als je lief kunt zijn voor jezelf, heb je ook zoveel meer liefde te geven. Hoe moeilijk het ook is, herstel is altijd mogelijk, in welke mate dan ook. Blijf de positieve kant op kijken, dan zal het ook jou lukken. Zorg goed voor jezelf, wees lief voor jezelf en laat mensen toe in je leven. Het leven doet soms pijn, maar toch kun je gelukkig zijn. Het leven heeft een hoop minpunten, mensen hebben een hoop minpunten, maar als jij je richt op wat wel mooi is, maakt dat zoveel goed!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Katja - Donderdag 18 december 2014 19:29
Super mooie antwoorden en ik blijf die tweede foto vooral heel erg mooi vinden :).
Maanmeisje - Donderdag 18 december 2014 19:47
Heel mooie, ontroerende antwoorden. Erg leuk, die Project Positief Tags van jullie.
iki - Donderdag 18 december 2014 19:54
mooie woorden, dank!
kate02 - Donderdag 18 december 2014 20:14
Wow! Nouska! Wow! Wat een mooie foto! En wat een prachtig mooie meid ben jij!
Ja ik kan niet stoppen met het te zeggen haha!
Verder je uitspraak had ik nog nooit gehoord, die ga ik proberen aan te denken. Ik vind het een goede!
Wat heb jij mooie dromen zeg!
Leuke blog weer! Persoonlijke blog vind ik altijd leuk!
Liefs x!
Quirine - Vrijdag 19 december 2014 08:27
Jou positiviteit is zo motiverend!
Hele mooie woorden. Dankjewel Nouska!
Anniek - Vrijdag 19 december 2014 08:33
Ik moest lachen om deze zin:
...en een heel gezellig, maar klein huisje...

Nu lijkt het eigenlijk negatief en als je het had omgedraaid 'een heel klein, maar gezellig huisje... dan eindig je met positief en ziet zo'n zin er heel anders uit. Wat taal allemaal wel niet kan doen.

nu weer even on-topic:
Leuke en fijne antwoorden Nouska!
lisa - Vrijdag 19 december 2014 13:59
mooi geschreven!
S* - Zaterdag 20 december 2014 23:06
Je lijkt heel goed te weten hoe de wereld voor jou in elkaar steekt. Knap dat je ook rust weet te vinden in wat je (nog) niet kan. Waar zie je jezelf dan over 10 jaar? Je quote sla ik op. Vind hem veelzijdig en veelzeggend ;-)

Liefs