Ploggen: de week van Phoi Cai 21

 

Het is weer tijd voor een nieuwe Plog van mij. Soms heb ik het idee dat mijn weekjes maar wat saai en rustig zijn, maar dat is eenmaal hoe het nu is. Het was wel erg wennen geweest aangezien ik voorheen graag leuke uitjes plan, maar dat zit er niet altijd meer in met Romy. In tegenstelling tot vroeger sta ik stil staan bij andere kleinere dingetjes waar ik nu ontzettend veel plezier uit haal. Ik hoop dat jullie het toch weer leuk vinden om mijn weekje te zien! 

collage

♥ Maandag
Zoals altijd werk ik vandaag zowel in de middag als de avond en is mijn dag verder nogal rustig. Terwijl mijn man is gaan zwemmen met Romy heb ik de boel thuis schoongemaakt. In de middag gingen zij met oma schoentjes scoren voor Romy. Die kreeg ze voor haar verjaardag maar doordat we de afgelopen weken ziekjes waren is het er nog niet van gekomen. Uiteindelijk zijn het deze roze schoentjes geworden. Ze zijn erg leuk en Romy loopt er graag in. In de middag begon ik me weer niet zo goed te voelen en besloot ik om maar binnen te blijven. Normaal gesproken ga ik nog wel even een frisse neus halen, maar toen ik zag dat het begon te sneeuwen was mijn keuze snel gemaakt! Na het werken 's avonds ben ik snel mijn bed in gedoken.

maandah

♥ Dinsdag
Vandaag zijn we samen een dagje vrij en gaan we op pad. Gelukkig voelde ik me al een stuk beter en kon het doorgaan. Mijn man kwam namelijk met het idee om naar de Orchideeën Hoeve te gaan in Luttelgeest. Het was een klein uurtje rijden dus dat was goed te doen. Vorige week had ik een nieuwe draagzak gehaald van Ergobaby zodat Romy beter zou zitten. Dit konden we meteen testen en uiteindelijk had Romy grotendeels van ons bezoek in de draagzak gezeten bij mijn man. Het is dus goedgekeurd! 

dinsdag

Naast bloemen waren er ook enkele diertjes te zien. Zo was er een vlindertuin met leguanen. We hebben er welgeteld één gezien haha. Daarnaast waren er kleine aapjes en lori's. Maar ik vind de orchideeën echt het mooist. Het zijn mijn favorieten! Alleen heb ik er thuis maar één op de slaapkamer staan, doordat onze katten ze van de vensterbank tikken in de woonkamer.. Erg jammer!

dinsdag

In de avond waren we doodop en hebben we even gekozen voor het gemak. We hadden pizza's besteld en hebben vooral nagenoten van een hele leuke dag!

♥ Woensdag
Inmiddels ben ik al behoorlijk gewend aan het dagritme van Romy, maar één ding wat ik nog steeds erg lastig vind is het vroeg wakker worden. Ze wordt rond 6 uur in de ochtend wakker en met wat geluk tut ze nog wat door tot half 7. Ergens prijs ik me gelukkig dat ze al tot 6 uur door slaapt, maar poehhh het wakker worden in het donker is zo niet mijn ding! Gelukkig maakt haar vrolijkheid en het ontbijtje op bed veel goed.

woensdag

Vandaag had ik iets meer moeite met het wakker worden dus heb ik de rest van de dag rustig aan gedaan. Ik heb nog wel even een wandeling gemaakt maar doordat het zooooo koud was hield ik mijn handen warm in de handschoenen. Ik heb dus geen foto's gemaakt. In de avond had mijn man de nieuwe buggy opgehaald. We hebben een ontzettend fijne kinderwagen maar die past niet op mijn mamafiets. Daarom hebben we een simpele buggy aangeschaft die we wel kunnen meenemen op de fiets. Doordat mijn man de buggy op ging halen, had Romy al gegeten toen hij thuis kwam. Terwijl hij naar bed bracht, had ik onze avondeten gemaakt. Toen ze sliep konden we op de bank ploffen met een lekker maaltijdje en konden we gezellig bijkletsen. Wat was dat weer fijn en ontzettend lang geleden dat we dit hebben gedaan! Daarna heb ik in een tijdschrift gelezen. Ik weet dat het tegenwoordig allemaal digitaal kan, maar het bladeren in een tijdschrift heeft echt wel iets!  

woensdag 

♥ Donderdag
Vandaag is Romy volgens de boeddhistische kalender jarig. Op deze verjaardagen doen we nooit iets uitgebreids, maar is het wel de traditie om een rood envelopje te geven met daarin wat geld. Het is bedoeld om haar daarmee goed geluk te wensen en dat vind ik wel mooi om mee te geven. 

donderdag

In de middag gingen we met mijn zusje lunchen in de stad. Daarvoor ging ik nog even wat winkels in en kwam ik dit schattige knuffeltje tegen. Romy vond het ook heel erg leuk dus die mocht mee. Daarna gingen we dus een hapje eten. Ik had ontzettend zin in noedels dus de keuze was snel gemaakt. Wij zijn van kleins af aan gewend om ook in de middag warm te eten en met de kou was het een heerlijk warm maaltijdje om aan op te warmen. 

donderdag

♥ Vrijdag
Tegenwoordig ga ik steeds makkelijker met Romy met de bus op stap. Het was iets wat me een lange tijd tegen zat omdat ik bang was dat Romy zou huilen in de bus en ik niet wist wat ik eraan kon doen. Door het gewoon te doen, merk ik dat het best goed gaat en daardoor vind ik steeds meer vrijheid in mijn doen en laten. We zijn vandaag met de bus naar een winkelcentrum geweest voor wat boodschappen. Ik kwam ook deze stroopwafels tegen en ik ben dol op haagse hopjes. Dit lijkt me een lekkere combi! En omdat het er op leek dat het nog wel even ging duren voordat het lente word, heb ik wat bloemen voor mezelf gekocht. Op deze manier komt er toch nog wat kleur in huis!

vrijdag

In de middag heb ik wat huishoudelijke taken gedaan en gespeeld met Romy. Ze heeft voor haar verjaardag een theesetje gekregen en daar speelt ze heel graag mee. Als tussendoortje had ik deze black/white Lion genomen. Het zag er zo lekker uit! Jammer genoeg viel het voor mijn smaak wat tegen. Ik miste de karamel! In de avond heb ik nog fijn gewerkt en toen zat mijn dagje er alweer op. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Als zaterdaguitje hebben mijn zussen en ik een dagje Rotterdam gepland. Mijn ouders zijn nu in Vietnam en we krijgen regelmatig foto's van het eten daar toegestuurd. Daardoor kregen we echt zin in Pho. Dit is een Vietnamees noedelgerecht. In Rotterdam hebben ze een restaurantje met heerlijk Vietnamees eten en vandaag gingen we daar onder andere naartoe. We hebben ook een bezoekje gebracht aan de Markthal en ik was ook naar Sostrene Grene geweest voor deze super schattige kussens voor op Romy's leesbankje. Gelukkig hadden ze het daar wel op voorraad!

 zaterdag

In de avond kwamen mijn schoonouders eten en hebben we daarna 'Weet ik veel' gespeeld. De buurtjes kwamen daar ook nog voor langs en het was een ontzettend gezellige avond. Het was alleen wat laat geworden en dat zijn wij echt niet meer gewend. Overigens was het ook echt niet zo laat, maar voor ons doen dus wel. Zoals je ziet waren we best moe aan het einde van de avond hihi.

zaterdag

♥ Zondag
Uitslapen zit er vandaag niet in dus het was een kort nachtje... Vandaag staat wederom in het teken van werken. In de ochtend deed ik dit aan de eettafel en Ika kwam er gezellig bij. Dit vond ik helemaal niet erg! Zij was heerlijk warm en ik had het koud... Samen was het precies goed. 

zondag

Omdat het zonnetje zo heerlijk scheen, kon ik een wandeling buiten niet weerstaan. Ik deed Romy in de draagzak en met mijn zus hebben we gewandeld richting de supermarkt. Ik moest toch nog wat boodschapjes meenemen. Het zonnetje scheen zo lekker dat we een milkshake hadden gehaald. Wat was het fijn om er even uit te zijn!

zondag

In de middag en avond heb ik nog gewerkt en toen zat mijn weekje er alweer op. Zoals altijd vliegt een week voorbij en ondanks dat het ontzettend koud was, hebben we deze week toch nog zonnig afgesloten. Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik ben echt klaar voor de lente! Ik hoop in ieder geval dat jullie het weer leuk vonden om mee te kijken en tot snel weer!

 

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/hssuite/modules/cms/inc_cms_frontend_feed2012.php on line 480

Reacties

Eke - Maandag 5 maart 2018 19:08
Niet onzeker zijn over je plogs hoor, Phoicai! Ik vind juist altijd dat je leuk schrijft en lees/bekijk je plogs met plezier.
aloe - Maandag 5 maart 2018 19:23
ik vind het leuk je plogs. Ik word ook moeder en ben benieuwd hoe dat gaat en hoe je dat doet. bedankt, fijn dat je ook voor jezelf zorgt, met bloemetjes kopen en lekkere dingen. mm!!
Daphneexx - Maandag 5 maart 2018 19:40
Aah leuk weer jou plog!! Romy lijkt me echt een dropje! Het helpt me echt om te zien hoe jij iedere dag gewoon wat leuks doet/lekkers voor jezelf pakt.. daar kan ik echt voorbeeld aan nemen.

Fijne week
Nerveus - Maandag 5 maart 2018 19:58
Wat een leuke en uitgebreide plog! Erg leuk om je week te zien en wat je zoal doet. De orchideeën hoeven lijkt me een erg leuke plek om eens heen te gaan, alleen is het een beetje ver vanaf mijn woonplaats. Misschien moet ik even kijken of ze iets gelijksoortig bij mij in de buurt hebben. En wat is Romy alweer groot zeg! De tijd gaat snel.
Waar in Rotterdam is dat restaurant met Vietnamees eten? Dat ziet er namelijk heerlijk uit!
Phoi Cai - Vrijdag 9 maart 2018 21:39
Het is restaurant Pho Rotterdam. Echt een aanrader!

Liefs
Floor - Maandag 5 maart 2018 20:14
Leuk hoor!
Levina - Maandag 5 maart 2018 20:40
Je plog is wel leuk maar ik zie weinig dingen over eten.. het gaat meer over wat je hebt gedaan en over je kind...!denk dat het meer helpt als je laat zien eat je daadwerlijk eet... tenminste voor mij... dat geeft je inspiratie, om te zien wat “normaal” is..
Kim - Dinsdag 6 maart 2018 15:42
Hoi, ik kan me voorstellen dat dat soort berichten helpend kunnen zijn, alleen zijn de 'plogs' die op Proud2bme geplaatst worden niet alleen om te laten zien wat iemand eet. De plogs zijn volgens mij juist bedoeld om te laten zien wat de medewerkers zo ongeveer doen in een week en om te laten zien dat niet alles om eten draait/hoeft te draaien als je bent herstelt. Ik vind de plogs vaak mooi omdat ze juist laten zien dat eten een leuke bijkomstigheid is in veel gevallen, een keer lekker uit eten met vrienden of familie, of lekker snel een pizza in de oven schuiven na een drukke dag omdat je geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Hopelijk kan je dus ook uit de plogs juist inspiratie halen om te zien wat 'normaal' is! Daarbij plaatst Proud ook regelmatig video's waarin de medewerkers de hele dag filmen wat ze eten om een beeld te geven van hoe een normaal eetpatroon eruit kan zien, dus misschien kan je die nog eens opzoeken. Ze staan onder andere op youtube!
Phoi Cai - Vrijdag 9 maart 2018 21:42
Hoi Levina,

Ik kan me voorstellen dat je dit mist! Zoals Kim zegt is een plog inderdaad bedoelt om een beeld te geven van het dagelijks leven. Misschien kan je hier een kijkje nemen: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat Soms wordt er een dagje eten bijgehouden of zelfs een week aan lunches, avondeten of ontbijtjes. Ik hoop dat je daar ook inspiratie uit kan halen.

Liefs
Jacobien - Maandag 5 maart 2018 21:00
Ik vind je plogs ook leuk om te lezen! Het leven van een moeder.
C - Maandag 5 maart 2018 22:42
waar heb je die lion gehaald?
Phoi Cai - Vrijdag 9 maart 2018 21:44
Hey C,

Dit is een lion die ik alleen nog in een Duitse supermarkt heb gezien. Wie weet heeft iemand het ook in Nederland gespot?

Liefs
Lost girl - Dinsdag 6 maart 2018 01:28
Hoezo saai??? Ik zou doodmoe worden van alles wat jij in zo'n week onderneemt. Je hoeft ook niet elke dag wat te doen te hebben toch? Ik vind het knap dat je met baan en baby en partner nog zoveel overhoud om dingen buitenshuis te ondernemen.
Stellar - Dinsdag 6 maart 2018 14:31
ik vind je plogs heel waardevol! ik vind ze helemaal niet saai, ik vind ze juist boordevol met prachtige dingen staan! dankjewel lieve phoi cai!
Corinne - Dinsdag 6 maart 2018 21:50
Je zegt dat je een saai weekje hebt, maar het is toch prima zo. Zeker met Romy kan ik me voorstellen dat een beetje voorspelbaarheid en routine in je dag fijn is en ik kan me helemaal voorstellen dat het leven met een kind er op deze manier uitziet. Daarnaast ga je nog vaak genoeg op pad en leuke dingen doen. Ik vind het leuk dus om te zien. Ook leuk dat je je culturele gebruiken een beetje overdraagd aan Romy :)
A. - Woensdag 7 maart 2018 03:43
Ik vind je week echt niet saai !
Je zou de mijne moeten zien !😉
Ik vind het juist leuk dat je ook beschrijft hoe je leven eruit ziet nu je Romy hebt.
Het is FIJN dat er verschillende mensen met verschllende levens bij Proud werken en vertellen.Niet iedereen met een e.s. kan zich identifieren met mensen die telkens uit kunnen gaan en feesten en reizen zodra zij vrij zijn(bij wijze van spreken).Ook niet als hersteld zijnde.

H. - Woensdag 7 maart 2018 10:37
Ik vind je plogs juist erg fijn. Misschien juist wel meer herkenbaar dan andere plogs, wat mij betreft. En zo ziet ieders leven er weer anders uit...
britneyangel - Woensdag 7 maart 2018 16:49
leuke plog!