Ploggen: De week van Laura 14

 

Afgelopen week heb ik mijn telefoon constant bij mij gehad omdat ik weer aan de beurt ben om mijn weekje in foto's te laten zien. Mijn weekje was weer heel anders en stond in het teken van de Kerst en een projectje wat ik heb opgezet en natuurlijk mijn werk bij Proud2Bme. Daarnaast heb ik nog heel wat andere dingen gedaan. In deze plog kunnen jullie een deel hiervan terug vinden en ik hoop dat jullie het weer leuk vinden om naar te kijken. Ik ben stiekem ook wel benieuwd wat jullie zelf de afgelopen week hebben gedaan, dus deel dat onder de blog gerust in de comments.

laura plog

♥ Vrijdag
Vrijdag heb ik samen met Nouska op kantoor gewerkt en we hebben toen onze redactie Kerstboom maar weer uit de doos gehaald. Het is gelijk een stuk gezelliger op kantoor. Hahah! Nee ik vind het echt gezellig staan.

redactie kerstboom

Vorig jaar heb ik samen met een vriendin ruim 130 kerstkaarten geschreven en random in brievenbussen gestopt in Delft. Dit was zo leuk om te doen, dat wij besloten hebben het dit jaar nog grootser aan te pakken. Ik heb contact gehad met Greetz en zij waren bereid 1000 kerstkaarten te sponsoren. Via facebook hebben we de onderstaande foto met een bericht geplaatst en hebben wij een aantal avonden georganiseerd om met vrienden en vriendinnen deze kerstkaarten te schrijven. 

kerstkaartjes schrijven

Vrijdag was zo'n avond. We hebben toen met maarliefst 10 mensen enorm veel kaarten geschreven met een persoonlijke tekst. Het was naast heel productief ook nog heel gezellig om dit met z'n allen te doen in een leuk Kerst sfeertje, met wat lekkers en kerstmuziek op de achtergrond. Iedereen heeft een stapeltje meegenomen om rond te brengen. We proberen zoveel mogelijk bij bejaardentehuizen, aanleunwoningen en armere wijken langs te gaan en het te bezorgen bij mensen die alleen zijn. We zullen nooit weten hoe het echt ontvangen wordt, maar we gaan er vanuit dat we tenminste een aantal mensen een lichtpuntje bezorgen op deze manier.

kerstkaartjes schrijven

♥ Zaterdag
Zaterdag ben ik met mijn zus en een vriendin van haar naar de IJhallen in Amsterdam geweest. Ik heb hier ook al een keer zelf gestaan en ik denk twee maanden geleden ook gewoon lekker rondgelopen op zoek naar leuke dingetjes. Toen heb ik echt veel gekocht, volgens mij had ik iets van 11 items voor €35,00 euro en toen had ik onder andere shirtjes, broeken, jurkjes, een jasje etc. Ik ben met veel items van toen nog super blij en hierdoor heb ik weer afscheid kunnen nemen van andere kledingstukken die ik eigenlijk niet meer draag. Deze keer waren we er al vroeg en in eerste instantie zagen we niet echt iets waar we heel blij van werden, maar blijkbaar moesten we even inkomen. Uiteindelijk heb ik iets gevonden wat ik al heel lang zocht: namelijk een bruine vintage wereldbol. Hij is wel een beetje klein, maar ik ben er super blij mee. Verder heb ik een leger jasje gekocht, een echte! En een mooi leren jasje, leren pumps en nog wat kleine dingetjes. Mijn zus en haar vriendin zijn gelukkig ook allebei geslaagd. Mijn zus heeft bijvoorbeeld de jas gekocht die ze op de foto linksonder aan heeft. De vrouw waarvan die is geweest begon hele verhalen over deze jas en als we het mogen geloven, heeft de jas al erg veel meegemaakt. 

ijhallen

De tijd vliegt echt voorbij als ik hier ben. Gelukkig hebben ze ook allelei lekkere dingen te koop zoals poffertjes! Ik ben echt gek op poffertjes en maak ze ook regelmatig zelf. Na de IJhallen ben ik naar Den Haag gegaan voor de Sensoor dienst die ik had. Ze zorgen hier altijd ontzettend goed voor hun vrijwilligers. Er lagen allerlei lekkere dingen zoals kerstkransjes en er is ook altijd genoeg drinken in de koelkast voor tijdens de dienst.

sensoor

♥ Zondag
Zondagochtend heb ik de Kerstboom versierd. Ik was het eigenlijk van plan eerder te doen maar helaas had ik eerder niet echt de tijd ervoor. Ik vind het altijd zo gezellig staan en wil altijd zo snel mogelijk na Sinterklaas een Kerstboom hebben maar dat lukt helaas niet altijd. Dit jaar dus ook niet maar goed, nu staat hij gelukkig wel weer. Wij hebben eigenlijk altijd dezelfde kerstballen, namelijk zilver met rood. 

kerstboom

Daarna ben ik naar een vriendin gegaan voor een nieuw schrijf avondje. We hebben eerst lekker een film gekeken en onze favoriete serie Pretty Little Liars. Dat was een tijdje gestopt en nu was er een Kerst aflevering. We hebben hier best even naar uit gekeken dus het was leuk om weer te kijken. We hebben ook de film Frozen gekeken. Ik hou van die film, zo leuk en ik ken bijna alle liedjes uit m'n hoofd. 

Zondag

Daarna hebben we lekker samen gekookt, namelijk couscous met cherry tomaatjes, komkommer, koriander, peterselie, worstjes en een yoghurt sausje met knoflook. Daarna hebben we nog even lekker op de bank gezeten met een kopje thee en witte chocolademousse. Een beetje machtig, maar wel super lekker!

Toetje

's Avonds hadden we weer een schrijfavondje. Dit keer waren we met z'n zessen maar hebben we weer heel productief meer dan 140 kerstkaartjes geschreven om te bezorgen op verschillende plekken in Nederland.

kaartjes schrijven

♥ Maandag
Maandag heb ik eerst lekker uitgeslapen na een toch wel druk weekend en 's middags ben ik even naar de stad geweest. Ik moest wat dingetjes halen en kwam uiteindelijk natuurlijk in de H&M terecht. Ik werd fijn ontvangen door heel veel SALE bordjes. Daar word ik altijd wel blij van, zeker als dit samengaat met een bijna lege winkel. Bij sale denk ik al vaak aan drukte en dan heb ik niet zo'n zin meer, haha! Ik heb toen ook alvast een Kerst cadeautje gekocht, iets waar ik tegen aan liep en perfect bij diegene past. Helaas niet in de sale. Daarna ben ik even snel wat gaan eten bij de Mac. 

Shopping

VS show

♥ Dinsdag
Dinsdag ben ik de dag begonnen met mijn heerlijke nieuwe sokken aan in bed.  Deze sokken zijn echt overal te vinden en zijn super lekker zacht. Sowieso ben ik echt een fan van huissokken en heb ik ze echt in alle kleuren en soorten in mijn kast liggen. 

Sokken

Ik heb deze dag vanuit huis gewerkt en een Christmas Jar DIY gemaakt.  Het was nog best een werkje maar wel heel leuk om te doen en het is uiteindelijk wel gelukt. Het is wel handig om van te voren even te passen of alles wat je er in wilt hebben, er ook echt in past. Scheelt frustratie. 

Jars

♥ Woensdag
Deze dag was ik eigenlijk een beetje ziek; hoofdpijn, super verkouden, keelpijn, etc. Ik voelde me echt best wel slecht en na een dag werken zou ik met mijn buurmeisje naar Gooische vrouwen gaan. We hadden al dagen van te voren gereserveerd dus ik heb mijzelf bij elkaar geraapt en ik ben gegaan. We hoefden natuurlijk ook alleen maar in een stoel te zitten en voor ons uit te staren dus dat lukte wel. Leuke film! Ik ben niet een echte Gooische vrouwen fan maar ik vind de films altijd wel leuk. Ik ben benieuwd of jullie hem al gezien hebben en wat jullie er van vonden. 

pathe

♥ Donderdag
Donderdag was een dag waarop ik eigenlijk geen foto wilde plaatsen. Ik had deze dag namelijk een crematie en hier maak ik natuurlijk geen foto's van. 's Avonds was ik pas laat thuis en heb ik nog even geprobeerd een puzzel te maken. Ik had die bij de IJhallen gekocht omdat ik op zoek ging naar een puzzel voor een vriendin en toen dacht ik ook: "Leuk, ga ik ook weer eens doen". Het was echt super lang geleden dat ik dit had gedaan en het leek mij wel weer is leuk. Wel was ik er al snel weer klaar mee, 1000 stukjes, veel dezelfde kleuren en weinig geduld van mijn kant. Ik ga binnenkort weer een poging doen.

puzzel

Dit was weer een weekje in foto's van mij. Een combinatie tussen werk en vrije tijd, tussen leuke en minder leuke dingen. Helaas precies zoals het leven is. Voor nu wil ik jullie allemaal hele fijne en warme feestdagen toewensen.

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

c - Maandag 22 december 2014 13:16
Fijne kerst allemaal en een gelukkig nieuw jaar
Xxxxx - Maandag 22 december 2014 13:16
Ik blijf de plogs leuk vinden, en het is voor mij precies zoals Laura in het slot beschrijft. Jullie laten het leven zien, helaas een heel ander leven als dat ik nu leidt, maar ik vecht elke dag om iets meer richtng hier te komen, leven bestaat uit leuke en minder leuke dingen. Die afwisseling is goed, maar niet alleen maar geen leuke dingen.
Quirine - Maandag 22 december 2014 19:07
Leuke plog Laura, je bent altijd zo afwisselend bezig! Leuk om te zien! En ik vind het zo mooi om te zien dat je altijd zo veel voor andere mensen over hebt! :)

Ik wens jou ook warme en fijne feestdagen!

Liefs.
Maanmeisje - Maandag 22 december 2014 19:14
Wat een mooi idee van die kerstkaarten. Ik was net nog bij de H&M (in Delft). Inderdaad veel sale. De Gooische Vroueen films ken ik niet. De serie volg ik ook niet. Vervelend dat je ziek was. Over mijn week valt weinig te vertellen. Fijne feestdagen!
Maanmeisje - Maandag 22 december 2014 19:14
*Vrouwen
anoniem - Maandag 22 december 2014 19:26
Mooi om te zien dat je je op allerlei manieren inzet voor andere mensen. Van zulke initiatieven wordt de wereld een stuk mooier.
Fijne feestdagen!
-Loved- - Maandag 22 december 2014 21:29
Erg leuk om te zien, Laura. Dankjewel voor het meekijken (:

Sterkte en voor jou ook fijne feestdagen en een gezegend 2015!
bernice1991 - Maandag 22 december 2014 22:57
Wat een heerlijke week, wel lekker druk!
M - Dinsdag 23 december 2014 08:18
Die sokken heb ik ook :)
Lotje - Dinsdag 23 december 2014 08:28
mooie plog... ze blijven me inspireren
Maan - Dinsdag 23 december 2014 09:04
Wat een mooi idee van die kerstkaarten! Heel leuk :)
Betske - Woensdag 24 december 2014 00:59
Een super lief en leuk idee van die kerstkaarten. Een heel mooi gebaar en wie weet maakt het iemand z'n Kerst weer goed. :)
Miku - Woensdag 24 december 2014 13:47
Mooi initiatief! Die kerstkaartjes schrijven! En ja, een crematie is natuurlijk nooit leuk, zeker in deze tijd niet. Heel veel sterkte Laura. Verder toch een inspirerende week. Fijne feestdagen!
kate02 - Vrijdag 26 december 2014 10:39
Wow! Super leuke plog! En wat goed van die kerstkaarten! Echt super! Goed gedaan Laura!
Ja sorry, ik loop achter ;)
Kim - Vrijdag 20 februari 2015 15:39
Wat leuk dat je over Sensoor hebt geschreven Laura, zie het nu pas!! Jouw actie gaan we dit jaar natuurlijk uitbreiden! * Landelijk?* Liefs Kim.