Christmas jar DIY

 

Kerst betekent voor mij eigenlijk gezelligheid. Ik vind het altijd een gezellige periode met al die lichtjes en kaarsjes en een Kerstboom zorgt ook voor heel wat gezelligheid in huis. Om het in huis gezellig te maken is er gelukkig heel veel te koop, maar je kunt ook leuke dingen zelf maken. Laatst zag ik op een kerstmarktje superleuke Christmas Jars. Je kent wellicht al wat DIY's met leuke potjes, zoals deze die ik eerder al maakte, maar je kunt er nog veel meer mee. In deze blog laat ik jullie zien hoe je zelf leuke kerstversiering voor in huis kunt maken en het is ook super leuk om weg te geven. 

DIY christmas jar

Voor de Christmas Jars gebruik ik potjes die je zelf makkelijk kunt verzamelen. Het zijn namelijk gewoon lege potjes waar bijvoorbeeld appelmoes, bruine bonen en andere groenten in verkocht worden. De potjes kun je goed afwassen en laten weken in heet water om het etiket er makkelijk af te krijgen en dan kun je ze gewoon weer voor iets anders gebruiken. Bijvoorbeeld voor dit leuke Kerst projectje. 

Wat heb je nodig?
♥ Lege potten
♥ Nepsneeuw
♥ Verfspray
♥ Leuke dingetjes voor in het potje
♥ Eventueel takken / dennengroen 
♥ Oase
♥ (spray) Lijm
♥ Schaar

DIY benodigdheden


Het is alleen al leuk om op zoek te gaan naar leuke dingetjes die je in het potje wilt doen. Ik ben naar de Big Bazar in Den Haag gegaan. Dit is een winkel waar je vanalles kunt kopen. Maar je kunt natuurlijk ook naar de Action, Xenos, Blokker, Hema, etc. Ik was eigenlijk op zoek naar kleine boompjes en huisjes maar die kon ik niet vinden en degene die ik kon vinden waren of te groot, of heel duur. Dus toen heb ik deze dingen gevonden en dat vond ik ook wel leuk. De nepsneeuw heb ik van een vriendin gekregen, maar volgens mij kun je dat ook vinden bij Blokker en Hema. 

Stap 1: Potjes afwassen en klaarmaken voor gebruik
Wanneer je potjes gaat recyclen is het belangrijk om ze natuurlijk af te wassen maar ook om het etiket er zo goed mogelijk af te krijgen. Leg ze even in een badje met heet water en wat afwasmiddel en je kunt ze er zo af wassen. Droog de potjes erna goed af. 

Stap 2: Deksels inspuiten met verf
Het is mooi om de deksels ook een kleurtje te geven omdat je hiervan de zijkanten zeker zal zien. Voor de feestdagen is een kleurtje als donkergroen erg mooi, maar je kunt ook voor iets feestelijks zoals goud kiezen of je past het aan op de kleuren van je huis. Ik heb voor goud gekozen, het leek me wel mooi maar ook omdat ik dit gewoon nog in huis heb. Het is ook best handig om te kijken naar spulletjes die jij nog hebt liggen, zo bespaar je weer geld. Laat het na het inspuiten goed drogen. 

Potjes

Stap 3: Bepaal wat je in de potjes wilt en kijk even of het past
Voordat je aan de slag gaat met lijm e.d. is het handig om eerst te kijken wat er past. Het is namelijk de bedoeling dat het potje uiteindelijk omgekeerd komt te staan. Dat betekent dat je alle dingetjes die je er in wilt, op de binnenkant van het dekseltje plakt. Het potje draai je er dan uiteindelijk op. Ik had daar dus bij het kopen van de spulletjes niet helemaal goed bij nagedacht. De kerstboompjes die je dus op de foto hierboven ziet passen niet helaas.

Stap 4: Alle spulletjes voor in het potje klaarmaken
Vervolgens ga je alle dingen die je in het potje wilt klaarmaken. Zo wilde ik het rendier goud spuiten dus dat heb ik gedaan. Eerst de ene kant, die heb ik goed laten drogen en toen de andere kant. Verder wilde ik een kerstboompje maken omdat ik die niet kon vinden. Ik had nog wat dennengroen over van de adventskrans die ik heb gemaakt dus hier heb ik een boompje van geknipt.

Stap 5: Snijd de oase op maat
Je kunt de oase gebruiken om de dingetjes in te steken en om een verhoging te creëren. Snijd het op maat en kijk even of je het potje er nog goed overheen krijgt en of je het nog dicht kan draaien. Ik heb daarna de oase ingespoten met lijmspray en het door de nepsneeuw gehaald. Hierdoor zijn de zijkanten ook bedekt en dan is lijmspray wel echt heel handig. Lijm vervolgens de oase op de binnenkant van het dekseltje.

diy collage

Stap 6: Maak alles vast op de oase en schroef het potje er op
Vervolgens heb ik alles erin geprikt. Ik heb bij een Christmas Jar de boom ook ingespoten met lijmspray en die heb ik ook door de sneeuw gehaald waardoor je een leuke besneeuwde boom ziet. Vervolgens kun je er nog wat sneeuw overheen strooien en dan het potje er op schroeven en klaar! 

Je kunt het potje afmaken door er een leuk gekleurd lintje om heen te doen met een kaartje. Zo kun je het leuk cadeau geven of in huis zetten. Ik ben benieuwd of jullie al iets leuks hebben gemaakt om het huis gezellig te maken voor de kerst en ik hoop dat jullie dit leuk vonden.

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ano - Woensdag 17 december 2014 11:25
aaah echt super leuk!
miri - Woensdag 17 december 2014 13:44
leuk hoor!! Ik ben ook wel benieuwd of kerst voor sommigen meer betekend, iets religieus bijvoorbeeld, misschien iets voor een blog:)
Wooper - Woensdag 17 december 2014 14:27
Oh dit is zo gaaf dat wil ik echt gaan maken
Eveline - Woensdag 17 december 2014 17:22
Mooi. Dit past echt bij mijn huis. Ik ga het maken dit weekend.
M - Woensdag 17 december 2014 17:25
Wat leuk zeg! :) Ik ga het denk ik wel een xtje proberen! :D Dankjewel Laura!
Maanmeisje - Woensdag 17 december 2014 21:15
Mooi!