Ploggen: De ups en downs van Daphne 5

 

De week is weer voorbij gevlogen! Een nogal hete week overigens, maar voor mij draagt dat toch wel bij aan een soort vakantiegevoel, ook op de maandagavond! Het is een fijne week geweest voor mij, met veel ups. Gezellige momenten, lekker eten, persoonlijke overwinningen, eigenlijk zat het er allemaal in. Misschien maakt dat, dat het soms wel even schakelen is als die momenten er niet zijn. Hopelijk heb jij ook een fijne week gehad! Veel kijk- en leesplezier!

Up op maandag
Er is een nieuwe pizzeria bij mij in de straat! Ook nog eens recht tegenover ons huis. De derde binnen een straal van vijftien meter. Maargoed, nooit genoeg pizza. Ter ere van de feestelijke opening gaven ze vandaag om 12.00 uur gratis pizza's weg! Daar hoefden we niet zo lang over na te denken. Om 12 uur stond ik, in de hitte, buiten in de rij met mijn gratis-pizza-vouchers! 

En ja hoor! Niet veel later was ik weer thuis met twee heerlijke pizza's. Dat is nog eens een goed begin van de week. Nadat mijn vriend en ik klaar waren met werken voor die dag zijn we naar het park gefietst om daar in het gras nog even lekker te liggen en te genieten van onze cadeau-pizza's. Echt een ultiem weekend-gevoel, gewoon op de maandagavond. Dat vind ik toch wel het fijnste aan de zomer, dat zulke momenten dan spontaan gebeuren en het elke dag als vakantie kan voelen.

Up op Dinsdag
Met het (bijna) hele Proud Team zijn we na werk in de trein gestapt richting Amsterdam. Ondanks het bloedhete weer hadden we al een tijdje op de planning staan om vanavond naar de film te gaan. Wat uiteindelijk natuurlijk best verkoelend is, zo’n bioscoop in de avond.

We hadden best veel tijd, omdat we echt de allerlaatste film hadden van de avond. Het zou een enge film worden, die zijn ook meestal als laatste natuurlijk.. Van tevoren dus alle tijd om uitgebreid wat te eten en te drinken bij de Vegan Junkfood Bar. Dat is echt een aanrader! Wat een heerlijke, kleurrijke en smaakvolle borden krijg je daar! Het was ontzettend lekker, maar vooral heel erg gezellig! We werken natuurlijk veel samen voor Proud, maar toch is het soms extra leuk om even een andere omgeving op te zoeken. De film was stiekem niet zo eng als we hadden gehoopt, maar dat was echt bijzaak... Dit was een hele fijne en gezellige avond!

Down op woensdag
Volledig zonder aanleiding voelde ik mij gewoon niet zo fijn. Ik was moe en tegelijkertijd erg onrustig. Ken je dat? Dan vind ik het soms zo moeilijk om uit te vogelen wat ik nodig heb. Wel kan ik mij op zulke momenten goed irriteren aan mijzelf. Alsof ik even in een gat val waarin ik geen duidelijk 'gevoel' heb. Misschien een beetje zoals het neutrale gevoel, wat ik in mijn vorige plog ook beschreef. Of misschien omdat het contrast even wat groter was met de vorige blije dagen, dat het toch even schakelen kan zijn. Zonder dat het erg is natuurlijk. Maar er moest wel even iets gebeuren, dat voelde ik wel. Ik heb gewandeld, ik ben op een willekeurige trap gaan zitten en uiteindelijk ben ik gaan lezen.  

Hoewel het allemaal tegen mijn gevoel inging op dat moment, bleek dit wel een goede combinatie te zijn. Even uitwaaien en ademen,nadat ik de wind de eerste minuten vooral heel irritant vond. Het is dan ook wel een opluchting om te voelen dat de dingen die je dan onderneemt toch iets bijdragen. Toen ik eenmaal met een verwaaid hoofd een paar bladzijdes verder was, was het weer oké. Was ik weer op mijn plek. Soms is het dus echt de tijd zo goed mogelijk doorkomen tot je gevoel dus weer op z'n plek zit. Zoiets!

Down op donderdag
Het is je misschien niet ontgaan, het nieuws over de Eikenprocessierups. 'Hij is dit jaar overal!', schreef het NRC al. En inderdaad, ik hoorde het ook overal om mij heen. Ik zag de beelden voorbijkomen en dacht nog: Jeetje, wat bizar en vervelend dat zo’n diertje ineens zo veel overlast kan veroorzaken en dat het toch een groot probleem voor de volksgezondheid wordt. Maar vooralsnog ver van mijn bed.

Tot vandaag! Ik voelde ineens allemaal kleine bultjes op mijn onderarmen. Gedurende de dag werden het er steeds meer en werd het steeds roder. Niet veel last heb ik ervan, maar het irriteert wel een beetje. Ik dacht eerst niet eens aan de rups, maar iedereen schijnt er anders op te kunnen reageren. Dus hoe het er op de huid uitziet kan ook verschillend zijn. Vervelend, maar gelukkig vallen bij mij de klachten erg mee. Voor iedereen die er last van heeft, hoop ik heel erg dat het een beetje vol te houden is. Hopelijk gaat dit snel weer voorbij en tot die tijd is mij aangeraden om vestjes te dragen buiten. 

Ups op vrijdag
Vandaag was een goede dag! Eigenlijk was het voor mij een aaneensluiting van leuke en fijne dingen. Vanwege een BBQ waar ik snel heen wilde na werk ben ik met de auto naar Leiden gegaan vandaag. Vanaf de parkeerplek is het altijd een stukje lopen, maar met dit weer en zoveel groen is dat echt een perfect begin en einde van je dag! 

Na een mega leuke dag op de redactie, met fijne een borrel als afsluiter, klap ik toch nog even mijn laptop open. Een tijdje geleden had ik een interview geschreven, waar ik in mijn vorige plog ook over vertelde. Vandaag heeft dat een leuk vervolg gekregen. Hij is namelijk op een website geplaatst! Hij moest weliswaar wat aangepast worden, maar dat mijn naam ergens heel klein bij staat, vond ik toch wel heel erg gaaf! Hoe klein iets is ook is, die kleine overwinningen mogen we best vieren. 

En het hield niet op vandaag, want daarna stond er een fijne BBQ op mij te wachten. Heel relaxt kan ik die vrijdagavond vinden. Dat je alleen nog maar neer hoeft te ploffen, iets lekkers voor jezelf in hoeft te schenken en verder niets meer hoeft. Alleen nog maar genieten van het eten en de gezelligheid. Om het helemaal af te maken, maakte vaders nog een vuurtje. Wat uiteindelijk vooral heel erg veel rook opleverde, maar dat maakte niets uit. Fijn was het toch al. 

Up op Zaterdag
Er is vandaag markt in de straat! Dat geeft altijd zo'n leuke sfeer vind ik. Misschien omdat we vroeger altijd markten opzochten in de vakantie vind ik het nu heel erg leuk als ze soms naar me toe komen. Vlak voor onze deur stond een kraam met vinyl platen. Thuis hebben we inmiddels een heus meubel voor de platen en platenspelers, dus even kijken kan altijd.. Met twee nieuwe vondsten ging ik naar huis! Ik ben vast niet de enige die ook erg gevoelig kan zijn voor de cover. Voor mooie kleuren die dan zo goed bij de rest van het interieur passen.. Herkenbaar?

Up op zondag
Eigenlijk lagen we uitgeteld op de bank. Mijn vriend en ik waren beiden moe, maar het enige dat we nog wel voor elkaar kregen was de kussens naar het balkon slepen. Dat bleek een geweldige uitkomst! Het was echt heerlijk om zo de hele avond buiten te zijn, maar wel lekker te kunnen hangen zoals je dat op de bank zou doen. We haalden wat lekkere hapjes (dat de helft van de hapjes viel en niet meer te gebruiken was, maakte niets uit), keken Formule 1 en ik kon mij geen betere zondagavond wensen. 

Wat was jouw up van deze week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 1 juli 2019 20:07
Wat een heerlijke positieve week!
Anna - Maandag 1 juli 2019 21:28
Hee,

Even ongevraagd advies maar plakband op je huid plakken waar het jeukt en er af trekken en afspoelen onder de kraan doet wonderen ^^ zo voorkom je ook dat de haartjes zich verspreiden (want je ziet ze niet en met krabben kunnen ze overal komen).

Leuke blog weer :)
Femke - Woensdag 3 juli 2019 21:34
Thanks ik ga het ook proberen ;)
Cindy - Donderdag 4 juli 2019 23:18
Leuke blog kan ik effe gebruiken thnx!x