De week van Peggy - photo blog 6

 

Deze week staat grotendeels in het teken van Taylor Swift. In de zomer van 2024 ga ik naar haar concert in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam, maar sinds deze week draait de concertfilm van The Eras Tour in de bioscoop en die kan ik natuurlijk niet missen. We gaan vriendschapsarmbandjes maken, het ijs eens van dichtbij bekijken tijdens een schaatstraining, bijzondere producten proeven en eindigen de week met een cadeautje van Moeder Natuur. Gaan jullie mee op avontuur?

Maandag

We trappen de week af met het ophalen van een pakketje dat al een paar dagen op me ligt te wachten bij Etos. Ik had goede verhalen gehoord over de anti-perspirant van Rexona en vorige week kwam ik er opnieuw een video van tegen op social media. Toevallig was die nu 1+1 gratis bij Etos, dus ik vond het het proberen waard. En ik kan bevestigen wat ik heb gehoord, want dit werkt ongelooflijk goed. Het enige nadeel is dat het witte vlekken achterlaat op zwarte kleding. Bummer!

De hele middag besteed ik aan het maken van vriendschapsarmbandjes. Het is inmiddels een ware traditie om bij het concert van Taylor Swift deze zelfgemaakte armbandjes met anderen te ruilen. En niet alleen bij het concert, maar ook bij de concertfilm die vanaf deze week in de bioscoop draait. Daar ga ik vrijdag én zaterdag naartoe, dus er is werk aan de winkel.

Voordat ik het weet is het alweer tijd om naar de ijsbaan te vertrekken om les te geven en zelf te trainen. Dat ging niet helemaal zoals gepland, want blijkbaar had ik het leuke idee om een duik te nemen op het ijs. Ik viel op mijn knieën en buik; auw! Dat was wat minder fijn, maar ook part of the job natuurlijk. Hiermee kan ik wel weer een blauwe plek en flinke zwelling aan de verzameling toevoegen. Om het dan toch maar een beetje positief te bekijken, hehe.

Dinsdag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een wandeling heb gemaakt, dus ik besluit mijn dag daarmee te beginnen. Het is wat gekkig weer; de zon schijnt maar er hangt ook een rare soort mist. Het had wel wat weg van een horrorfilm. Hoe dan ook was het fijn om even buiten te zijn. Vervolgens doe ik het een en ander in het huishouden, waarna ik weer aan de slag ga met de armbandjes. Ik wilde er 20 voor iedere avond maken, dus 40 in totaal. En dat is vandaag gelukt, met zelfs een stapeltje extra. En mooi op tijd, want aan het eind van de middag fiets ik weer naar de ijsbaan om les te geven.

Woensdag

Tijd om te proeven! Op kantoor nemen Irene en ik een proefvideo op die aanstaande vrijdag online komt. Spoiler alert: we proeven een aantal bijzondere producten van de Xenos.

Ik reis eigenlijk iedere woensdag vanuit kantoor in Leiden naar de ijsbaan in Amsterdam, maar als ik in de trein zit besef ik me pas hoe moe ik eigenlijk ben. Het lijkt me beter om de training over te slaan en even tot rust te komen. Het zijn ook een aantal drukke weken, dus een momentje voor mezelf kan ik wel gebruiken. Thuis ga ik eerst nog heel even aan het werk, voordat ik mijn laptop afsluit en de concertfilm van de vorige tour - en mijn favoriete album - van Taylor Swift op Netflix ga kijken. Een perfecte voorbereiding voor wat er komen gaat.

Donderdag

De vermoeidheid van gisteren is niet nieuw en is er eigenlijk al twee weken. Ik heb regelmatig - en eigenlijk altijd in het najaar - last van een ijzertekort en ik herken de vermoeidheid die daarbij hoort uit duizenden. Een paar dagen geleden had ik de huisarts een berichtje gestuurd met de vraag of ik bloed mocht laten prikken om het te checken. Vandaag was de eerstvolgende mogelijkheid op een locatie iets verder van huis. Het wordt inmiddels echt herfstweer en omdat het regent besluit ik om met de bus te gaan. Na het bloedprikken heb ik wat tijd te doden voordat ik doorreis naar mijn volgende afspraak en trakteer ik mezelf op een pumpkin spice latte van Starbucks. Ik ga niet zo goed op koffie, dus ik bestel het altijd zonder de espresso en met alleen 1 blond shot. Dan heb je toch koffie, maar een minder heftige high en low van de cafeïne én blije darmen ;-) Daarnaast bestel ik 'm met havermelk en zonder slagroom om het plantaardig te maken. Genieten!

We zijn alweer een paar uur verder wanneer ik thuiskom. Ik kijk via YouTube een podcast-aflevering van Held in eigen verhaal van Iris Enthoven. Daarna is het tijd om een avonddienst te werken, welke wordt opgevolgd door de chatintervisie die we iedere 6 weken organiseren met het team en alle vrijwilligers. Leuk weetje: we zijn helaas niet zo hip dat we een premium Zoom-account hebben, dus na 40 minuten moeten we opnieuw opstarten voor het tweede deel van de intervisie. Vandaag waren we bij het afscheid nemen allemaal de tijd uit het oog verloren, waardoor we er ineens uit werd gegooid. Nou, fijne avond allemaal en slaap lekker! :-P

Vrijdag

Ik begin vandaag vroeg met werken, zodat ik iets eerder kan afsluiten om naar de film te gaan. Ik post een nieuw filmpje op ons TikTok-account (volgen jullie ons al?) en beantwoord wat berichtjes op het forum. Halverwege de middag ga ik me klaarmaken voor het avondje uit.

Ik ben bang dat ik er niet veel meer over kan zeggen dan dat het een geweldige ervaring was. Er werd gezongen en gedanst, gelachen en gehuild. Er werden armbandjes geruild en nieuwe vrienden gemaakt. Ik vind het heel bijzonder om te zien wat één artiest teweeg kan brengen bij zoveel mensen en ze zelfs op deze manier met elkaar kan verbinden. Mijn hart gloeide van geluk. Thuis bestellen en eten we pizza, waarna we met een goed gevulde buik naar dromenland vertrekken.

Zaterdag

Na 5 uurtjes slaap stap ik op de fiets om naar de ijsbaan te gaan. Zoals verwacht is het niet mijn beste training, maar we hebben er wel weer een in de benen. Dat is ook wat waard en even helemaal prima voor nu.

Thuis spring ik meteen onder de douche en maak ik me klaar voor de tweede avond van het bioscoopavontuur. Vandaag reis ik naar Arnhem om de film samen met Lonneke, Phoi Cai en haar man te gaan zien. Wat een gezelligheid! Het was zelfs zo gezellig, dat ik helemaal vergat om foto's te maken voor de plog. Maar ik heb wel een foto van de geweldige robot-ober bij het restaurant waar we vooraf een hapje zijn gaan eten. In Amsterdam ben ik dit nog nergens tegengekomen en in Arnhem of all places (sorry Lonneke en Phoi, haha) vind je dan ineens zoiets moderns.

Ik was uiteindelijk tegen 1 uur 's nachts thuis en ben meteen gaan slapen. Ondanks dat het gezellig was, was ik ook helemaal op na zo'n lange dag.

Zondag

En dat blijkt nog eens als ik pas rond de klok van half 11 wakker word, wat eigenlijk niks voor mij is. Gelukkig is dat verder geen enkel probleem vandaag, ook al mag ik weer aan het werk. Zondag is eigenlijk een vrije dag voor mij, maar vandaag val ik in en ben ik dus toch op Proud te vinden. Ik houd me vooral bezig met het in elkaar knutselen van deze plog.

En als kers op de Taylor Swift taart kom ik erachter dat de houdertjes die ik voor mijn vinyl verzameling had besteld in de brievenbus liggen. Ik kon niet wachten en heb ze meteen opgehangen. En oh, wat ben ik hier blij mee! Ik woon inmiddels alweer 2 jaar in het appartement waar ik woon, maar het heeft nog nooit écht als thuis gevoeld. Op deze manier krijg ik dat gevoel steeds meer.

Wanneer ik hiermee bezig ben kijk ik naar buiten en zie ik een prachtige regenboog. Ik was net op tijd met het maken van een foto, want hij was snel weer weg. Maar hij kwam ook steeds weer terug; heel bijzonder om te zien. En hoe cliché het misschien ook klinkt, het deed me toch weer even denken aan de uitspraak dat er geen regenboog is zonder regen. Zo werkt dat in het leven ook. Je kan geen pieken hebben zonder de dalen. En ook al kunnen de dalen zwaar en uitzichtloos zijn, vaak leidt het aan het einde van de rit toch weer tot een regenboog. En misschien zelfs wel een pot met goud.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 16 oktober 2023 17:41
Wat leuk dat je ons meeneemt.
Ik moet wel zeggen dat k je vermoeidheid wel snap als ik alle afspraken en bewegingen zie die je verricht in de week.
Ijzertekort js vaak een gevolg en geen oorzaak dus denk goed om jezelf is alles wat ik je mee wil geven ❤️
Malukah - Maandag 16 oktober 2023 18:40
Dit herinnert me weer om mn cevitam ferro te nemen! Misschien ook een tip voor jouw ijzertekort
A. - Dinsdag 17 oktober 2023 11:59
Wat een drukke week. Ik zou zo ook erg moe zijn
!
Ik voelde mij heel lang niet thuis in mijn eigen.
huis omdat ik er te weinig aandacht aan schonk en ik ging ook steeds weg. Nu ben ik door omstandigheden veel in huis en besteed ik er meer aandacht aan, wil ik een thuis hebben zoals ik lang geleden had maar kwijt raakte.

Evelien - Dinsdag 17 oktober 2023 13:30
Tip! Ik heb zelf ook lange tijd die roldeo van rexona gehad en inderdaad ook last van witte vlekken. Maar, nou is er tegenwoordig ook spuitdeo van rexona, zelfde werking en geur. Zeker het proberen waard (vind hem zelf evengoed als de roldeo qua anti-zweet werking).
Peggy - Team Proud2Bme - Woensdag 18 oktober 2023 11:24
Ohh, bedankt voor de tip! :-D
britneyangel - Dinsdag 17 oktober 2023 20:46
wat een gaaf vest , echt mooi zeg! het past ook echt bij taylor swift!
waar kon je dat vest bestellen?

wat vervelend dat je gevallen was op de ijsbaan, je knie ziet er heftig uit!
doe rustig aan met je knie
britneyangel - Dinsdag 17 oktober 2023 20:57
het vest staat je erg goed peggy!
britneyangel - Dinsdag 17 oktober 2023 21:04
wat gaaf zeg dat je naar de filmtour van taylor swift bent geweest en dat 2x als ik het goed begrepen heb!
het was zeker erg gaaf?

ik was een tijdje geleden jaloers op haar omdat ze zoveel vriendin had!
Peggy - Team Proud2Bme - Woensdag 18 oktober 2023 11:27
Hee Britney,

Dankjewel ♥ Ik heb het vest een paar maanden geleden gekocht via de officiële merch webshop van Taylor Swift. Hij was toen maar gedurende een korte tijd te koop en heel snel uitverkocht, dus ik heb geluk gehad dat ik er eentje heb kunnen bemachtigen.

De concertfilm is inderdaad heel gaaf! Het is dus zeker een aanrader, mocht je twijfelen om ook te gaan.

Liefs!
Mandy - Woensdag 18 oktober 2023 19:39
ik word helemaal gelukkig van de dosis Taylor Swift content in deze week blog :D
B. - Dinsdag 7 november 2023 13:20
Ik wacht nog met smart op jullie proefvideo! Wanneer komt die online?