De week van Peggy - photo blog 3

 

Ik mag jullie weer mijn week in foto's laten zien, gezellig! Het is over het algemeen een basic weekje, waarin werk afgewisseld wordt met leuke activiteiten, waaronder het oppassen op een kleine viervoeter en een bezoekje aan een vakantiepark in Nederland. Maar ik sluit de week helaas af met een vervelende verkoudheid. Heb ik hierna alle virusjes even gehad?

Zaterdag

Omdat ik gisteren wat langer was doorgegaan begon ik mijn werkdag vandaag iets later en ging ik eerst een rondje wandelen. Dat doe ik nu het liefst vroeg in de ochtend, omdat het dan nog niet zo warm is. Daarnaast brengt het me in een creatieve flow, wat ik op een dag als vandaag goed kan gebruiken. Eenmaal weer thuis kruip ik meteen achter mijn laptop en ga ik aan het werk. Tussendoor drink ik mijn geliefde matcha latte, maar deze keer met karamel siroop in plaats van vanille. Nog niet zo lang geleden waren de siropen van Monin in de bonus en het leek me leuk om eens een ander smaakje te proberen. Het was lekker, maar ik vind het iets te heftig om mijn matcha er iedere dag mee te drinken. Desondanks is het een blijvertje. Misschien ga ik binnenkort ook nog de andere smaken proberen.

Maar goed, verder met werk. Gisteren maakte ik deze prachtige pannenkoeken, waarvan ik donderdag het recept met jullie deel, dus stay tuned!

In de middag kreeg ik een harig vriendje op bezoek. Aan het begin van de week deed een buurmeisje een oproep in de huisdieren groepsapp met de vraag of er iemand was die vandaag op haar hondje kon passen. Ik ben een echt hondenmens, dus ik stond vooraan in de rij. Hij werd helaas wel eerder opgehaald dan we hadden afgesproken, wat niet helemaal handig getimed was, maar ik heb mijn dosis hondenknuffels weer gehad.

Mijn avonddienst van Proud verloopt wat anders dan verwacht en ik sluit tegen middernacht mijn laptop pas af. Ik spring nog even onder de douche om af te schakelen en ga daarna meteen naar bed.

Zondag

Vandaag is een rustig dagje zonder verplichtingen. Ik heb niks gepland staan en heb de hele week naar deze dag uitgekeken. Toen de dag eenmaal aanbrak, wist ik even niet wat ik ermee aan moest, maar ik heb er uiteindelijk toch iets fijns van kunnen maken. Ik heb weer gewandeld, pannenkoeken gebakken (er was nog beslag over, yay) en ik heb de hele dag geappt met een vriendinnetje over outfits voor als we volgend jaar naar Taylor Swift gaan. Want ja hoor, het is ons gelukt om tickets te kopen!

's Avonds kijk ik nog de eerste film van de Harry Potter serie. Dat had ik als huiswerk gekregen van een cliënt op werk, omdat ze niet kon geloven dat ik de films nog nooit had gezien. Oeps? :-P Afgelopen vrijdag had ik deze al met een vriend gekeken, maar toen hebben we zoveel gekletst dat ik de helft had gemist. Vandaar dat ik 'm vandaag nog een keer kijk.

Maandag

En dan begint de werkweek weer. Ik werk vandaag bij de GGZ, maak een wandeling en neem een uitgebreide douche. Daarmee is de dag alweer gevuld.

Dinsdag

Hier heb ik een paar weken lang naar uitgekeken: ik ga Phoi Cai en haar kids opzoeken op vakantie! Al vroeg zit ik in de trein en vanaf het treinstation moet ik nog een stukje met de bus richting het vakantiepark.

Ik kom aan op het moment dat de kinderen een schatkistje aan het schilderen zijn. Vervolgens verhuizen we naar de binnenspeeltuin maar maken we eerst nog een omweg om de geitjes gedag te zeggen. De middag brengen we door op het 'strandje' aan de plas, en aan het einde van de dag kijken we nog naar de cowboy-show van Fien en Teun.

Het was een geslaagde dag met prachtig weer en ik vond het fijn om Phoi Cai weer te zien.

Woensdag

Woensdag kantoordag. Sinds vorige week werken we niet meer op dinsdag maar op woensdag op kantoor, dus vandaag reis ik af naar Leiden. Buiten schijnt de zon, maar we zitten binnen de hele dag te bibberen. In de zomer is het ijskoud op kantoor en in de winter zou je er in een korte broek kunnen zitten.

Hoe dan ook is het een productieve dag en sluit ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel mijn laptop af. Nog even een foto voor de plog en we mogen weer lekker naar huis.

Donderdag

Iedere maandag en donderdag werk ik in de GGZ, dus ook vandaag is het daar weer tijd voor. Ik word wakker met een prachtige zonsopgang en maak daar nog half slapend een foto van. Onderweg naar het station kom ik dit mooie slakje tegen terwijl ik naar The Squeeze podcast van Taylor Lautner luister.

Het was een pittige dag op werk en 's avonds log ik weer in voor een avonddienst bij Proud. Ik denk dat ik vannacht goed slaap.

Vrijdag

Goed geslapen? Jawel. Onrustig geslapen? Dat ook. Het was niet mijn beste nacht, maar het kan ermee door. Ik begin de dag met het geven van bijles en verplaats me daarna van Teams naar Proud. Op het moment dat ik tijdens mijn pauze even ga wandelen schijnt de zon, maar even later besef ik me dat er donkere wolken boven me hangen. En wat een geluk... net als ik weer binnenkom begint het heel hard te regen.

Sinds een paar dagen heb ik keelpijn en ben ik ontzettend aan het hoesten; de verkoudheid die standaard ongeveer twee keer per jaar langskomt. Maar omdat ik meedoe aan een vijfjarige studie naar het effect van de covid-vaccins, zal ik toch weer een stokje in mijn neus moeten stoppen. Niet fijn en al helemaal niet als je erachter komt dat het voor niks was. Er zat namelijk te weinig vloeistof in het pipetje, waardoor ik niks met de test kon. Dat is jammer, want het was ook nog eens de laatste die ik in huis had.

Ik ga weer terug aan het werk en in de middag pak ik nog even mijn springtouw erbij. Ik heb ontdekt dat ik dat gewoon binnen in mijn appartement kan doen zonder dat de onderburen er enorme last van hebben, dus daarmee laat ik mijn innerlijke kind weer even los. En tegelijkertijd is het goed als training voor het schaatsen; een win-win situatie dus. 's Avonds werk ik nog voor Proud. En de tijd vliegt, want daarmee zit dit weekje in foto's er alweer op. Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien en ik kijk uit naar de volgende.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Maandag 24 juli 2023 13:50
Gaaf, wat voor werk doe je bij de GGZ?
Donna75 - Maandag 24 juli 2023 18:10
ik ben half blind tegenwoordig dus ik las 'prouductieve dag' maar dat stond er niet, toen ik mijn leesbril opzette, maar zo zag het er wel uit!

wat een leuk verslag zeg! bedankt krijg een glimlach op mijn gezicht na een niet zo een leuk telefoontje. Wilde je even bedanken!

groetjes Donna
Peggy - Team Proud2Bme - Dinsdag 25 juli 2023 11:56
Hee Donna,

Haha, dat zou wel een heel leuk woordgrapje zijn geweest :-P

Het klinkt alsof je een pittige dag had gisteren en ik ben blij dat mijn plog je even heeft kunnen laten lachen. Hopelijk is vandaag wat liever voor je.

Dikke kus!
Fiona - Woensdag 26 juli 2023 13:53
Heerlijk, 'prouductief'! Dat lijkt me een mooi woord voor 'productief, maar ook niet overdreven en met nog ruimte voor zelfzorg' :D
britneyangel - Maandag 24 juli 2023 22:14
leuke blog, wat leuk en lief dat je phoicai ging opzoeken!
hopen dat je verkoudheid snel over gaat!
Maxine - Maandag 24 juli 2023 22:54
Genieten van jouw plogs šŸ©·
Malukah - Dinsdag 25 juli 2023 11:08
Super leuk om een kijkje in je week te nemen!
Waar koop je Monin?

Groetjes!
Peggy - Team Proud2Bme - Dinsdag 25 juli 2023 11:53
Hee Malukah,

Dankjewel! Ik koop de siropen gewoon bij de Albert Heijn :-)