De week van Peggy - photo blog 5

 

Stiekem ben ik blij dat deze drukke week erop zit. Maar wat was het leuk! We trappen het nieuwe schaatsseizoen af, gaan dimsum eten, maken een tripje naar IKEA, vergaderen over de nieuwe Proud-website en tussendoor moeten we ook gewoon weer aan het werk. Kijk je gezellig mee?


Zaterdag

Ik mag mezelf vandaag tot het gelukkigste meisje op aarde kronen, want het is de kick-off van het nieuwe schaatsseizoen! De dag begint mistig en het voelt vreemd om met een jas aan op de fiets te stappen, wetende dat het vandaag 30+ graden gaat worden. Dat is wel te merken op het moment dat we een paar uur later weer naar buiten stappen. De overgang van de ijshal naar buiten, waar we de 20 graden al gepasseerd zijn, voelt als het binnenkomen van een sauna. Onderweg naar huis ga ik even langs het Kruidvat om shampoo te kopen. Ik ben inmiddels al bij verschillende filialen geweest, maar de shampoo die ik gebruik kon ik nergens vinden. Hier gelukkig wel.

Ik heb deze week vakantie van Proud, dus voor de verandering hoef ik vandaag niet te werken. Dat voelt een beetje gek zo op zaterdag, maar het is ook wel eens fijn. Thuis lees ik het nieuws over de aardbeving in Marokko, wat heftig! Daarna ga ik nog even terug naar bed. Ik heb een paar nachten heel kort en onrustig geslapen, dus een beetje extra rust kan ik wel gebruiken. Wanneer ik weer wakker word staat er een nieuwe blog van mij online, wat ik best een beetje spannend vind. Het is deze week namelijk Wereld Suïcide Preventie Week en daarvoor schreef ik een stukje over mijn eigen ervaring met het thema zelfdoding.

Ik kijk nog de eerste aflevering van Expeditie Robinson terug en ga dan alweer de deur uit, want ik heb met Phoi Cai afgesproken om dimsum te gaan eten! Dat zouden we nog doen voor haar verjaardag - een beetje laat, oeps - en we hebben gekozen voor deze week vanwege mijn verjaardag. Eigenlijk een heel feestelijk afspraakje dus, waarbij bubble tea uiteraard niet kan ontbreken.

Eenmaal weer thuis pak ik het verjaardagscadeautje nog uit dat Phoi Cai voor me had meegenomen en duik ik snel mijn bed in, want morgen gaat de wekker weer op tijd voor de volgende schaatstraining.

Zondag

Goedemorgen Jaap, we zijn er weer! Nog gapend loop ik de ijshal in voor een matige training. Gisteren ging het verbazingwekkend goed na drie maanden niet op het ijs te hebben gestaan, maar vandaag was niet helemaal mijn dag. Ach, die trainingen horen er ook bij. Morgen weer een nieuwe kans.

Deze keer was het niet gepland en viel ik thuis op de bank even in slaap. Zoals jullie weten ben ik een ochtendmens, maar ik merk dat ik weer even moet wennen aan het zó vroeg opstaan.

Het is de laatste dag van mijn vakantie en ik kies er bewust voor om niet zoveel te doen en het rustig te houden. Ik ga even wandelen, maar heb daar al snel spijt van met de extreme warmte buiten. Het was wel fijn om de spierpijn van de training van gisteren er even uit te lopen. Ik bereid de schaatslessen die ik volgende week ga geven voor, doe wat klusjes in het huishouden en om mijn vakantie goed af te sluiten kijk ik in de avond naar de film Missing.

Maandag

Pfoe, wat een hitte en wat een nacht. Ik spring snel onder de douche en begin de dag dan met het geven van bijles, waarbij mijn matcha om mee wakker te worden niet kan ontbreken. Daarna werk ik een paar uurtjes voor Proud. Maandag is voor mij eigenlijk geen werkdag, maar omdat ik aanstaande zaterdag wat minder lang werk, haal ik dat op deze manier in. Ik lees bij wat ik vorige week heb gemist en vink alvast wat kleine to do'tjes af.

Dan is het in de middag alweer tijd om naar de ijsbaan te vertrekken. Mijn plog wordt zo wel een beetje saai, hé :-P Ik geef eerst les en train daarna zelf. Het was een goeie! 's Avonds kijk ik nog een opdracht van mijn bijles leerling na en sluit ik de dag af met een paar afleveringen van Grey's Anatomy.

Dinsdag

Yes, eindelijk wat beter geslapen. Al vroeg ben ik op pad om een blauwe kar te gaan lenen bij de beveiliging van het gebouw waar ik woon. In mijn laatste plog vertelde ik dat ik mijn interieur aan het veranderen ben, en vorige week zou ik eigenlijk een nieuw bed gaan halen bij IKEA maar dat verliep niet zo soepel. Daardoor heeft mijn oude bed uiteindelijk een week in mijn woonkamer gestaan. Vandaag doen we poging twee.

We rijden twee keer met het oude bed naar IKEA, omdat het niet allemaal tegelijk in de auto past. Ik lever mijn bed in via de meubel inruilservice, wat betekent dat we het bed in de winkel weer in elkaar moeten zetten. Ze controleren het dan op beschadigingen en op basis daarvan wordt bepaald welk bedrag je er nog voor terugkrijgt. Dat krijg je dan in de vorm van een tegoedbon. Het monteren nam flink wat tijd in beslag en we hadden het ontzettend warm daarna, dus tijd voor een ijsje! Ik bedacht me alleen iets te laat dat ik aan het ploggen was en er een foto van had moeten maken, haha.

Het nieuwe bed kunnen we gelukkig snel vinden, dus we gaan weer huiswaarts. Het in elkaar zetten neemt echter wat langer in beslag en ik voel de tijd in mijn nek hijgen, omdat ik niet veel later weer moet lesgeven bij het schaatsen. Maar we komen alsnog een heel eind en na een week op mijn matras op de grond te hebben geslapen, slaap ik vannacht weer gewoon in een bed.

Woensdag

Vandaag is weer kantoordag in Leiden. Het is druk in de metro, maar gelukkig heb ik in de trein wél een zitplekje. Het is voor het eerst dat ik vanuit kantoor naar de ijsbaan reis, dus ik ga met drie tassen bepakt en bezakt op pad. Maar het betekent ook dat ik twee uurtjes eerder stop met werken om de training te kunnen halen. Dat vind ik stiekem eigenlijk wel fijn, want dan stop ik precies op het tijdstip dat mijn concentratie altijd keldert. Maar goed, op naar de ijsbaan dus!

De eerste val van het seizoen is een feit, maar het stelde gelukkig niet zoveel voor. Daar dacht mijn knie toch anders over... dus die is weer lekker blauw. Na de ijstraining hebben we normaal gesproken ook een off ice training, maar ik blijk de enige te zijn die zich heeft opgegeven, dus die gaat voorlopig nog niet door op woensdag. Ik besluit om zelf het een en ander te oefenen en vertrek daarna langzaam weer naar huis. In de avond bel ik nog uitgebreid met een vriendinnetje en dan zit de dag er alweer op.

Donderdag

Vandaag is een spannende dag, dus ik las een vrije dag van het ploggen in. Misschien vertel ik jullie binnenkort meer over wat ik vandaag heb gedaan, maar voor nu: tot morgen!

Vrijdag

Happy Friyay! Ik wil jullie toch heel graag iets van gisteren laten zien, namelijk dat het vest dat ik een paar maanden geleden via de officiële webshop van Taylor Swift had besteld, binnenkwam! Het zou eigenlijk pas ergens in oktober of november verzonden worden, maar twee weken geleden kreeg ik bericht dat het al zover was. En gisteren werd het dus bezorgd. Laat de herfst (en het volgende album) maar komen, ik ben er klaar voor.

Vandaag staat in het teken van werk. Ik begin vanuit huis en reis in de middag naar Leiden voor een extra (fysieke) meeting over de nieuwe website. Leuk! Daarna weer snel terug naar huis om een avonddienst te werken en niet veel later mijn bed in te kruipen. De wekker staat weer om 5:25 uur. Slaap lekker en tot de volgende!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 18 september 2023 18:46
ik vind de plog niet saai hoor!
je hebt genoeg gedaan!

hoe vond je de film missing? ik vond het een beetje saai omdat ze de hele tijd bij de pc zat, ze deed weinig, ik had me toen erg op de film verheugd maar het viel tegen, ik had hem afgezet!

vind je het niet jammer dat je veel thuis werkt en niet op kantoor voor proud?
lijkt me best saai, dan zie je collegas ook weinig.
Peggy - Team Proud2Bme - Woensdag 20 september 2023 09:59
Hee Britney,

Ahh, dankjewel!

Ik heb al eens eerder films gezien die vanuit het perspectief van een computerscherm zijn gemaakt, dus ik vond dat bij Missing niet storend. Jammer dat jij hem hebt af gezet, want het heeft een verrassende plottwist! Misschien toch nog een kans geven? ;-)

En nee hoor, ik vind het eigenlijk wel fijn om vanuit huis te werken. Ik merk dat ik thuis creatiever ben dan op kantoor, maar ik ben wel blij dat we in ieder geval één keer per week een kantoordag hebben en elkaar zien.

Liefs!
britneyangel - Woensdag 20 september 2023 22:03
ik zal er eens over nadenken over missing!

toen ik dat paarse zag van taylor swift dacht ik even dat het iets te maken had met de wedad haha!