De week van Peggy - photo blog 4

 

Het was een gevarieerde week met gezellige Starbucks-dates, onverwacht nieuws, een vervroegd verjaardagscadeautje, een pittig telefoongesprek, een mini-fotoshoot, horrorfilms, donuts en natuurlijk werk. Ben je benieuwd hoe ik me door deze week heen heb bewogen? Lees dan snel verder!

Zaterdag

Oeps! Ik was even vergeten dat ik vandaag weer moest beginnen met ploggen, dus daar kom ik rond het middaguur achter. Vandaag is een dag waarop ik niet zoveel kan laten zien, want ik werk voor Proud en ga in mijn pauze even naar buiten voor een wandeling. Een voor mij normale zaterdag :-)

In de avond krijgt die normale zaterdag toch nog een onverwachte maar superleuke wending. We krijgen namelijk het bericht dat de inschrijving voor het nieuwe schaatsseizoen is geopend en we over een aantal weken alweer gaan beginnen. Ik kan niet wachten! Na mijn avonddienst bij Proud regel ik mijn inschrijving en daarmee zit de dag er alweer op.

Zondag

Vandaag heb ik afgesproken met Anne om gezellig bij te kletsen. We spreken af om koffie te gaan drinken en voordat we het weten zijn we een paar uur verder. We moesten even hard lachen om het feit dat ik dacht dat ik een Taylor Swift liedje op de radio hoorde en daar meteen van 'aan' ging, maar het bleek alleen dezelfde beat te hebben. Later kwam er echter wél een voorbij.

Anne bleek nog een lief cadeautje voor me meegenomen te hebben, omdat ik over een paar weken jarig ben. Zoals je in mijn vorige photo blog kon lezen drink ik mijn matcha latte altijd met de lekkere siropen van Monin. Het blijkt dat je ze ook in deze schattige kleine flesjes kan krijgen. De vanille- en caramelsmaak kende ik natuurlijk al, maar de hazelnoot is nieuw voor me. Daar was ik wel al heel lang heel benieuwd naar.

We nemen afscheid en de rest van de dag breng ik door op de bank met Grey's Anatomy, alsof het een zondag is ;-) Na een lange periode met grauwe lucht en regen is het weer eens een heerlijk warme zomeravond, dus ik besluit aan het einde van de dag een wandeling te maken en blijf dan ook heel even buiten zitten.

Maandag

Even diep in- en uitademen. De dag begint met een pittig telefoontje en het gevoel dat ik daaraan overhoud blijft de hele dag hangen. Ik besluit om een frisse neus te gaan halen en lucht ondertussen mijn hart bij vriendinnen. Eenmaal weer thuis maak ik een matcha latte met de hazelnootsiroop. Mijn mening? Het is zeker niet verkeerd, maar het zal niet mijn favoriet worden. Daarmee tipt deze voor mij absoluut niet aan de vanille en caramel.

Later die dag komt er iemand langs om naar een aantal meubels te kijken die ik verkoop. Ik wil mijn interieur gaan veranderen, dus een groot deel van mijn inboedel ben ik aan het verkopen. Mijn Pinterest staat inmiddels al vol met inspiratie voor de stijl die ik wil gaan creëren. En dit bezoekje was een succes, want ik heb tegelijkertijd twee kasten en mijn bureau kunnen verkopen. Het wordt wel pas aan het einde van de maand opgehaald, maar dat is niet erg. Een uurtje later geef ik bijles, waarbij we na het serieuze werk nog even gezellig kletsen voordat we allebei onze laptop en daarmee de dag afsluiten.

Dinsdag

Deze nieuwe dag begin ik met een ochtendwandeling en vervolgens ben ik de hele middag bezig om mijn haar te krullen. Maar dan heb je ook wat. Ik ga vanavond een pluktuin-excursie doen in Dordrecht. Daarbij ga je wilde bloemen plukken in een pluktuin die daar speciaal voor ontworpen is en ondertussen worden er een paar leuke foto's van je gemaakt. Ik huur een auto en rijd ernaartoe. Ik heb inmiddels al ruim 9 jaar mijn rijbewijs, maar ik heb zelf geen eigen auto meer. Die heb ik in Amsterdam niet nodig. Maar met zulke uitjes vind ik het heerlijk om weer even achter het stuur te kruipen.

Op de terugweg is het golden hour en met de ondergaande zon, een luchtballon in de verte en mijn eigen carpool karaoke, ben ik helemaal content. Dit is voor mij zo'n moment dat mijn hart vol zit met geluk. Ik vind het heel ontspannend om auto te rijden en met Taylor Swift op de achtergrond maak ik er gewoon mijn eigen videoclip van, haha. Herkennen jullie dat? Hoe dan ook heb ik een gezellige avond gehad. Ik vond het leuk om de fotografe - die ik al kende - weer te zien, heb nieuwe mensen én een mede-verpleegkundige leren kennen, en er staat nu een prachtig plukboeket op mijn keukentafel. Het is alleen nog wachten op de foto's.

Woensdag

Omdat ik vorige week wat overuren had gemaakt, ga ik vandaag een uurtje later naar kantoor. Dat komt eigenlijk wel goed uit na de lange dag van gisteren en de daardoor korte nacht die ik heb gemaakt. Normaal gesproken wandel ik naar het station, maar vandaag besluit ik om met de fiets te gaan omdat ik op de terugweg boodschappen ga doen en die toch wat makkelijker zijn mee te nemen op de fiets.

De ochtend begint wat chaotisch met het ov wat vertraging heeft, maar uiteindelijk ben ik alsnog op tijd en zelfs eerder dan Daniël op kantoor. Irene is nog met vakantie, dus we zijn met z'n tweeën vandaag. We kletsen wat en gaan aan het werk.

Na werk komt er een vriendinnetje bij me logeren. We besluiten om een horrorfilm te gaan kijken, wat we eigenlijk altijd doen als we samen zijn. Vroeger kon ik zulke films of series helemaal niet hebben en kroop ik zelfs achter de bank voor Baantjer, maar inmiddels kijk ik eigenlijk alleen nog maar naar (psychologische) thrillers en horrorfilms. Toch wel bizar hoe dat verandert als je ouder wordt. We kiezen vandaag voor The Innocents uit 2021, die ik destijds eigenlijk al in de bioscoop wilde zien maar waar ik helaas te laat voor was. Het is een Noorse film over vier kinderen met mysterieuze krachten. Nou, het klinkt veelbelovend, maar we bleven vooral achter met een gevoel van verwarring. Horror was het in ieder geval zeker niet en het verhaal was eigenlijk ook niet helemaal duidelijk. Een beetje een domper dus.

Donderdag

Vandaag besluiten we om naar Bleiswijk te rijden. Daar zit namelijk de enige echte Starbucks drive-through van Nederland en het leek ons leuk om eens te ervaren of het de hype uit de US waard is. Het korte antwoord is nee. Als je het mij vraagt. Ik miste toch wel de sfeer die in het café hangt als je er een drankje gaat halen. Daarnaast zat het op een soort industrieterrein met allemaal andere drive-throughs, wat het er ook niet gezelliger op maakte. Voor alleen de drive-through zouden we dit tripje dus niet nog eens maken. Maar we hebben wel veel plezier gehad op de weg ernaartoe, toen bleek dat de navigatie ons dwars door Woerden stuurde en we op een gegeven moment langs de snelweg reden in plaats van erop. Al met al wat het dus alsnog een leuk uitje.

Thuis besloten we om weer een film te kijken. Geen horror deze keer, maar precies het tegenovergestelde. Met tranen in onze ogen keken we naar hoe Dory op zoek gaat naar haar ouders in de Disney-film Finding Dory. Vervolgens was het alweer tijd voor het avondeten, waarna we nog zoete trek hadden en genoten van een heerlijke donut als toetje.

Vrijdag

We mogen weer aan het werk! En dat is dan ook wat ik de hele dag doe. Vrijdag is voor mij een thuiswerkdagje en vandaag werk ik ook een avonddienst extra, dus het is een lange (werk)dag. Maar op het moment dat ik mijn laptop aan het einde van de avond dichtklap, komt er een prachtige lucht tevoorschijn. En daarmee sluit ik dan ook deze week in foto's af. Tot de volgende!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 21 augustus 2023 19:30
Leuke fotoblog, Peggy! Goed om te weten dat de siropen van Monin je bevallen. Ik ben daar al lang benieuwd naar, dus misschien is nu een geschikt moment om te proberen :) Hoe maak jij verder een matcha latte?
Peggy - Team Proud2Bme - Vrijdag 25 augustus 2023 10:01
Dankjewel, Anoniem. Ik ben heel benieuwd wat je van de siropen vindt, als je besluit om ze te gaan proberen :-)

Hoe ik mijn matcha latte maak is een beetje omslachtig, haha. Ik heb namelijk (nog) geen matcha-klopper én geen elektrische melkopschuimer. Ik ga je vraag meenemen voor in een video, maar het komt erop neer dat je de matchapoeder oplost met heet water, je melk naar keuze opwarmt en opschuimt, dat bij elkaar doet en er vervolgens wat siroop in gooit, et voilà!
Anoniem - Vrijdag 1 september 2023 16:34
Dank voor je uitleg, ik ben benieuwd naar de video die je gaat maken en ik zal laten weten wat ik van de siropen vind!
patro - Maandag 21 augustus 2023 19:32
jaa, zoo irritant thrillers waarbij je zit te wachten tot het eng wordt. Ga jij vanavond Jaws kijken? Ik zie het net in de tv gids staan. Wel een oudje en ook wel laat op de avond.
Peggy - Team Proud2Bme - Vrijdag 25 augustus 2023 10:04
Ik heb geen televisieabonnement, dus ik heb Jaws niet gekeken. Ook nog nooit gezien, oeps. Mag ik mezelf dan wel een echte horrorliefhebber noemen? :-P
Saskia - Dinsdag 22 augustus 2023 09:03
Ahh wat leuk dat je met Anne had afgesproken!
Leuk om mee te kijken/lezen in jouw week!