De koelkast van Peggy

 

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? 'De koelkast van...' is een blogreeks die je misschien weleens voorbij hebt zien komen op Proud2Bme. In 'De koelkast van...' vroegen we eerder al bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Een intensieve sporter, iemand met een eetstoornis, een fysiotherapeut, een influencer, een tandarts, een veganist en... Nu zijn wij zelf eens aan de beurt! Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd?

Wat ligt er op dit moment in jouw koelkast?

"Je zou misschien niet zeggen dat ik net boodschappen heb gedaan (of heb laten bezorgen, shh) als je kijkt naar de hoeveelheid producten in mijn koelkast. Ik woon alleen en daarom is mijn koelkast nooit hélemaal gevuld. Op dit moment liggen er vooral verse groenten, een voorraad aan (barista)melk en wat restjes in. Verder is het een beetje van alles wat. Wat ik mis is de nieuwe plantaardige chocolademelk van Chocomel, bedenk ik me nu. De slagroom ligt er al klaar voor!"

Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken?

"Barista havermelk van Oatly; vandaar de voorraad, haha. Ik maak eigenlijk iedere dag wel een matcha latte - mijn idee van koffie - dus dit hoort in mijn koelkast thuis. Verder ben ik een liefhebber van fruit, dus ook dat zal je er altijd in terugvinden. Op dit moment zijn dat mandarijntjes en welgeteld één appel."

Wat zul je absoluut niet tegenkomen in jouw koelkast?

"Dierlijke producten. Tijdens mijn eetstoornisherstel ben ik veganistisch gaan eten, inmiddels alweer bijna 6 jaar geleden. Dus producten als vlees, zuivel en eieren zullen nooit mijn koelkast bereiken."

Heb je koelkastgewoontes waar je trots op bent? We zijn tenslotte Proud…

"Ik moest hier even over nadenken, maar ik kreeg laatst van een vriendinnetje het compliment dat ze vond dat ik mijn koelkast zo netjes had geordend. Alles heeft altijd wel een beetje zijn eigen plek, zodat ik het snel terug kan vinden en overzicht heb van wat er allemaal in mijn koelkast ligt. Ook heel handig op het moment dat ik boodschappen ga doen."

En koelkastgewoontes waar je je voor schaamt? Het mag er allemaal zijn…

"Ik gooi restjes groenten en fruit zoals een halve avocado of ui vaak los in de koelkast en dan gaat het daar zo heerlijk naar ruiken en bederft het uiteraard ook sneller. Mijn vershoudbakjes zijn vaak in gebruik, dus misschien wordt het tijd om er daar wat meer van te kopen."

Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?

"Oef, geen idee eigenlijk. Vaak doe ik dat op een random moment als ik me bedenk dat het wel weer eens tijd wordt. Dus dat zou ik wellicht wat regelmatiger mogen doen."

Hoe zag jouw koelkast eruit toen jij een eetstoornis had?

"Tijdens mijn eetstoornis zag je altijd dezelfde producten terug in mijn koelkast. Variëren vond ik lastig, omdat ik dan buiten mijn comfortzone moest stappen en ik wist niet wat dat met mijn lichaam zou doen."

En hoe is dit veranderd?

"Ik vind het nu juist heel leuk om te variëren! Ik word bepaalde maaltijden ook wel eens zat als ik ze te vaak heb gehad. Dan koop ik graag iets anders en daarmee ziet de inhoud van mijn koelkast er dus nooit meer voor lange tijd hetzelfde uit."

Wat is jouw ideale koelkast?

"Ik kom op social media wel eens van die koelkasten tegen waarbij alles op kleur gesorteerd is. Dat ziet er heel satisfying uit, maar wat ik er vooral tof aan vind is dat je in zulke koelkasten nauwelijks plastic terugvindt. Daar streef ik wel naar, om mijn plasticgebruik zoveel mogelijk te beperken. Dus mijn ideale koelkast zou er eentje zijn zonder plastic verpakkingen."
 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eliza - Woensdag 18 januari 2023 18:10
Hoi Peggy,

Mag ik wat vragen?
Wat doe je eigenlijk op brood?
Ik zie jam staan maar verder niet echt broodbeleg of margarine/halvarine/boter. Die zijn er ook veganistisch, netals veganistische kaas en worst.

Hoe pak jij dit aan?

Groetjes Eliza
Peggy - Woensdag 18 januari 2023 18:53
Hi Eliza,

Natuurlijk mag je dat vragen! Er staat in ieder geval altijd hummus in mijn koelkast en af en toe is er ook vegan (heksen)kaas of halvarine in te vinden. Wat betreft dat laatste ben ik nooit een 'boter op brood' persoon geweest haha. Verder staat er in mijn voorraadkast broodbeleg zoals pindakaas, speculoos, appelstroop en hagelslag (waar ik dan wel weer boter bij gebruik omdat het anders van mijn brood af valt ;-)). Ik moet eerlijk zeggen dat ik op het moment dat ik deze foto's maakte in een periode zat dat ik brood even beu was, dus dan lunch ik bijvoorbeeld graag met een goedgevulde salade of een warm gerecht.

Hopelijk heb je hier iets aan!

Liefs, Peggy
anoniem - Donderdag 19 januari 2023 01:49
Ik weet dat iedereen anders is en dat je eetpatroon heel persoonlijk is.
Toch maakt deze hele aflevering mij nogal triest en voelt het niet "echt".Daniël -hoofdredacteur Proud2Bme - Donderdag 19 januari 2023 10:19
Beste anoniem,

Wat rot dat je een triest gevoel krijgt van dit blog. Wel jammer dat je dan hier schrijft dat het 'niet echt voelt', je bedoelt het misschien niet onaardig maar het komt niet erg vriendelijk of opbouwend over.

Wat we laten zien in onze blogs is echt, we besteden daar als redactie veel tijd en zorg aan. En zoals je zelf ook al schrijft: iedereen heeft een andere manier van leven en van eten, dat is heel persoonlijk. Juist dat willen we ook laten zien.

Ik nodig je van harte uit om op ons forum en in onze chats te vertellen waar je mee worstelt. Daar je gevoelens delen helpt en we denken er met alle liefde met je mee.

Sterkte en liefs, Daniël
Tip van de dag - Vrijdag 20 januari 2023 17:15

Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.

https://mobiel.voedingscentrum.nl › ...Anne - Zaterdag 21 januari 2023 17:29
Haha oeh, die tip van de dag ga ik ook even onthouden! Liefs, Anne