De koelkast van fitness en eetstoornis nao

 

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? 'De Koelkast van...' is een blogreeks die je de komende periode op Proud2Bme zal tegenkomen. In 'De Koelkast van...' vragen we bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd? Vorige keer keken we naar de koelkast van een diëtist.

Deze keer een kijkje in De Koelkast van een fitness instructrice in spe. Yfke is een sportieve jonge vrouw van 18. Voordat ze aan de studie Bewegingswetenschappen begint heeft ze een tussenjaar waarin ze blog op haar website Sportyf.nl, de opleiding tot fitnessinstructrice volgt, stage loopt, in een sportschool achter de balie werkt, rijles krijgt én naar therapie gaat. Genoeg te doen dus! Yfke heeft helaas al ruim 4 jaar eetstoornis NAO, maar is vastbesloten dit jaar hard aan haar herstel te werken... 

De koelkast van... fitness met een eetstoornis

Hoe zien we dat dit jouw koelkast is?

Ik woon thuis met mijn ouders, 2 zusjes en 2 hondjes. We zijn allemaal grote eters en de boodschappen zijn dan ook haast niet aan te slepen. Voornamelijk de zuivel gaat altijd hard en die mag dan ook zeker niet ontbreken in onze koelkast. Elke week halen we wel zo'n 20 bakken kwark, 6 pakken melk, 6 pakken yoghurtdrink en 5 liter yoghurt! Bovendien hebben we allemaal per product zo onze favoriete merken. De koelkast komt daardoor vaak best in de buurt van een winkelschap.

koelkast fitness eetstoornis nao

Wat mag er niet ontbreken in jouw koelkast?

Momenteel staat er in onze koelkast een grote fles met bietensap. Dit drink ik soms een week lang ter voorbereiding op een hardloopevenement! Absoluut niet lekker, maar ik heb zeker het gevoel dat het helpt. Verder ben ik voor therapie nu veel uitdagingen aan het aangaan. Zo at ik deze week bijvoorbeeld eiersalade, pompoensoep en zeewiersalade bij de lunch!  

koelkast fitness eetstoornis nao

Jouw koelkast 10 jaar geleden?

Een aantal jaar geleden lagen er op de plek van de bakken volle kwark nog pakken met Optimel yoghurt. Ook had ik toen nog geen producten als chocola in de koelkast liggen. Verder werden producten als eiersalade, kaas, yoghurtdrink en sinaasappelsap toen ook niet door mij gebruikt!

Jouw ideale koelkast?

Mijn ideale koelkast is groot, 2 deurs en helemaal gevuld met alle producten die ik lekker vind en graag eet.

Producten met betekenis die in de koelkast staan?

In de vriezer heb ik als enige vegetariër van het gezin nog een behoorlijk grote voorraad van allerlei vleesvervangers. Ik vind het fijn om zo een paar keer per week te kunnen kiezen waar ik op dat moment echt zin in heb.

koelkast vegetarisch diepvries

De koelkast van wie wil jij zien?

Ik zou best wel een keer de koelkast van Laura Brijde willen bekijken! Ik volg haar al een aantal jaar lang op instagram en youtube en fleur altijd op van haar positiviteit. Ze woont bovendien in Spanje dus ik ben heel benieuwd wat voor Spaanse producten zich in haar koelkast bevinden!


Heb jij een bijzondere of betekenisvolle koelkast en wil je meedoen aan deze serie? Mail ons dan. We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal én koelkast: redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Donderdag 1 november 2018 16:30
wat een grote koelkast zeg! maarja dat moet wel met een groot gezin
Laura - Donderdag 1 november 2018 16:40
beetje altijd hetz deze blogserie
Sterregoesforit - Donderdag 1 november 2018 20:56
Leuke blog! Misschien de koelkast van een student / iemand die alleen woont?
Liefs
Maya - Donderdag 1 november 2018 21:51
Naar die van een student ben ik ook benieuwd! Heb zelf niet op kamers gezeten, maar je hoort/leest/ziet vaak dat het ongezond is. Klopt dat beeld?? Laat het ons eens zien :-)
marleen - Vrijdag 2 november 2018 14:14
er zit tussen studenten onderling evenveel verschil als tussen mensen met blauwe ogen onderling bij wijze van spreken
als student kies je zelf wat je in huis haalt; En dat kan ultragezond zijn of juist alleen maar afhaalmaaltijden, maar dat hangt er gewoon van af wat je eigen normen zijn.
Ik hoop dat je slim genoeg bent om als hier 1 koelkast getoond wordt, te beseffen dat je daar geen veralgemeningen uit kan maken naar een hele categorie

(dat vind ik trouwens van deze hele serie hoor, gaat niet enkel over de categorie die jij nu toevallig benoemt)
J. - Zaterdag 3 november 2018 19:53
Als ik voor mij zelf spreek eten bijna al mijn (universitair) in opleiding vrienden/vriendinnen gezond en bewust. Velen ook vegetarisch of eten veel met kikkererwten en al die dingen die een beetje trending/gezond zijn. Ik denk zelf, dat er niet écht een representatieve student kán zijn voor alle studenten omdat het zo ontzettend kan verschillen van student tot student.
Anoniem - Vrijdag 2 november 2018 12:59
Leuk om te zien! Die lade met vegaproducten is wel goals, haha! :-)
S. - Zondag 4 november 2018 11:47
tja, zo´n koelkast zou iedereen wel willen. Altijd fijn als je ouders heb die dat allemaal willen en kunnen betalen voor je. Misschien eens leuk om een koelkast te zien van iemand die het niet zo breed heeft, en niet alleen maar merk producten in de koelkast heeft liggen