De favoriete momenten van Laura

 

Fijne momentjes, momentjes die je dag helemaal goed kunnen maken. Momenten waar je met een grote glimlach aan terug denkt. Momenten die je bij blijven, die je met anderen wil delen en die je laten zien hoe mooi het leven kan zijn. Ik denk dat iedereen deze momenten wel kent en meemaakt en het is goed om hier soms even extra bij stil te staan. Al eerder schreven wij een persoonlijke blog over onze favorieten. Het ging hierbij bijvoorbeeld om een favoriet beauty product, iets lekkers te eten of iets anders waar wij blij van worden. Het leek mij leuk om dit ook te doen met momenten. In deze blog deel ik een aantal favoriete momentjes die ik recent heb meegemaakt. Dingen waar ik blij van werd en graag met jullie wil delen.

Het is goed jezelf er aan te herinneren dat deze momenten eigenlijk alle momenten kunnen zijn. Hoe groot of klein dit ook is. Het kan te maken hebben met het zonnetje dat schijnt op je gezicht, een berichtje dat je krijgt van iemand die je dierbaar is of een leuke dag op je werk.

favoriete momentjes

♥ Enorm genieten van lekker eten
Eigenlijk kan ik sowieso heel erg uitkijken naar lekker eten en zoek ik het ook vaak op. Als ik ergens trek in heb, dan eet ik het vaak ook wel. Heb ik zin in een bepaalde taart, dan bak ik hem of ga ik ergens in een cafeetje een stukje eten. Lekker eten is in mijn gezin eigenlijk altijd wel heel belangrijk geweest en we hebben hier ook altijd wel veel geld aan uit gegeven. Laatst had ik een keertje heel veel zin in Roti. Ik had dit al lang niet gegeten en ineens had ik daar heel veel trek in. Helaas zou ik die avond al iets anders eten maar besloot ik dit de dag erna te gaan halen na mijn werk. Het klinkt misschien heel stom, maar ik heb hier die hele dag naar uit gekeken. Het was eigenlijk een heel klein momentje wat mij blij maakte, een fijn vooruitzicht, maar ik had er wel de hele dag al plezier van. Ik heb er ook echt heel erg van genoten. De onderstaande foto's zijn van een keer toen ik zelf roti maakte. Het recept kun je hier vinden. 

roti

♥ Ontspannen in de wellness
Een aantal jaar geleden ben ik voor het eerst naar de wellness / sauna geweest en sindsdien ben ik al heel vaak gegaan. Ik doe dit heel regelmatig om even echt tot rust te komen en om gewoon een dag echt niks te hoeven en alles te mogen. Ik heb er op die dagen totaal geen moeite mee om de hele dag mijn telefoon in een kluisje te stoppen terwijl ik er anders regelmatig op kijk. Sowieso vind ik de hele wellness een heel fijn moment maar toch wil ik twee specifieke momentjes met jullie delen. Het ene momentje was dat ik na het eten even in de rustruimte ging liggen met een tijdschriftje. Het was ontzettend rustig terwijl normaal gesproken de waterbedden en banken met lekkere kussens druk bezet zijn. Er was dus genoeg keuze om ergens te gaan liggen en dat heb ik dan ook gedaan, lekker in mijn badjas gewikkeld met een tijdschrift. Het was heel rustig, lekker warm en het rook er echt naar wellness. Een ultiem momentje voor mijzelf zoals ik die lang niet gehad had. Een ander moment was in de avond toen ik in de jacuzzi zat. Een heerlijk warm bubbelbad en met mijn hoofd voelde ik de koude buitenlucht. Ondertussen kon ik naar de sterren kijken. Het fijne aan zo'n moment vind ik dan ook dat ik zelf mag bepalen wanneer het stopt.

sauna
Bron

♥ Zomaar een kaartje
Een paar weken geleden ontving ik een kaartje van een vriendin. Zomaar omdat het kon. Zomaar omdat ze wilde laten weten dat ze veel aan me heeft en heeft gehad en dat ik belangrijk voor haar ben. Dit betekent zoveel voor mij. Ik denk dat mensen er vaak wel vanuit gaan dat anderen weten wat zij betekenen en ik denk ook dat dit veel te weinig wordt gezegd. Misschien dat ik dit zelf ook niet vaak genoeg duidelijk maak. Zo'n spontaan kaartje deed heel veel met mij. Sowieso is het natuurlijk leuk om iets te ontvangen over de post wat je niet verwacht, maar iets met zo'n boodschap kan mijn hele dag goed maken.

cards
Bron

♥ Een nieuw station
Ik moet een beetje lachen om mijzelf omdat ik hier zo van onder de indruk was, maar het is toch echt zo. Ik ben in Delft opgegroeid en heb hier ook mijn hele leven gewoond. Sinds een aantal jaar zijn ze bezig om het station te veranderen en Delft is daardoor al een hele tijd een bouwput. Ik heb echt vaak om moeten rijden omdat er weer een deel afgesloten was en er omleidingen waren. Inmiddels is er een grote tunnel gegraven en rijdt de trein voor het eerst onder de grond. Normaal ben ik hier niet zo van onder de indruk, maar het feit dat het mijn stad is en dat ze hier al zo lang mee bezig zijn terwijl je er weinig van ziet, vind ik wel bijzonder. Laatst ben ik voor het eerst met de trein naar Delft gegaan en kwam ik dus onder de grond aan. Ik weet nog dat ik bij Delft zuid was en dat ik er zelfs een beetje nerveus van werd. Ik was benieuwd wanneer het onder de grond zou gaan en hoe het er uit zou zien. Hahaha een beetje sukkel en schattig tegelijk denk ik. Toen ik eenmaal op het station aan kwam was ik wel echt onder de indruk. Het is nog niet helemaal klaar maar wat er nu is, is erg indrukwekkend en vooral als je bedenkt hoeveel en hoelang hier aan gewerkt is.

delft station

♥ Wakker worden en beseffen dat je niks moet
Ik ben echt geen ochtendmens en dan ook echt niet. Als mijn wekker gaat ben ik 9 van de 10 keer even een momentje ongelukkig. Ik wil dan het liefste blijven liggen en pas wakker worden als ik vanuit mijzelf wakker word en niet door de wekker. Toch ben ik dan altijd wel weer blij als ik eenmaal onder de douche sta en met de dag begin. Wat voor mij wel echt van die gouden fijne momentjes zijn, is dat ik wakker word en dan besef dat ik vrij ben. Dat ik niks moet, geen verplichtingen heb en de dag kan invullen zoals ik dat wil. Laatst had ik weer zo'n momentje dat ik wakker schrok en dacht; 'Oh nee ik heb mij verslapen! Ik moet opschieten om de trein te halen'. Het was even een momentje van paniek en stress en heel kort daarna besefte ik dat het zondag was en dat ik helemaal nergens heen hoefde. Die momenten zijn echt goud waard!

in bed

Als ik terug denk aan al deze momenten, voelt het zo goed en ik heb deze blog dus ook geschreven met een grote glimlach op mijn gezicht. Het is fijn om terug te denken aan momenten die iets betekende. Momenten die mij blij maken en bij blijven.

Wat is jouw favoriete momentje van de afgelopen tijd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S - Zondag 12 april 2015 19:07
Wat ook een leuk moment is: wanneer je iets terugvindt wat je al heeeel lang kwijt bent :)
Maanmeisje - Zondag 12 april 2015 19:08
Mooie blog! Het station in Delft is mooi geworden.
Vanmiddag had ik wel een favoriet momentje. Ik had geholpen bij het theaterstuk Stillen om folders uit te delen, en ik kreeg daarna een lift achterop de fiets van het meisje waarmee ik samen heb gewerkt. Dat vind ik super lief en het was lekker weer, dus dat maakte het nog fijner :-).
Katja - Zondag 12 april 2015 19:25
Super leuke, positieve blog! Ik vind het heel goed om je te richten op het positieve, en daarom houd ik nu al langer dan een jaar elke dag drie positieve dingen van de dag bij op het forum.
Ik ben geïnspireerd door je blog Laura! Ik denk dat ik op mijn eigen blog dit ook ga schrijven!
ChristinaS - Zondag 12 april 2015 19:34
Fijn, van die positieve dingen!

Een mooi momentje was het feestje waar ik gisteravond / vannacht ben geweest. Het was zo erg leuk en heb zo gelachen en gedanst met een vriendin. Nu zit ik thuis in mijn kamer gewoon nog na te genieten :)
kate02 - Zondag 12 april 2015 20:50
Haha je zou geen werk moeten hebben waar je om 6 uur moest beginnen he :p
De roti ziet er lekker uit! Weet ook niet wat het is!
m - Zondag 12 april 2015 21:19
Ahh dat lekkere eten (en je daar ook echt op kunnen verheugen) en die wellness zijn ook twee van mijn favorieten. Ik ga ook regelmatig uiteten en geef hier ook veel geld aan uit. Ook met de paplepel ingegoten door mijn ouders. Ow en mijn hondje, daar geniet ik ook ontzettend van. Hoe blij en enthousiast zij altijd is, dat vind ik hartverwarmend. En lekkere luie dagjes met mn vriend waarop we in chillbroek filmpjes kijken ofzo na een drukke werkweek.
Henriette - Zondag 12 april 2015 21:44
Lekker eten en de wekker, zo herkenbaar!! Echt een leuke blog!
Naomix - Zondag 12 april 2015 23:55
Super zo'n leuke positieve blog! Dankje Laura! :)
Anne-Maria - Maandag 13 april 2015 04:32
Leuk leuk! Hoe moeilijk vind ik het om hierbij stil te staan als het mijzelf betreft. Terwijl ik m'n dagen verslijt, tandenknarsend, zie ik nu dat er ook echt wel kleine momenten zijn die oké zijn, die ik als goed, als plezierig mag zien. Mijn allerliefste hondenmeisje, ik houd zóveel van haar! Die momenten dat ik me zo beroerd voel en zij op schoot ligt, ik mijn handen door haar haren laat gaan, mijn hoofd tegen haar warme lijfje leg, desondanks toch een mooi ogenblik, ook al zie ik dat dan niet. Een tijdje geleden ben ik verhuisd, en sinds heel kort is mijn kamer echt zoals ik het wilde, ik voel me hier thuis en ben blij dat eindelijk alle rommel weg is. En niet te vergeten: als een vriendin me appt oid, juist wanneer ik me zo verlaten voel.
Het komt wellicht dubbel over allemaal, sorry :-$. Het mag toch ook op deze manier?
Just me - Maandag 13 april 2015 07:55
Leuk Laura! Ik heb deze blog gelezen met een glimlach op mijn gezicht, net als jij tijdens het schrijven. Ik heb mezelf toegestaan vandaag een boterham met pindakaas en hagelslag (vind ik zo lekker) mee te nemen naar school en daar kijk ik ook al sinds gisterenavond naar uit haha.
PluiS - Maandag 13 april 2015 10:12
Ideetje: ik houd zelf een "kleine momentjes om dankbaar voor te zijn"-boekje bij. Echt een aanrader! Koop een klein notitieboekje en neem het met je mee, waar je ook gaat. Elke keer als je dat boekje ziet, vraag je jezelf af of er die dag al momentjes zijn geweest waar je van hebt kunnen genieten, waar je vrolijk en gelukkig van werd. En die schrijf je dan op. Dat kunnen hele kleine dingen zijn, zoals het aantrekken van een warme trui of een kop thee drinken, of wat grotere, zoals gezellig een dagje erop uittrekken met een vriend/vriendin. Blader dan af en toe nog eens terug om nog een keertje die momenten terug te halen en ervan na te genieten! Het maakt je bewust van de kleine, fijne dingen in het leven. :)
Sanne - Woensdag 15 april 2015 18:26
Ik kan intens gelukkig worden van de zon. En aangezien die hier al de hele dag schijnt ben ik super blij/rustig. Zo lekker tekenen en bier drinken in het park, hier om de hoek. Fijn leven.