5 favorieten van oktober: Laura

 

De afgelopen weken heb ik weer een aantal nieuwe dingen uitgeprobeerd en ben ik weer meer gaan houden van de dingen die ik al had. Dingen die mij blij maken, bijvoorbeeld mijn nieuwe fluffy jas waardoor ik blij ben als het niet zo heel warm is zodat ik hem aan kan. Dit zijn kleine geluksmomentjes en het is toch wel fijn om deze te zien en te kunnen waarderen. Ik heb er weer vijf voor jullie op een rijtje gezet.

favorieten

♥ Fluffy jas
Ik wilde eigenlijk al langere tijd een lekkere fluffy jas, faux fur. Natuurlijk zijn echte bontjassen ook wel mooi maar ik voel me daar niet goed bij. Ik heb op vintage marktjes wel rondgekeken en ook in veel winkels zijn ze verkrijgbaar, maar ik kon niet echt iets vinden waarvan ik direct dacht: Ja dat is m! Ik ben best wel kritisch wat dit soort dingen betreft. Uiteindelijk heb ik er dus eentje op marktplaats gevonden! Hij is lekker groot en ik vind de kleur en het soort nep bont wel leuk. Hij is alleen niet zo heel warm... het is geen winterjas. Maar ik ben er heel blij mee en hij kostte maar €22,00 euro.

fluffy jas

♥ 5 year dairy
Sinds een aantal weken heb ik een 5 year diary. Dit is een soort dagboek waarbij je niet perse je hele levensverhaal opschrijft, maar enkel van elke dag een aantal punten vastlegt. Er is ook een beperkte ruimte dus plek voor een heel levensverhaal is er ook niet. Ik ben niet zo'n dagboekpersoon, maar dit werkt voor mij denk ik wel. Ik vind het namelijk wel heel leuk om terug te zien wat ik heb gedaan in een afgelopen weken, maanden en jaren. Vaak weet ik al niet meer wat ik een voorgaand jaar met kerst heb gedaan bijvoorbeeld. Dit vind ik best jammer.

5 year diary

♥ Nieuwe armband techniek: Beadloom
Ik had deze Ibiza-achtige armbandjes veel gezien afgelopen zomer en het zag er nogal ingewikkeld uit. Toch wilde ik graag weten hoe ik dit zelf kon maken voor mijn eigen sieradenlijn. Ik ben op onderzoek uitgegaan en inmiddels weet ik hoe ik dit zelf kan doen. Voor een DIY blog voor op Proud heb ik deze gemaakt en hier kun je precies zien hoe je het moet maken. Het is wel onwijs veel werk, maar niet moeilijk. Het is erg leuk om te doen en om zo zelf je eigen armband te maken. 

beadloom

♥ Mijn nieuwe donsdeken
Vroeger had een vriendin van mij een donsdeken en als ik bij haar ging logeren kon ik daar ook onder slapen. Stiekem wilde ik dit toen ook wel graag maar de deken die ik had was ook prima. Laatst was ik bij IKEA en liep ik toevallig langs de dekbedden en heb ik gewoon een impulsaankoop gedaan waar ik mijzelf heel dankbaar voor ben. Ik heb direct nieuwe kussens gekocht maar mijn deken, daar ben ik echt helemaal weg van. Het is echt zo'n deken waar je helemaal in weg kan kruipen en hij is ontzettend warm! Ik ben klaar voor de winter.

dekbed

♥ Zelfgemaakte vijgenjam
Ik had eigenlijk nog nooit in mijn leven jam gemaakt terwijl ik wel regelmatig zelfgemaakte jam van anderen eet. Ik was laatst bij de Turkse supermarkt en daar zag ik vijgen die niet zo heel duur waren. Ik besloot toen om zelf vijgenjam te gaan maken en eigenlijk was het veel makkelijker dan ik dacht. Er zitten dus vijgen in, maar ook citroen en vanille. De smaak is heel puur en vol en het is echt goed gelukt al zeg ik het zelf. Het is absoluut niet moeilijk en ik heb drie potjes gemaakt waarvan er eentje al leeg is. Er is weer een wereld voor mij open gegaan en ik ga het zeker vaker doen, ook met ander fruit.

vijgenjam 

Wat zijn jouw favorieten op dit moment?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Woensdag 15 oktober 2014 10:09
Haha! Dat kritische ken ik, wat betreft jassen etc! Ik heb er ook best lang over gedaan om de 'perfecte' faux fur jas te vinden.

Leuke en inspirerende dingen, ook hele kleine dingetjes! Mooi.

:)
xchanel - Woensdag 15 oktober 2014 10:11
Heel erg leuk en motiverend Laura!
Maanmeisje - Woensdag 15 oktober 2014 10:23
Ik vind het allemaal wel leuk, en leuk dat je vaak zelf eten maakt. Volgens mij ben jij echt een keukenprinses. Het ijsje ziet er trouwens ook leuk uit :-)! Mijn favorieten van oktober zijn tot nu toe een paar liedjes die ik heb ontdekt, zoals 'Let you go' van Katie Herzig, maar ook een natuurlijke lipstick die ik eerder al had besteld en griesmeelpap.
miri - Woensdag 15 oktober 2014 11:43
leuk laura!
Mijn favorieten

1. boterham met vruchtenhagel
2. warme douche
3. detectives kijken
4. de vlinders in onze tuin
5. macaroni met augurkjes erbij
Bloem1981 - Woensdag 15 oktober 2014 12:01
Super leuk lijkt me dat dagboek! Ik ga hem bestellen!

Leuke blog om te lezen en ik ga dit soort dingen ook doen, in mijn nieuwe dagboek :-)!

marleen2502 - Woensdag 15 oktober 2014 13:06
ik heb ook zo'n 5 year diary! ben er mee begonnen in mei, dus kan nog 4 jaar en n half voort :)
Eva - Woensdag 15 oktober 2014 13:57
Leuke dingen zeg!

Mijn favorieten deze maand:
-Speculaas hagelslag
-Muziek van Tove Lo
-De grijze broek die ik laatst gekocht heb
-Voer in de tuin hangen voor vogeltjes
kate02 - Woensdag 15 oktober 2014 19:21
Die dekbedden zijn heerlijk he, ik heb de mijne ook al een heel tijdje! En dat 5 jaar dagboekje vind ik ook heel leuk!
Jansje - Donderdag 16 oktober 2014 01:59
Leuk! Vooral die lekkere warme dekbedden! Die vijgenjam lijkt me ook heerlijk en leuk om te maken.
Mijn favoriet is een heerlijk warmde capuchontrui van de H en M. Daar woon ik zo ongeveer in...;-)
Ingrid - Donderdag 16 oktober 2014 11:32
De herfstzon
Fijne dekentjes om in weg te kruipen
Warme douche met Rituals douchegel
Yoghurt met cruesli en allemaal noten
Series kijken en tijdschriften lezen!
Cristina6 - Donderdag 16 oktober 2014 12:33
Hey Laura! Wat een levensgenieter ben je :-) Echt superleuk om met jou mee te genieten via deze blog, en ik kan mij zeer goed inbeelden hoe verknocht jij bent aan jij spulletjes, die Fluffy jas, lijkt mij ook echt enig en dat donsdeken ook echt hemels. Ik heb geen 5 year diary, maar ik vond dit al een onwijs leuk idee toen het besproken werd in de blog over verschillende notitieboekjes.

Echt heerlijke blogs, dit! En supertof omdat ze ook echt persoonlijk zijn.