Avondeten met Nouska 2

 

Het is weer eens tijd voor een blog met het avondeteten van mij. Ik heb weer zeven dagen lang mijn avondeten gefotografeert om het met jullie te delen. Vooral om te laten zien wat je allemaal kunt koken, maar hopelijk ook om je wat vertrouwen te geven dat een normaal eetpatroon weer mogelijk is na een eetstoornis. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien!

avondeten

♥ Maandag
Vandaag probeerde ik een keer iets nieuws uit, namelijk Soto Ayam soep. Deze soep wilde ik al een tijdje maken. Ik heb het gemaakt met vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Dit gaf niet echt een kipsmaak en daarom was het gerecht naar mijn idee dus ook niet zo goed gelukt. Een goede vegetarische variant hiervan maken is dus nog best een uitdaging. Sim vond het gelukkig wel lekker. Ik had het ook wat spring rolls bij gemaakt met wortel, avocado, komkommer en koriander. Deze dipten we in soyasaus. 

miso

♥ Dinsdag
Vandaag kwam er een fotograaf en journalist langs van het AD. Ze maakten foto's van mij en Sim in de keuken en stelden vragen over wat eten en koken voor ons betekent. Koken is voor mij en mijn man (even wennen om dat te zeggen) echt een hobby. Dat had ik nooit gedacht na het hebben van een hardnekkige eetstoornis. We maakten deze avond Portobello burgers met zelfgemaakte pesto, mozzarella, tomaat en rucola. Sim had er ook nog aardappelwedges bij gemaakt, maar die waren niet tegelijk klaar en hebben we opgegeten tijdens het mondelinge interview.

buger vega

♥ Woensdag
vanavond kwam een vriend van ons eten en maakte ik een lekkere curry. Hier zat onder andere bloemkool, spinazie en tomaat in. Het was heel erg geslaagd, maar ook heel erg veel.  

curry

♥ Donderdag
Omdat ik woensdag zoveel had gemaakt, konden we er de volgende dag weer van eten. Met wat verse spinazie en rijst hadden we beiden nog een bord vol. Wij eten trouwens vaak uit diepe schalen, zoals je ziet.  

curry

♥ Vrijdag
Vandaag kwamen mijn broer en zijn vriendin eten.  Ik had een lekker gerecht opgezocht en dit van te voren klaargemaakt. Het bestond uit quinoa, black eyed bonen en drie zelfgemaakte dips. Guacamole, salsasaus en een cashewdip. Het was een heel lekker gerecht!

eten

♥ Zaterdag
vandaag was het heerlijk weer, dus aten we met Sim zijn broertje en vriendin op het strand een pizza met een lekker koud biertje. Dat gaf ons echt een vakantiegevoel. Ik had een pizza caprese.  

pizza

♥ Zondag 
Ineens had ik heel veel zin in pannenkoeken, dus besloten we dit die avond te maken. Ik bakte er een paar met rozijnen, een paar met kaas en er waren ook 'gewone'. We hebben dit ook lekker buiten op gegeten. Ik heb ze belegd met stroop, kaneelsuiker en maplesyrup.  

pannenkoeken

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien, er inspiratie uithaalt of gewoon even wat afleiding had!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Femke - Vrijdag 3 juni 2016 19:20
Ik neem ook heel vaak pizza caprese die is ZO lekker èn vegetarisch ;).
imperfectie*** - Vrijdag 3 juni 2016 19:43
Ik alles behalve een goede kok, maar wil zo graag eens een vegetarische curry maken.
Geen idee hoe je het maakt haha :p
internet geeft vaak nogal moeilijke dingen
Tina - Vrijdag 3 juni 2016 19:49
Ziet er lekker uit!
IK zit wel weer te wachten op een dagje mee eten :)
dianne - Vrijdag 3 juni 2016 22:57
Superleuk en inspirerent om te zien dankjewel ! Vind zulk soort blogs heel fijn en hoop dat er misschien nog wat vaker dit soort video's of blogs online komen! :)
*** - Zaterdag 4 juni 2016 08:59
Leuk! Geeft me meteen weer wat inspiratie. Wanneer komt je eerste kookboek uit? ;-)
me - Zaterdag 4 juni 2016 09:03
waaaauw dat ziet er allemaal zo lekker uit en alsof het ook echt met aandacht (liefde zelfs?) is klaargemaakt.. zelf gooi ik doorgaans wat groenten, bonen en rijst/aardappelen in de pan want vooor mezelf zo uitgebreid koken vind ik de moeite niet waard (slecht excuus I know). maar daarbij.. zoveel inspiratie heb ik niet eens.. zou je hiervan wat recepten willen delen? Vooral dat eerste gerecht met die soep en hapjes lijkt me echt heel leuk te maken als ik een keer iemand te eten krijg! (en een vlees/kip-smaak hoeft van mij niet dus denk dat ik jouw versie al lekker zat vind ;))
Anne-Maria - Zaterdag 4 juni 2016 11:11
Jouw maaltijden zien er altijd zó goed uit, Nouska! Hoelang sta je meestal in de keuken om te koken? Ik vind het altijd soort zinloos; je bent lang bezig om een maaltijd te bereiden, en binnen no time is het weg.
xLaura - Zaterdag 4 juni 2016 11:47
Super leuk en inspirerend! Je kookt zo gevarieerd, leuk om te zien. Ik ben benieuwd naar het recept van de curry, zou je die misschien kunnen delen? :D
Odette - Zaterdag 4 juni 2016 13:11
Superleuk om te zien!
.... - Zaterdag 4 juni 2016 19:34
Heel leuk en inspirerend! Dankjewel ❤
kate02 - Donderdag 16 juni 2016 21:29
Wow leuk!