Avondeten met Daphne 7

 

Snelle happen, uitgebreide maaltijden, nieuwe gerechten en - natuurlijk - pizza's. Ik neem jullie graag weer mee langs mijn avondmaaltijden van de afgelopen tijd. Gewoon ter inspiratie of motivatie. Niets meer en niets minder. Want, we zijn allemaal anders en hebben allemaal iets anders nodig. Zie het niet als een moment om te vergelijken met je eigen bordje, maar als een moment om wat inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten. Of misschien zit er iets bij waarin jij jezelf eigenlijk zou willen uitdagen? Er zijn geen regels als het aankomt op eten. Behalve dat het gezond is voor je. Voor je lichaam, maar zeker ook voor je hoofd. 

♥ Maandag
Ravioli is toch wel mijn lievelingspasta. Man, die vullingen vind ik altijd zó lekker. Deze avond met een tomatensaus, groenten en vegetarisch gehakt erdoorheen. En verse Parmezaanse kaas, dat mag bij ons tegenwoordig ook niet ontbreken hierbij. 

♥ Dinsdag
Een nieuwe favoriet als ik even snel iets wil maken, is nasi. Voor alle keukenprinsen en -prinsessen zal dit vast vloeken in de keuken zijn, maar ik gebruik de nasi goreng mix van Conimex. En ik vind hem top! Wat ook top is: de vega sate in pindasaus. Uit het vriesvak bij de Albert Heijn. 

♥ Woensdag
Nog maar een keertje pasta dan. Zeker als het toch niet echt warmer lijkt te worden en het wel herfst lijkt, eet ik nog graag romige champingonsaus! 

♥ Donderdag
Voordat mijn chatavond begint, is het altijd een beetje haasten met het eten. Daar heb ik nu een fijne oplossing voor gevonden, namelijk de maaltijden van Lazy Vegan. Uit het vriesvak bij de Jumbo. Ze hebben veel verschillende smaken en ik at hier een pita broodje bij. Maar een wrap lijkt me de volgende keer ook heel lekker!

♥ Vrijdag
Need I say more? Na een lange week is het tijd om hiermee lekker op de bank te ploffen. Ik weiger te kiezen en ga dus altijd voor halve pizza's. Doe jij dat ook? Of kun je heel goed één smaak kiezen? 

♥ Zaterdag
Burgers? Burgers! Maar dan moet het natuurlijk wel goed. We bestelden de burgers die we eerder ook al eens zo lekker vonden. Maar de patat, die haalde ik liever bij ons in de straat. Als er namelijk staat 'loaded fries met Parmezaanse kaas en chapmignons' is de keuze snel gemaakt natuurlijk. 

♥ Zondag
Aanschuiven bij vaders die lekker voor je heeft gekookt, veel luxer gaat het eigenlijk niet worden. Er gaat geen asperge-seizoen aan hem voorbij! En ik hou me altijd graag aanbevolen om het op te komen eten. 

 Wat mag er in jouw weekmenu echt niet ontbreken tegenwoordig? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Zaterdag 29 mei 2021 20:14
He Daphne, wat heerlijk dit in de avond even te lezen ter inspiratie. Verrassing voor mij dat er nog even een leuk blogje komt. Hoe heerlijk en in balans je eet zonder schuldgevoelens of compensatie op een ander moment. Tenminste dat vermoed ik! Ravioli wil ik ook echt een keer durven vooral met roomspinazievulling. Asperges zijn ook echt mijn DING, dus ik moet echt zo'n vriend als jij hebt zien te vinden. Ook iets wat ik graag wil: een lieve vriend. Net als moussaka durven eten. Ken je dat? Anders echt een aanrader. Volgende keer een blogje over je toetjes als je die eet tenminste. Liefs!
Saskia - Zondag 30 mei 2021 07:12
Gevulde verse pasta is ook echt 1 van mijn favorieten!
Drakenstaartje - Zondag 30 mei 2021 07:45
Dat ziet er super lekker uit! Dankjewel voor de inspiratie. En een vraagje: uit eerdere blogs dacht ik me te herinneren dat je (voornamelijk?) glutenvrij eet. Is dat (nog) zo en hoe doe je dat dan bv met de satƩsaus en die overheerlijk uitziende pizza? Ik ben altijd op zoek naar fijne nieuwe glutenvrije opties, dus ben benieuwd :-)
Anne - Maandag 31 mei 2021 10:05
Dat ziet er allemaal heerlijk uit.šŸ˜‹
Het is zo fijn als je met de seizoenen eet, vind ik, zoals de asperges.Het is dan weer bijzonder wanneer het er weer is.
Ik heb rabarber gekocht en ga die vandaag koken.
Jelle - Dinsdag 1 juni 2021 11:40
Inspirerend hoe afwisselend je eet. Zou je wat recepten willen delen? Bijvoorbeeld van die pasta met champignonsaus?