How to Love your Life

 

love life

Je bent geen mislukkeling als je leven op dit moment klote is. En je bent geen superhero als je leven op dit moment fantastisch is. Je bevindt je gewoon ergens op je bar-code. Het leven is als een bar-code. Er zijn donkere en lichte stukjes waar de scanner overheen beweegt. Je hebt het gekocht, dus je kunt er maar beter van houden. 

Dus hoe kun je er van houden, op welke plek op de bar-code je je ook bevindt op dit moment?

Hoe houd je van je leven als je de hele tijd alleen maar citroenen krijgt en je even later hoort dat alle suiker en water op zijn, dus je maar beter snel die citroen moet opeten?

En hoe hou je van jezelf als je een sinaasappel krijgt en teleurgesteld staat te kijken omdat je eigenlijk een perziksmoothie wilde, maar daarna naast je iemand ziet met die citroen en aan je andere zijde iemand staat met een jute zak vol kunstmest.

Hoe hou je het leven vol en hoe hou je er ook nog eens van,
op welk stuk van je bar-code je ook zit...

Hier zijn 6 tips:

1. Stop met vergelijken
Houd er mee op te geloven dat er een grens is aan geluk of aan lijden. Die grens is er niet. Meten en vergelijken van geluk of lijden heeft geen zin. Meten en vergelijken zijn dingen die je alleen nodig hebt bij het afmeten van het meel voor een taart of bij wiskunde. Laat meten en vergelijker verder voor wat ze zijn. Hoe weet je of jij te veel bezig bent met meten en vergelijken? Dat weet je als je nu aan het bedenken bent hoe erg jouw dingen zijn in vergelijking met anderen! 

love life

2. Stop ermee jezelf leugentjes te vertellen
Zoals deze: Voor ieder moment van geluk, betaal je een moment van lijden.
Of deze: Als ik vertrouw op de goedheid van dit moment, is dat naief om te denken en ga ik daar sowieso spijt van krijgen.
Of: Ik verdien dit.
Of: Ik verdien dit niet.
Dit zijn allemaal leugentjes, fabeltjes die je laten geloven dat er grenzen zijn aan geluk en lijden. Je leven licht begraven onder dit soort eigen waarheiden die niet kloppen. Geloof dit niet meer, graaf je leven uit. Een middel om met deze dingen te stoppen is opschrijven. Schrijf alles op wat jij jezelf vertelt wat niet waar is en wat je begrenst in de liefde voor het leven. Schrijven betekent signaleren. Papier is een ideaal middel om de onzin uit je hoofd te gooien.

3. Voel de pijn
Ja, je leest het goed. Voel pijn, VOEL de pijn. Neem een hap adem en ga er voor. Laat je gevoelens eruit. Gevoelens zijn geen scheten en je bent niet in de kerk, dus laat ze eruit! Het hele bestaan van gevoelens heeft als nut dat je ze moet voelen. Als je begeleiding hebt om met angstgevoelens om te gaan, klik dan HIER.

4. Was je gezicht 
Was je gezicht goed schoon met zeep (reinigingsgel) en water, veel water. Voel je gezicht en maak het goed schoon. Was jezelf schoon. Kijk eens goed in de spiegel en zeg: Wauw! Ik bedoel, kijk eens goed. Je bent er, je leeft. Heb je ook warm water, gooi eens wat warm water over je gezicht. Voel. Zie alle porien van je huid, zie iedere lachrimpel/zonnestraal. Je bent mooi.

5. Oefen om te zeggen ''Ik weet het niet''
Definitieve antwoorden zijn onzin. Ze zijn stof in de wind, melk, ze zijn duffe bibliotheekboeken. Definitieve woorden zouden niet moeten bestaan. Definitieve woorden zouden vervangen moeten worden door vernieuwende woorden. Dat heeft zin. We weten niet wie we echt zijn, nooit. We weten niet wat we de hele tijd vinden van alles en hebben onze mening echt niet overal over klaar staan. Ook niet als dat van ons wordt verwacht, het is gewoon niet zo. Omarm het, geniet ervan dat we het niet weten. Ja, ik weet hoe verschrikkelijk eng dat is, maar omarm het, want het is nou eenmaal zo. Blijf vragen stellen, vernieuw je meningen en blijf groeien. Zeg gewoon eens lekker ''Ik weet het niet!!''

love life

6. Probeer dingen uit
Wat is dit, wat is dat? Geen idee, probeer het zelf! Ervaar het. Vraag je het je af of je het tafelkleed onder het servies vandaan kunt trekken zonder alles om te gooien? Probeer het! Heb je zin om te slaan en te stompen? Koop een boxbal en handschoenen! Wil je op dansles, doe het! Wil je nu dansen, doe het nu! Doe eens iets geks. Ga op buikdansles en leer van je lijf te houden en lach om die rare buikdanslerares. Maak een gerecht waar je nog nooit van gehoord hebt, hang dingen op zonder dat je het afgemeten hebt. Plak een boterham tegen de muur, smeer chocopasta onder je neus en draag het als snor. Probeer alles uit, zonder van te voren te oordelen. Probeer het gewoon. De ervaringen die jij zelf uitkiest, kunnen je nooit meer afgenomen worden. Probeer wat je maar proberen wilt! Ervaar!

Ondanks alle BS (bad stuff) in je leven, moet je blijven kijken naar de leuke dingen die er ook zijn. Je kunt niet volledig van je leven houden als je niet van beiden leert houden. BS hoort bij je leven. Houden van het leven betekent dat je het ervaart, open staat voor het leven. Het betekent dat je je gezicht wast en in de spiegel kijkt naar het leven. Love it! Heb liefde voor alle dingen in je leven. Zie het tegemoed. 

Print dit uit en hang het op in je toilet, boven je bed of in de keuken.


Leef je leven alsof je ervan houd en begin ermee om er van te gaan houden! Vandaag!

Bron foto1: Craighton Miller
Bron foto2: xiquetpansa
Bron foto3: Dawn Huczek

Bron: Intuitive Bridge

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sagittarius - Zondag 30 oktober 2011 16:13
Dit had ik nou echt even nodig.
Ik zit echt in zo'n moelijke fase, waarop ik terugval :(.
Komt allemaal doordat ik zo ''perfect'' mogelijk wil zijn voor mijn verhuizing naar Amerika, over een paar weekjes.
Ik zie er echt tegenop
Luvs ¢¾
Chune - Zondag 30 oktober 2011 16:48
wauw, dit is moeilijk. goede oefningen haha
Isabelle - Zondag 30 oktober 2011 16:52
Wooo, ik was serieus net aan het denken dat ik het niet meer kan blabla zelfmedelijgezeik fso idn.. Maar ik open internet (startpagina = p2bm) wilde even naar de schoolsite en zag toen dit staan. Gelijk gaan lezen natuurlijk!
De meeste dingen zijn helpvol (dat is geen woord iknow maar ik ben slecht in netl)maar pijn voelen is voor mij am. En dat is dan weer niet goed. En ik zeg juist teveel ik weet het niet. In de klas dan, vraagt een docent iets, ik gelijk; weet ik niet. En het is zooo dom weetik, want ik wil niks fouts zeggen en aangezien ik de (postief uitgedrukt) minst slimme ben ik de klas, weet iedereen het meestal wel. En als ik zeg ik weet het niet, kan ik het ook niet fout zeggen.. Maar 'ik weet het niet' is įltijd fout dus kan ik maar beter proberen.. Maar als ik het dan fout heb of het een dom antwoord is (ik dacht serieus dat alkmaar in friesland lag)dan is het nog meer failure en dan ga ik toch weer terug naar 'ik weet het niet'. Iemand een tip? (:
verder; Top log dit! :-D
naomi - Zondag 30 oktober 2011 18:00
geweldig stuk, meer kan ik er niet over zeggen. Geweldig!
winnie - Zondag 30 oktober 2011 18:17
dankje, dit had ook ik even heel hard nodig.
Manon - Zondag 30 oktober 2011 19:51
Bedankt voor dit stuk!!
jasje - Maandag 31 oktober 2011 11:38
Superfijn stuk, ook precies wat ik nu even nodig heb.
Helaas is m'n printer kaduuk, ga t wel opslaan om later uit te printen, of stukjes overschrijven :)

Dana - Maandag 31 oktober 2011 18:15
Echt waar een topstuk!
mirjam - Dinsdag 8 november 2011 19:37
opzich een goed stuk, maar om punt 5. moest ik wel even lachen xd. bij ons op de groep is het standaard antwoord; 'ik weet het niet'. zo van; 'hoe voel je je?' > 'ik weet het niet'. 'hoe denk jij daarover?' > 'ik weet het niet'
maar verder kan ik (vooral van punt 1) nog veel leren! :$
Chaaaay:) - Maandag 30 april 2012 21:55
dis mijn verhaaltje ik wil het gewoon ff kwijt


Soms denk ik waarom leef ik? Waarom ben ik zo slecht? enz ik heb mezelf een poosje geknepen tot er bloed kwam het hielp maar mn moeder kwam er achter maar door dit verhaal ben ik beter geworden ik denk nu positief! XX
amanda - Dinsdag 15 mei 2012 21:50
super mooi xx
Ragner - Vrijdag 17 augustus 2012 15:33
Heel mooi.
Met vergelijken gooi je het unieke weg. Juist daar waar een mens uniek anders is dan anderen is hij of zij wezenlijk zichzelf. En dat mag er zijn. Sterker nog, dat komen we brengen hier in de wereld. Dat heeft niemand anders en kunnen ze alleen van ons krijgen. Geen wonder dat ze vreemd opkijken van iets dat ze absoluut niet kennen. Daar zullen ze even aan moeten wennen. En natuurlijk kunnen ze ook afwijzen. Dat is dan de menselijke vrijheid.
whutwhut - Dinsdag 6 mei 2014 15:33
waarom werken dit soort dingen nooit bij mij? De pijn blijft, hoe hard ik ook tegen mezelf zeg dat ik mooi ben.