Tips voor de vette huid

 

Een vette huid kenmerkt zich door glimmen, een vettig laagje, mee-eters, talg en een vette T-zone. Heb jij last van zo'n huid, dan kan het soms lastig zijn jezelf op te maken of je huid te verzorgen. Een crème is snel te vet of de make-up begint te glimmen of verplaatst zich over je gezicht. Speciaal voor meiden met een vette huid hebben we wat tips op een rij gezet.

nouska vette huid

Reiniging en verzorging
Veel mensen die een vette huid hebben, zijn geneigd een vette huid overdreven vaak te reinigen. Dit werkt juist averechts. Was je huid niet met de agressieve reinigingsproducten, maar gebruik bijvoorbeeld alleen water en daarna een lotion. Door een vette huid ‘'aan te vallen'' gaat deze juist meer talg aanmaken en wordt de huid alleen maar vetter. Reinig de huid slechts eens per week grondig. Doe dit bijvoorbeeld met een scrub, gezichtsreinigende gel en daarna lotion op een watje. Gebruik voornamelijk producten die geen alcohol bevatten en van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt.

Wil je van de mee-eters af die op je neus zitten, dan kun je naar een beuatysalon gaan om deze regelmatig te laten verwijderen. Je kunt ook zelf je neus stomen met een warme doek of boven warm/gekookt water. Hierdoor openen je poriën. De mee-eters kun je nu eventueel uitknijpen met beide wijsvingers met een tissue. Je kunt ook een neusstrip op je neus plakken, bijvoorbeeld van Kruidvat of Trekpleister huismerk. Laat deze opdrogen en trek hem er voorzichtig af. Let wel; doe dit op een gestoomde huid of vlak na een warme douche.

Kies voor producten voor een vette huid die geen alcohol bevatten. Alcohol droogt je huid namelijk juist uit en dat is voor een vette huid juist niet handig, want deze moet natuurlijk wel gewoon gehydrateerd worden. Een doorzichtige crème kan goed werken voor een vette huid. Smeer in ieder geval geen dikke, witte crème op je gezicht. Een hydraterend serum of matterende crème werkt vaak beter op dit huidtype.

Foundation
Wil je foundation gebruiken of gebruik je dit graag bij het uitgaan, dan is een matterende BB Cream zoals die van Garnier (de smalle tube) een goede tip. Daarnaast wordt een minerale foundation aanbevolen. Dit is een soort poeder die goed aan de huid hecht, maar geen crème foundation.

BB cream Garnier

Een crème foundation is voor de vette huid vaak te vet en daardoor gaat het glimmen en blijft het niet lang zitten. Om te zorgen dat je make-up beter blijft zitten, kun je het beste een primer gebruiken. Gosh, maar ook Essence heeft dit soort make-up basis ook in hun assortiment.

Oogmake-up
Oogschaduw heb je in veel varianten. Degene met kleine pigmenten, zoals Essence Pigments of MAC make-up blijven beter zitten dan oogschaduws met grote pigmenten. Zeker wanneer je een make-up of oogschaduwbasis gebruikt en de lijnen afzet met wat oogpotlood. Dit voorkomt uitlopen.

Wil je oogpotlood gebruiken, gebruik dan een vrij droog potlood of een eyeliner die goed opdroogt. Dit zorgt ervoor dat hij goed op zijn plek blijft en niet uitloopt. Als je het fijn vindt, kun je ook een klein toilettasje meenemen met een wattenstaafje etc.

Tip: Vraag advies
Laat je niet meteen een dure make-up aansmeren bij een parfumerie of beautywinkel. Vraag een proefmake-up of proefmonstertjes en vraag gerust om advies. Het is helemaal niet gek als je nadenkt over een duur product en het wilt testen voor je het aanschaft. Het zou alleen maar zonde zijn als je advies krijgt en er achteraf niets aan hebt, toch?

Het kan ook handig zijn om een keer een afspraak te maken bij een beautysalon en je huid te laten analyseren. Zij kunnen kijken watvoor huidtype jij hebt en hoe je die het best kunt verzorgen.

nouska vette huid

Tip: Glimneus
Gebruik de speciale blothing papers van Essence om je neus gedurende de dag weer mat te maken als deze glimt omdat hij vet is. Dep het doekje op je neus en je ziet dat het vet dat op de huid ligt opgenomen wordt. Ideaal voor noodsituaties of in je handtas!

Tip: Setting spray of Mattifying powder
Gebruik een goede setting spray met oil control, zoals die van Urban Decay; De Slick. Je kunt ook een goede matte poeder kopen. Deze heb je al voor weinig geld van Catrice, Sephora of Essence. De poeder zorgt er voor dat je make-up goed blijft zitten en je huid gaat minder snel glimmen. Gebruik dit poeder als finish om je make-up de fixeren. 

Heb jij ook last van een vette huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

E - Zondag 8 juni 2014 12:38
Ik heb nu al ruim een jaar geen last meer van acne! Sinds ik met de pil ben begonnen en eucerin heb ontdekt(aanrader!). Ik gebruik ook de BB cream van Garnier en een mineral powder van Max Factor. Misschien dat iemand er wat aan heeft. :)
Jansje - Zondag 8 juni 2014 15:53
Dank voor de tips! kHeb namelijk best last van acne, hoewel het in de zomer een stuk beter gaat. En een glim neus ;-)
RosieV - Zondag 8 juni 2014 17:19
I love deze blog. Die van urban decay ga ik ook gebruiken.
Verder gebruik ik inderdaad geen vette irritatie alcohol.
Ik heb ook een tip. Je hebt bij dr. Hoog een zuurstof masker tegen de vermoeide huid. Moet je zelf water bij toevoegen maar is echt goed.
Kaya - Dinsdag 10 juni 2014 18:12
Er mag ook wel bij gezet worden dat Sephore inmiddels niet meer in Nederland te krijgen is.