Het make-up tasje van Laura

 

In eerdere blogs hebben jullie al kunnen lezen wat er in het make-up tasje van Sandra en Nouska zat. In deze blog laat ik zien wat ik meeneem in mijn make-up bag. Ik heb het niet altijd bij me hoor, soms neem ik gewoon een aantal dingen als een lippotlood en lippenbalsem mee. Er zijn echter ook genoeg momenten dat ik 's morgens geen tijd meer heb voor mijn make-up en dan maak ik mij onderweg op. Dan gaat mijn make-up tasje wel mee. Wat er in zit varieert van tijd tot tijd. Op het ene moment gebruik ik eigenlijk heel weinig make-up terwijl ik op andere momenten meer verschillende producten gebruik. Dan zit mijn tasje ook voller en heb ik eigenlijk een groter formaat nodig omdat de rits dan niet meer dicht kan.

Er zijn echter wel altijd een aantal dingen die steeds terug komen en die ik wel altijd in mijn make-up tasje heb zitten. Hieronder kun je zien wat de inhoud op dit moment is. Het tasje zelf is trouwens van Victoria's Secret. Ik heb het een tijd geleden gekregen en ik ben er heel blij mee. Het is eigenlijk gewoon een simpel toilettasje waar meer in kan dan je denkt.

makeup tasje

Gezicht
Inmiddels heb ik al een aantal verschillende BB Creams uitgeprobeerd en nu gebruik ik de BB Cream van Maybelline. Die vind ik heel fijn omdat het een zachte, dunne structuur heeft. Het is geen hele dekkende BB Cream maar dat hoeft voor mij ook niet. Het zorgt er net even voor dat mijn huid iets egaler wordt en het is een perfecte aanvulling op mijn dagcreme. Verder gebruik ik voor mijn gezicht de Stay Matte poeder van Rimmel. Ik gebruik deze al een tijdje en het is eigenlijk de perfecte kleur voor mij. Ik vond het nog best lastig om een goede poeder in de juiste kleur te vinden, maar het is gelukt. Ik ben er heel tevreden over.

Verder gebruik ik ook vaak een blush. Wanneer ik geen zin of tijd heb om mij op te maken, doe ik soms alleen een beetje blush op. Dit geeft mijn gezicht weer wat kleur en dat vind ik eigenlijk belangrijker dan dat ik volledig opgemaakt moet zijn. Ik heb verschillende blushers maar op dit moment heb ik twee soorten in mijn make-up tasje. Dat is een roze achtige blush van Revlon. Deze blush vind ik heel fijn en het voordeel is dat er ook een klein spiegeltje en een borsteltje in zit. Een andere blush die ik regelmatig gebruik is een meer koraal achtig kleurtje van MUA. Verder heb ik natuurlijk ook een make-up kwast in mijn toilettas. Het is een soort uitvouwbaar kwastje van de Hema die makkelijk overal mee naar toe kan. Ik vind het wel handig dat er iets omheen zit waardoor hij niet vies wordt van andere dingen dan make-up. Het is een fijn zacht borsteltje waarmee ik mijn poeder en blush aanbreng.

makeup

Ogen
Ik gebruik eigenlijk niet veel make-up om mijn ogen op te maken. Op dit moment eigenlijk alleen mascara en een wimperkruller maar ook dit gebruik ik niet altijd. Ik denk dat ik de meeste dagen van de week naar buiten ga zonder mascara. Ik ben ook nog op zoek naar de perfecte mascara voor mij. Ik heb lang een waterproof mascara gehad van Lancome waar ik heel tevreden over was, maar nu wilde ik het liefste overstappen naar een mascara die niet waterproof is. Dit schijnt toch wat beter te zijn voor je wimpers. Ik heb een paar weken geleden de 'Luxury lashes' volume mascara van Catrice gekocht maar daar ben ik niet zo blij mee. Het laat mijn wimpers erg aan elkaar plakken en dat is nou net wat ik niet wilde. Mijn zus gaf mij de tip voor een andere budget mascara, namelijk de Lash Princess van Essence. Deze werkt een stuk beter voor mij, alleen moet ik nog wel een beetje wennen aan een nieuwe mascara.

mascara

Wenkbrauwen
Ik heb eigenlijk altijd een pincet in mijn make-up tasje zitten om op elk moment verdwaalde haartjes weg te kunnen halen. Het neemt weinig plek in beslag en ik vind het toch wel heel handig. Verder gebruik ik eigenlijk niet zoveel voor mijn wenkbrauwen. Ik heb een goed wenkbrauwpotlood van MAC, alleen ben ik heel slecht in het bijtekenen van mijn wenkbrauwen. Dat doe ik dan dus ook maar gewoon niet.

Lippen
Iets wat ik altijd bij mij heb, is lippenbalsem. Ik vind het heel irritant als ik dit een keer vergeet omdat ik best snel last heb van droge lippen en het voelt dan gewoon ook niet fijn. Ik heb sinds een tijdje de Immortelle balm van Balkan Naturals die ik gebruik voor mijn lippen. Het is een natuurlijke balsem die je ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld wondjes of geïrriteerde plekjes en het is super zacht voor mijn lippen. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig een lippotlood of lippenstift voor een leuk kleurtje. Ik heb nu een lippotlood in mijn make-up tasje van de Hema en het is een donkerrood / roze achtige kleur. Lippotlood vind ik over het algemeen fijner dan lippenstift, omdat het langer blijft zitten en ook niet glanst. Ik gebruik nu ook regelmatig de soft lipbalm van Hema. Die vind ik ook erg fijn. Ook heb ik een soort lipbalm / lipstick van NYC. Dit is een iets feller kleurtje maar ook leuk voor af en toe.

lippen

Paracetamol, pleisters en tampons
Verder heb ik eigenlijk ook altijd een gouden tasje in mijn tas zitten die bij mijn toilet tasje hoort. Hier zitten dingen in als paracetamol, pleisters en tampons. Altijd handig om mee te nemen voor jezelf maar ook voor anderen als zij iets nodig hebben maar zelf niet bij zich hebben. Het is een mini tasje en past in al mijn tassen. Wat er op dit moment ook nog in zit is een kleine tube handcreme van l'Occitane. Heel fijn en ruikt heel erg lekker. Ik vind het altijd wel handig om iets van creme mee te nemen alleen zit veel in een grote pot of tube. Dit is een heel kleine verpakking en het neemt nauwelijks ruimte in. Daarnaast ben ik erg blij met de draai dop die er voor zorgt dat het niet lekt. Ook heb ik een nagelvijl in dit tasje. Als mijn nagel breekt is dat zeker geen drama, maar ik vind het wel vervelend als ik het niet kan vijlen of knippen. Ik heb ook altijd haarelastiekjes mee.

makeup tasje

Dit was de inhoud van mijn make-up bag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en misschien kan het je inspireren. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de producten die jij veel gebruikt en meeneemt.

Wat zit er in jouw make-up tasje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

frankie - Zondag 21 februari 2016 11:11
De volume a porter mascara van Lancome! Kan ik zeker aanraden, heeft een hele mooie subtiele en natuurlijke look!
damagedbutterfly - Zondag 21 februari 2016 11:42
heel handig dat goude tasje miss moet ik ook is voor zoiets bekijken als ik weer naar school toe ga :)
M. - Zondag 21 februari 2016 13:16
Tampons, tandenstokers, lippenbalsem, roll-ondeodorant, wattenstaafjes zitten er in mijn tasje.