11 jaar Proud2Bme!

Het is vandaag 26 mei en dat betekent dat Proud2Bme weer een jaar ouder is geworden. Tijd voor een feestje! Voor ons 10-jarig bestaan hebben wij vorig jaar deze videoclip uitgebracht. Vandaag nemen we jullie, middels deze blog, mee door de afgelopen 11 jaar. Ook houden we een leuke winactie, dus lees snel verder!

Op 26 mei 2009 om 6.00 uur ‘s ochtends werd Proud2Bme gelanceerd. 11 jaar en meerdere Proud2meets, eating disorder awereness dagen, blogs, video’s, een aflevering in een podcast van 3FM en zelfs een documentaire verder zijn we uitgegroeid tot de best bezochte E-hulpsite van Nederland én België met maar liefst meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Proud2Bme is in het leven geroepen als tegenhanger van de Pro-ana sites. Een online alternatief, want dat was er toen nog niet echt. 

Toen Proud2Bme werd opgericht, was het redactieteam net even anders. Destijds bestond het team uit oprichtster Scarlet en twee vrijwilligers. Later vergezeld door Nouska en Laura. Andere namen die jullie misschien ook nog wel kennen zijn Sandra, Jasmijn, Danique, Lotte, Ginger, Karianne, Franka, Loes, Lisanne, Nicole en Hannah. Vandaag de dag bestaat de redactie uit Nadine, Irene, Daphne, Lonneke, Phoi Cai en Marina.

Lonneke:
“Waar denk ik aan bij Proud..? Aan heel veel! Te veel om in deze blog op te noemen. Proud2Bme heeft voor mij een heel speciaal plekje. Niet alleen heb ik hier eerst een tijd als vrijwilliger gewerkt (met veel plezier), ook was dit mijn eerste echte baan. In de tijd dat ik er werk, heb ik al ontzettend veel bijzondere momenten mee mogen maken.”

Vandaag nemen we jullie aan de hand van deze blog mee door deze jaren heen. Wat is jou het meest bijgebleven? Laat het ons vooral weten in de reacties!

Recentelijk hebben we de lay-out van onze website een update gegeven. Misschien dat een aantal van jullie bovenstaande lay-out nog herkent, maar zo zag de website er in 2009 uit. In het verleden was Proud ook erg gericht op lifestyle en mode. Vandaar dat er nog best wel wat van dit soort blogs te vinden zijn. 

Daphne:
“Het is ontzettend bijzonder om deel uit te mogen maken van een platform dat mij jaren geleden ook zo veel steun heeft gebracht. Wat gaat de tijd snel en vooral; wat kan er in die tijd veel veranderen! Zo veel blogs, video’s, interviews en samenwerkingen waar we ons in de tussentijd met volle overgave in gestort hebben en jullie allemaal voorbij hebben zien komen.”

We deelden net al een linkje naar de videoclip die wij vorig jaar hebben uitgebracht. De allereerste videoclip die door Proud is gemaakt, werd in 2009 al opgenomen. Het nummer is gemaakt door zowel Scarlet zelf als Daisy Cools. Misschien herkennen jullie nog wat gezichten in de clip. Naast Scarlet en haar partner Joyce zie je ook schrijfster Judith Visser, Tess Sunniva en Marloes van der Wel. De hele lijst kun je hier bekijken. 

Why can’t you see you can say I’m proud to be me?
Don’t you know that size zero won’t make you a hero?
Be who you are, say that you’re proud, I’m proud to be me
Be who you are, say that you’re proud and you will be a hero

We noemden het al even, maar de Eating Disorder Awareness Days (EDAD’s) mogen zeker niet vergeten worden! Redactielid Phoi Cai is hier destijds vaak bij geweest en dit is iets wat haar tot op de dag van vandaag is bijgebleven.

Phoi Cai:
“Toen ik bijna 10 jaar geleden begon bij Proud2bme als stagiaire had ik geen idee hoe groots zo’n dag zou zijn en hoeveel mensen het zou bereiken. In 2011 organiseerde Proud2Bme de eerste Eating Disorder Awareness Day. Ik werd overdonderd door de drukte en interesse. Er kwamen zoveel mensen op af en de sfeer was zo fijn. Ik ben nog altijd trots op het feit dat ik die dag mijn steentje kon bijdragen. Een klein steentje ten opzichte van hoe groots deze dag is geworden, maar het is iets dat ik nooit zal vergeten.”

Irene:
“Door mijn werk bij Proud2Bme heb ik al een hoop bijzondere producten mogen proeven voor de video’s, maar eentje in het bijzonder staat me het meest bij. Ik kijk niet vaak iets terug, maar de chia pods & glühwein video met oud redactielid Lotte klik ik nog wel eens aan. De chia pods waren echt verschrikkelijk. We lagen er toen al om in een deuk en het blijft hilarisch om terug te kijken. Grappig om te zien hoe ook video’s in een korte tijd zijn veranderd qua vormgeving!”

Ondertussen ziet de website er dus een beetje anders uit dan vroeger. Met de komst van Irene in het Proud-team was er plots een mogelijkheid om mooie tekeningen te plaatsen. Die kans lieten we niet onbenut en zo ontstond in 2018 het concept ‘The Queen of courage‘. Een fictief personage met felgekleurde haren die worstelt met een eetstoornis. Daarmee liet ze zien hoe zwaar het hebben van een eetstoornis kan zijn, maar ook hoeveel moois herstel kan bieden en hoe gek een eetstoornis kan zijn als je er van een afstandje naar kijkt. Tekeningen om te relativeren en om herkenning en hoop uit te halen. 

In de jaren die volgden, zijn de tekeningen langzaam maar zeker veranderd. Wie ons op Instagram volgt, heeft dit zeker meegekregen. Maar ook in de blog ‘Tegen je eetstoornis in‘ geven wij een update van de nieuwe vormgeving. De ene week tekeningen met een mooie of waardevolle spreuk en de andere week een cirkel met tips en/of informatie. We schrijven natuurlijk ook veel over deze onderwerpen, maar soms kan een simpele tekening zoiets heel helder en overzichtelijk maken. Dat hopen wij hiermee te bereiken! Ondertussen kunnen we ook verschillende templates aan dit rijtje toevoegen. Wil je de tekeningen rustig bekijken? Dat kan op ons Instagramaccount.  

Iets dat we ook graag willen benoemen, is het maken en uitbrengen van de de documentaire ‘Mij niet gezien‘. Deze documentaire is uitgebracht als tegengeluid voor alle tv-programma’s en documentaires die er over anorexia te zien zijn. Over de extreme, zichtbare vorm van anorexia, terwijl er ook veel eetstoornissen niet zichtbaar zijn. Scarlet vond het belangrijk om daarom deze documentaire te maken. Uiteindelijk is Sandra, die te zien is in de documentaire, zelfs redactielid geworden bij Proud2Bme! 

Recentelijk zijn we begonnen met een aantal (nieuwe) interviewseries. Denk aan de serie Mateloos Moedig, waarin we mensen aan het woord laten die hersteld zijn van hun eetstoornis. Wij delen als redactieleden onze ervaringen, maar zo zijn er veel meer mensen met hun ervaring en succesverhalen die anderen kunnen inspireren. Hier zijn al veel waardevolle verhalen en reacties uit voortgekomen. 

Daarnaast werd ook de serie Mankracht in het leven geroepen. Verschillende mannen vertellen hierin over hun relatie met eten en hun lichaam en hoe zij zich verhouden tot het huidige schoonheidsideaal. Om te laten zien dat eetstoornissen niet discrimineren en dat zeker ook mannen hiermee kunnen worstelen. Juist omdat er minder vaak aan mannen wordt gedacht als het over eetstoornissen gaat, vinden wij het belangrijk om ook deze kant te belichten, ook al is de site nog zo roze. 😉 

Verder zijn we ook begonnen met ‘Het lichaam van‘, waarbij we onder andere Dee van der Zeeuw, Merel van de groene meisjes en Serena Verbon hebben geïnterviewd. Wat betekent gewicht voor hen en hoe gaan zij hiermee om? Hiernaast verschenen er ook interviews met onder andere Mayra Louise en Tatjana Almuli over thema’s als zelfacceptatie en lichaamsbeeld. 

“Ik merk dat het mij persoonlijk ook helpt om opener te zijn en niet alles voor mezelf te houden vanuit schaamte.” – Tatjana Almuli

Daphne:
“Iets tastbaars dat we naar jullie konden sturen; onze eigen lepels! ‘Eten met krachtvoer‘ heette de blog, waarin we wederom een mooie samenwerking hadden. Dit keer met Mees. Zij sloeg met de hand de letters in de lepels. ‘Krachtvoer’ en ‘A spoon full of strength’. We schrijven zo veel blogs en menen elk woord dat we zeggen in een video, maar hopelijk kunnen dit soort mooie initiatieven dat allemaal nog wat extra kracht bijzetten en je het bewijs geven dat je het echt zelf kan én mag doen!”

Lonneke:
“Ik vind de video die we gemaakt hebben tijdens de première van de voorstelling ‘Emma wil leven’ heel bijzonder. Niet alleen was de voorstelling ontzettend ontroerend, ook was dit de eerste keer dat ik redactielid Hannah in het echt zag. Dubbel speciaal dus voor mij. Ik vond het een hele heftige maar ook mooie avond en ik ben nog steeds ontzettend blij en dankbaar dat ik hier deel van mocht uitmaken.”

En dan wordt het toch tijd om ook dit deel te benoemen. Een moeilijk moment: het vertrek van Scarlet als hoofdredacteur van Proud2Bme. In februari 2020 kwam haar blog ‘Ik laat los‘ online, waarin ze vertelt waarom ze afscheid neemt van Proud. Scarlet heeft ons ontzettend veel gegeven, 10 jaar lang. Nu is het aan ons om dit mooie werk voort te zetten.

“Leef, heb lief en laat je liefhebben.” – Scarlet

Dat doen we gelukkig niet alleen. Het vertrek van Scarlet betekende ook de komst van Nadine. Zij nam het al even van Scarlet over toen ze met ouderschapsverlof ging, maar heeft de rol van hoofdredacteur sinds 2020 officieel op zich genomen. Samen streven we ernaar om Proud2Bme te laten inspireren en motiveren. 

“Je kunt wachten tot je perfect bent, maar je kunt ook nu al van jezelf houden.” – Nadine

We delen graag nog een keer het nummer dat voor ons kracht uitstraalt. Dat voor ons herstel betekent. Een nummer dat jullie hopelijk motivatie en diezelfde kracht geeft. Het nummer dat wij vorig jaar, voor het 10-jarig bestaan, samen met Sylvia Aimee hebben gemaakt. In deze blog vertelt ze over het lied, haar eigen eetstoornis en herstel. Extra bijzonder is de videoclip die wij bij het nummer hebben gemaakt, want jullie hebben ons hierbij geholpen. Meerdere Proud2Bme-leden zijn te zien in de clip. Het was zo leuk en bijzonder om jullie in het echt te ontmoeten en zo stoer van jullie om mee te doen aan deze video. Het filmen leverde ontroerende, gezellige en soms ook hilarische momenten op. En de clip… Daar zijn we ontzettend trots op. Wat is het mooi geworden!

We hopen dat het jullie nog altijd inspireert. Je kunt het nummer beluisteren op YouTube – waar ook de lyrics onder de video staan – maar ook op Spotify, zodat je hem aan je favoriete playlist kunt toevoegen.

“Just keep on fighting and you will see
Someday, one day, you can say
I’m proud to be me.”

Daphne:
“Wat me het meest bijstaat is de recente samenwerking met Dirkje, de vriendin van de overleden Betsy. In deze blog lees je het interview met haar en over de motiverende kaarten die we in samenwerking met haar en met dank aan Betsy ontworpen hebben. Het voelt ontzettend waardevol om Betsy’s zorg als diëtist door deze kaarten toch een beetje voort te kunnen zetten. Om als online platform op verschillende manieren toch iets tastbaars mee te kunnen geven dat anderen kan helpen in herstel.”

Speciaal voor ons 11-jarig bestaan, geven we vandaag 11 kaarten weg. Wil je kans maken op zo’n kaart? Laat hieronder in de reacties weten wat Proud2Bme voor jou heeft betekend de afgelopen dagen, weken of jaren. De winnaars maken we 29 mei bekend onder deze blog.

We willen van de gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken. Iedereen die op zijn of haar manier in aanraking is gekomen met Proud2Bme. Bedankt Scarlet en Eric, voor het opzetten van dit platform waar we dagelijks zoveel mensen mee bereiken. Een bedankje aan Roel, die het technische aspect nog steeds op zich neemt en altijd klaar staat om te helpen. Aan Nadine, voor het runnen van de website vandaag de dag. De redactieleden die zich, door de jaren heen, met hart en ziel hebben ingezet voor Proud. Het fantastische team van vrijwilligers waar we altijd op kunnen rekenen. Jullie zijn ontzettend waardevol. 

En natuurlijk ook jullie bedankt, de lezers en leden van Proud2Bme. Voor het vertrouwen, de openheid. Voor het lezen van onze blogs, het bekijken van onze video’s en het meedoen aan onze acties. We hopen dit nog lang te mogen doen, samen met jullie. Bedankt voor de afgelopen 11 jaar. Bedankt voor de toekomst. 

Don’t be afraid to be you.

Liefs,

Nadine, Irene, Daphne, Lonneke, Phoi Cai en Marina

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

158 reacties op “11 jaar Proud2Bme!”

 1. Ik heb mede dankzij Proud de kracht gevonden om de strijd aan te gaan met mijn eetbuien en daar ben ik heel dankbaar voor 🙂

 2. Wauw, gefeliciteerd!! Jullie mogen inderdaad super trots zijn op deze online community. Zowel voor mensen die worstelen met eetproblemen als hun naasten super veel fijne en nuttige info.
  Keep up the good work!

 3. Ik heb al zo’n prachtige kaart mogen ontvangen, maar zou wel graag een vriendin 1 cadeau willen doen.
  Een heel bijzondere dame, die ik via het forum heb mogen ontmoeten. Iemand die mij en mijn kinderen accepteert als we iets willen doen. We zijn zelfs met elkaar en de kids naar de dierentuin geweest! Een enorme stap van allebei de kanten en zo’n waardevolle dag waarin onze vriendschap alleen maar mooier geworden is en we dagelijks contact hebben ♥

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Tiger Lily! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

   1. Ohhhh dat vind ik echt heel leuk! Ik ga jullie direct mailen 🙂

 4. Ik heb al een kaart mogen ontvangen, maar ook mijn vriendin verdiend er 1. Ze steunt me als ik het lastig heb en daar wil in haar dmv een mooie spreuk mee bedanken. Zij is alles voor mij#proud2bme

 5. Wat heeft proud voor mij betekent?
  Proud geeft/gaf mij tips, steun en herkenning, in mijn omgeving waren er maar weinig mensen die deze 3 dingen konden geven daarom ben ik heel blij dat zo’n website als proud2Bme bestaat. Dankzij deze 3 dingen heb ik de kracht gevonden om voor herstel te kiezen. Hier ben ik heel erg dankbaar voor. Ik heb nu weer mijn leven terug en kan weer genieten van eten zonder er schuldig over te voelen. Ik ben gelukkig en kan beginnen met het opbouwen van mijn leven. En als ik een dag heb waarin het allemaal niet wil lukken en ik niet de motivatie heb om te eten, dan neem ik een bezoekje aan de website om wel die motivatie te krijgen. Dit is wat proud2Bme voor mij betekent.

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Isabelle! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 6. Aaah gefeliciteerd!!
  Mij heeft deze site heel erg geholpen om goed inzichten in m’n "problemen" te krijgen en hulp te zoeken. Ook haal ik hier mijn motivatie uit en ik vind het heel fijn om naar jullie live’s op insta te kijken en dingen te kunnen vragen!!
  Ik hoop dat jullie nog heel lang door gaan, en daarmee veel mensen te kunnen helpen!!

 7. Hartelijk gefeliciteerd

  Deze website hielp mij met mijn eerste stapjes naar hulp.
  Ik kon het niet alleen, het proudteam gaf me telkens weer dat duwtje dat ik nodig had.
  Ik werd gehoord, gesteund.. gezien als mens.

  Jaren later… nieuwe mensen.
  Met allemaal hetzelfde doel en een groot hart.

  Nooit alleen dankzij jullie team.

  Dankbaar! MERCI

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie anoniem L! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 8. In juni "vier" ikzelf mijn 10 jarige verjaardag op proud. Al 10 jaar kom ik op het forum en in de chat, het is een hele lange tijd.. En daar gebruik ik ook aanhalingstekens. Het is namelijk niet ideaal dat ik jullie al 10 jaar nodig heb, maar als ik kijk naar waar ik door proud allemaal ben gekomen, welke stappen ik heb durven zetten en hoeveel steun ik heb ontvangen… Dan wil ik hier mijn leven lang wel blijven komen.

  Mijn eetstoornis heb ik achter me gelaten, voor zover dat haalbaar is. Andere problematiek is om de hoek komen kijken, en ik ben blij dat je altijd welkom bent, ongeacht de problemen waar iemand mee loopt!

  Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken! Ik heb nog steeds veel aan jullie, bedankt voor het geven van beetjes hoop, kracht en motivatie.

  Xx

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie LotteS! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 9. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Proud2Bme. Ik ben echt blij dat het al weer 11 jaar bestaat. Ik zit er nog niet zo lang op, maar het heeft me al zo veel goed gedaan. Moge Proud nog vele jaren voortgaan!
  Ik zou het echt waardevol vinden om een kaart te ontvangen, maar ik gun anderen het meer. Dus ik doe niet mee met de winactie. Ik vind het wel heel erg lief. Ik ben jullie echt super dankbaar voor alles wat jullie doen! Xxx An

 10. Allereerst gefeliciteerd met jullie jubileum! Al snel na mijn diagnose kwam ik op jullie website terecht en vond ik eindelijk wat ik zocht! Herkenning in verhalen, eindelijk het gevoel dat ik niet raar was! In de afgelopen jaren heb ik meerdere gastblogs mogen schrijven, iets waar ik super trots op ben en vooral ook hoop dat andere mensen iets kunnen leren van mijn strijd en mijn woorden die daarbij naar boven komen. Al vanaf het ontdekken van de we site hoop ik ooit als vrijwilliger bij jullie te kunnen werken, mensen te kunnen adviseren, inspireren en naar ze luisteren. Ze het gevoel geven dat ze de strijd niet alleen hoeven te voeren, mijn hand en mijn ervaringen mogen meenemen in hun strijd. Een strijd die niet over kilo’s gaat, niet over grammetjes gaat maar over angsten in het echte leven onderdrukt in een jasje van eten. Ik had eigenlijk gehoopt dat de prijs zou zijn dat een van ons een dagje mee mocht met jullie, een dagje mee in hersteld leven, een dagje mee op de redactie en een dagje mee in het helpen van anderen 😉 ik zou ook super blij zijn met het kaartje maar ik zou het doorgeven aan iemand die het nog meer nodig heeft, nog meer verdient! Geniet van jullie jubileum!

 11. Wat een prachtig overzicht! Ik ben reuze trots op het Proud2Bme team: de redactieleden, vrijwilligers en iedereen die bijdraagt aan het succes van deze e-community! Heel veel plezier vandaag!

 12. wat leuk! gefeliciteerd met proud en hopen dat het nog lang blijft bestaan, het is een topsite, jullie zijn top !

 13. Heel erg bedankt Proud dat jullie bestaan. Proud heeft voor mij betekend dat ik voor het eerst open durfde te zijn over mijn struggles en het is een plek waar ik me veilig voel en waar ik alles kwijt kan waar ik mee zit. Ik hoop dat Proud nog heeeel lang mag bestaan en dat jullie nog veel meer mensen kunnen helpen.
  Xx

 14. Proud heeft mij geholpen in het ‘gezien’ voelen. Ik ben niet alleen of abnormaal. De tips die gegeven worden in de video s en de blogs. De ervaringen die worden gedeeld.. het is zo ontzettend helpend voor mij! Nu nog steeds. Het helpt me vaak om weer op te staan na de zoveelste val partij.
  Ik hoop dat proud nog lang blijft bestaan en dat ik nog lang kan genieten van jullie mooie / vertrouwde gezichtjes 🙂

  Bedankt voor alles! 💕

  Liefs Miranda

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Miranda! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 15. Het doet ook wel een beetje pijn. Dat ik het al elf jaar volg.
  Proud is veranderd, maar ben ik dat wel…

  1. Oeps, pijnlijk herkenbaar, 11 jaar verder en ik heb nog steeds een eetstoornis, toch door de diepe dalen, veel inzichten en hard werken, toch, toch verder gekomen. Ik hoop jij ook, ondanks alles dat je dat kunt zien en vooral ook blijft hopen op gewoon iets van een (fijn) leven, al is het met maar hopelijk natuurlijk zonder eetstoornis ♥

 16. Proud2bme betekent voor mij dat ik mij niet alleen voel met mijn ES problemen of een uitzondering voel. En ik vind het superfijn dat er ook aandacht is voor naasten, voor herstelden en vooral voor groepen mensen met een ES waar de gemiddelde mens niet snel aan denkt of waar je het niet aan ziet. Ook zij lijden… Zoals ouderen, de niet graatmagere mensen en mannen. Chapeau en ga zo door.

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Pijntje! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

   1. Whohoop, wat tof. Dank jullie wel. En ga zo door!

 17. Super tof dat jullie je al zo lange tijd (mogen) inzetten met zo’n fantastisch doel.

  Proud is en was voor mij de veilige haven waar ik altijd terecht kan/kon. Niet eens alleen in de super fijne chats maar ook de blogs, artikelen en filmpjes kijk ik nog dagelijks door omdat het me altijd weer doet herinneren waarvoor ik strijd. Tijdens de diepe dalen zorgen de mooie teksten ervoor dat ik wakker geschud wordt en weer aan de slag ga om te winnen van dat monster. De site heeft voor mij een enorme aantrekkingskracht, ik blijf maar informatie en motivatie opzuigen als een spons. Zelfs op de momenten dat ik de letters "pro" in typ met minder goede bedoelingen verschijnt pro-ud2bme nog altijd bovenaan. Dank voor al jullie inspanningen. Het is het zo waard!

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Ireentje030! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 18. Jullie zijn toppers allemaal!
  Ik ben trots op jullie!

 19. Proud heeft mij jaren lang geholpen, zoveel inzicht gegeven, voor afleiding gezorgd en in mijn herstel kon ik antwoord vinden op mijn vragen en onzekerheden, met als hoogtepunt toch wel dat ik mee mocht doen aan de opnames van Dont be afraid to be you, ik weet nog dat ik, toen ik mij aanmeldde, in de email schreef dat ik na een lange tijd van behandelingen nu thuis zonder hulp verder werkte aan de laatste stappen naar mijn herstel, achteraf gezien waren dit helemaal niet de laatste stappen, nee, dit was half werk, toen de video uitkwam klikte er iets, ik vond het super tof om te zien te zijn in de clip, om een klein deel te zijn van zo’n mooie en inspirerende boodschap, daarna ben ik er écht 100% tegenaan gegaan. De lieve reacties deden mij zo goed en gaven mijn herstel een enorme boost, ik wilde graag anderen inspireren, dat werd mijn doel, ik heb het nummer zeker iedere dag nog gedraaid en ik ben nog altijd zo trots om de clip aan mensen te laten zien.
  Er is zoveel te zeggen maar het belangrijkste is bedankt, bedankt voor alles, al het harde werk wat er al die tijd in Proud2BeMe is gestoken, voor alle hulp, voor alle adviezen en artikelen.❤️ Niet alle superhelden dragen een cape.❤️

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Anna! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 20. Via proud heb ik mijn beste vriendin, Julia, leren kennen. Het was een verademing om iemand te ontmoeten die begreep hoe mijn gedachten werkten. Nachten lang stuurden we elkaar berichtjes via priveberichten en reageerden we op elkaars dagboekjes. Deze vriendschap is er één waarvan ik het intense genoegen heb er nog altijd van te mogen genieten.
  Proud betekent voor mij vriendschap, er niet alleen voor staan, begrip vinden in een proces wat soms zo eenzaam kan zijn.
  Een tijdje terug heb ik een andere vriendin kunnen laten weten wat zij voor mij betekent en hoe het is om haar te zien vechten met zichzelf. De liefdevolle reacties die ik kreeg op wat ik had geschreven waren meer dan ik had durven hopen. Ook als je zelf met een eetstoornis worstelt kan het moeilijk zijn de strijd van een ander te begrijpen.
  Proud is een plek van liefde, van erkenning, maar ook van een strenge blik op je eigen gedrag. Het is een plek vol humor, maar ook vol confrontaties en inzichten.
  Proud is een plek waarnaar ik nog altijd terugkeer, al jaren, wanneer ik weer behoefte heb aan zo’n plek, aan mensen die meedenken, of simpelweg om mijn verhaal kwijt te kunnen.
  In mijn dagboeken schuilen de achterlijkste uitspattingen van mijn puberteit, maar ook vriendschappen vol liefde, lessen waardevoller dan ik waarschijnlijk kan inzien, en hopelijk uiteindelijk de weg naar buiten.
  Bedankt lieve medewerkers van proud. Bedankt lieve leden en bezoekers van proud. Bedankt aan iedereen die iets heeft gedaan, van plan is om iets te doen, of er simpelweg voor open staat om te helpen, op eender welke manier. ❤️
  En bedankt Julia, voor onze vriendschap, voor het vertrouwen, voor het volhouden en gewoon voor de fantastische persoon die je bent.

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Sophie! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 21. Gefeliciteerd. Proud heeft me kracht gegeven om door te gaan en nu nog bij herstel.

 22. Wat een leuk verslag van de 11 jaar! Veel bekende gezichten die ooit werkten, ik kom hier al heel lang kijken en lezen, dank jullie wel allemaal! ♥

 23. Ik wil Proud bedanken voor de dagelijkse inspiratie. De foto’s, versjes, blogs, filmpjes. Elke keer als ik het niet meer zie zitten of de moed niet meer vind, posten jullie iets waardoor ik weer weet waarom ik moet en wil en kan herstellen. Jullie zijn een voorbeeld, niet alleen voor mij, maar voor heel wat meisjes en jongens. Bedankt daarvoor, maar ook gewoon bedankt, gewoon. Jullie zijn toppers. Veel liefs van Marge

 24. Proud heeft me al jaren laten voelen dat ik niet alleen ben en dat ik niet helemaal knetter ben en daar ben ik dankbaar voor

 25. Van harte gefeliciteerd met jullie jubleum!
  Ik ben trots op hoe jullie het samen allemaal doen, anderen helpen en motiveren, jullie ervaring inzetten.
  Jullie zijn voorbeelden voor mij.
  Ik heb zo ongeveer in totaal al 5 tot 7 jaar een eetstoornis en vecht dagelijks nog hard voor herstel.
  Jullie zijn het levende bewijs van dat het mogelijk is, je zelfs weer gelukkig kan worden en van het leven kan genieten.
  Dit geeft mij kracht om door te gaan.
  Ook heb ik veel aan jullie blogs, wat allemaal heel herkenbaar voor mij is en ik ook daarin me minder alleen voel. En ook lees ik er vaak tips in terug of lees ik helpende gedachtes waar ik wat mee kan.
  Door al jullie informatie op jullie site heb ik zelf veel geleerd om inzicht te krijgen over mijn eetstoornis en ook is dit voor mijn omgeving fijn om te zien en te lezen om me beter te leren begrijpen.
  Ook de video’s vind ik helpend en ook de een dagje mee eten video’s vind ik altijd heel leuk om te zien!! en helpt me relativeren van wat normaal is.
  Ik kan altijd terecht op jullie forum met vragen en waar ik mijn verhaal kwijt kan.
  Ik eet dagelijks van de krachtvoer lepel! dit helpt me ook altijd even aan herinneren dat eten goed gezond en functioneel is en kracht geeft ipv de lading die mijn eetstoornis er van maakt( dik worden)
  Ik vind het ook heel leuk om jullie op insta te volgen en keek voor mijn klinische opname bijna wekelijks op vrijdagmiddag live.
  En iedere keer zie ik op jullie account weer opnieuw een quote die weer prachtig is en toepasselijk is ook.
  Ik heb heel veel quotes van jullie ook uitgeprint en een placemat van gemaakt, die ik onder het eten gebruik en naar kijk.
  Als mensen zonder eetstoornis de quotes en teksten schreven, deed het me wat minder denk ik, maar doordat jullie als ervaringsdeskundige het schrijven, motiveert en helpt het me zo erg en voelen ze zo waar en soms net alsof ze voor me geschreven zijn.
  Ik vind jullie allemaal lieve en leuke meiden en vinden dat jullie het super top doen!
  Ik weet zeker dat jullie voor velen veel betekenen.
  Bedankt voor alles!!

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Esmee! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 26. Die foto’s!! ik herken het nog zo goed, ik ging als 8 jarige meisje deze site opzoeken om ik problemen had met mezelf en eten, Nouska, Laura en Scarlet hebben me echt goed geholpen met hun video’s ik ben nu 17 maar nog niet genezen maar ik ben wel voorruit gekomen. De mee eet video’s helpen me het meest en de proef video’s, ik heb een ideetje voor een video, een what’s in my boodschappen tas? dat lijkt me leuk wat jullie hebben gekocht in de winkel voor heel de week. ? Xxx

 27. Gefeliciteerd! 🥳

  Proud is voor mij een stukje houvast waar ik altijd op terug kan vallen.

  Ik vecht tegen de eetbuien, en dat ging al zo’n 9 maanden echt heel goed, toen kwam de coronacrisis en had ik toch weer een kleine terugval..
  Maar zoals er op de kaart staat: opnieuw proberen, telkens weer, maar lukt het niet zoals je dacht? Toch proberen, nog een keer, want in herhaling zit de kracht. 😊
  Zó van toepassing op mijn leven op dit moment.

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Saskia! Jij bent één van de winnaars van een van onze speciale Proud2Bme kaarten. Wil je jouw naam en adresgegevens sturen naar info@proud2bme.nl? Dan zorgen we dat hij jouw kant op komt. Fijne dag! Liefs, Team Proud2Bme

 28. Wat mooi dat jullie al 11 jaar zoveel voor mensen betekenen!

  Proud is voor mij iets waar ik op terug kan vallen en een plek waar ik eerlijk kan zijn, terwijl het mij op andere plekken vaak niet zo goed lukt.
  Het is fijn om anoniem hier je verhaal te kunnen delen en advies te vragen aan allemaal stuk voor stuk lieve mensen die je een stapje verder kunnen helpen of een steunte in de rug willen geven.

  Op naar de volgende 11 jaar 🙂

 29. jullie zijn al jaren voor veel mensen een steuntje in de rug, een pilaar om tegen te leunen. Dank

 30. Waar hebben jullie de winnaars op gebasseerd?
  Ik heb al verschillende keren mee gedaan aan een wedstrijd, maar heb nog nooit iets gewonnen. Ik had heel graag kaart nummer #3 gehad, maar heb niet gewonnen. Beetje jammer dit!

  1. Dat gaat heus wel eerlijk! Beetje jammer deze reactie!

   1. Als je nooit iets wint, ga je vanzelf denken dat het misschien niet eerlijk verloopt. Dan is er toch niks mis mee, om even naar opheldering te vragen.

    1. Denken de mensen die meedoen aan de postcode loterij vast ook ><

     1. Inderdaad en ik denk dat die ook geen antwoord krijgen.
      Er doen zoveel mensen mee en er kunnen maar heel weinig mensen winnen.
      Ik vind het altijd zo jammer dat mensen de winnaars het niet lijken te gunnen. Jaloezie is een nare eigenschap.

     2. Ik gun het andere mensen wel, had alleen zelf ook graag nog een mooi kaartje ontvangen.

     3. Iedereen die mee heeft gedaan had graag willen winnen. Realistisch gezien kán dat niet, daar kan je een heel drama van maken, maar leg je er bij neer.
      Op deze manier ziet het er niet uit of je het een ander gunt.

     4. Ik stop deze discussie. Ik weet zelf hoe het zit en daar gaat het om.
      Ik ga van het kaartje dat ik heb een mooi plekje maken. Een #proud2bme plekje.
      Ik ga me er zeker bij neer leggen. Ik ben heel blij met de kaart die ik heb mogen ontvangen.

     5. Als je al een kaart hebt ontvangen snap ik helemaal niet waar je een drama van maakte???
      Geniet van je plekje!

 31. Wauw alweer 11 jaar! Gefeliciteerd!
  Proud2bme is een plek voor mij waar ik terecht kan met mijn vragen, mijn verhaal, zonder oordeel, altijd feedback krijgen een steuntje in de rug; zoals die mooie kaart het beschrijft!
  Dankjewel voor die mooie jaren steun.
  Ik zou graag zo’n kaart willen winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *