Liefs, Ginger

 

26 september 2013 was de dag dat ik de stoute schoenen aantrok en mij aanmeldde als vrijwilliger bij Proud2Bme. Ik was grotendeels hersteld van mijn eetstoornis en had net het eerste jaar van mijn geneeskunde studie erop zitten. Ik voelde mij er klaar voor iets terug te betekenen voor een site waar ik veel bewondering voor had en die aansloot bij hoe ik mij later wilde ontwikkelen als arts. In de mail schreef ik dat ik wel voor langere tijd beschikbaar was, niks van gelogen. Maar nu, zes jaar later, neem ik afscheid.


Toen ik bij Proud2Bme begon was dit bijna een jaar na mijn klinische opname bij Accare in Smilde. Ik had al vanaf mijn twaalfde (was toen 19 jaar) een eetstoornis en toen ik 18 was ging het niet meer. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en wilde er vanaf. Met volle motivatie ben ik de behandeling ingegaan, vastberaden om helemaal beter te worden. Het scheelde dat mijn ouders compleet achter mij stonden en een onvoorwaardelijk geloof hadden in mijn herstel. Dit hebben zij op mij overgebracht en dit heeft mij heel erg geholpen. Vooral met mijn moeder kon ik er goed over praten. Ik kon met haar praten, maar zij ook met mij. Ze vertelde me wat het met haar deed. Al deze ervaringen kon ik gebruiken bij mijn werk voor Proud2Bme. In het begin was het spannend om mijn eigen verhaal te delen, maar ik kwam er al snel achter dat de herkenning groot was en dat anderen echt iets hadden aan wat ik had meegemaakt.
 
Niet alleen in mijn dagelijks leven heb ik veel gehad aan mijn werk voor Proud2Bme. Ook in het ziekenhuis, gedurende mijn opleiding, ben ik in aanraking gekomen met eetstoornissen. Dit was voor mij altijd wel dubbel en soms ook moeilijk. Zo heb ik een tijdje stagegelopen op een kinderafdeling. Daarnaast heb ik mij ook verdiept in een heel aantal medische onderwerpen, zoals laxeren en bloedonderzoek rondom een eetstoornis, waar ik veel van heb geleerd. Hopelijk heb ik dit over kunnen brengen. 
 
Gedurende mijn tijd bij Proud2Bme heb ik mijzelf ontwikkeld als persoon. Ik heb steeds meer en meer los kunnen laten van mijn eetstoornis, waardoor ik nu kan zeggen dat ik volledig hersteld ben. Dit is een proces geweest, niet één moment waarop dit precies gebeurde. Ik weet wel dat ik nu gelukkig ben met hoe ik ben en dat ik veel heb geleerd. Ik ben nu arts en heb een talent van mijzelf ontdekt waarvan ik nooit dacht dat ik dat kon, maar nu weet ik zeker dat ik daar nog veel meer in kan leren. Met deze beide dingen ga ik nu verder.  


Met opgeheven hoofd, maar ergens ook met een brok in mijn keel, neem ik nu afscheid van de website en het forum. Van jullie: jij op het forum, jij die reageert onder de blogs. Ik heb je niet ontmoet, maar je wel leren kennen. Je hebt delen van je leven gedeeld en ik heb hierop mogen reageren. Door middel van harde confrontaties, troostende berichten of tips. Oneindig veel vragen, begrip en geduld en bij mij een glimlach als mijn bericht dan aankwam zoals ik hem had bedoeld. Ik hoop dat ik mijn steentje hebben kunnen bijdragen aan de stappen die jij zelf hebt gezet. Aan jouw hoop en geloof in herstel. En aan het toelaten van jouw emoties. Gewoon omdat jij jij bent en net zo belangrijk bent als ik en ieder ander. Bedankt voor je openheid, de lieve berichtjes, kritische vragen en alles wat ik door jou heb mogen leren en zien. Wat ik kan, kan jij ook. Het ga je goed.

Liefs, Ginger


Morgenavond, 28 juli, kun je nog één keer chatten met Ginger tijdens de ervaringsdeskundigechat om 20:00 uur.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Zaterdag 27 juli 2019 10:56
Mooie foto's Ginger en het ga je goed!
Anoniempje - Zaterdag 27 juli 2019 11:22
Slik.. Ik ga je missen.
Liefs L
Arwen - Zaterdag 27 juli 2019 11:25
Het allerbeste
AnaMan - Zaterdag 27 juli 2019 11:35
Dag Lotte,

ik kan niet anders dan je heel hartelijk bedanken voor al je hulp, en je laten weten dat dit mij enorm geholpen heeft!!!

Al je toekomstige patiënten zullen boffen met zo'n mooi mens als arts!!!

Liefs en alle goeds,
AnaMan.
juliatje. - Zaterdag 27 juli 2019 11:38
Veel succes!
Estella - Zaterdag 27 juli 2019 11:39
Lieve Ginger,

Heel veel succes in de toekomst! En bedankt dat je er al die jaren bent geweest voor talloze mensen ♥

Veel liefs en een dikke knuffel,
Estella
Aine - Zaterdag 27 juli 2019 11:56
Ik ga je heel erg missen lieve meis.
Eva - Zaterdag 27 juli 2019 12:23
Vraagje, ik weet niet waar ik het anders moet stellen dus doe het maar hier in de reacties. zijn er nog vrijwilligers nodig bij proud? Ik zou me graag aanmelden
Anoniem - Zaterdag 27 juli 2019 14:51
Hier kun je de informatie en contactgegevens vinden: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Gezocht:_vrijwilligers_voor_Proud2Bme

En volgens mij kunnen ze altijd vrijwilligers gebruiken!
Hope - Zaterdag 27 juli 2019 12:26
Lieve Ginger, heel veel succes in je verdere leven!
I. - Zaterdag 27 juli 2019 12:34
Hi Ginger,

Wat jammer dat je afscheid neemt van het forum. Ik denk dat wij JOU moeten bedanken voor alles wat JIJ voor ons hebt gedaan. Door jouw openheid op Proud2Bme konden wij, leden van Proud2Bme, jouw om advies vragen. Durfde we het aan, omdat we dankzij jou in zien dat herstel mogelijk is. Je mooie blogs zullen me altijd bij blijven. Wat de toekomst jouw ook mag brengen, ik weet zeker dat het goed komt. Moeilijkheden ga jij verslaan, want het grootste monster in je leven heb je al verslagen. Mooie momenten mag je koesteren, want dat is wat jij mij altijd hebt geleerd. Ook de kleine dingen koesteren. Het ga je goed Ginger! En voor de toekomst wens ik je het allerbeste met ontzettend veel mooie, gezonde, gelukkige, gezellige en liefdevolle dingen! Dankbaar dat jij onderdeel bent gewest van Proud2Bme! ♥
E_sther - Zaterdag 27 juli 2019 13:08
Soms is afscheid nemen een hele mooie stap naar nieuwe dingen in het leven.
Wat een mooi proces heb jij meegemaakt, van zelf een eetstoornis hebben naar steeds meer loslaten en hier vrijwilliger zijn naar een prachtig beroep als arts waar je al je ervaring in mee kunt nemen.
Ik wens je het allerbeste voor nu en de toekomst :)

Lieve groetjes Esther
britneyangel - Zaterdag 27 juli 2019 13:11
bedankt voor alles, ik vind het jammer dat je weg gaat en ik zag het niet aankomen dus is wel ff schrikken. succes
Egel - Zaterdag 27 juli 2019 13:19
Oh nee, wat jammer dat je weg gaat... ik ga je zo hard missen hier.
Héél veel succes verder en alle geluk in je leven.
Mijn therapeut -die ook zo geweldig is- komt denk ik uit jouw buurt. Uit Groningen en later Bovensmilde.
Eke - Zaterdag 27 juli 2019 14:06
Oh lieve Lotte, ik ga je zo belachelijk erg missen. Het zet me ook aan het denken; misschien ga ik zelf ook stoppen met proud. Ik ben je zo ontzettend dankbaar voor alles dat je hebt gedaan voor mij, je hebt me geholpen met je lieve berichtjes maar ook gewoon omdat je altijd aan me dacht, even een berichtje achterliet voor mij. Ik zal je écht missen, maar wens je ook het allerbeste. Liefs, Eke
Rosa_Hope - Zaterdag 27 juli 2019 16:32
Lieve Ginger,

Ik ga je missen. Bedankt voor je inzet bij Proud.
De mensen die je mag gaan helpen als dokter en de mensen om je heen treffen het met jou. Ik vind het een eer dat ik je hier op Proud een beetje mocht leren kennen.

Groetjes,
Rosa
Lottes - Zaterdag 27 juli 2019 16:52
Nooooooo, Ginger!

Wat stom dat je weg gaat, ik had altijd zo veel aan jouw berichten in mijn dagboek..

Ik wens je al het goede toe, ik heb er alle vertrouwen in dat je een geweldige arts bent!

Heel veel liefs,
LotteS
femke456 - Zaterdag 27 juli 2019 17:55
ik durf bijna 100% zeker te zeggen dat jij zoveel andere hebt geholpen, gesteund, of alleen al het gevoel van hoop hebt gegeven dat je hier zo trots op kan zijn! je word een geweldige arts dar twijfel ik zeker niet aan!! ik ben echt slecht in deze berichten haha maar ja komt erop neer dat je geweldig was hier en nog altijd zult zijn!
Astrid - Zaterdag 27 juli 2019 20:09
Wat jammer ginger, maar wat heb je hier veel gedaan en betekend voor anderen!! Dankjewel daarvoor.

Wens je alle geluk van de wereld.

Liefs Astrid ( aka DragonFly1991)
Katinka - Zaterdag 27 juli 2019 20:54
Dankjewel voor je steun, hulp en vertrouwen, en heel veel liefs.

Katinka
Anoniem - Zaterdag 27 juli 2019 21:26
Lieve Ginger,

Ik heb je wel mogen ontmoeten, ook al weet je dit waarschijnlijk zelf niet. Op dat moment was ik ook aan het werk. Als verpleegkundige in het LUMC. Daar heb je samen met Scarlet en Irene een paar maanden geleden een voorlichting gegeven. Niemand op mijn werk weet van mijn ED. Daarom vond ik het extra confronterend dat jullie op mijn afdeling een voorlichting kwamen geven over eetstoornissen. Iedereen vond het mega fijn dat jullie er waren, en mijn collega's vonden dat jij (dankzij je studieachtergrond) het dichtstbij kwam. Jij hebt hen in kunnen laten zien dat het iedereen kan overkomen. Bedankt daarvoor! Het gaat je goed!
Marte92 - Zondag 28 juli 2019 08:33
Hey Ginger,

Vanavond kan ik niet op de chat komen, maar dan doe ik het via deze weg.
Je bent fantastisch! Ik, en ook de rest, hebben heel veel aan je lieve woorden en tips gehad! Bedankt voor alles en veel succes in je toekomst!

x
Livingadifficultlife - Zondag 28 juli 2019 11:00
Lieve Ginger/Lotte,

Wat was jij een waardevolle toevoeging hier op Proud. Het ga je goed en ik wens jou al het geluk van de wereld!

Liefs ❤
Sil - Zondag 28 juli 2019 15:24
Wat ik alleen tegen wil zeggen is …..alle liefs en het ga je goed. Trots op je dat je je eetstoornis zelf helemaal overwonnen hebt.
Ook wel een beetje jaloerssss, zou willen dat ik dat had kunnen klaarspelen. Maar tis wat het is….
Sillie xxx
Meentje - Zondag 28 juli 2019 20:09
Prachtige blog Ginger!♥️
Ik wens je alle goeds!
Maria - Zondag 28 juli 2019 20:29
Wat een prachtig afscheidsblog Ginger,ik bewonder je lef en je doorzettings ermogen, je intelligentie en je liefde. Mensen zoals jij tegenkomen is een waar genot. Jij maakt de wereld mooier. Heel veel liefs toegewenst!
Damara - Zondag 28 juli 2019 20:37
Ik wil je bedanken voor de tijd die je hebt gestoken in Proud! Ik vond het altijd fijn om je reacties te lezen in mijn dagboek.

Ik wens je alle goeds voor de toekomst. Het zal je vast goed afgaan.
wietje24! - Maandag 29 juli 2019 18:25
wat jammer dat je weg gaat, en een mooie afscheidsblog dankje wel voor al je werk op het form en blogs

veel geluk in de toekomst !!!!
Daphneexx - Woensdag 31 juli 2019 00:25
Heee lieve Lotte!! Dankjewel voor alles. Ik ga je fijne berichtjes (die altijd sneller dan het licht waren) missen. Het ga je goed!! Chase your dreams!

Liefs Daphne
Maria - Donderdag 1 augustus 2019 18:27
Lieve Ginger, wat een bijzonder mens bij jij. Je warmte, je liefde en je enorme betrokkeheid is fantastisch. Ik wens je alle goeds toe, hoe je leven ook loopt. Net als bij iedereen met ups en downs, jij hebt zoveelin je om allesaan te kunnen. Dank voor wieje bent
Vlien - Zondag 4 augustus 2019 13:09
Bedankt voor al je fijne berichten en steun! Alle goed en geluk in je toekomst! Ik zal je missen met je berichtjes op mijn dagboekje.
Leonie_06 - Zondag 4 augustus 2019 16:39
Lieve Ginger,

Wat was je lief, geduldig maar vaak ook ontzettend kritisch! Dit heeft mij (maar waarschijnlijk ook anderen) verder geholpen in het proces qua genezing. Ik heb geleerd om te praten, om gevoel te delen en om, als het nodig is, van mij af te bijten. Ik heb vaak goede tips van jou gekregen, maar nog vaker vragen waarover je wel móest nadenken. Hoe confronterend ik het soms ook vond en hoe hard ik soms ook baalde achter de laptop van 'oh nee he, niet weer een bericht van Ginger!', leerde ik wel echt veel van je! De vragen zorgden ervoor dat ik ging nadenken, dat ik bij mijzelf naging om te kijken of het wel klopte wat ik dacht, vond of voelde. En dit hielp.

Ik ben blij dat ik je kritische vragen heb mogen ontvangen, je geduldig was en soms ook troostende woorden achter liet in mijn dagboekje.

Dank voor alles... Je was een grote aanwinst voor het team van Proud!

Veel liefs, Leonie