Groepsfoto

About Proud2Bme

De grootste hulpsite op het gebied van eetproblematiek

Op 26 mei 2009 kwam Proud2Bme online: een veilige tegenhanger van alle online desinformatie over eetproblemen en aanverwante thema’s. Een site vóór en dóór mensen met een eetstoornis, op initiatief van ervaringsdeskundige Scarlet Hemkes en hoogleraar Eetstoornissen Eric van Furth (GGZ Rivierduinen). Na 15 jaar is Proud2Bme nog altijd de grootste Nederlandstalige ehealth-community rondom eetstoornissen, met 100.000 unieke bezoekers per maand. Je vindt hier betrouwbare informatie en duizenden herkenbare blogs, geschreven vanuit persoonlijke ervaringen. Daarnaast kun je iedere dag je hart luchten op ons forum, deelnemen aan groepschats en vragen stellen aan in eetstoornissen gespecialiseerde diëtisten, ervaringsdeskundigen en psychologen. Tip: volg en like ons ook op onze socials!

Team Proud

Daniël

Hoofdredacteur / Community Manager

Irene

Content creator / Ervaringsdeskundige

Lonneke

Content creator / Ervaringsdeskundige

Femke

Content creator / Ervaringsdeskundige

Rihan

Content creator / Ervaringsdeskundige

Phoi Cai

Blogger / Vlogger / Ervaringsdeskundige

Carla

Secretariële duizendpoot

Marli

Blogger / Ervaringsdeskundige

lida

Ervaringsdeskundige

lisanne

Ervaringsdeskundige

proud-psychologen

Psycholoog op het forum en in de chats

proud-Diëtisten

Diëtist op het forum en in de chats

Proud2bme is er voor iedereen met een eetstoornis

Hallo! Wij zijn het team van Proud2Bme: de online community voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aanverwante problematiek. Bij ons kan je terecht voor betrouwbare informatie en steun als je worstelt met eten, psychische problemen en zelfacceptatie. Naasten of professionals in vertrouwen nemen is een grote stap en veel online informatie en adviezen zijn niet waar, niet gezond en zelfs niet veilig. Daarom bieden wij een veilig online alternatief. Op het forum en in de chat kan je, gratis en anoniem, je hart luchten en in contact komen met anderen. Bij Proud2Bme staan negen ervaringsdeskundigen, ruim twintig vrijwilligers, vier psychologen en twee diëtisten voor je klaar met advies en een luisterend oor.

Iedereen bij Proud2Bme heeft een uniek verhaal, maar we hebben een gemeenschappelijk doel: we willen jou inspireren, motiveren en ondersteunen waar mogelijk. We schrijven blogs vanuit onze eigen ervaring met eetstoornissen en aanverwante problematiek. Ook geven we in onze fotoblogs en op onze socials inkijkjes in ons eigen leven. Zo kun je regelmatig meekijken wat wij zoal eten op een dag. We plaatsen interviews en podcasts met inspirerende gasten en je kunt elke dinsdag een nieuwe video bekijken op ons YouTube kanaal. Met dagelijkse posts op ons Instagram en TikTok, laten we zien dat alle verschillende lichaamstypen er mogen zijn en creëren we openheid over eetstoornissen en aanverwante psychische problemen.

Eetstoornissen voeden zich met isolement en gaan gepaard met veel schaamte, twijfels, stigma’s en eenzaamheid. Erover ‘delen’ (bespreekbaar maken) helpt dit te doorbreken, zowel voor, tijdens als na herstel. Ons platform biedt een brug naar hulpverlening, stimulans om te groeien tijdens therapie en inspiratie om op eigen kracht verder te gaan in herstel. We bieden een luisterend oor en reiken handvatten aan voor een evenwichtig, ontspannen zelfbeeld en voedingspatroon. 

Kijk vooral lekker rond, weet dat je welkom bent. 

Liefs, team Proud2Bme

Iets naar ons opsturen?

Dat kan zeker en dat vinden we leuk! Let wel: wij zijn een non-profit platform en we accepteren geen betaalde reclame voor commerciële producten.

Wil je ons liever mailen?

Algemeen

info@proud2bme.ml

Redactie / media aanvragen

redactie@proud2bme.nl

Andere vragen

helpdesk@proud2bme.nl

Informatie gastbloggers

Je bent altijd welkom om een gastblog in te sturen. Wat we daarbij wel belangrijk vinden, is dat het niet (alleen) een opsomming is van wat er in jouw leven speelt of speelde, maar dat je ook echt een boodschap meegeeft waar onze leden iets aan hebben. Bijvoorbeeld tips over hoe je met bepaalde situaties bent omgegaan.

Proud reviews

Anoniem

Jullie publicaties helpen mijn 14-jarige dochter die op dit moment in behandeling is, maar ook mij om deze strijd aan te gaan. Ik vanuit de zijlijn maar zij moet het echte zware werk opknappen. Lieve P2BM, ga vooral door waar jullie mee bezig zijn! Jullie maken mensen levens beter. #RESPECT

Amy

Ik heb heel veel steun aan proud2bme. De video’s, blogs, forum etc. Ik volg het continu. Het sleept mij erdoorheen.

Anoniem

Proud2Bme is een heel mooi platform waar laagdrempelig een luisterend oor wordt geboden aan wie het nodig heeft. Ik heb er zelf veel aan gehad en hoop dat dit voor nog heel veel anderen gaat gelden.

Anoniem

Dankzij jullie website heb ik in 2012 een brief naar mijn ouders geschreven en hulp gezocht. Ik heb vele uren in de chat en op het forum doorgebracht en nu al enkele jaren hersteld en geleerd van mijzelf te houden.

Lieke

Door Proud2bme voel ik mij erkend en gesteund! Het is zo fijn om te praten met lotgenoten en elkaar zo te helpen. De blogs geven hele fijne adviezen maar vooral hoop en motivatie <3

Anoniem

Onze dochter strijd tegen anorexia. Ook wij hebben te maken gehad met wachtlijsten, personeelstekort, onvoldoende financiele middelen en de juiste hulp laat lang op zich wachten. Als ouders moet je alles zelf bevechten terwijl je al op je tenen loopt. Alle steun in deze zeer zware tijden is welkom!

Anoniem

Deze website helpt mijn vriendin met haar eetstoornis, en mij ook als omstander.

Anoniem

Mijn dochter heeft al jaren een eetstoornis, en verteld mij altijd veel aan jullie te hebben. Super fijn dus!

Joanne

Ik reageer niet heel vaak maar lees wel mee via de chat en forum. Ik leer daar heel veel van.

Patricia

Ik vind hier heel veel hulp door te lezen over de ervaringen van anderen.

Dionne

Ik ben een moeder van een dochter met een eetstoornis. Ik lees dus heel erg mee.

Inge

In de basis ggz werd ik niet begrepen, het was voor mij een hele stap om hier naar toe te gaan. Maar ben erg blij dat ik het gedaan heb.

Proud2bme is een initiatief van Eric van Furth en Scarlet Hemkes

Eric van Furth, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is directeur van Proud2Bme en directeur behandelzaken bij Centrum Eetstoornissen Ursula (CEU) te Leidschendam, onderdeel van de GGZ-organisatie Rivierduinen. Daarnaast is hij als bijzonder hoogleraar Eetstoornissen verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij werkt sinds 1984 met cliënten met een eetstoornis. Hij was voorzitter van de werkgroep Multidisciplinaire Richtlijn Eetstoornissen (in maart 2006 verschenen). Hij is voorzitter geweest van de Academy for Eating Disorders, een internationale organisatie van professionals. Naast management en behandeling maakt ook wetenschappelijk onderzoek een belangrijk deel uit van zijn werk.

Scarlet Hemkes was tussen 2008 en 2019 actief als hoofdredacteur. Zij begon Proud2Bme met een handjevol vrijwilligers, om een gezond tegenwicht te bieden tegen pro-ana community’s en desinformatie over eetstoornissen op internet. Onder haar bezielende leiding groeide Proud2Bme uit tot wat het nu is: de grootste Nederlandstalige online Ehealth-community. Daar zijn we nog altijd trots op! Haar afscheidsblog kun je hier lezen.