Eetstoornis ervaringsdeskundige en Proud2Bme

 

Nicole werkt als ervaringsdeskundige voor Proud2Bme Daarnaast werkt ze ook nog bij de Academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid. Ze leidt daar mensen op tot ervaringsdeskundige. Nicole werd geïnterviewd voor een film onder de titel 'Inzet van ervaringsdeskundigheid loont'. Ze heeft hierin ook wat verteld over de waarde die Proud2Bme volgens haar heeft. Er zijn 1000 DVD's uitgegeven, waarna heel veel mensen hebben teruggegeven wat een geweldige site ze het vonden!

Vanuit Proud2Bme zijn we natuurlijk enorm trots op Nicole! Onderstaand kan je het interview met Nicole terugkijken:

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Cath - Maandag 29 april 2013 19:00
Wat een leuk interview! Interessant om haar verhaal te horen en hoe ze van haar ervaring haar werk heeft gemaakt. Goed dat ze haar eigen weg volgt binnen haar opleiding en kritisch is tegenover methodieken. Ik kan mij voorstellen dat je daar soms wat lef en overtuigingskracht voor nodig hebt bij sommige docenten, respect!
GodsChild - Maandag 29 april 2013 19:16
Oeeeeh nicole wat ben jij een leuke, mooie en lieve meid! Echt respect voor jou! Ik heb een vraagje over je opleiding: heb je gewoon SPH gedaan en als minor ervaringsdeskundigheid? Of is dat echt een aparte opleiding?? xx
2bHappy - Maandag 29 april 2013 19:22
Mooi om je zo in je kracht te zien! Een stralende jonge vrouw:)
La Joie - Maandag 29 april 2013 19:24
Ohhhh Nicole, ik vind jouw stem echt super skaddig :3

Verder super interessant interview ^^

Respect voor jou!!
tine - Maandag 29 april 2013 19:36
Wauw, Nicole! Sprakeloos en ontroerd door wat je vertelt!!! You can be Proud!
Emmanuela - Maandag 29 april 2013 19:50
Wat fijn om je op deze manier te mogen zien. Ik vind het super dat je probeert jezelf te zijn in de opdrachten, een stukje van jezelf te geven. En je bent een voorbeeld dat je er kunt komen. Mooi ook te horen over hoe hulpverleners zijn: ook maar mensen met gevoel. Super, dit intervieuw!
Emmanuela - Maandag 29 april 2013 19:50
Wat fijn om je op deze manier te mogen zien. Ik vind het super dat je probeert jezelf te zijn in de opdrachten, een stukje van jezelf te geven. En je bent een voorbeeld dat je er kunt komen. Mooi ook te horen over hoe hulpverleners zijn: ook maar mensen met gevoel. Super, dit intervieuw!
Noah1200 - Maandag 29 april 2013 19:51
Lieve Nicole, nogmaals ik vind je zoveel sterker geworden en je straalt zoveel meer kracht uit. Echt heel veel respect voor de stappen die je hebt gezet (en zet) en hoe ver je al gekomen bent. Je straalt veel meer energie, kracht maar ook zelfvertrouwen uit en ik denk dat je nog heel ver gaat komen. Ja ik heb veel aan je woorden en vind het contact wat we hebben fijn.

Liefs
Prue - Maandag 29 april 2013 21:32
Zij leidt mensen op tot ervaringsdeskundige? Bizar... Ervaringsdeskundige ben je volgens mij door ervaring en niet door een opleiding.
@Prue - Maandag 29 april 2013 21:37
Wat een rare reactie op een positieve video. Heb je nog nooit gehoord van opleidingen voor ervaringsdeskundigheid? Niet iedereen met ervaring is in staat om andere mensen op een deskundige wijze te helpen. Daar zijn deze opleidingen voor.
struggle4life - Maandag 29 april 2013 22:05
Knap hoor!!
cleintje - Maandag 29 april 2013 22:14
@ prue zij leidt niet mensen op tot ervaringsdeskundige. Zij volgt zelf een studie waarin zij optimaal haar ervaring kan inzetten waarbij daarnaast een reguliere een SPH studie doet. Ze gaat gewoon naar het Fontys maar dmv coaching en intervisie kan ze goed mogelijk haar eigen ervaring inzetten. Je kunt wel ervaring hebben, maar het is wel goed om dmv van een opleiding te leren hoe je zo goed mogelijk je ervaring in te zetten. En inderdaad niet iedereen kan dit. En als je met de opleiding nog niet lukt, wordt het erg moeilijk om dit werkveld in te gaan van ervaringsdeskundigen.
Prue - Maandag 29 april 2013 22:25
@cleintje, als reactie op je eerste zin:

Waarom staat er dan in de tekst: Daarnaast werkt ze ook nog bij de Academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid. Ze leidt daar mensen op tot ervaringsdeskundige.
Prue - Maandag 29 april 2013 22:29
Ik begrijp de strekking heus wel, maar taalkundig gezien is het begin van het stukje een beetje onhandig geschreven. Ik kan me voorstellen dat er opleidingen bestaan om je ervaringsdeskundigheid zo goed mogelijk in te zetten om anderen te helpen, maar de ervaring zelf maakt je al ervaringsdeskundig. In mijn ogen.

En ik heb trouwens heel veel respect voor Nicole.
merel - Maandag 29 april 2013 22:41
Mooi!! Respect nicole, echt knap van je! Ga zo door!
Rimke - Maandag 29 april 2013 23:40
Nicole you rock!! :)
sindy - Dinsdag 30 april 2013 02:21
@Prue. Check de definitie van ervaringsdeskundigheid eens (je bent niet meteen ervaringsdeskundig door je eigen ervaringen)
m - Dinsdag 30 april 2013 11:27
Wat een mooi filmpje van jou, met heel veel gevoel van uit jezelf verteld, goed bezig zeg!
_Luckamy_ - Dinsdag 30 april 2013 11:51
mooi interview! Echt mooi lijkt me als je dit als werk mag doen, mensen helpen door je eigen ervaringen te delen en ze te zien groeien in hun eigen proces en hoop te geven op een fijne toekomst.
Laartje - Dinsdag 30 april 2013 14:47
wauw echt respect voor nicole , Goed bezig !!
Sharon - Dinsdag 30 april 2013 15:19
Mooi interview. Knap en goed verwoord Nicole.
s - Dinsdag 30 april 2013 16:33
Wat ben jíj een schatje Nicole, echt supercute
xchanel - Dinsdag 30 april 2013 19:43
Nicole ik vind je echt geweldig! KANJER!
anoniem* - Maandag 4 november 2013 22:47
hey nicole,

ik vind het zo knap, je hebt zoveel moeten mee maken, en hebt zo diep gezeten.


liefs T
Herma - Dinsdag 7 januari 2014 11:26
Leuk interview Nicole! Je bent sterk.
Staan de armbandjes die jij hebt gemaakt ook in de webshop op deze website?

Groetjes,
Herma