Het lichaam van... DEE

 

Hoe is het om jouw lichaam te hebben? Wat betekent gewicht voor jou en hoe ga je met je lichaam om? 'Het lichaam van...' is een nieuwe blogreeks die je de komende periode op Proud2Bme zal tegenkomen. In 'Het lichaam van...' vragen we bekende en minder bekende mensen naar de relatie met hun lichaam. Een intensieve sporter, een fysiotherapeut, een social influencer, een tattoo artist, een veganist en... vertel het ons maar! Wie wil JIJ graag dat we hiervoor interviewen? Naar wiens verhaal over zijn of haar lichaam ben jij benieuwd?

We trappen de serie af met een vrouw die op jonge leeftijd al snel volwassen is geworden door haar enorme bekendheid op YouTube: Dee van der Zeeuw. Ze kreeg nationale bekendheid als dé vriendin van Enzo Knol. Samen deelden ze lange tijd hun avonturen via YouTube. Inmiddels heeft Dee haar eigen online imperium via Instagram opgebouwd, waar ze inspirerende foto's en teksten van zichzelf deelt.

het lichaam van

Door haar Instagram foto's steunt Dee vele (jonge) vrouwen. Ze is helemaal into #bodypositivity en laat zich tegenwoordig niet meer van haar stuk brengen door teksten als 'dik wijf', 'laat je borsten vergroten' en 'dikke kont'.

"Het ‘normale’ lichaam bestaat niet en het wordt tijd dat de hele wereld dit tot zich door laat dringen! Hiermee bedoel ik niet dat je persé in je bikini op instagram moet maar dat je je ook zeker niet moet laten tegenhouden door je onzekerheden op welk gebied dan ook. Ook jij mag er zijn en ook jij mag je mooi voelen. Alle berichtjes die ik van jullie heb gekregen bevestigen dat #bodypositivity nog lang niet is waar het moet zijn. Ik zal niet stoppen. Deze winter zullen jullie nog veel meer van mij zien! Stay tuned, stay confident!" Dee

Het lichaam van... Dee

Hoe is het om jouw lichaam te hebben?

Ik denk dat het fijn is om mijn lichaam te hebben. Ik kan van mezelf houden en weet ook de ‘minder mooie’ dingen aan mezelf te waarderen. Vanaf mijn 16e ben ik in een wereld beland waarin veel mensen die je niet kent een oordeel over je hebben. Ondanks de leuke reacties die je krijgt zijn er altijd mindere reacties. Doodongelukkig voelde ik me dan. Ik ben me gaan beseffen dat het eigenlijk helemaal niet belangrijk is wat de rest van de wereld vindt, maar dat het écht belangrijk is wat ik van mezelf vind. Dit heeft me enorm geholpen mijn eigen lichaam te waarderen.

Hoe voed jij jouw lichaam?

Ik houd ontzettend van lekker eten en heb nooit op eten hoeven ‘letten’. Ik heb geen allergieën en kom niet snel aan in gewicht. Dit zorgt er wel voor dat ik niet altijd even gezond eet. Ik eet gemakkelijk een bakje kipnuggets weg bij de Mc Donalds, maar je maakt me nog honderd keer gelukkiger met een lekkere geitenkaas salade. Al met al zou ik best wat gezonder kunnen eten, maar mijn lichaam komt zeker niets te kort.

Hoe past jouw lichaam bij jou?

Mijn lichaam weerspiegelt mijn persoonlijkheid vrij goed, denk ik. Het is in mijn ogen belangrijk om jezelf te verzorgen en dat doe ik ook. Echter zijn er altijd mindere dingen, zowel aan je persoonlijkheid als aan je lichaam. Sommige dingen kan je aanpassen, beter maken aan jezelf. Andere dingen moet je accepteren.

Hoe zwaar weegt jouw gewicht?

Qua cijfertjes let ik niet zo op. Een maand of 2 geleden heb ik voor het eerst sinds tijden weer op de weegschaal gestaan. Mijn gewicht schommelt tussen de * en de * kilo en is dus vrij stabiel. Ik vind het belangrijk dat ik me fit en gezond voel. De cijfers op de weegschaal zeggen hier voor mij niets over dus ik hecht hier weinig waarde aan.

Wat betekenen de woorden 'dik' en 'dun' voor jou?

Dik en dun zijn voor mij geen termen die je aan het uiterlijk van de mens hangt. Het zijn voor mij termen die je gebruikt voor een ongezond lichaam. Ik vind #bodypositivity ontzettend goed en belangrijk. Iedereen mag mooi zijn op haar of zijn eigen manier, maar ik vind het wel belangrijk om de gezondheid van het lichaam daarbij in acht te nemen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dee (@dee) op

Wat heeft jou gevormd?

Social Media. Ik was als kind vrij onzeker. Ik liet over me heen lopen, trok me veel aan van wat anderen vonden en paste nergens echt bij. In de afgelopen 5 jaar ben ik in een rollercoaster beland waarin je eigenlijk niet meer onzeker kàn zijn. Ik leerde op deze manier voor mezelf op te komen en de mening van anderen te filteren. Zodra men komt met een goed geformuleerde mening met een kern van waarheid sta ik er zeker voor open. Reacties als “dik wijf” weet ik ondertussen makkelijk aan de kant te zetten. Blokkeren, verwijderen en DOOR!


  • Heb jij een bijzonder verhaal en wil je ook meedoen aan "Het lichaam van..." mail ons dan: redactie@proud2Bme.nl
  • *.... om te voorkomen dat het benoemen van gewichten leidt tot negatieve vergelijking, hebben we de getallen hier weggelaten.
 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Esther - Maandag 8 oktober 2018 13:16
Ik zou graag Rens Kroes, Nicolette Kluijver, Lieke Martens of Arie Boomsma (mogen mannen ook?) willen horen over dit onderwerp.

Dankjewel voor je openheid Dee!
Slakkie - Maandag 8 oktober 2018 19:25
Arie Boomsma dan wel met ontbloot bovenlijf hoor :)
LM - Maandag 8 oktober 2018 22:00
Uiteraard!!! Dat moeten ze regelen hahaha!
Anne - Dinsdag 9 oktober 2018 13:00
Ja leuk Rens Kroes, Nicolette ook! sporter als Lieke Martens ook zeker! Robin Martens (actrice). Verschillende beroepen en invalshoeken lijken me interessant.
x - Maandag 8 oktober 2018 13:20
Ik kijk uit naar deze nieuwe serie, inspirerend!
J. - Maandag 8 oktober 2018 13:28
Wat een fijne houding tegenover voeding, lichaamsbeeld, gewicht etc. :). Fijn om te lezen ^^.
Rhaya - Maandag 8 oktober 2018 13:28
Leuke rubriek! Ik zou Loiza Lamers, Saar Koningsberger, Yvon Jaspers, Jessica Villerius, Sanne Hans (Miss Montreal) tof vinden om hier terug te zien :)
Lotte - Maandag 8 oktober 2018 13:37
Leuke rubriek! Goed idee.

Eén ding vraag ik me wel af. Ik begrijp heel goed waarom jullie geen calorie-aantallen en gewichten op de site plaatsen, maar ze vervangen door een * of een X. Alleen: dan heeft die hele vraag "hoe zwaar weegt je gewicht" toch geen nut meer? Want hoeveel het weegt, mag niet op de website worden gezet. Waarom hebben jullie er dan toch voor gekozen om die vraag te stellen?
Redactie Proud2Bme - Maandag 8 oktober 2018 13:38
Hi Lotte, goed dat je het vraagt. De vraag 'hoe zwaar weegt je gewicht' is namelijk symbolisch bedoeld: "hoe belangrijk is je gewicht?" Liefs!
Anne - Maandag 8 oktober 2018 13:43
Veracamilla, Rebecca Denise, Mascha/ beautygloss!
Kaan - Maandag 8 oktober 2018 20:00
Ja, Vera Camilla!
Lotte @Redactie - Maandag 8 oktober 2018 13:46
Ooooh! Die ging even helemaal langs me heen! Dankjewel XD
Romie - Maandag 8 oktober 2018 14:22
Sharon den Adel (Within Temptation / My Indigo)
Charlotte Wessels (Delain)

Zou tof zijn als ze geïnterviewd worden.
Iris - Maandag 8 oktober 2018 14:26
Mooie rubriek. Ik zou graag (in aanvulling op de namen die al genoemd zijn) Saske van VetGezellig, Stefanie van Curvy Supermodel, Daniëlle Grondelle of Caro Emerald willen zien. :)
Amber - Dinsdag 9 oktober 2018 13:00
Zeker! Danielle Grondelle, Saske of Teske
Mar - Maandag 8 oktober 2018 14:41
Wat een leuke nieuwe blogreeks! Mij zou een interview met Gaite Jansen of Fatima Moreia de Melo erg interessant lijken. Teni (Fitbeauty) is misschien ook een leuke optie voor een interview (en ik vermoed dat ze hier wellicht voor open zal staan:)). Het is dat ik niet echt een bijster bijzonder verhaal of leven momenteel heb;) anders zou ik ook wel een bijdrage willen leveren aan de rubriek alszijnde ethische vegan.
Oehhh....een interview met Merel van De Groene Meisjes zou me ook tof lijken!!
Honeychild - Maandag 8 oktober 2018 15:15
VeraCamilla!!! Zij is ook heel erg into bodypositive en gewoon super leuk en inspirerend!!
Hannah - Maandag 8 oktober 2018 15:31
Wat een mooi Rubriek! Ik ben heel benieuwd naar Bonnie van Boncolor
Misha - Maandag 8 oktober 2018 15:38
Super fijne en leuke rubriek. Fijn om te lezen hoe happy iemand zich kan voelen met en in zijn lichaam. Dat geeft ook hoop en vertrouwen.
Rens. - Maandag 8 oktober 2018 16:00
Ik vind deze rubriek echt top!
Ik ben benieuwd naar mensen met alle lichaamsvormen en maten. Van mensen die dun zijn door hun genen, tot mensen met een maatje meer. Mensen die veel sporten of mensen die een kantoorbaantje hebben.
Voorbeelden zijn Laura Brijde, Marloes van OptimaVita of gewoon lekker onbekende mensen :).

x
LeRose - Maandag 8 oktober 2018 16:24
Cynthia Schultz, Veracamilla, Geraldine Kemper en Laura de Brijde.
Anoniem - Maandag 8 oktober 2018 16:39
Ik zou graag Romee Strijd terug zien.
D - Maandag 8 oktober 2018 16:51
Veracamilla zou ik leuk vinden, ook wel benieuwd naar een model bv. Ook iemand die een eetstoornis heeft gehad zoals marit brugman of dionne slagter.
ben ook wel benieuwd naar hoe hun zo ver zijn gekomen om hun lichaam te accepteren en of ze een tip hebben bv.
Dianne1312 - Maandag 8 oktober 2018 17:27
Ik zou heel graag het verhaal van Geraldine Kemper willen lezen. Zij is zo’n inspiratiebron op het gebied van vrijheid met eten en hoe zij haar eigen lichaam ziet xx
Melis - Maandag 8 oktober 2018 17:48
Ik zou veracamilla heel tof vinden om terug te lezen! Of Linda de Munck! Zij inspireren mij beide op hun eigen manier om mezelf te zijn en je lekker te voelen in je lichaam. Ik vind Dee ook echt een goede binnenkomer in deze serie! Erg helpend om te lezen :)
dsafjalks - Maandag 8 oktober 2018 17:53
Dit soort artikels vind ik echt heel erg fijn om te lezen! Leuk idee! Ik weet niet zo goed over wie ik nog meer dit soort artikels zou willen lezen, misschien Joann van HNTM of Laura brijde??
King Lu - Maandag 8 oktober 2018 18:49
Lekkere vrouw, perfect figuur niets op aan te merken.

Jongens mogen dromen van dit soort vrouwen wij mannen appreciëren het.
LeRose - Maandag 8 oktober 2018 21:59
Dit soort reacties op deze blog snap ik dan weer niet.
Tammy - Maandag 8 oktober 2018 18:57
Leuke rubriek! Ik zou ook graag het verhaal van Geraldine Kemper willen lezen!
Mar - Maandag 8 oktober 2018 19:00
Mooie blogreeks! En een hele mooie jonge vrouw is Dee :)
Deborah__x - Maandag 8 oktober 2018 19:40
Romee Strijd, Marly van der Velden en/of Dionne Slagter zouden leuk zijn als die geïnterviewd kunnen worden!
Clara - Maandag 8 oktober 2018 20:50
Dionne Slagter, Mascha Feoktistova, Laura Brijde misschien? Heel leuke rubriek! Xx
S* - Maandag 8 oktober 2018 20:51
Georgina Verbaan, Eva Jinek, Geraldine Kemper, Kiki Bertens, Dafne Schipper, Yvon Jaspers
Gerike - Maandag 8 oktober 2018 20:54
Kim! K2im heet ze op insta, ik weet haar achternaam niet :)
-- - Maandag 8 oktober 2018 21:14
Geraldine Kemper, Sanne Hans, Jessica Villerius, VeraCamilla, Joyce (vriendin van Scarlet!), Leontien van Moorsel
Eline - Maandag 8 oktober 2018 21:46
Lieke Martens!
L - Maandag 8 oktober 2018 22:45
Dream big: Beyoncé ;)
Sarah97 - Maandag 8 oktober 2018 22:57
Iemand die fanatiek bezig is met hardlopen, maar niet op topniveau, dus gewoon een amateur. (Halve) marathon loper / loopster.
Amber - Dinsdag 9 oktober 2018 13:01
Jip Vastenburg of Susan Krumins bijvoorbeel!! ;)
Melis - Dinsdag 9 oktober 2018 18:28
Eleanor Crick!
J - Maandag 8 oktober 2018 22:59
Wat een leuke rubriek! VeraCamilla, Claartje Rose en Jessie Jazz Vuijck
A - Dinsdag 9 oktober 2018 06:51
Ik snap best dat ze zich mooi voelt, daar heeft ze gelijk aan want ze is ook mooi.
Ik volg haar al aan tijdje op instagram. En toch vraag ik me af waarom ze perse de behoefte aan heeft om in lingerie te poseren. Zoekt ze dan de bevestiging van ons (volgers) of is het je punt blijven herhalen dat je er vanzelf in gaat geloven.
Het komt nu zo over dat zij met haar mooie lichaam showen wil en zich vermomt achter haar doel telkens.
Het was vele malen mooier geweest als een echt vors iemand met dit inititief komt.
Isabel - Dinsdag 9 oktober 2018 08:19
Ik snap wat je bedoelt, maar dan vraag ik me af; waarom moet iemand echt vors zijn om bodypositive te zijn? Dat is toch juist het hele ding van bodypositivity, dat het niet uit maakt hoe je er uit ziet?
Lara - Dinsdag 9 oktober 2018 17:24
Wat ik me dan weer afvraag is waarom je haar nog volgt als je toch niet gelooft in haar goede intenties...
Anoniem - Dinsdag 9 oktober 2018 12:25
Ginny Pauw ! ( danseres , model )
Sanae - Dinsdag 9 oktober 2018 13:02
Esmee van Kampen
nash - Dinsdag 9 oktober 2018 16:32
Sharon den Adel, Dionne Slagter, Mascha (beautygloss)
M - Dinsdag 9 oktober 2018 16:42
Geraldine Kemper, Eva Jinek, Nienke Plas
Floor - Dinsdag 9 oktober 2018 21:04
Echt een leuke nieuwe blogreeks! Petje af hoor, voor het bedenken hiervan!
F. - Woensdag 10 oktober 2018 08:20
Wat mij opvalt is dat het woord VOELEN vertaald wordt naar "hoe het beoordeeld wordt qua uiterlijk ".
Het gaat alweer over gewicht,dik en dun ,eten etc.! !
Terwijl voelen iets is van
ZIJN en ervaren ,iets zintuiglijks en ook van binnenuit.
Ik vind dit eigenlijk weinig nieuws toevoegen 😝
Het doet ons alsmaar in dezelfde denk en bekevings visie ronddraaien.
Je leest eigenlijk alsmaar hetzelfde verhaal !
Jammer ,dit had beter gekund.

Team Proud2Bme - Woensdag 10 oktober 2018 10:17
Hee F,

Voel je vrij om een gastblog in te sturen naar redactie@proud2bme.nl als je het gevoel hebt dat er iets mist. We staan open voor allerlei verschillende verhalen :-)

Liefs
F. - Woensdag 10 oktober 2018 16:04

Bedankt
Misschien dat ik dat ook doe.
Het is niet aardig om zo negatief te zijn over iemands verhaal,dat snap ik ook 😕 Het spijt mij .Maar ik word moe van dat body-positief wat eigenlijk precies hetzelfde is als body negatief ,geobsedeerd zijn door het uiterlijk van jezelf,alleen andersom.
rose - Donderdag 11 oktober 2018 12:46
ja super deze nieuwe serie!

ik zou zelf heel graag eens willen zien hoe een ARTS denkt over zijn of haar lichaam, het lijkt me zo interessant, een huisarts of een andere specialist in het ziekenhuis, lijkt heel boeiend
X - Vrijdag 12 oktober 2018 19:48
Eva Jinek, Daphne Schippers, Leontien van Moorsel, Sanne Hans :)
marleen - Vrijdag 12 oktober 2018 21:28
een dokter lijkt me interessant
of een jonge moeder die zo nog net bevallen is
of een ouder persoon
of een chronisch ziek persoon
Jacky - Maandag 15 oktober 2018 22:34
Chronisch ziek persoon lijkt me ook heel interessant (ben zelf chronisch ziek, ben benieuwd hoe anderen dan hun lichaam zien). En Jet, die de serie 'niet gezond meer' maakte
shanna - Zondag 14 oktober 2018 20:39
Marije van ‘Dit Gebeurt Er Als’ lijkt mij heel gaaf. Ben benieuwd hoe zij hierover denkt aangezien zij op YouTube voornamelijk filmpjes over voeding maakt.

Erg interessante serie!
hannahxoxo - Zondag 14 oktober 2018 23:21
Hoe leuk!! Mij lijkt ilse de lange, vajen van den bosch, miss montreal, glennis grace en anouk maas heel leuk! Ben benieuwd 🤗
P - Maandag 15 oktober 2018 15:15
Hele fijne en mooie blog van Dee, leuke vrouw is ze!
Day - Maandag 15 oktober 2018 17:15
Hele gave en mooie rubriek!!!
amy - Dinsdag 16 oktober 2018 11:06
ik vind teske misschien ook een hele leuke!
Jip - Zaterdag 16 maart 2019 19:45
Ik zou graag Dionne Slagter willen lezen!
xxx - Woensdag 28 augustus 2019 19:54
miljuschka witzenhausen!!