Het lichaam van Serena Verbon

 

Hoe is het om jouw lichaam te hebben? Wat betekent gewicht voor jou en hoe ga je met je lichaam om? 'Het lichaam van...' is de wekelijkse blogreeks die je iedere maandag op Proud2Bme kan tegenkomen. In 'Het lichaam van...' vragen we bekende en minder bekende mensen naar de relatie met hun lichaam. Vorige week kon je het verhaal lezen over het lichaam van Irma van der Pol. Vandaag het lichaam van Serena Verbon.

Serena is 33 jaar oud en woont samen met haar verloofde George, zoontje Marshall en haar twee Britse kortharen Coco en Clarence in de provincie Utrecht. In september 2011 heeft ze de keuze gemaakt om vol voor haar website Beautylab.nl te gaan. Beautylab is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste beautyblogs van Nederland. Serena schreef ook een boek: Serena's stijlgids.

Als een van de eerste grote social influencers plaatste Serena een onthullende foto van haar buik op social media. Ze is door haar eerlijkheid een voorbeeld voor veel vrouwen. Proud2Bme mocht haar interviewen.

Het lichaam van Serena Verbon

Hoe is het om jouw lichaam te hebben?

Mijn lichaam hebben is heel erg leuk. Ik ben blij met mijn lichaam. Het is goed in proportie. Ik ben niet heel erg sterk of krachtig of lenig. Dat dan weer niet. Eigenlijk ben ik ben echt een stijve hark. Ik vind het niet erg. Ik ben er echt blij mee.

Hoe voed jij jouw lichaam?

Ik voed mijn lichaam met eten en drinken. Gewoon in balans. De ene keer is het gezond, dan weer ongezond. De ene keer drink ik een supergezond sapje en een keer daarna drink ik een hele fles wijn leeg. Ik doe op moment niet aan sport. Ik zou dat eigenlijk wel weer moeten doen, want ik vind dat sporten bij het leven hoort. Bewegen is gewoon gezond. Verder zorg ik goed voor mijn lichaam. Ik ga lekker in bad met bruisballen en ik gebruik met regelmaat massageolie. Ik smeer me lekker in en gebruik lekkere geurtjes, scrubs en fijne shampoo. Ik verwen mijn lichaam hier graag mee.

Hoe past jouw lichaam bij jou?

Ik ben half Indisch, mijn moeder is Indisch mijn vader Nederlands. Ik heb een beetje die combinatie. Ik heb tengere schouders van de Indische kant en de bredere heupen van de Hollandse kant. Mijn lichaam is ook echt een mix en ik vind dat goed bij mij passen. Ik ben ook niet anders gewend. Nee, ik heb niet het gevoel dat mijn lichaam niet bij mij past.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beautylab (@serenaverbon) op

Hoe zwaar weegt jouw gewicht?

Ik ben x kilo. Mijn gewicht is voor mij een maatstaf in de zin dat ik nooit heb meegemaakt dat ik aan ben gekomen in spiermassa of op hetzelfde gewicht bleef terwijl mijn figuur verbeterde. 

Wat betekenen de woorden dik en dun voor jou?

Wat de woorden voor mij betekenen? Als ik het woord dik zie denk ik aan iemand die wat voller is. Dik is dik en dun is dun. Het is niet iets negatiefs of postiefs. Het is gewoon een manier om een lichaam aan te duiden. Dik en dun klinken voor mij wel allebei negatief, terwijl het dat niet is. Het zijn gewoon woorden die bedoeld zijn om te omschrijven hoe iemands lichaamsbouw is. Ik vind het jammer dat er een lading aan vast kleeft, dat zou eigenlijk niet moeten, maar dat is nu eenmaal zo. Als iemand tegen mij zegt dat ik er dun uit zie, vind ik dat geen compliment, maar als iemand zegt dat ik er wat dikker uit zie, vind ik dat ook geen belediging.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beautylab (@serenaverbon) op

"Niet iedereen is een Kardashian of een Victoria Secrets model of heeft gewoonweg het geluk meteen weer back in shape te zijn na de bevalling, terwijl dat wel is wat Instagram ons doet geloven. Verbaasd was ik dat ik na een week nog steeds een buik had. Want, hoe doen al die andere moeders dat dan? Inmiddels zijn we 4 weken verder en heb ik nog steeds een slap buikje, love handles waar het hele dorp zich aan kan vastpakken (als het zou moeten) en een navel die zo diep is als een eindeloze put. En weet je, it’s all good. Trots ben ik, op dit lichaam dat 9 maanden lang het veilige huisje was van Marshall. En ik ben ZEKER van plan om te sporten (want ik mis mijn slanke postuur), maar alles op zijn tijd. Ik schaam me niet voor mijn lichaam zoals het er nu uit ziet. En dat zou jij ook niet moeten doen!" Serena.

Veranderd door de zwangerschap?

Mijn lichaamsbeeld is eigenlijk niet veranderd. Ik merk zelf wel dat mijn lichaam wat veranderd is. Mijn borsten zijn gegroeid en mijn buik is wat slapper. Ik mis mijn kleine borsten wel, die zou ik wel terugwillen. Mijn buik mag ook wel wat strakker, maar mijn beeld hierover is niet veranderd. Ik ben nog steeds blij met mijn lichaam.

Wat heeft jou gevormd?

Natuurlijk mijn ouders, die hebben mij belangrijkste levenlessen geleerd. Ik heb van hen geleerd hoe ik voor mijzelf op moet komen. Dat je niet altijd bescheiden moet zijn, maar ook moet durven vragen als je iets voor elkaar wilt krijgen. Hoe je met kritiek en pesterijen omgaat maar ook het omgaan met geld heb ik van hen geleerd. Verder heb ik hun creativiteit geërfd en hebben zij mij daarin zeker gestimuleerd.


Heb jij een bijzonder verhaal en wil je ook meedoen aan Het lichaam van... mail ons dan: redactie@proud2Bme.nl - Volgende week: Het lichaam na een zelfmoordpoging

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

b - Maandag 12 november 2018 13:43
dankjewel Serena! ik vind je prachtig

zouden jullie ook eens Marloes willen vragen van Optimavita? ik vind haar een grote inspiratie en ik zou haar heel graag in deze serie willen zien!
Anne - Maandag 12 november 2018 15:09
Mee eens! Vind haar een geweldige meid!
tineke - Maandag 12 november 2018 15:07
Heel mooi dit!
proud lezeres - Maandag 12 november 2018 15:40
Mooie blog! Maar waarom is de site van proud zo klein met kleine letters e. d? Ik vind het jammer de vorige las prettiger.
Rosie - Dinsdag 13 november 2018 11:21
Ik vind dit wel het mooiste , eindelijk iemand die dun of dik gewoon ziet als omschrijving