Ik neem afscheid

 

Hoewel ik al heel veel blogs met veelal persoonlijke verhalen heb geschreven, vind ik dit toch wel een van de lastigste blogs om te schrijven. In deze blog wil ik je namelijk wat belangrijks vertellen. Waarschijnlijk heb je het aan de titel al gezien: ik ga na heel wat jaren betrokken te zijn geweest bij Proud2Bme, afscheid nemen. Dit betekent dus dat ik je, weliswaar met een brok in mijn keel, gedag ga zeggen. In deze blog kijk ik graag met je terug op de afgelopen jaren en zal ik het een en ander toelichten.

Toen ik nog een ernstige eetstoornis had, leerde ik Proud2Bme kennen via Hyves en heeft de site mij veel steun geboden. Ik had nog nooit met iemand gepraat over mijn problemen met eten en op Proud2Bme las ik voor het eerst dat er meer mensen waren met dezelfde soort problemen. Ik herkende me in de verhalen van anderen en voelde me daardoor minder eenzaam. Ik voelde me bovendien serieus genomen, iets wat ik eerder nog maar weinig ervaren had. Ik vond en vind het ontzettend bijzonder en waardevol wat een online community kan doen.

In 2010 ging ik vrijwilligerswerk doen voor Proud2Bme. Ik chatte meerdere keren per week met tientallen mensen en misschien ook wel met jou. Dit heb ik meer dan vier jaar gedaan en daarna heb ik een tijdje parttime voor Proud2Bme gewerkt. Toen ik mijn studie eenmaal had afgerond, kreeg ik de kans om van Proud2Bme echt mijn baan te maken. Dat was voor mij heel erg bijzonder en is het nog steeds. Mijn eerste echte ''grote mensen baan'' was bij een website waar ik zelf ooit zoveel steun uit haalde. De cirkel was voor mij rond en hoewel het wellicht wat zweverig klinkt, voelde het voor mij vaak alsof het zo moest zijn. Ik ben Scarlet ontzettend dankbaar dat ze mij deze kans heeft gegeven op het moment dat ik nog maar weinig vertrouwen in mezelf had.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Proud2Bme gewerkt. Ik heb onwijs veel blogs geschreven waarin ik mijn ervaringen met psychische problemen en mijn worsteling met het leven deelde in de hoop jullie wat herkenning te geven en steun te bieden. Ook gaf ik tips en adviezen en heb ik met jullie gechat. Ik was actief op het forum waar ik reageerde op jullie dagboekjes en in topics waarin jullie allerlei vragen stelden of gewoon even jullie verhaal kwijt wilden. Ik vond en vind het nog steeds heel waardevol om soms simpelweg een concreet antwoord op een vraag te kunnen geven en op andere momenten een luisterend oor te kunnen bieden.

Ik heb gezien hoe mensen voor het eerst op Proud2Bme kwamen omdat ze niet lekker in hun vel zaten. Ik zag dat er bij een aantal mensen wat problemen waren waarvan zij niet wisten wat ze eraan moesten doen. Stap voor stap vroegen zij hulp in hun omgeving en aan professionals. Ik zag hoe ze hard werkten, vielen en weer opstonden. Telkens ging het iets beter, ook al was het een lange weg. Wat ben ik trots op al die jonge, dappere vrouwen en mannen. Ik heb ook mensen de strijd zien verliezen. Soms omdat een lichaam opgaf, soms omdat iemand het zelf niet meer kon. Het bezorgt me nog altijd kippenvel. De dood went nooit.

Toch ben ik ook trots op hen. Niet omdat ze de strijd verloren. Het gaat namelijk niet om winnen of verliezen. Iedereen voert een strijd, zichtbaar of onzichtbaar. Het gaat er niet om of je een paar jaar een eetstoornis, depressie of wat voor probleem dan ook hebt of hebt gehad en of je hier vanaf komt. Het doet er niet toe of je hier een paar maanden, een jaar of al twintig jaar mee zit en uiteindelijk, hoe schrijnend ook, gaat het er denk ik ook niet altijd om of je het wel of niet redt. Het gaat erom dat iedereen vecht, op zijn of haar manier. Ik zie je gevecht. Ik ben trots op iedereen met wie ik ooit gesproken heb via Proud2Bme. Ik weet dat je op jouw manier je best doet of hebt gedaan, ook al is dat bij de een wat meer zichtbaar dan bij de ander.

Ik hoop dat ik met mijn blogs, video’s, berichten en deelname aan de documentaire Mij Niet Gezien wat heb kunnen toevoegen aan Proud2Bme. Daar heb ik me in ieder geval altijd voor ingezet. Na al die jaren is het nu echter tijd voor een nieuwe stap in mijn leven. Een comfort zone is een veilige plek, maar ik voel ook al een poosje dat het tijd is voor verandering. Ik ben inmiddels 26 jaar en wil graag nieuwe dingen leren. Ik heb een baan gevonden in het sociaal werk waar ik mensen met psychiatrische en psychosociale problemen zal gaan ondersteunen. Een hele uitdaging waar ik hopelijk veel mag gaan ontdekken en mezelf verder kan blijven ontwikkelen. Er zullen voorlopig nog wel blogs van mij verschijnen op Proud2Bme omdat we op de redactie altijd wat vooruit werken.

Omdat ik al zo’n tijd betrokken ben bij Proud2Bme, kan ik me nog niet helemaal voorstellen dat er ooit een dag komt waarop ik de website niet zal openen. Dat is ook helemaal niet erg, want Proud2Bme zal altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben en houden. Ook vind ik het een gek idee dat ik straks niet meer precies weet hoe het met jullie gaat, terwijl ik sommigen van jullie al lange tijd bijna dagelijks spreek via het forum of in de chat. Er zit weliswaar een beeldscherm tussen, toch raken veel mensen mij keer op keer met hun persoonlijke verhalen. Dat ook dat contact stopt, vind ik best lastig.

Ik lees weleens dat bezoekers op het forum het gevoel hebben dat ''wij'' als redactie nu eenmaal op berichten reageren omdat het moet, aangezien het werk is en hoewel ik die gedachte snap en het deels natuurlijk ook gewoon waar is, besef ik me nu meer en meer dat het niet zo zwart/wit is. Natuurlijk is het werk, maar dat betekent niet dat berichten, verhalen en personen achter al die gekke of grappige nicknames mij niets doen. Ook als ik je nog nooit in het echt heb gezien, kan ik oprecht bezorgd om je zijn en hopen dat je hulp durft te vragen en dat het steeds beter met je gaat. Ik zou straks het liefst iedere week een update ontvangen van mijn (ex-)collega's om te horen hoe het met iedereen gaat, maar zo werkt het helaas niet. Toch zal ik het stiekem echt nog allemaal wel een beetje in de gaten houden, maar dan wel van een afstandje en op een andere manier dan voorheen.

Ik hoop voor jou oprecht dat er een dag komt waarop je in de spiegel kunt kijken zonder zelfhaat en dat je kunt voelen dat jij van toegevoegde waarde bent op deze wereld. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is, maar probeer het echt te onthouden: jij doet er toe. Ja, ook jij, als je dit nu leest en denkt dat het niet voor jou geldt. Het leven is niet makkelijk en de realiteit is nu eenmaal dat er altijd zware periodes in het leven zullen zijn. 

Ook voor mij is het vaak genoeg nog lastig en hoewel ik benieuwd ben naar de toekomst, lig ook ik vaak genoeg wakker met angstgevoelens en zorgen. Door echter toch maar door te zetten en niet op te geven, zul je uiteindelijk in staat zijn om mee te gaan in die golfbewegingen die het leven met zich meebrengt. Dit alles gaat in hele kleine stapjes en met vallen en opstaan, maar is zeker niet onmogelijk. De volgende zinnen uit het boek Wintermeisjes zijn voor mij altijd erg waardevol geweest en daar sluit ik dan ook graag mee af.

''There is no magic cure, no making it all go away forever. There are only small steps upward; an easier day, an unexpected laugh, a mirror that doesn't matter anymore.''

Het ga je goed.

Veel liefs ♥

Sandra

 

Reacties

Janneke - Maandag 13 november 2017 10:33
Veel succes met je nieuwe baan!
Sanae - Maandag 13 november 2017 10:37
Heel veel succes bij je nieuwe baan! En bedankt voor je inzet voor Proud!
Emily - Maandag 13 november 2017 10:38
Lieve Sandra,
Wat jammer dat je weggaat! Maar ook: wat dapper!
Ik heb veel aan je gehad op het forum en vind je een bijzondere vrouw. Bedankt voor al je steun :-)
Veel succes met deze nieuwe stap.
X Emily
Inge - Maandag 13 november 2017 10:39
Lieve Sandra,
Wat jammer ! maar ik snap wel dat je een nieuwe stap gaat maken!
Dank je wel voor al je bemoediging, tips en lezend oog!
Heel veel succes met je nieuwe baan!
Liefs inge
Anoniem - Maandag 13 november 2017 10:46
Dank je wel voor je inzet bij Proud, Sandra. Persoonlijk vind ik dit de meest kwetsbare blog die je hebt geschreven: hij raakt me het meest. Misschien wel omdat hij het lastigst was ;) Ik wens je heel veel succes bij je nieuwe baan!
Ronja - Maandag 13 november 2017 10:46
O Sandra ik ga je missen. Ik herkende zo veel van wat jij had/hebt. Daar heb ik veel aan gehad.
Fijn dat je er was voor ons!
Ik hoop dat het naar je zin gaat krijgen op je nieuwe werk
Heel veel liefs
nienkenienke - Maandag 13 november 2017 10:53
Kippenvel.

Het ga je goed Sandra!
Miekio - Maandag 13 november 2017 10:56
Oh Sandra wat zal ik jou missen! Ik ben je heel dankbaar voor alles wat je de afgelopen jaren hebt gedaan. Heel veel succes en geluk in je volgende stap. ,
DragonFly1991 - Maandag 13 november 2017 11:01
Wat jammer, maar is je zo onwijs gegund!
Veel geluk gewenst met jouw toekomst lieve Sandra
Elise - Maandag 13 november 2017 11:02
Zo jammer!! ik ga je missen, heel erg bedankt voor alles en veel geluk en succes met je nieuwe baan!
D. - Maandag 13 november 2017 11:10
Jammer zeg... De hele oude harde kern is nu weg, behalve Scarlet dan, maar ja die is de baas :) Eerst al Laura, toen ook nog Nouska, en nu jij ook. Ik snap het hoor, maar wel heel jammer. Veel succes verder!
Anoniem - Maandag 13 november 2017 11:35
En Jasmijn volgens mij ook, ik hoor nauwelijk iets van haar :( Ik snap dat mensen van baan kunnen switchen en dat er wel eens iets tussen kan komen, maar het is zo verwarrend en wennen allemaal in een keer!

Maar lieve Sandra, dankjewel voor alles! Ik vind je blogs zo waardevol, vooral omdat ze over onderwerpen gingen die nog niet eerder waren aangekaart op Proud. Veel succes en liefde toegewenst!
Marit - Maandag 13 november 2017 11:15
Super bedankt voor alles wat je voor mij en ons betekend hebt! Heel veel succes en plezier met je nieuwe baan! Liefs x
Malou - Maandag 13 november 2017 11:17
oooh ik vond je altijd zoo fijn! Super jammer! Maar heel goed en knap dat je aan jezelf denkt en deze stappen neemt, verandering is moeilijk maar inderdaad soms heel goed. Het gaat je goed! Liefs!
Manu - Maandag 13 november 2017 11:19
Bedankt voor je inzet, ik za je missen. Alles verandert, zo natuurlijk ook het team hier.
Even wennen…..
Evelien - Maandag 13 november 2017 11:21
Heel veel succes en plezier met je nieuwe baan, Sandra!

Ik ga je inzet voor Proud enorm missen, voor mij was jij degene in wie ik me het meest herkende, wat maakt dat jouw blogs mij meestal het meeste raakten. Maar goed, ook dit hoort bij het leven, mensen komen en gaan.. Zet 'em op bij je nieuwe uitdaging!
Vlien - Maandag 13 november 2017 11:26
Lieve Sandra, heel erg bedankt voor al je steun! Ik keek altijd uit naar je reacties en blogs. Ik wens je heel veel plezier en succes met je nieuwe baan en ik wens je alle goeds toe! Ik zal je missen!
Forapplepie - Maandag 13 november 2017 11:34
Lieve Sandra,
Heel erg bedankt voor je blogs altijd. Je hebt me enorm geholpen!
LittleElf - Maandag 13 november 2017 11:39
Heel erg veel succes! Je hebt onwijs veel bijgedragen aan Proud, daar mag je trots op zijn :)
Liza98 - Maandag 13 november 2017 11:40
Lieve Sandra, jammer dat je weggaat, maar wel heel fijn voor je dat je een nieuwe baan hebt! Heel erg bedankt voor alle blogs, filmpjes en alle andere dingen die er gedaan hebt om ons te helpen! Ik ga je zeker missen. Veel succes met je nieuwe baan en het gaat je goed!!
Liefs van Liza ❤
anoniempje - Maandag 13 november 2017 11:43
Lieve Sandra

Bedankt voor al je hulp en waardevolle reacties.
Alle begrip voor , een nieuwe baan en nieuwe kansen.
Toch vind ik het wel erg jammer.. afgelopen tijd verdwenen bijna alle vertrouwde gezichtjes op proud, maar we zullen jullie nooit vergeten.En ook dit is een voorbeeld voor ons, zulke keuzes maken zijn namelijk ook moeilijk in het leven.

Veel succes lieve Sandra
hannahxoxo - Maandag 13 november 2017 11:44
Lieve Sandra,

Wat onzettend jammer dat je weg gaat bij proud! Ik snap je keuze wel en ik gun jou deze kans op een nieuwe uitdaging!
Ik wil je bedanken voor al je mooie en helpende blogs, voor al jouw inzet voor proud wat ervoor heeft gezorgd dat ik wel hulp heb durven zoeken, er over ben gaan praten en me minder alleen heb gevoelt.

Veel succes in de toekomst lieve Sandra, ik wens je het aller beste toe!

Groetjes hannah
Odette - Maandag 13 november 2017 11:46
Verdrietig dat je gaat, maar ook heel mooi dat je je nu verder wilt ontwikkelen en dat je deze kans krijgt! Bedankt voor al je steun en mooie blogs! Je bent een waardevol voorbeeld. Veel succes!
xxxm - Maandag 13 november 2017 11:51
Bedankt voor al je mooie blogs en voor je steun in de chat en op het forum. Heel veel succes met je nieuwe baan. Ik zal je missen bij Proud!
xxxm - Maandag 13 november 2017 11:51
Bedankt voor al je mooie blogs en voor je steun in de chat en op het forum. Heel veel succes met je nieuwe baan. Ik zal je missen bij Proud!
AnaMan - Maandag 13 november 2017 12:02
Lieve Sandra, het ga ook jou goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hartelijk dank voor al je fijne, slimme en steunende berichtjes in mijn dagboek, en in het verleden wellicht ook via de chat!!!!!

Je bent een fantastisch mens, wat o.a. ons bleek uit al je super herkenbare en behulpzame blogs!!!!!

Ik zal je heel erg missen, en ben daar zeker niet de enige in.

Succes in je nieuwe baan!!!!!!!!!
C. - Maandag 13 november 2017 12:02
Bedankt voor alles lieve Sandra, veel succes met je nieuwe baan. Ik zal je missen 💓
autianno - Maandag 13 november 2017 12:04
Lieve Sandra,

Wat ontzettend jammer dat je stopt met werken bij proud2bme. Ik heb heel erg veel aan jou blogs gehad, omdat ik mij in veel dingen herkende. Je beschreef de dingen altijd zo fijn, daardoor ben ik mezelf ook veel beter gaan begrijpen. Heel erg bedankt daarvoor!
Ik wens je het allerbeste en heel veel plezier met je nieuwe baan.

Groetjes Autianno
autianno - Maandag 13 november 2017 12:04
Lieve Sandra,

Wat ontzettend jammer dat je stopt met werken bij proud2bme. Ik heb heel erg veel aan jou blogs gehad, omdat ik mij in veel dingen herkende. Je beschreef de dingen altijd zo fijn, daardoor ben ik mezelf ook veel beter gaan begrijpen. Heel erg bedankt daarvoor!
Ik wens je het allerbeste en heel veel plezier met je nieuwe baan.

Groetjes Autianno
muus83 - Maandag 13 november 2017 12:11
He Sandra, wat jammer! Maar ook heel begrijpelijk hoor! Succes met je nieuwe baan! 😘
Iki - Maandag 13 november 2017 12:14
Lieve Sandra,

Als eerste vind ik het echt ontzettend jammer dat je weg gaat. Jouw blogs, jouw reacties en woorden, ze raakte me. Misschien kwam dat wat je schreef wel het dichtst bij mij. Ik heb er veel aan gehad en misschien klinkt het raar, maar ook deze blog raakte me. Je openheid is fijn!

Verder wil ik je ook ontzettend veel succes wensen met je nieuwe baan, wat ik ook oprecht een dappere stap van je vind! En natuurlijk wens ik je heel veel goeds voor in de toekomst!

Liefs
Denise - Maandag 13 november 2017 12:26
bedankt voor je mooie blogs !!
En heel succes met je nieuwe baan en.alles wat je nog verder gaat doen!!!!
Heidi193 - Maandag 13 november 2017 12:27
Lieve Sandra,

Dankjewel voor alles, voor de reacties die ik enorm waardeerde, voor de herkenning die je bood, voor je inzet. Je hebt me meerdere keren geraakt, dankjewel daarvoor. Inmiddels draai ik als lid al een tijd mee op proud en ik zag je voor het eerst in de documentaire. Zo kwetsbaar toen, zo dapper gedaan en nu door de jaren heen zo gegroeid dat het zelfs tijd is voor een nieuwe stap; ik vind het mooi. Heel veel succes toegewenst Sandra, het ga je goed!

Liefs,
Heidi
A. - Maandag 13 november 2017 12:36
Wat een mooie blog. Bedank en heel veel succes met je nieuwe baan. Liefs x
Stellar - Maandag 13 november 2017 12:46
dankjewel sandra, voor mij is je meest waardevolle blog geweest de blog over dat je geen kinderen wilt - dat heeft mij geholpen en erg geraakt
heel dapper van je, succes
cimorelli - Maandag 13 november 2017 12:50
heel veel succes sandra,
bedankt voor je tijd op proud.
ik zal vaker nog aan je blogs denken.

liefs, cimorelli
J. - Maandag 13 november 2017 12:55
Bedankt voor je bijdrages hier aan proud en veel plezier en succes met je nieuwe baan!
Anne-Maria - Maandag 13 november 2017 13:02
Ha lieve Sandra,

Ik weet ff niet zo goed waar ik moet beginnen, dus begin maar gewoon 'ergens' ;).
Ik wil je heel veel keer bedanken voor alles wat je deed voor Proud. Voor mij persoonlijk heb je veel betekend, ik vond jouw reacties, jouw bijdrage echt waardevol. En inderdaad, net wat je zegt, er kan een scherm tussen zitten, maar ik voelde jouw betrokkenheid.

Ik begrijp je keuze voor deze stap. Om wat ik hierboven schreef vind ik het oprecht jammer dat je gaat, ik ga je missen, maar ik gun je dit verder. Gefeliciteerd met je nieuwe job!

Dag meid, veel succes en plezier toegewenst met je volgende baan. Je kunt het!

Liefs, Anne-Maria
joya - Maandag 13 november 2017 13:05
Dank voor alles en veel geluk in je nieuwe baan💞
Roos_ - Maandag 13 november 2017 13:05
Sandra! Echt heeel jammer :( je blogs zijn heel heel waardevol voor me geweest de afgelopen jaren.Dankjewel voor alles en heel veel plezier en succes met je nieuwe baan :) liefs
Mimosa - Maandag 13 november 2017 13:06
Lieve Sandra,

Dat je deze stap durft te maken, laat zien hoe enorm je je gegroeid bent. Hopelijk mag er in het verdriet dat je ongetwijfeld ook voelt, ook ruimte zijn voor trots. Veel geluk en veel plezier in je nieuwe baan!
Iris - Maandag 13 november 2017 13:11
Heel veel succes met je nieuwe baan ;).
C - Maandag 13 november 2017 13:16
Lieve Sandra,

Wat dapper dat je een nieuwe naam hebt aangenomen en daarmee uit je comfortzone stapt. Zoals Mimosa al zei vind ik ook dat dit een teken is hoe je gegroeid bent. Dank voor je inzet op Proud. Je oprechtheid en authenticiteit heb ik altijd erg gewaardeerd. Je bent een mooi mens.
parasol - Maandag 13 november 2017 13:25
Beste Sandra,

Bedankt voor je inzet voor Proud! Ik wens je veel geluk en heel veel succes met je nieuwe baan.
Proudie1 - Maandag 13 november 2017 13:39
Wat jammer dat je weggaat Sandra! Ik vond je betrokkenheid altijd erg fijn. Heel veel succes met je nieuwe baan en dapper dat je deze stap neemt om uit je comfortzone te gaan. Maar dat geeft idd aan dat je veel bent gegroeid de afgelopen jaren.

Dankjewel voor alles!
Lentesneeuw - Maandag 13 november 2017 13:43
En of je wat hebt kunnen toevoegen aan proud! Dankjewel voor alles, en veel succes & plezier met je nieuwe baan!
sam - Maandag 13 november 2017 13:52
Bedankt voor alle helpende en mooie blogs die je hebt geschreven! Ik ben blij dat je zoveel mensen hebt kunnen helpen, en hoop dat je veel geluk vind in je nieuwe baan!
Heel veel succes lieve Sandra!
Girlll - Maandag 13 november 2017 13:59
Jammer Sandra dat je weggaat!
Maar knap dat je uit deze proud2bme 'bubbel' of 'comfort zone' stapt en je een weg baant in een wereldje die je nog niet zo bekend is en waar je nog veel meer kunt leren. Ik hoop dat je nieuwe baan je laat groeien als persoon, je zelfverzekerder maakt omdat je je staande weet te houden in dit soort nieuwe situaties en dat je er de voldoening uithaalt die je zoekt in het werk dat je doet. Please, maak je niet te druk om alle lieve, leuke, grappige meiden die deze website (dagelijks) bezoeken. De rest van jouw collega's zijn ook allemaal toppertjes. Ze kunnen je niet vervangen, maar wel jouw werkzaamheden overnemen :).
Succes Sandra, we gaan je missen.
*** - Maandag 13 november 2017 14:09
Lieve Sandra,

Mijn eerste idee bij het lezen van de titel: 'NEEEEEEEEEEEH!!!' Nauurlijk gun ik je die nieuwe baan, een nieuw avontuur volledig en ben ik heel erg blij voor je. Maar echt ... Ik ga je missen bij Proud. De rust en spontaniteit die je uitstraalt in je vlogs en filmpjes, je down-to-earth mentaliteit en gewoon jouw manier van in het leven staan. Jij kan zo mooi nadenken over een vraag of berichtje en daar dan een oprecht antwoord op formuleren. Ik vond jouw inbreng écht een meerwaarde op Proud. Maar zoals ik al zei: desondanks dat ik je ga missen, wens ik je heel veel succes toe in je nieuwe job en je verdere leven.
Anoniem - Maandag 13 november 2017 16:27
Heel mooi verwoord. Sluit me hier volledig bij aan!
Daphne - Maandag 13 november 2017 14:25
Ik ga je missen Sandra. Je bent een prachtig mens. ♥
Viefke - Maandag 13 november 2017 14:29
Heel jammer om te horen dat je weg gaat, maar wat dapper dat je deze nieuwe uitdaging aan gaat en daarbij je comfortzone kan verlaten. Je bijdrage heeft veel voor mij betekend, zeker je deelname aan "mij niet gezien", waardoor ik me realiseerde dat het probleem groter was dan ik dacht.

Ik wil je onwijs bedanken en je heel veel succes maar vooral kracht toe wensen met je nieuwe baan. Dat je daar maar net zo veel mensen mag helpen als dat je hier hebt gedaan🍀💖
Ellie-x - Maandag 13 november 2017 14:46
Oo wat jammer!
Ik vond jouw blogs en reacties altijd heel fijn en helpend, dus ik ga je zeker missen! Wel goed van je dat je een nieuwe stap gaat zetten als dat voor jou de comfortzone uit is! Ik wens je heel veel succes en geluk met alles! Misschien kun je over een paar jaar ofzo nog eens laten weten hoe het met je gaat?!
Heel erg bedankt voor alles!

Ps. Hele mooie foto's!
Floor - Maandag 13 november 2017 14:54
Sandra! Wat een mooie blog. Wat vind ik het ontzettend jammer dat je weggaat, je bent zo'n leuk persoon! Je hebt veel voor mij betekent en daar wil ik je ontzettend voor bedanken. Jouw lunches vond ik altijd erg grappig, omdat ze in vergelijking met de andere redactieleden zo simpel waren, maar daardoor juist leuk. Ze leken een beetje op mijn lunches. Ik wens je het allerbeste!
. - Maandag 13 november 2017 14:59
Ik zal je missen bedankt voor alles
A. - Maandag 13 november 2017 15:15
Dank je wel voor al je inzet bij Proud, Sandra. Ik vond je blogs altijd heel fijn en nuttig. Veel succes met de volgende stappen die je gaat zetten! We zullen je missen hier.
LeRose - Maandag 13 november 2017 15:42
Ik vind het echt jammer. Waarom gaan nou de leuken weg. Laatst ging Laura ook al weg
B. - Maandag 13 november 2017 16:05
Ik ga je missen! Bedankt voor al je blogs, ik wens je het beste toe.
Wat is er toch met Proud aan de hand? Iedereen gaat weg...
Scarlet die enkel maar sporadisch een blog schrijft, Laura weg, Nouska
weg, nu jij.

Proud is niet meer wat het geweest is....

Ik heb het gevoel dat het team niet meer zo samenhangt als vroeger, er is iets veranderd...
L - Maandag 13 november 2017 16:11
Wat jammer Sandra dat je weggaat. Heel erg bedankt voor al je mooie blogs en je toevoeging op proud. Veel geluk in je nieuwe baan!
britneyangel - Maandag 13 november 2017 16:22
jammer dat je weg gaat sandra, ik vond het altijd fijn als je op me berichten reageerde, ik wens je veel succes op je nieuwe baan
Justme - Maandag 13 november 2017 16:29
Wat een mooie (afscheids-)blog, heb er een brok van in mijn keel...
Wil je heel veel succes wensen met je nieuwe baan. Heb veel aan je blogs gehad over psychische problematiek en misbruik, dankjewel daarvoor. Het ga je goed!
Caroline98 - Maandag 13 november 2017 17:17
Heel veel succes met je nieuwe baan! Ik wens je alle goeds toe!
Pepper - Maandag 13 november 2017 17:19
Sandra,

Eerst en vooral heel erg bedankt! Ik zit nog maar vrij kort op het forum maar heb van jou toch al een paar keer berichtjes ontvangen. Je gaf ons steun op de moeilijke momenten, je stelde de juiste vragen om ons zelf tot inzicht te laten komen, je was er om te luisteren (of beter gezegd: te lezen). Dankjewel hiervoor!

Tot slot wens ik je heel veel succes met je nieuwe baan maar ook met je persoonlijke leven. Het ga je goed!

X
Nelle - Maandag 13 november 2017 17:32
Lieve Sandra, je hebt hier ontzettend goed werk geleverd en ik vind het heel jammer dat je hier weg gaat, maar ik wil je wel heel veel succes met je nieuwe baan wensen en in alles wat er nog op je pad komt

XXX
Pams - Maandag 13 november 2017 17:35
Jeetje, die zag ik niet aankomen zeg!
Het ga jou ook goed Sandra, je hebt het enorm goed gedaan en ik weet zeker dat je je nieuwe baan gaat rocken!

Heel veel plezier en succes!
Butterfly - Maandag 13 november 2017 17:38
Lieve Sandra,
Bedankt voor je openhartigheid en heel veel succes met je nieuwe baan en met alles wat er in de toekomst op je pad komt.
Bedankt voor alles 💗
Noa - Maandag 13 november 2017 17:43
Lieve Sandra, bedankt voor alles ❤️
aloe - Maandag 13 november 2017 17:45
Lieve Sandra, daar ga je.. een nieuwe weg in. Spannend, tof en stoer. Wat jammer dat je weggaat, Ik genoot van jouw kijk op het leven, van je kwetsbaarheid en van je humor. Ik heb van jou geleerd dat je, ja hoe zeg je dat. Soms liet je wat doorschemeren over tobben, onzekerheid of kwetsbaarheid (zoals dat je zegt dat je wat bloost doordat je het spannend vindt in een video) Ik denk dat ik geleerd heb van je dat je menselijk mag zijn en ik vond jou juist sterk in jezelf zijn (dan liet je je lunch zien en dan zei je: ja valt eigenlijk niet veel over te zeggen maar dit is brood met enz..) Je maakte het niet mooier dan het was. En dat is heerlijk in een wereld waarin dat wel juist heel veel gedaan wordt. Dankjewel Sandra voor alles, al je blogs, plogs, vlogs en wat al niet meer, ik wens jou en je lieve pebbles een sterke toekomst:) Liefs aloe
Anellin - Maandag 13 november 2017 18:30
Bedankt! Ik vind je een superwoman, jezelf iedere keer zo kwetsbaar opstellen, daar kun je alleen maar heel erg veel respect voor hebben! Ik wens je al het goeds toe voor het heden en de toekomst!
Manu - Maandag 13 november 2017 18:36
He, ik begon net aan je te wennen..

In elk geval bedankt voor alles, succes bij je nieuwe baan ook.
Birdy - Maandag 13 november 2017 18:43
Heel veel geluk en succes verder Sandra! Bedankt voor de open, rakende en herkenbare blogs, daar heb ik veel aan gehad. Ik herkende me het meest in jou, van alle proudbloggers. Heel veel respect voor wat je hebt bijdragen voor zoveel mensen!

Lost girl - Maandag 13 november 2017 18:46
Dankjewel Sandra voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Heel veel plezier in het ontdekken van nieuwe wegen in je leven. Geniet ervan.

Dikke knuffels.
Lost girl
Lost girl - Maandag 13 november 2017 18:46
Dankjewel Sandra voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Heel veel plezier in het ontdekken van nieuwe wegen in je leven. Geniet ervan.

Dikke knuffels.
Lost girl
Rosa_Hope - Maandag 13 november 2017 18:59
Hallo Sandra,

Bedankt voor al je inzet!
Het wordt zeer gewaardeerd.
Veel succes in je nieuw baan.
Afscheid is nooit leuk, maar hoort wel bij het leven.
Het ga je goed.

Liefs,
Rosa_Hope
S. - Maandag 13 november 2017 19:08
Hey Sandra
Ik vond jou blogs altijd een fijne aanvulling op de site, zeker ook je filmpjes, je hebt zo'n fijne stem en zo'n lief voorkomen! Jammer dat je weg gaat, maar zeker veel succes in de rest van je leven
You go girl!
barbara - Maandag 13 november 2017 20:17
Dag Sandra! Bedankt voor je mooie waardevolle blogs! Ik ga je echt missen want ik had altijd bij jou echt het gevoel. Zij snapt het, she is been there!
Veel succes in je nieuwe job!
Ingrid - Maandag 13 november 2017 20:53
Lieve Sandra, een brok in mn keel, ik ga je hier missen.... Op het 5 jarig bestaan van Proud heb ik je ontmoet, ik vond je zo lief en betrokken. Je blogs waren heel waardevol en fijn lezen en natuurlijk je filmpjes en foto's ook van je hondje. Heel erg bedankt voor alles en heel veel succes met je nieuwe baan. Geniet van de mooie dingen in het leven! Liefs, Ingrid xxx
SuZy - Maandag 13 november 2017 20:57
Dag Sandra!

Dankjewel voor alles, veel succes, mooie reis!
_ - Maandag 13 november 2017 21:22
Bedankt lieve Sandra! Ik vind je een tof mens, en je was een heel mooi onderdeel van proud. Desondanks vind ik het heel mooi dat je een stap uit je comfortzone gaat zetten en nieuwe dingen gaat ontdekken. Ook dat hoort bij het gezonde leven.

Het ga ook jou goed, mooi mens. Bedankt voor alles.
britneyangel - Maandag 13 november 2017 21:26
mooie foto's van jou!
vanAnaarB - Maandag 13 november 2017 21:36
Bedankt voor je inzet!
Enne... erg mooie foto's!
Emma - Maandag 13 november 2017 21:48
zo jammer, veel succes en plezier Sandra!
Rianne - Maandag 13 november 2017 22:08
Wat jammer dat je weggaat, maar heel begrijpelijk en mooi dat je nu deze nieuwe stap in je leven kunt gaan zetten. Ik wens je heel veel succes en geluk en wil je bedanken voor alles wat je voor proud hebt betekend. Bij elke blog komt de persoonlijkheid van de schrijfster naar voren, dat is ook zo mooi en waardevol aan proud, bij jou was deze down-to-earth en altijd eerlijk, ook over hoe moeilijk dingen kunnen zijn. Je schuwde confrontatie met het zware van ziek zijn en herstel niet. Dankjewel daarvoor.

Liefs
Hermione - Maandag 13 november 2017 23:09
Dankjewel voor je inzet en de vele waardevolle woorden! Hopelijk brengt de toekomst je alle goeds. Veel geluk!
Mijnblogeva - Maandag 13 november 2017 23:16
Ik zit met tranen in mijn ogen en omdat ik in een emotionele bui ben en omdat ik het zo jammer vind. Maar ook ben ik enorm blij voor je. Een nieuwe baan zal vast spannend zijn maar ik wens je heel veel succes en alle liefde van de wereld.

Liefs
Eva xx
Lott - Maandag 13 november 2017 23:21
Heel veel succes en dank voor je mooie, inspirerende & leerzame blogs
Lieke - Dinsdag 14 november 2017 00:58
Zo jammer! Bedankt voor alles & heel veel succes met je nieuwe baan!
Erna - Dinsdag 14 november 2017 05:23
Sandra bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt en voor het delen van jouw ervaringen .Ik zal je ook missen.
Het is fijn dat je een nieuwe weg in gaat en ik wens je heel veel success en plezier daarbij.☺❤
Cylu - Dinsdag 14 november 2017 07:56
Mooie blog en foto's
Bedankt voor alles!
Veel succes bij je nieuwe baan
Black Tiger - Dinsdag 14 november 2017 08:11
Ik ga je missen lieve Sandra.
Wens je het allerbeste toe lieverd!
kus
boulimia meisje - Dinsdag 14 november 2017 10:00
Ik vond je altijd heel leuk in je filmpjes
Jammer dat je weggaat
Ik hoop dat je nieuwe baan heel leuk word
Nadine - Dinsdag 14 november 2017 11:57
Ach nee Sandra!! Wat jammer!!
Heel veel succes bij de nieuwe stap! X
Als ik je nu voorbij zie lopen ga ik je wel even groeten hoor!😊
Roos - Dinsdag 14 november 2017 12:10
Dankjewel voor je geweldige inzet voor Proud Sandra.
Al ben ik niet altijd super actief geweest op het forum, ik heb veel aan je blogs gehad, toch het gevoel gehad je een beetje te mogen leren kennen. Je hebt zeker een heleboel waardevols toegevoegd. Veel succes met je nieuwe baan! Ik weet zeker dat je ook daar weer heel veel voor veel mensen zult kunnen betekenen. Ik hoop dat het ook voor jezelf een mooie en uitdagende nieuwe start zal zijn.
Lisa - Dinsdag 14 november 2017 12:52
Ah nee, dit vind ik heel erg jammer.. Maar ik wens je heel veel succes bij je nieuwe baan!
Lusi - Dinsdag 14 november 2017 17:04
Jammer Sandra, maar ook heel mooi.
Mooi dat je dit aan durft en aan wil grijpen.
Om verder te mogen groeien, jezelf verder te mogen ontwikkelen.
Heel veel succes en bedankt voor je waardevolle woorden op en voor Proud.

Zet hem op, mooi mens!
Conquer_ed / Sheila - Dinsdag 14 november 2017 18:04
I'm going to miss you. Dankjewel dat je zo'n mooi mens bent waar we veel van hebben kunnen leren dmv je blogs. Het ga je goed ❤
Anoniem - Woensdag 15 november 2017 06:51
Ik vind het heel jammer Sandra!! Maar ik weet zeker dat je het bij je nieuwe baan ook heel goed gaat doen. Ze mogen blij met je zijn. Succes
Anoniem - Woensdag 15 november 2017 11:21
Succes met je nieuwe baan.
Aniek - Woensdag 15 november 2017 13:22
Wat jammer. Mooi dat je zo open bent dat ook jij mindere momenten hebt, en toch zo in het leven durft te staan. Veel succes met je nieuwe baan!
Esther - Woensdag 15 november 2017 20:12
Ik vind het jammer dat je weg gaat, maar ik snap ook dat je toe bent aan een volgende stap. You can do it! Veel succes en we gaan je missen.
Merel - Woensdag 15 november 2017 21:26
Bedankt voor al je werk voor Proud Sandra!
Succes met je nieuwe baan. We zullen je hier missen!
EvenMij - Donderdag 16 november 2017 02:19
Ik vind je exht een lieve top vrouw, waar je ook terecht komt... die mensen hebben super veel geluk!
EE. - Donderdag 16 november 2017 19:43
Bedankt voor al je inzet en de blogs die je hebt geschreven. Ik vind dat je onwijs goed kunt schrijven. Ik heb er dan misschien niet vaak op gereageerd en je zult me ook niet kennen, maar ik wil toch even zeggen dat ik je blogs graag las en dat ik jouw vertrek toch wel een gemis vind. Maar het is belangrijk dat je doet waar je hart ligt en als je toe bent aan verandering, dan is het alleen maar goed dat je daarvoor gaat. Veel succes met je nieuwe baan!
Anoniem - Donderdag 16 november 2017 22:03
Oh nee Sandra!!!! Niet weggaan :(
Georgie - Vrijdag 17 november 2017 12:01
Lieve Sandra,
Bedankt voor alles wat je voor proud hebt gedaan, ik heb altijd erg genoten van je blogs en je aanwezigheid in de video's en op het forum. Ik hoop dat je nieuwe baan een mooi en nieuw avontuur wordt, je verdient het!
Keep up the good work girl ♥
Heel veel liefs
J - Vrijdag 17 november 2017 18:19
Wauw, wat een prachtige woorden. Je zal een aanwinst zijn voor je nieuwe werkomgeving. Heel erg veel succes en plezier, je bent het waard!
Anoniem - Zaterdag 18 november 2017 23:54
Jammer maar ik begrijp wel dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Heel veel geluk en je gaat het vast heel goed doen.
*N - Zondag 26 november 2017 12:28
Inderdaad jammer! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en bedankt voor al je blogs!
Liefs *N
*Esther* - Woensdag 6 december 2017 17:33
Wauw, ik zag je afscheid niet aankomen. Ondanks dat het logisch is dat je na alle jaren toe bent aan iets nieuws.
Bedankt voor alle waardevolle blogs en het gaat je goed!
Manuela - Woensdag 6 december 2017 21:34
Je bent ontzettend gegrooid in de tijd hier.
Veel veel suces!
Kiwi- - Donderdag 22 februari 2018 21:07
Ik ben hier een tijdje niet geweest en lees dit nu pas. Ik vind het heel jammer dat er zoveel fijne ervaringsdeskundigen weggaan, maar jou ga ik nog het meeste missen. Je reageerde altijd en ik voelde me daardoor niet zo ongezien als ik me normaal voel, en dat is fijn. Ik wens je veel succes met je nieuwe baan.