Zolang ik zelf maar geen probleem ben... | Video

 

Welkom bij weer een nieuwe video! Vandaag beantwoorden Hannah en Lonneke samen een aantal van jullie vragen over KOPP (Kinderen van Ouders met Psyschische Problemen) en KVO (Kinderen van Verslaafde Ouders). Het is best een pittig onderwerp, dus misschien is het fijn om de video met iemand samen te kijken, mocht je bang zijn dat het te dichtbij komt.  

Het is een iets langere video dan je van ons gewend bent. We vinden dit een belangrijk onderwerp en wilden er daarom de tijd voor nemen. Wil je meer video's van Proud2Bme zien? Neem dan eens een kijkje op ons YouTube kanaal. Hier komt elke dinsdagmiddag een nieuwe video online.

 

Liefs,

Hannah en Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Dinsdag 1 oktober 2019 16:32
Heel leuke video ! :-)
Vraagje - Dinsdag 1 oktober 2019 16:53
Kunnen jullie het ook laten weten via de website als je vragen mag stellen over een onderwerp?
Ik heb (juist voor mijn herstel) instagram verwijderd, maar nu kan ik nooit iets inbrengen.
Redactie Proud2Bme - Dinsdag 1 oktober 2019 17:36
Hi,

Wat dapper dat je je Instagram hebt verwijderd. Hopelijk zal dit je goed doen in jouw herstel. We begrijpen je helemaal, alleen kunnen we dat helaas niet doen omdat we dan aparte blogs zouden moeten maken om vragen te stellen. Als je iets wilt weten over een specifiek onderwerp kun je jouw vraag natuurlijk altijd insturen via redactie@proud2bme.nl en dan kunnen wij het misschien meenemen in een video of blog!

Liefs
Lezeres - Dinsdag 1 oktober 2019 16:58
Stoer dat jullie ook dit onderwerp niet uit de weg gaan. Ik herken er ook wel veel in. Vooral het schuldgevoel van een ouder in de steek hebben gelaten en ook het niet durven genieten als het met een ouder niet goed gaat. Dat gaat ook nooit helemaal over, lijkt het wel.
Britt1988 - Dinsdag 1 oktober 2019 17:09
Herkenbaar!!!!
Golden - Dinsdag 1 oktober 2019 17:14
Wat een goed onderwerp voor een video! Heel mooi en rakend hoe jullie die gevoelens van verantwoordelijkheid en schuld kunnen verwoorden en knap dat jullie op deze manier over zo'n lastig onderwerp kunnen praten.
Ely - Dinsdag 1 oktober 2019 17:58
Fijn om hier een video over te zien, dapper van jullie en erg herkenbaar. Ik had nog wel een vraag voor Hannah. Het viel me op dat je heel ontschuldigend was naar jouw moeder toe. Ik heb zelf dat ik het mijn moeder niet kwalijk neem dat zij psychisch zo is/was, maar het mijn ouders wel enorm kwalijk neem dat ze geen hulp hebben gezocht bij haar gebreken en toen dingen uit de hand liepen. Heb jij dat ook en dat je het in de video niet noemde of heb je die gevoelens helemaal niet?
matilda - Dinsdag 1 oktober 2019 20:45
wat een mooie waardevolle vlog! heel stoer dat jullie hier zo open over durven te zijn. Bedankt dat jullie dit gedeeld hebben!
m - Woensdag 2 oktober 2019 10:05
Elf dat herken ik wel. Dat mijn vader psychische problemen heeft is niet erg, maar dat hij geen/weinig hulp toe laat vind ik erg moeilijk te accepteren en geeft mij ook een enorm machteloos gevoel.
anoniemx - Zondag 12 april 2020 14:37
ik durf de video niet te kijken ivm triggers.. maar wel goed dat jullie deze maken. ik denk dat dit nog best vaak voor komt, ook achter gesloten deuren etc.. mss zou er in therapie eigenlijk nog vaker naar gekeken kunnen worden.
Marrit - Zondag 6 juni 2021 13:53
Zo, deze komt binnen. Ik werd altijd zo boos als mn moeder weer es kritiek op me had. En ze zei dan ja ik weet het ik baal ook van mezelf. Ik geloofde dit niet. Ik kon er ook niet mee omgaan. Was nog met mn "eigen" problemen aan het dealen. Had totaal geen ruimte om dit er ook nog bij te hebben, dus ik reageerde furieus. Zij heeft ook een zware jeugd gehad. Als ik nu terugkijk zie ik wel dat mn moeder veel deed voor ons. Maar ze heeft me ook geschaad. Wat fijn dat die moeder zelf in therapie gaat. Dat ze er zelf aan wil werken. Ipv dat wij, als dochter zijnde, het allemaal maar moeten oplossen.. Stukje wederkerigheid.