Eetbuien en kerstdiners | VLOGMAS

 

Kerst komt steeds dichterbij en ook dat geplande kerstdiner (of kerstontbijt, of kerstbrunch) begint in je nek te hijgen. Nou ja... Je hebt er misschien best wel zin in, dat heb en had ik ook altijd. Alleen die eetbuien waar ik mee worstelde, die ellendige eetstoornis, die gooide steeds weer roet in het eten. Daarom in deze video wat steundende worden en tips voor wanneer je worstelt met eetbuien en een kerstige eetgelegenheid op de planning hebt staan.

Wat is vlogmas? Vlogmas is inmiddels een ware YouTube-traditie waarmee de dagen tot en met kerst worden afgeteld met vlogs. Een soort adventskalender van video's eigenlijk. Wij doen daar dit jaar gezellig aan mee. Van even zitten voor serieuze gesprekken tot gezellig samen de dag doorkomen en samen kerstliedjes zingen! 

Welke tip zou jij nog willen meegeven?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nicole1970 - Zaterdag 17 december 2022 17:27
Oh wat een herkenbare video Irene,

Omdat mijn leven bestond uit lijnen gebeurde het iedere kerst (maar ook iedere verjaardag) weer ik altijd bezig was met niet teveel eten, niets nemen van al het lekkers op tafel etc, want iedereen wist toch dat ik aan het lijnen was. Met als resultaat dat als ik thuis kwam die eetbui al aan het wachten was en er dan werkelijk alles naar binnen ging wat ik tegenkwam.

Ik ben blij dat dit mijn 3e kerst zonder eetbuien wordt, en heel eerlijk dit jaar hebben we voor het eerst weer allemaal lekkers om op tafel te zetten, dat wordt nog wel een beetje spannend.

Liefs
June - Zaterdag 17 december 2022 21:02
Wauw. Wat fijn zeg. You got this. šŸ¤©
S. - Zondag 18 december 2022 04:51
Je bent vaak niet de enige die het moeilijk heeft met al het eten tijdens feestdagen. Zo hebben oudere mensen er vaak heel veel moeite mee omdat zij niet meer zo veel kunnen eten en zitten zij er dan ook vaak een beetje ongemakkelijk bij al laten zij het niet zo merken....

Voor jezelf denk ik dat je er niet te zwaar aan moet tillen. Je kunt het zien als een oefening om weer deel te nemen aan het geheel. Als je alleen thuis was gebleven had je je misschien ook alleen en buitengesloten gevoeld en was die eetbui er daardoor misschien ook gekomen. Maar misschien is die situatie alleen ook een oefening : hoe kan ik het voor mijzelf goed en fijn maken. Niet zo zeer je focusen op het vermijden van een eetbui, maar je meer richten op hoe heb ik (een) fijne dag(en).
Een eetbui is heel naar, maar uiteindelijk is het ook niet meer dan dat. Ons gedachten maken er een grote zonde van, maar dat is het niet. Je mag jezelf vergeven en weer verder gaan, vrij.Anoniem - Zondag 18 december 2022 08:13
Mooi gezegd!
Irene - Team Proud2Bme - Zondag 18 december 2022 13:34
Heel mooi gezegd! ā¤ļø