De lichtpuntjes van Jasmijn

 

Vandaag kunnen jullie mijn eerste lichtpuntjes lezen. In deze blog vertel ik jullie over mijn hoogtepunten, lichtpuntjes en positieve punten van de afgelopen tijd. Er zijn natuurlijk ook altijd negatieve dingen in je leven, voor mij deze week ook. Je zult in deze blog niet enkel positieve dingen vinden, maar ook de negatieve dingen waar ik een positieve draai aan heb geprobeerd te geven. Ik denk dat dit een mooi en eerlijk beeld geeft over wie ik ben en wat ik allemaal heb beleefd de afgelopen tijd.

♥ Lichtpuntje 1
Ik hou er heel erg van om naar concerten te gaan en ik doe dat ook regelmatig. Deze maand ben ik naar John Mayer geweest samen met mijn vriendin. Het concert was echt hartstikke gaaf. Ik merk wel dat ik niet zo relaxed meer naar concerten ga als eerst. Zeker door de recente aanslagen betrap ik mijzelf erop dat ik overal even snel de dichtstbijzijnde nooduitgang zoek en dat ik soms nogal lugubere grapjes maak over aanslagen. Voor mij is dit een manier waarop ik om kan gaan met de angst die ik soms voel. Gelukkig kan ik echt van het concert genieten wanneer het begint en kan ik die angsten loslaten.

♥ Lichtpuntje 2
De afgelopen dagen was het echt super lekker weer. Ik houd heel erg van de zomer en lente, omdat de zon dan zo vaak schijnt. Ik heb altijd het idee dat ik, maar ook andere mensen, een stuk vrolijker zijn wanneer de zon schijnt. Een van mijn favoriete dingen om te doen op een dag waarop de zon schijnt en ik heb gewerkt of gestudeerd, is ‘s avonds of tussen het leren door een terrasje pakken. Het is voor mij iets om naar uit te kijken en een manier om uit te rusten na een drukke dag. Ik bestel dan het liefst een ijskoffie of een cocktail met wat lekker eten erbij.

♥ Lichtpuntje 3
Afgelopen week is er iets verdrietigs gebeurd in mijn leven. Mijn overgrootvader is ongeveer 2 weken geleden overleden. Ik ben toen veel bij mijn ouders thuis geweest en ik heb daar met mijn broertjes veel spelletjes gedaan en over hem gepraat. Mijn jongste broertje heeft toen voor mij een hele bak fruit gesneden, wat ik echt ontzettend lief vond, aangezien hij daar ongeveer een half uur mee bezig is geweest, terwijl ik alleen een appel vroeg. Het waren verdrietige dagen met een gouden randje eromheen. 

♥ Lichtpuntje 4
Ik ben afgelopen weekend naar het Central Park festival in Utrecht geweest met mijn vriendin. Dit was nog een verjaardagscadeautje dat ik van haar had gekregen. De line-up was echt super gaaf. Ik wilde graag nog een keer Blof en Kensington live zien, maar vind hun concertkaartjes meestal te duur. Dit was voor mij dus de perfecte oplossing. Ik heb erg genoten van de sfeer, de muziek, het weer en het eten. 

♥ Lichtpuntje 5
Ik ben sinds lange tijd weer een dagje weggeweest met mijn ouders en broertjes. Vroeger gingen wij regelmatig met z'n allen een dagje naar een pretpark of dierentuin, maar sinds mijn broertjes wat ouder zijn geworden en ik op mijzelf ben gaan wonen, hebben we dat eigenlijk nooit meer gedaan. Ik vond het daarom extra leuk toen wij met z'n allen naar safaripark Beekse Bergen gingen. Daarna hebben mijn broertjes en vader nog bij mij gegeten. Wij hebben toen ook een van de nieuwste smaken van Ben & Jerry's geproefd, namelijk ‘hooked on you’. Die smaak is zeker aan te raden en ontzettend lekker! 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik de afgelopen tijd heb beleefd en gedaan. Ik word zelf altijd het gelukkigst van dingen doen en ondernemen en niet van spullen. Daarom trek ik er ook vaak op uit in de weekenden en op vrije dagen. Zoals jullie kunnen zien, gaat het leven niet altijd goed en er zullen altijd tegenslagen zijn, maar dat betekent niet dat het leven niet mooi kan zijn. Het geluk zit hem vaak in kleine dingen, zoals in het bakje fruit wat mijn broertje maakte, maar ook in het vastleggen van momenten en daar later op terugkijken. Ik hoop dat ik jou heb geïnspireerd om ook je positieve punten bij te houden en ze beter te zien! 

Wat waren jouw lichtpuntjes de afgelopen week? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LittleElf - Maandag 29 mei 2017 19:20
Dankjewel! Heel erg fijn om te lezen dit
xxxm - Maandag 29 mei 2017 19:22
Echt heel erg leuk om te lezen. Dankjewel voor het delen! Wat een mooie lichtpuntjes :-)
B. - Maandag 29 mei 2017 19:27
Heel mooi om te lezen hoe je een minder moment toch iets mooier en leuker maakt. Of hoe je het de mooie kleine momentjes kan halen uit een sombere situatie.
Een bijzonder fijne blog met een les😊
Lourina - Maandag 29 mei 2017 21:43
Erna - Dinsdag 30 mei 2017 06:44
Wat fijn om te lezen !
Ik heb geen specifieke lichtpuntjes maar ik heb het gevoel dat ik nieuwe wegen vind en dat ik het oude achter mij kan laten.
O toch wel, dieren. Van die hondjes die mij komen groeten als ik buiten loop. 🐶🐶En katten die doen alsof je niet goed wijs bent als je ze roept🐱
Dat mijn moeder zo dapper is .🌺
Een cursus kunst waar ik mij voor heb opgegeven.
Hele lekkere aardbeien en ook rabarber, dat had ik zo lang niet gegeten.
Enz, enz. Er zijn overal lichtpuntjes, zeker als je denkt dar ze er niet zijn.Dan zij ze er juist wel, vlak voor je ,omdat je ze nodig hebt. 😍

Heidi - Dinsdag 30 mei 2017 14:35
Wat mooi Jasmijn :-). Er zijn altijd lichtpuntjes, hoeveel nare dingen er soms ook gebeuren.
M - Dinsdag 30 mei 2017 18:04
Mijn lichtpuntjes zijn toch wel de lol die ik beleef met mijn vrienden op school. Ik ben daar enorm dankbaar voor.