DIY Origami Bird Bedroom

 

Je huis of slaapkamer gezellig maken is heel belangrijk om je er thuis te voelen. En je thuis voelen op een bepaalde plek is weer heel belangrijk om tot rust te komen of je veilig te voelen. Je eigen plekje creëren kan op heel veel verschillende manieren. Ik ben er zelf in mijn vrije tijd veel mee bezig om mijn huisje gezellig te maken of weer eens een leuke verandering aan te brengen. Laatst bedacht ik deze leuke versiering voor bijvoorbeeld boven je bed. Eigenlijk een hele grote mobiel, zoals die boven kinderbedjes gehangen wordt. 

origami diy bird bedroom

Je kunt deze vogeltjes heel gemakkelijk zelf vouwen. Het lijkt misschien moeilijk, maar als je eenmaal bezig bent en een beetje weet hoe het moet, vouw je ze achter elkaar en kun je niet meer stoppen. Ik heb ongeveer 20 vogeltjes gevouwen. Grote en kleine. Ik heb er uiteindelijk maar 18 gebruikt. Tijdens het ophangen ontdekte ik dat het er eigenlijk wel genoeg waren zo. 

 Wat heb je nodig:
Dun, wit papier (geen karton)
Tip: Papier met een print erop, kranten papier of gekleurd papier kan ook leuk zijn
Draad of visdraad
Plakband
Witte punaises 

origami bird

♥ De grote vogels heb ik gemaakt van 21cm bij 21cm. Ik heb dit afgemeten met de smalle kant van een A4tje. De kleine vogeltjes heb ik van 1/4 deel van de grote gemaakt. Je kunt natuurlijk ook voor heel veel verschillende maten kiezen of voor gekleurd papier kiezen. Ik vond wit wel mooi, omdat het voor in de slaapkamer is en het daar van mij wel een beetje rustig eruit mag zien.

crane

origami crane 

Je bent misschien bang dat het je niet gaat lukken, maar als je dit filmpje kijkt dan kun je binnen een paar minuten ook zo'n vogeltje vouwen. En natuurlijk is het even oefenen, maar met een lekkere kop thee en wat lekkers kun je het zelfs tijdens het tv kijken of muziek luisteren maken. Kun je meteen even met je handen bezig zijn in plaats van enkel met je hoofd. 

 Je kunt de vogeltjes ophangen door een touwtje of visdraad vast te maken aan het puntje van de rug. Ik heb dit gedaan met een klein stukje plakband. Alle touwtjes heb ik op verschillende lengtes afgekipt tijdens het afmeten. Ik ben best lang bezig geweest met het ophangen, omdat ik ze goed wilde verdelen en op verschillende hoogtes wilde hangen. Het is dus een hele puzzel geworden. Aan het uiteinde van het touwtje heb ik een lusje gemaakt en ik heb de vogels opgehangen met een witte punaise. 

origami birds diy kamer

Let op dat je de vogels niet te laag hangt. Dat ziet er misschien leuk uit, maar is bij het opstaan of je bed verschonen heel onhandig en ze kunnen kapot gaan. Het ziet er trouwens heel erg leuk uit als het raam open staat. De vogeltjes draaien dan een beetje rond en je ziet de schaduwen in de zon op de muur. 

Ik ben zelf in ieder geval helemaal blij met deze versiering boven mijn bed. Wil of mag je geen punaises in het plafond prikken, dan kun je de vogels ook aan een ring hangen, zoals bij een mobiel of aan een leuke tak of stok. Dan heb je maar één of twee gaatjes nodig.

Wil je dit ook maken; veel plezier!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nouky - Woensdag 12 februari 2014 19:17
Ziet er leuk uit!
Hope - Woensdag 12 februari 2014 19:18
Kga t nu doen!
Super leuk
Kwilde al heel lang iets doen om mn lamp leuker te maken!
Vogeltje - Woensdag 12 februari 2014 19:30
Ah, dit soort dingen maakte ik altijd met mijn oma! Ze zijn zo leuk!!! :-)
Lotusje - Woensdag 12 februari 2014 19:49
Wij hebben die vogels al een jaar of twee voor ons voorraam hangen; ziet er heel gezellig uit vind ik (:
marloes - Donderdag 13 februari 2014 09:44
Wat toevallig dit moest ik voor een school opdracht maken.
Top!
beckje - Donderdag 13 februari 2014 12:08
oh dat is leuk! ga ik proberen voor mijn dochtertje op haar kamertje. heb gekleurde notitieblaadjes. hopelijk is dat niet te klein hiervoor :)
Cristina6 - Zondag 16 februari 2014 13:16
ooooooooh echt hemels mooi!
En zo rustgevend