Dotalicious: Jouw eigen uil

 

Weet jij wat een Dottie is? Ik inmiddels wel, want ik heb er eentje voor Proud2Bme mogen maken! Dotties zijn handgemaakte uiltjes van speciale design stoffen die je zelf kunt combineren, waardoor je een uniek exemplaar in huis kan halen! Dit doe je allemaal via de website van Dotalicious. Een eigen uil kan je laten maken als steun voor jezelf, maar natuurlijk ook als kado voor een vriendin of iemand die een baby verwacht. Het leuke is namelijk dat je niet alleen de stof van jouw uil kunt kiezen, maar je kunt er ook met stof een naam op laten zetten.

dotalicous

Proud2Bme mocht van Dotalicous een XL uil maken voor in onze Proud2Meet ruimte. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen en dus gingen we aan de slag met het online maak-je-eigen-Dottie programma.

dotalicious

Je kunt je eigen stofje kiezen voor het lijf van de uil. Vervolgens kan je een ander stofje kiezen voor zijn buikje. Dan kan je kiezen voor een bepaalde stand van de ogen van de uil en ten slotten kan je het formaat kiezen en extraatjes.

dotalicious

1. Allereerst kozen we voor een stofje voor zijn lichaam. Naast de stofjes die je ziet op bovenstaande afbeeldingen zijn er nog meer andere stofjes. Aardig wat keuze dus!

dotalicious

2. Vervolgens kozen we voor een stofje op de uil zijn buikje. Hier heb je hetzelfde assortiment aan stofjes als bij het hele lijf van de Dottie.

ogen dotalicious

3. Hierna kozen we voor een bepaalde oogstand. Je kunt zoals je ziet in bovenstaande afbeelding kiezen uit 6 verschillende oogstanden. Ben je inmiddels al benieuwd naar onze Dottie?!

dotalicious dotalicious

4. Nu kiezen we voor een aantal extra opties. We willen graag dat onze uil beetjes heeft, labels en een naam. Hierna zie je het voorbeeld van onze uil.

dotalicious

5. En voordat we onze gegevens invullen bij stap 6, kunnen we kiezen voor het formaat van onze uil. Wij kiezen voor XL: 30 bij 20 cm. Een vrolijk kussen voor in onze Proud2Meet ruimte!

....en nadat we vervolgens onze gegevens hebben ingevuld is het wachten... op de postbode! Na een aantal daagjes hoorden we helaas dat de stofjes die we hadden gekozen toch niet meer beschikbaar waren. We moesten andere stofjes kiezen. Een aantal dagen hierna werd de uil bij ons op de redactie afgeleverd.

dotalicious

En ....wat is hij leuk! Het enige nadeel is dat de uiltjes wel wat aan de prijzige kant zijn, maar als je niet zo'n grote uil neemt als ons, is het nog wel te doen. Ook Sjors vond de Proud2Bme uil erg leuk.

sjors hond uil dotalicious

Wil jij ook jouw eigen Dottie maken? Ga dan naar de website van Dotalicious.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Katja - Zaterdag 30 november 2013 12:38
Super leuk!
Liadan - Zaterdag 30 november 2013 14:39
zoiets is toch ook heel makkelijk zelf te maken!
giraf - Zaterdag 30 november 2013 19:00
Oh ik maak deze wel zelf, dat is niet zo moeilijke en dan is er nog meer variatie mogelijk. En bovendien heb je dan ook nog eens plezier om het te maken en het is goedkopen! Voor degene die niet zo handig zijn is het wel een leuke oplossing ;)
Maaike - Zaterdag 30 november 2013 21:00
Super leuk en schattig
m - Zaterdag 30 november 2013 23:08
wat leuk om te laten maken of jezelf te inspireren; ik ga zelf maar eens aan de slag met iets schattigs voor mezelf, thx zeg!
Lisa - Zondag 1 december 2013 07:54
Super leuk. Alleen heel prijzig inderdaad.
amanda - Maandag 2 december 2013 21:24
super gaaf. ik ben helemaal fan van uilen spaar ze al een tijd. Mooie aanvulling


liefs
Lexii - Maandag 2 december 2013 22:22
Ik ben uiltjes aan het haken voor de hele familie voor Kerst :-). Leuk patroontje gevonden en heb er inmiddels al een paar gemaakt.