De kookboeken van Nouska

 

In deze blog vertel ik jullie welke kookboeken ik graag gebruik of uit welke ik veel inspiratie heb gehaald. Sinds een aantal jaren kook ik regelmatig uit kookboeken. Sommige boeken kreeg ik cadeau, andere ontvingen we op de redactie om iets over te schrijven en ik heb er hier en daar ook een gekocht. Uit kookboeken haal ik vooral inspiratie om zelf creatief bezig te zijn in de keuken en weer eens iets anders te maken.

kookboeken

Kookboeken zijn inmiddels niet meer weg te denken. Niet uit de keuken, niet uit de boekenkast en zeker niet uit de boekenwinkel. Nederlanders geven zelfs behoorlijk wat geld uit aan kookboeken, blijkt uit onderzoek. Maar welke kookboeken zijn leuk en welke wat minder? Misschien heb je wat aan mijn vijf favoriete kookboeken en mijn beschrijving waarom ik die zo leuk vind.

♥ Powerfood van Rens Kroes
Ik ben niet echt een superfoodie, maar bijzondere producten proberen, daar houd ik wel van. Ik kreeg dit boek van mijn vriend toen hij een paar weken op reis ging. Ontbijtmuffins, pastagerechten, bietensalade en de dadel-balletjes vond ik heel lekker uit het kookboek van Rens. Simpel, gezond en lekker. Ik heb dan ook regelmatig bepaalde gerechten opnieuw gemaakt en mijn moeder maakt sinds kort ook graag de bietensalade met quinoa uit dit kookboek. Ik heb veel inspiratie gehaald uit het kookboek van Rens. Wel heb ik hier en daar wat extra honing toegevoegd aan de muffins of dadel-balletjes, omdat deze niet altijd zoet genoeg waren naar mijn idee.

power food

♥ De Groene Meisjes
Dit kookboek heeft me heel enthousiast gemaakt. Merel en Jamie koken weer net even anders en hebben me dan ook zeker geïnspireerd. Simpele, maar o zo lekkere gerechten en allemaal veganistisch, dus sowieso vegetarisch. Het boek is op zichzelf al een hele beleving, omdat het niet alleen vol recepten staat, maar meer dan dat. Daarover kun je hier lezen in de blog die ik schreef over hun boek.

De Groene Meisjes Boek

♥ Havermoutje
Dit boek ontvingen we op de redactie en vind ik erg leuk. Ik moet zeggen dat ik er nog weinig uit heb gekookt, maar ik heb er wel inspiratie uit gehaald, voor heel veel verschillende pannenkoeken en ‘overnight oats. Heb je moeite met ontbijten of wil je eens iets anders proberen, dan is dit sowieso een heel leuk boek. Maar het staat dus ook vol met lunch, tussendoor of diner- gerechten.

havermoutje

♥ Groene Sapjes
Deze kreeg ik voor de eerste verjaardag die ik met Sim vierde. Hij gaf me dit boek en een hele leuke Mason beker. Ik heb veel ideeën uit dit boek gehaald voor lekkere sapjes en smoothies. De sapkuur die erin staat vind ik nogal onzin, maar de combinaties van fruit en groenten in smooties die ik hieruit heb gehaald hebben mij een veel breder beeld gegeven van drankjes die je kunt maken. Vooral in de zomer pak ik dit boek er wel eens bij.

Groene sapjes

♥ Pauline's keuken
Uit dit kookboek heb ik niet eens zoveel gekookt, maar ik heb er wel veel ideeën uit gehaald. Ik heb het boek, toen ik het kreeg, helemaal doorgebladerd en elk recept gelezen. Zo ga ik wel vaker met kookboeken om; ik lees ze en ga daarna zelf de keuken in om iets te verzinnen. Puren inspiratie dus, maar dit boek staat ook vol leuke recepten die je echt kunt namaken hoor! Mijn moeder pikt hem wel eens om er iets uit te maken. Het boek bevat trouwens ook echt enorm mooie foto's waarvan je al zin krijgt om je eigen keuken in te duiken.

Pauline's keuken

Ik ben benieuwd of jij nog een leuke tip hebt voor een nieuw kookboek, of dat je misschien bepaalde kookboeken die ik beschrijf ook graag gebruikt. Wat zijn jouw favoriete kookboeken?

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ronja - Zaterdag 26 maart 2016 19:30
Ik gebruik de laatste tijd eigenlijk steeds minder kookboeken. Als ik wat wil weten, zoek ik het op internet. Vooral blogs over koken vind ik leuk en 24kitchen. Daar leer ik wel van. Kookfilmpjes gebruik ik vaak als afleiding (leer ik ook nog wat)
Maar de uit de kookboeken van Jamie Oliver, die mijn moeder heeft, haal ik wel inspiratie. Ik geloof dat ik nog nooit een recept helemaal gemaakt heb, geef er dan toch m'n eigen draai aan.

Veganistische dingen vind ik ook leuk om uit te proberen. Gewoon omdat die recepten vaak zo anders zijn dan anders. Ja, gluten vrij bijvoorbeeld ook. Krijg je hele originele dingen van. Maar ben blij dat het niet altijd hoeft.
RosieV - Zaterdag 26 maart 2016 19:38
Hmm van Renske zou ik niet zo snel proberen. Gezien Doutzen haar ondergewicht associeer ik haar met overdreven gezond.
kid - Zaterdag 26 maart 2016 20:26
toen ik de titel van deze blog las dacht ik dat je zelf een boek had šŸ’›
Honeychild - Zaterdag 26 maart 2016 20:35
Het is dan wel geen kookboek, maar ik kijk wel eens op de website van Franceskakookt.nl, daar staan hele leuke en lekkere recepten op! Vooral haar bami vond ik heerlijk, haha!
priscillaaaaax - Zaterdag 26 maart 2016 20:46
de kookboeken van chickslovefood zijn erg leuk, ook heb ik Nootje (van de zelfde schrijvers van havermoutje).
beide boeken van rens kroes vind ik ook leuk
hopexfaithxlove - Zaterdag 26 maart 2016 20:52
Leuke blog!!
Ik vind zelf "gewoon wat een studentje savonds eet" van Leonie ter veld heel leuk!
Ze is gewoon lekker gewoon en gaat leuk en relaxt met eten om. Een balans tussen gezond en ongezond. De blogs en boeken over extreem gezond etc triggeren mij nog teveel ..
hopexfaithxlove - Zaterdag 26 maart 2016 20:53
RosieV: doutzen heeft naar mijn idee een gezond lichaam hoor!
Ze sport misschien veel en er mag ook wel iets bij, maar echt ondergewicht is het denk ik niet hoor! :)
Zomer18071984 - Zaterdag 26 maart 2016 21:09
I Love Health van Daisy Oppelaar vind ik erg leuk. Er staan gezonde recepten in en allemaal makkelijk te maken.
RosieV - Zaterdag 26 maart 2016 21:13
@hopefaithlove dat heeft ze wel dat is berekend. Maar de modewereld kent allemaal trucks om iemand voller te laten. Bij de bh's worden ook allerlei opvullingen gebruikt.
Anna - Zaterdag 26 maart 2016 21:27
Volgens mij gaat de blog over kookboeken en niet over het gewicht van Doutzen Kroes.

OT: leuk om te lezen en weer nieuwe ideetjes op te doen!
RosieV - Zaterdag 26 maart 2016 22:29
@Anna er kunnen nou eenmaal allerlei reacties voorkomen op zulke blogs.
Margaux - Zaterdag 26 maart 2016 22:55
Ik kook vrijwel nooit uit kookboeken, tenzij ik voor mensen moet koken.

Mijn grote inspirator is eigenlijk Amber Albarda. Zij heeft verschillende boeken over voeding geschreven, met recepten.

Op Internet kom ik vaak terecht op de website van Uit Pauline's Keuken. Zij heeft echt super veel recepten erop staan!
Abenita - Zondag 27 maart 2016 01:01
Leuk! Ik kijk inderdaad ook vaak op de website van chicks love food. Vooral handig omdat ze weinig ingredienten gebruiken.

Mijn lievelingskookboeken zijn:
Veg! Allemaal vegetarisch en superlekker
En Homebaked van Yvette van Boven met heerlijke broden en taarten mmmmm :-)
Ingrid93 - Zondag 27 maart 2016 06:34
Koken zĆ³nder pakjes & zakjes vind ik een heel goed kookboek!
Verder haal ik veel inspiratie van het internet.
Nicky - Zondag 27 maart 2016 15:19
Hey Nouska,

Wat een leuke blog!! Ik werd helemaal enthousiast toen ik de titel las.
Kookboeken zijn voor mij een motivatie om te vechten tegen de eetstoornis, want koken uit boeken en het mooi neerleggen is zoveel leuker dan eetgestoord gedag.

Ik heb net het nieuwe kookboek "SLA" gekocht, heel tof.

:)
M. - Maandag 28 maart 2016 10:42
Lisa Steltenpool heeft ook twee goede en leuke boeken geschreven met lekkere en niet al te complexe recepten. De Vegarevolutie is een van haar boeken.
Thug kitchen is ook een heel tof kookboek.
De groene meisjes volg ik al een heel tijd via de blog en waarschijnlijk ga ik hun boek ook kopen...:-)
Erna - Dinsdag 29 maart 2016 06:43
Ik vind dat er zo veel kookboeken zijn en ik vind ook dat ze zo veel op elkaar lijken, ook de recepten erin.Ik word er moe van en wou dat eten weer gewoon een noodzakelijkheid werd in plaats van een hobby !
@Erna - Dinsdag 29 maart 2016 08:52
Wat is er mis met koken als hobby?
C - Dinsdag 29 maart 2016 18:17
'Man in de keuken' van Bill Granger. Ook leuk voor vrouwen ; )