De kookboeken van Phoi Cai

 

Koken is iets wat ik heel graag doe. Het biedt me fijne afleiding en ik vind het ook nog eens erg leuk om nieuwe dingen te proberen. Alleen heb je niet altijd de nodige inspiratie waardoor het al snel saai kan worden. Ik haal daarom graag inspiratie uit kookprogramma's en mijn reeks kookboeken. Ik heb er niet bizar veel, maar ik vind het wel leuk om zo nu en dan te kijken voor een nieuw boek. Zo prikkel ik mezelf om toch weer wat nieuws uit te proberen!

Ik heb verschillende kookboeken waar ik inspiratie uit haal. Ik kies niet graag voor één soort keuken maar probeer vaak dingen te combineren uit verschillende keukens. Zo kom ik er ook achter wat ik wel of minder lekker vind. 

kookboeken

Kookboeken voor toetjes en taartjes zullen zeker niet ontbreken in mijn kast. Ik ben namelijk dol op het maken van zoetigheden en dat is niet iets wat ik snel uit de losse pols kan schudden. Daarnaast heb ik nog enkele favoriete kookboeken die ik in deze blog graag met je deel.

De zilveren lepel
Dit boek noem ik echt mijn Italiaanse Bijbel. Het staat vol met lekkere recepten en je kunt het zo simpel of moeilijk maken als je zelf wilt. Je leert ook de basistechnieken van de Italiaanse keuken en het recept voor pizzadeeg gebruik ik regelmatig voor mijn zelfgemaakte pizza's. Het is een behoorlijke boek, maar ik ben hier echt dol op!

lepel

Jamie Oliver
Ik kijk regelmatig naar kookprogramma's van Jamie Oliver en zijn kookboeken mogen zeker ook niet ontbreken in mijn collectie. Ik heb lang niet alle kookboeken van hem, maar de afgelopen jaren heb ik toch enkele aan mijn verzameling kunnen toevoegen. Vooral 'Jamie's Comfort Food' vind ik een erg leuk kookboek. Het zijn heerlijke simpele gerechten. Het gaat om de smaak en zo heb ik dat graag.

jamie

Cheesecake
Mijn favoriete taart is toch wel de cheesecake. Tegenwoordig heb ik mijn eigen recept gecreëerd, maar mijn inspiratie en basisrecepten kwamen wel uit dit boek. Aangezien er zoveel verschillende soorten cheesecakes zijn, is zo'n boek nooit overbodig.

cheesecake

Grand Desserts
Ook een kookboek voor dessertjes mag niet ontbreken. Ik heb er wel meerdere, maar deze vind ik zo mooi! Het zijn wel wat lastigere receptjes en het vergt daardoor ook wat meer werk. Ik heb deze nog niet zo lang, maar ik wil er heeeeel graag binnenkort een recept uit proberen. Nu moet ik nog kiezen welke van de velen...

dessert

Secrets of the red lantern
Ik ben geen kei in het koken van Aziatische gerechten, ondanks dat ik het erg lekker vind. Een tijd terug heb ik dit kookboek gekregen met Vietnamese recepten en ik ben er echt dol op. Naast recepten staan er ook verhalen in en dat maakt het meer dan alleen een kookboek. Het is voor mij ook een mooie connectie met mijn afkomst. 

vietnam

Wat is jouw favoriete kookboek?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniempje - Zondag 24 juli 2016 21:00
Ben wel heel erg benieuwd naar het zelfbedachte cheesecake recept. Zou je
Misschien een keer een recept kunnen plaatsen?
Sparkle - Maandag 25 juli 2016 01:09
Woeh! Ik hou van kookboeken. Ennnnn dat kookboek voor cheesecake ziet er fijn uit, ik heb zo'n liefde daarvoor en wil allerlei verschillende recepten proberen!
Miku - Maandag 25 juli 2016 10:56
Leuke blog! Ik ben wel benieuwd naar het boek van Jamie's comfort food. Heb zelf ook een kookboek van hem en vindt zijn recepten vaak leuk.
Cheesecake vind ik ook super en ben benieuwd naar jouw recept! Ik maak vaak een soort creamcheese taart hier maar wil wel eens een nieuw recept uitproberen.
Anne - Dinsdag 26 juli 2016 08:29
Het Aziatische kookboek lijkt mij zo mooi omdat er verhalen in staan !
Ik zou zelf graag het kookboek van NOMA willen hebben.
Erin - Dinsdag 2 augustus 2016 15:43
Ik vind dit 'da's pas koken' kookboeken altijd heel vervelend werken, net als die '500 cupcakes/pizzza/vis/whatever'. Die laatste ziet er wel heel mooi uit, die zou ik ook wel willen.