Nouska's favoriete keukens

 

Eerder kon je lezen wat de favoriete keukens van Laura zijn. Ze beschreef wat ze lekker vindt en graag maakt. In deze blog ben ik aan de beurt om te delen uit welke keukens ik graag kook en wat voor soort eten ik graag eet. Sinds een aantal jaren en ook nu ik mijn vriend heb leren kennen, heb ik kennis gemaakt met steeds meer keukens. Van huis uit aten we regelmatig Italiaans of Grieks en inmiddels eet ik ook vaak Marokkaans of eten uit andere landen en culturen. Hieronder deel ik deze met je.

keukens

♥ Italiaans
Een pasta is gemakkelijk te maken en je kunt er alle kanten mee op. Daarom is dit nog steeds een van mijn favoriete keukens. Eigenlijk kan het bijna niet mislukken. Je kunt simpele ingrediënten gebruiken of het jezelf wat moeilijker maken. Maar Italiaans is bijna altijd lekker. Ik houd vooral van Italiaans eten door de eenvoud, maar ook juist door de verse smaken combinaties van pesto, tomaat, kaas, knoflook en olijven.

keukens

♥ Marokkaans
Deze keuken leer ik steeds beter kennen. Ik eet graag couscous, brood met lekkere dips van kikkererwten en Marokkaanse kruiden vind ik ook erg lekker. Dit is echt weer even een andere smaken-combinatie. Van zoet en kruidig tot sterk van smaak door de knoflook. Ik heb gemerkt dat ik erg van deze keuken houd en je hem ook goed vegetarisch in kunt richten.

couscous

♥ Israelisch
Deze keuken leer ik steeds meer kennen door mijn vriend. Aubergine, vlechtbrood, hummus, Za'atar, dadels Latkes en bladerdeedhapjes bijvoorbeeld. Deze gerechten zijn echt heerlijk en echt weer even wat anders dan in andere keukens. Ook heeft deze keuken voor mijn iets romantisch.

israelisch

♥ Libanees
Onlangs at ik bij een Libanees restaurantje. Dit was een hele nieuwe ervaring met typische gerechten uit Libanon. Ook eet ik regelmatig falafel met een Libanese salade en Libanees brood met dips.

♥ India's
Indiase curry's kunnen vrijwel niet mislukken. Ik houd er heel erg van en heb er eigenlijk altijd alles voor in huis. Bonen, tomaten blokjes, kruiden en rijst bijvoorbeeld. Ik zorg ervoor dat ik die blikken altijd open kan trekken en even snel een curry in elkaar kan flansen. Maar je kunt er ook wat ingewikkelder mee doen, door met de kruiden te spelen bijvoorbeeld.

curry

Dit zijn mijn favoriete keukens, wat zijn die van jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

RosieV - Dinsdag 5 april 2016 19:06
Hey Nouska zou je misschien een blog willen schrijven over de Israëlische keuken? En jouw ervaringen erin qua smaak?
Henna - Dinsdag 5 april 2016 19:21
Sinds ik een vriend heb uit Nigeria vind ik het eten daarvandaan lekker!
Verder Indiaas inderdaad en Mexicaans.. en heel veel ken ik niet dus wie weer ^^
Anti - Dinsdag 5 april 2016 19:37
@ RosieV

Ja een blog over de israelische keuken zou ik ook erg leuk vinden!
damagedbutterfly - Dinsdag 5 april 2016 19:58
@RosieV @Anti
Of een vlog zou ook leuk zijn, zie je meteen hoe het word gemaakt :P
P. - Dinsdag 5 april 2016 20:44
Oh.. ja. Indiaas, Marokkaans, Turks/Ottomaans, Libanees, Japans, Thais, West-Afrikaans, Mexicaans
Merizz - Woensdag 6 april 2016 08:15
Leuke blog! En gerechten zijn er lekker uit! Mijn favoriete keukens zijn: Italiaans, Japans, Mexicaans en Marokkaans, maar dan wel alle vegetarische gerechten/invloeden :)
Channah - Woensdag 6 april 2016 12:22
Israelisch en Japans
Erna - Donderdag 7 april 2016 11:22
The Scandinavische keuken.
Sur - Donderdag 7 april 2016 23:39
@RosieV bedankt om te vragen over de Israëlische keuken - het zou super zijn als ik eens ideeën zou krijgen - (koosjer eten tijdens herstellen is niet altijd makkelijk)