Wat Danique wel en niet lekker vindt

 

Mijn smaak is door de jaren heen best wat veranderd. Sommige producten vond ik vroeger wel lekker, toen een tijdje niet meer en nu lust ik het weer wel. Ik vind het grappig hoe dat zo kan veranderen. Toch zijn er ook een aantal producten die ik gewoon echt nooit lekker heb gevonden. Hoewel ik van mijn ouders vroeger altijd alles gewoon moest proberen, wilde ik dat niet altijd. Tegenwoordig proef ik makkelijker dingen dan vroeger en ik vind dat ik best veel lust.

Wat ik wel lekker vind:
Als ik alles op moet noemen wat ik lekker vind, dan heb ik wel meer dan één blog nodig. Friet, pannenkoeken, snoepjes, chips, groentes, fruit en brood zijn allemaal dingen die ik gewoon lekker vind. Ik vind het dan ook moeilijk om een selectie hieruit te maken, maar ik heb hieronder vier dingen geschreven waar ik echt van geniet.

♦ Carpaccio
Het liefst bestel ik altijd carpaccio als voorgerecht als ik uit eten ga. Ook vind ik carpaccio erg lekker in een salade of op een broodje tijdens de lunch. Soms vind ik van mezelf dat ik af moet wisselen en voor iets anders moet gaan, maar vaak eindig ik dan alsnog met carpaccio voor mijn neus. Ik vind het gewoon erg lekker. Thuis eet ik het nooit en daarom geniet ik er extra van als ik uit eten ga.

Champignons
Dit is echt een voorbeeldje van iets wat ik vroeger niet lekker vond, maar nu wel. Vroeger viste ik het er altijd tussenuit als het in een gerecht zat totdat ik het per ongeluk opeens weer at. Ik was verrast door de smaak en sindsdien vind ik champignons weer heel erg lekker. Champignons zijn al helemaal lekker als ze in knoflook gebakken zijn. 

♦ Italiaans eten
Carpaccio is natuurlijk al Italiaans, maar ik ben een groot fan van zo ongeveer alle Italiaanse gerechten. Het liefst ga ik dan ook uit eten bij een Italiaans restaurant. Bruschetta, pizza, spaghetti, gnocchi, risotto... Ik vind alles echt heerlijk en ik eet dan thuis ook vaak Italiaans. Mijn favoriete pizza is denk ik een pizza met champignons (goh) en ham en mijn favoriete pasta is denk ik pasta pesto of pasta carbonara. 

♦ Chocolade
Ik vind chocolade echt heel erg lekker. Vroeger vond ik vooral melk en witte chocolade heel lekker, maar tegenwoordig eet ik ook graag puur. Ik doe het liefst pure hagelslag/vlokken/chocopasta op mijn boterham, maar als voor een reep moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur toch wel uit naar melk. Ik vind vooral chocolade met nootjes of praliné erg lekker. Ook toetjes met chocolade erin, smaken me altijd erg goed. Het enige wat ik niet zo lekker vind, is chocoladeijs. 

♦ Kip
Ik eet wel vlees, maar ben ook weer niet een echte vleesliefhebber. In een restaurant zal ik bijvoorbeeld nooit biefstuk, lamsvlees of ossenhaas bestellen. Kip daarentegen vind ik wel heel erg lekker. Thuis eet ik vaak kip en ook in een restaurant vind ik dat lekker om te bestellen. Vroeger zou ik nooit kipkluifjes eten, omdat ik het bot vies vond, maar tegenwoordig vind ik dat dan wel weer lekker.

Wat ik niet lekker vind:

♦ Vis
Zalm, tonijn, paling, garnalen... Ik vind het allemaal echt niet lekker. Ik weet nog dat ik vroeger een broodje met paling moest proeven thuis. Nou, ik denk dat ik daar ongeveer een half uur over heb gedaan. Ik kreeg het echt niet weg. Ook moest ik tijdens mijn behandeling een keer tonijn en een vissoep eten. Ik heb toen echt huilend boven mijn bord gezeten en dat had niet eens met de eetstoornis te maken. Ik vond het gewoon vies, maar ik moest het per se opeten, drama! Alles wat uit de zee komt, vind ik ook echt naar zee smaken en daarom niet lekker. Met een 'sushidate' maak je mij dan ook echt niet gelukkig.


Bron

♦ Koriander
Iets waarmee mijn eten echt verpest kan worden, is koriander. Soms doen ze het in restaurants door gerechten heen. Ik proef het dan echt gelijk. Ik weet nog dat ik als kleine Danique een keer tegen mijn moeder zei dat ik me afvroeg of de salade van het restaurant wel met het goede water gewassen was. Ik vond het naar zeep smaken en daarom niet lekker. Mijn moeder zei toen dat dit de koriander was. Sindsdien weet ik dus wat het is en dat ik het ook echt niet lekker vind.


Bron

Melk
Dit is een beetje gek, maar als zo melk uit een glas moet drinken, dan vind ik dat echt niet lekker. Vroeger kneep ik altijd mijn neus dicht als ik het moest drinken. Tegenwoordig drink ik het gewoon niet meer. Echter vind ik melk wel lekker als ik bijvoorbeeld een cappuccino drink, maar dat komt natuurlijk doordat er dan ook koffie bij zit. Melk door bijvoorbeeld de havermout vind ik te doen, maar nog steeds niet heel lekker. Het liefst gebruik ik dan ook sojamelk. Dat vind ik dan wel weer lekker!

melk

Worsten
Grillworst of rookworst vind ik wel lekker, maar een stuk leverworst, verse worst of andere worsten vind ik echt niet lekker. De structuur en de smaak vind ik vaak vies. Ook vind ik het er vaak gewoon vies uitzien. 

worsten
Bron

 Wat vind jij wel en niet lekker?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ellen - Zaterdag 23 september 2017 20:04
melk vind ik ook echt zo vies! tijdens de behandeling moesten we altijd elke ochtend een glas melk drinken daar zag ik altijd zo tegenop haha, op een gegeven moment zij ik dan geef me maar chocomelk dit kan ik niet meer wegkrijgen!
Manu - Zaterdag 23 september 2017 21:11
Ik ben de laatste tijd opnieuw aan het ontdekken wat ik wel en niet lekker vind.. Sinds ik gestopt ben met roken smaakt alles anders. Zo vind ik tegenwoordig zure room en karnemelk enzo niet meer lekker en denk ik bij chocola 'goh is dit het nou? Mwa' Maar het enige wat ik écht niet lust is paprika. Al zit er maar een heel klein beetje door het eten, ik proef het gelijk en het eten smaakt dan ook echt niet meer. Waar ik wel heel erg van hou; tomaten. Goed, warm, gedroogd, soep, saus, alles..
Breadfish - Zondag 24 september 2017 05:45
Ik lust geen bieten en champignons, en ik hou niet zo van gekookte aardappelen en witlof.
Ronja - Zondag 24 september 2017 07:10
Grappig, ik heb geloof ik helemaal niet iets wat ik echt niet lust en eigenlijk ook niet iets wat ik echt heeeel lekker vind.
Moet ik misschien eens over na gaan denken.
Anne - Zondag 24 september 2017 09:37
Melk vind ik niet lekker,banaan en meloen en zoete aardappel ook niet.(onder andere)
Wel lekker vind ik :koffie,gember,kiwis,bessen,noten,vis,chocola,vanille(o.a)☺
Anti - Zondag 24 september 2017 12:53
Haha ik vind bijna alles lekker behalve caramel, dat vind ik echt heel vies en papaya dat krijg ik ook niet weg ;)
wannabe mama - Zondag 24 september 2017 18:36
Ik lust geen Melk, Soyamelk, Chocolademelk, Optimelk, maar ook producten waar ik teveel melk in proef lust ik soms niet en soms dus wel. Waar ik echt van baal is dat ik geen erwtensoep lust, want alles wat erin gaat lust ik niet.. dus snap dat niet helemaal.

Wat ik lekker vind pannenkoeken, ijs en chocola!!!
vanAnaarB - Maandag 25 september 2017 18:13
Leuk om te lezen!
Ik kan niet tegen gluten en champignons (ook niet tegen lactose, maar daar zijn tabletjes voor) en kan daardoor een hoop niet eten, maar er zijn geen dingen die ik vies vind. Ik durf alles te proeven en ben blij dat ik zo'n gemakkelijke smaak heb. Natuurlijk heb ik wel voorkeuren, maar je maakt me al snel tevreden. Je leert ook wel sneller tevreden te zijn, als je veel dingen niet kunt eten.
Naomi - Dinsdag 26 september 2017 13:16
Wat leuk om te lezen. Zelf lus ik redelijk veel, zijn er een paar dingen die ik liever niet eet, maar als het moet prima. Maar rucola, bleekselderij, olijven en spa rood vind ik echt smerig. Ook drink ik geen alcohol omdat ik de smaak van alcohol niet lekker vind.
Waar je mij wakker voor kunt maken? Bruine bonensoep, Oreo, Nutella, heel veel koekjes sowieso, blauwe M&M's, pizza, spruitjes vind ik lekker..... oké, zo kan ik nog wel even door gaan.
marit - Dinsdag 26 september 2017 19:57
gek genoeg lust ik geen pizza en nutella en wafels. maar patat met kaassoufle gaat er graag in