Wat Lotte wel en niet lekker vindt

 

Smaken verschillen. Ik denk dat we het daar allemaal over eens kunnen zijn. Waar de één van smult, gruwelt de ander. Zelf ben ik geen hele moeilijke eter, maar ik weet wel heel goed wat ik lekker vind en wat niet. Ik vind trouwens dat er nog een verschil bestaat tussen 'niet lekker vinden' en 'niet lusten'. Sommige dingen die ik niet zo lekker vind, kan ik echt wel eten als het moet en er zijn maar weinig dingen die echt niet wegkrijg. Gelukkig zijn er in vergelijking veel meer dingen waar ik dol enthousiast van word! Lekker eten kan heel mijn dag goed maken en is voor mij een belangrijk onderdeel van het leven. In deze blog noem ik vier dingen die ik wel lekker vind en vier dingen die ik niet zo lekker vind.

Wat ik wel lekker vind...

♥ Noten
Ik hou heel erg veel van noten, zowel gezouten als ongezouten. Als kind was ik al gek op pistachenootjes en geroosterde pinda's en ik at het eigenlijk veel liever dan snoep. er is geen noot die ik niet lekker vind, zo op z'n tijd kunnen ze allemaal. Als je me echt blij wilt maken geef je me een zak walnoten die je nog zelf moet kraken. Om de een of andere reden vind ik dat echt heel leuk en gezellig om te doen. Ook pelpinda's eet ik regelmatig. Het geeft wel veel troep, maar dat is niet erg.

Het is voor mij onmogelijk om een top drie noten te maken, omdat ik ze allemaal even lekker vind. Ik heb het geprobeerd, maar ik kwam er niet uit. Mijn favorieten noten zijn, in willekeurige volgorde: walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten en amandelen. Gelukkig verkopen ze in de winkel notenmelanges, zodat ik helemaal niet hoef te kiezen!

♥ Bladerdeeg
Quiche, appelflap, croissantjes, saucijzenbroodjes, borrelhapjes... Met bladerdeeg kan je eigenlijk alle kanten op. Van huis uit aten wij eigenlijk nooit bladerdeeg, maar sinds ik jaren geleden op mezelf ben gaan wonen heb ik dit helemaal ontdekt. Bladerdeeg kan zowel hartig als zoet en dat maakt het zo veelzijdig.

Ik koop mijn bladerdeeg altijd kant en klaar uit de diepvries en dat is zo snel en moeiteloos! Je vouwt het ergens omheen, gooit en de oven en de rest gaat vanzelf. Ik zou best nog eens zelf bladerdeeg willen leren maken, maar ik hoor altijd van anderen dat dit heel veel weel werk is en dat klinkt dan weer niet zo aantrekkelijk. In dit geval ga ik liever voor handig en makkelijk.

♥ Frambozen
De framboos is verreweg mijn favoriete fruitsoort. Frambozen zijn super lekker zoet en bezorgen me altijd een fijn zomergevoel. Het liefst eet ik ze met een laagje poedersuiker of een schepje kristalsuiker, maar niet te veel poespas. De smaak komt namelijk het beste tot zijn recht als je de vrucht niet met al te veel dingen combineert. Frambozen vind ik vers het lekkerst als ze net geoogst zijn, maar in de winter koop ik ook wel eens een doosje diepvries frambozen, die zijn ook best lekker op zijn tijd, vooral door de yoghurt of in een smoothie.

♥ Sushi
Sushi is zo lekker en divers, ik vind het hemels! Sommige mensen vinden het een naar idee dat er rauwe vis in verwerkt wordt, maar ik heb daar eigenlijk geen problemen mee en vind het lekker. Het liefst eet ik sushi in een restaurant. Zo blijft het speciaal en echt een traktatie. Bovendien loont het voor mijn gevoel echt om het te eten in een restaurant, doordat de ingrediënten vaak best duur zijn als je ze allemaal zelf moet kopen en het kost ook veel tijd om het te maken. Toch is zelf maken wel weer erg leuk en ik heb zelfs een keer een sushi-workshop gevolgd om het te leren.

Wat ik niet lekker vind...

♦ Mandarijnen
Ik ben een redelijk liefhebber van fruit, maar op de een of andere manier kan ik niet tegen de geur van mandarijnen. Wanneer iemand in mijn buurt een mandarijntje gaat pellen distantieer ik mezelf het liefst zo snel mogelijk van die persoon. Ook de textuur van mandarijn vind ik vreselijk. Ik kan niet tegen die vliesjes en gelei-achtige massa in mijn mond. Andere citrusvruchten, zoals sinaasappels zou ik daarom ook nooit zo uit het vuistje eten. Dat hoort geperst te worden en daar blijft het bij. Ik krijg dit vaak niet aan mensen uitgelegd, omdat het zo specifiek is en ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen die dit ook had. Gelukkig zijn mandarijnen over het algemeen makkelijk te omzeilen in het dagelijks leven, dus ik heb er geen last van. Alleen rond Sinterklaas ontkom ik er soms niet aan.

♦ Sambal en pepertjes
Ik kan NIET tegen pittig eten. Bij het minste of geringste staat heel mijn lichaam op z'n kop. Van pittig voedsel krijg in traanogen, ga ik zweten en soms zelfs hoesten, maar de prikkende pijn in mijn mond vind ik het nog ergst! Misschien ben ik wel gewoon een watje hoor, maar mijn lichaam reageert echt heel heftig op heet eten en het lijkt over de jaren alleen maar erger te worden. Pittig eten probeer ik zo veel mogelijk te mijden, daar doe je me geen plezier mee.

Bron foto

♦ Tuinbonen
Ik heb helemaal geen problemen met het eten van groenten en zelfs spuitjes kan ik nog wel wegkrijgen, maar tuinbonen... no way. De melige textuur, de smaak en de geur vind ik echt heel vies en ik zou dit daarom nooit voor mezelf klaarmaken. Vroeger kookte mijn moeder ze wel eens en dan hadden ik en mijn broer geen keuze, maar nu ik op mezelf woon heb ik ze voor eens en voor altijd uit mijn leven verbannen. Ik heb het vaak genoeg geprobeerd en ik blijf het vies vinden.

♦ Kaas
In een land van kaasliefhebbers voel ik me niet altijd even goed op zijn plaats. Ik vind kaas zo ontzettend smerig! Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand dit vrijwillig zou eten. Van de geur alleen al word ik onpasselijk. Als ik over de markt loop en er staat een kaaskraam hou ik soms expres mijn adem in om het maar niet te hoeven ruiken. Horror is dit voor mij. Ik gruwel echt van kaas.

Wonder boven wonder eet ik dan wel weer soms mozzarella of gesmolten kaas op een tosti of pizza. Op de een of andere manier smaakt dat compleet anders en stinkt het ook niet zo. Dit werkt wel alleen met milde kazen, anders lust ik het alsnog niet. Hebben meer mensen dit?Wat vind jij wel en niet lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xx - Zaterdag 2 juni 2018 19:58
leuke blog
J. - Zaterdag 2 juni 2018 20:18
Wat grappig om te lezen. Alles wat jij lekker vind, vind ik niet lekker (of vies) en wat jij niet lekker vind, vind ik héérlijk ^^.
Paige - Zaterdag 2 juni 2018 23:18
Ik heb precies hetzelfde met kaas! Yakkk.
Een plakje kaas of een blokje, daar loop ik het liefst meters omheen. Echter vind ik gesmolten kaas op een tosti of broodje wel lekker en geitenkaas met honing ook wel zolang het niet overheerst!
Meisje89 - Zondag 3 juni 2018 10:12
Ik vind tuinbonen ook super goor en erwten en bruine en witte bonen ook!

Ik ben super gek op chocolade eigenlijk in elke vorm en smaak haha
momo - Zondag 3 juni 2018 13:19
paranoten zijn ook zo lekker
L - Zondag 3 juni 2018 13:50
Ik lust geen bladerdeeg haha. Daar kijken mensen altijd raar van op maar ik vind de structuur ervan echt vreselijk. Je maakt mij ook niet gauw blij met een croissantje
P - Zondag 3 juni 2018 17:19
Haha, eindelijk iemand die mijn mandarijnen afschuw begrijpt! Ik lus echt veel, maar dat vind ik zooo vreselijk vies... Ook als mijn broer dan een mandarijn eet, stinkt het zo... En met de sambal en pepertjes ben ik ook bij je! Van de lekkere dingen, ben ik het helemaal met je eens over sushi en bladerdeeg, heeeerlijk
Nelle - Zondag 3 juni 2018 20:18
ik houw van mandarijnen en milde kaassoorten:D tuinbonen en erwten moet ik wel ook niet hebben :) Waar je me voor wakker kunt maken is meloen, alle soorten meloen eigenlijk