Twijfels over tatoeages

 

Zoals je misschien wel weet, heb ik intussen drie tatoeages: één op mijn pols, één op mijn schouderblad en één op mijn ribben. Toch blijft het kriebelen, ik zou best graag nog een tatoeage willen en ik heb al een tijd iets in gedachten, maar aan de andere kant is er ook nog wat twijfel. Wat dat betreft was ik een aantal jaar geleden wat impulsiever en deed ik dat soort dingen gewoon sneller. Nu ben ik eerder bang dat ik het zat word of dat ik er spijt van krijg. Ook denk ik veel na over de plek en de kosten, een tatoeage kost nu eenmaal erg veel geld.

Ik weet dat veel mensen dit soort twijfels hebben. Ze vinden tatoeages erg leuk en zoeken lang naar een mooi ontwerp, maar komen er desondanks nooit echt toe om die tatoeage daadwerkelijk te laten zetten. En tatoeage is nu eenmaal permanent en daarom is het ook belangrijk om hier goed over na te denken en geen overhaaste beslisselingen te nemen. 

Hoe weet je nu zeker of een tatoeage echt iets voor je is en hoe weet je nu of je er later geen spijt van krijgt? Eigenlijk kun jij alleen zelf die vraag beantwoorden. Als je een tatoeage wil, dan moet je met name bij jezelf nagaan of je dit echt zeker weet. Het is altijd verstandig om, als je een bepaald idee hebt, dit een tijd aan de kant te leggen en er over een paar maanden weer eens naar te kijken. Vind je het dan nog steeds leuk? Ik zie bijvoorbeeld geregeld toffe tatoeages op het internet voorbij komen, maar dat betekent niet dat ik die dan ook maar direct ga laten zetten. Een maand later vind ik daar immers niks meer aan. Een tatoeage moet je niet alleen maar leuk of mooi vinden, je moet er echt iets mee hebben en het moet je dusdanig aanspreken dat je het voor de rest van je leven op je lichaam zou kunnen dragen. Dat klinkt dramatisch, maar daar moet je wel vanuit gaan. 

Ook is het goed om te kijken naar praktische overwegingen. Welke plek kies je voor je tatoeage? Ga je voor een zichtbare plek en is dat handig gezien je studie en/of toekomstige werkgebied? Je kunt zelf vinden dat dit geen probleem is, maar de realiteit is nu eenmaal dat tatoeages in bepaalde sectoren afgekeurd worden. Het zou zonde zijn als je daardoor in de toekomst een leuke baan misloopt omdat je nu heel graag een tatoeage wil die ook op een andere plek had gekund. 

Tot slot is het ook altijd handig om het met anderen te bespreken. Dit is niet altijd leuk, want je kunt er dan weleens achterkomen dat anderen jouw idee niets vinden, maar soms brengen anderen je juist ook op goede ideeën of stellen zij kritische vragen waardoor je nog eens goed over je geplande tatoeage na gaat denken. Dit kan geen kwaad. Zo wilde ik een aantal jaar geleden ook ineens nieuwe tatoeages. Dit was vaak omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik had dan weleens de neiging om impulsief dingen te doen. Toen ik dit tegen een vriendin zei, vertelde zij me dat ik er misschien nog een tijdje over na moest denken. Op het moment zelf vond ik dat erg vervelend, maar achteraf gezien ben ik erg blij dat ik dit destijds met haar besproken heb, anders zat ik nu denk ik met een lichaam vol tatoeages en veel spijt. 

Mocht jij op dit moment nog twijfels hebben, dan zou je in de tussentijd ook kunnen kiezen voor een levensechte tatoeage die je 's ochtends aantrekt, maar 's avonds ook weer uit kunt doen. Kunstenares Silvana Ilievas maakt namelijk hele mooie panty's die zij met de hand beschildert. Hierdoor lijkt het alsof je een hele mooie tatoeage op je been hebt, terwijl het in werkelijkheid een panty is die je aan- en uit kunt doen wanneer je wil. De Bulgaarse verkoopt deze ware kunstwerkjes vanaf twintig euro in haar shop

Twijfel jij weleens over een tatoeage en wat vind je van de tatoeagepanty's?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vlien - Vrijdag 11 november 2016 10:15
Ik heb ook al 2 tatoeages waar ik zeker van weet dat ik er nooit spijt van krijg, omdat ze veel betekenis voor me hebben. Hakuna Matata met een roos en een vlinder op mijn enkel om overleden vriend bij me te houden en op mijn schouder 3 sterren die staan voor mij en mijn 2 zusjes die dezelfde tattoeage hebben om onze sterke band vast te leggen. Ik ben er na al die jaren nog steeds heel blij mee!
Ik wil nog graag iets op mijn pols, ik denk aan een veertje, maar daar heb ik ook twijfels over omdat ik in de zorg werk en dus twijfel of ik wel zichtbare tatoeages wil hebben. Moeilijke overweging...
Ziva - Vrijdag 11 november 2016 10:55
@Vlien: Ik ga zelf ook in de zorg werken als ik ooit afgestudeerd ben. Ik heb een tatoeage op mijn pols en tijdens stages of op school heeft nog nooit iemand iets gezegd van: dat mag niet. Ik heb ook een tattoo op mijn schouderbeen, wat ook soms zichtbaar is, maar opnieuw is dit nog geen probleem geweest.
Toen ik lerarenopleiding deed, zeiden ze wel expliciet dat een leerkracht geen zichtbare tattoos mocht hebben. Dat vond ik eigenlijk een beetje belachelijk want al dan niet een tattoo hebben, zegt niets over je vermogen om les te geven. Misschien helpt deze info met je overweging?
Stephanie - Vrijdag 11 november 2016 11:05
Ik heb 6 jaar in de zorg gewerkt en nam toentertijd mijn eerste tattoeages gelijk op een zichtbare plek. Meerdere collega's hadden tattoeages. Het ligt er enorm aan op welke plek je werkt en wat voor soort sector en zelfs welke organisatie. De ene accepteert het de andere niet. Ik sta nu vrij vol en doe vrijwilligerswerk en het word ook geaccepteerd , het is een bewuste keuze van mezelf voor iedere tattoo ook al is er een tattoo mislukt ik heb er geen spijt van, het hoort er nu eenmaal bij en ik ben er toch blij mee. Je neemt de beslissing en accepteert de consequenties.
Maar terugkomend op de zorg en tattoeages ik denk eerlijk gezegd als je het echt graag wilt ga er over in gesprek, waarom dat ie het wil en of dat het mag.
Anoniempje - Vrijdag 11 november 2016 11:15
Interessante blog en wat een leuke panty's! Het valt me op dat de benen op de foto's (erg) dun lijken te zijn. Misschien niet helemaal realistisch?
*** - Vrijdag 11 november 2016 11:33
Een tatoeage zou ik niet nemen. Maar zo'n panty's vind ik wel tof :)
Evo - Vrijdag 11 november 2016 11:44
Ik heb een wolf op mijn schouder, heb wel net zolang gewacht tot ik het zeker wist. Toen ik 25 werd dacht ik dan moet ik het nu ook een keer doen, ik wou het al zo lang en had naar mijn idee lang genoeg gewacht. Ik ben er nogsteeds ontzettend blij mee en blij dat ik het gedaan heb, maar ben ook blij dat ik gewoon gewacht heb tot ik het zeker wist.
Eline - Vrijdag 11 november 2016 12:20
Ik heb 4 tatoeages en van 1tje heb ik spijt. Ik heb hem geplaatst toen ik 16 was. Deze ga ik laten verwijderen denk ik.
DragonFly1991 - Vrijdag 11 november 2016 13:25
Ik heb er 2. Het neda teken op m'n enkel en op m'n sleutelbeen 4 vogels.
Wil er heel graag 1 met het sterrenbeeld van m'n dochter, maar ik denk dat ik daarmee wacht.. Gezien we nog een kindje willen
DragonFly1991 - Vrijdag 11 november 2016 13:25
Ik heb er 2. Het neda teken op m'n enkel en op m'n sleutelbeen 4 vogels.
Wil er heel graag 1 met het sterrenbeeld van m'n dochter, maar ik denk dat ik daarmee wacht.. Gezien we nog een kindje willen
viefke - Vrijdag 11 november 2016 13:28
Ik heb afgelopen woensdag mijn eerste tatoeage laten zetten. Vond het heel spannend, maar voor mij met een hele belangrijke betekenis. Het staat voor kracht en doorzettingsvermogen. Heb in de kliniek een vlinder moeten schilderen en die vliegt voor mij daar waar die gelukkig is en zichzelf kan zijn. Vandaar dat ik een vlinder heb laten zetten
Merizz - Vrijdag 11 november 2016 18:13
Leuke blog, met leuke tattoos..
Maar waarom in godsnaam foto's met van die dunne benen? Niet echt een goed voorbeeld voor mensen die aan het genezen zijn van een eetstoornis...šŸ˜
Sophia - Vrijdag 11 november 2016 18:17
Leuke blog maar ik schirk van de foto's šŸ™
Dominique - Vrijdag 11 november 2016 18:38
Ik ben zo blij om te lezen dat ik niet de enige ben die vind dat deze foto's zĆ³ als thinspo kunnen doorgaan..
Elise de Werker - Vrijdag 11 november 2016 21:04
Panty's zijn zeker leuk maar waar komen deze foto's vandaan? Geen voorbeeld van gezonde benen...jammer...
Vlien - Zaterdag 12 november 2016 00:18
@ziva: ja, het is ook per zorginstelling weer anders. Ik denk ook wel dat het daar niet zo'n probleem moet zijn dan.
larisse - Zaterdag 12 november 2016 02:01
Wel grappig zo'n panty. Ik heb niet de juiste huidskkeur dus denk niet dat het echt uit zal zien.Ik heb anorexia gehad ,Ik had niet eens door dat de benen eigenlijk best dun zijn. Maar het klopt wel.
Liz - Zaterdag 12 november 2016 08:33
Slecht gekozen foto's
Maria - Zondag 13 november 2016 08:29
Ik zou het nooit doen, geen behoefte aan. Ik wil juist dingen loslaten, wil puur natuur zijn.
Het lijkt me ook dat als je in een kwetsbare periode zit, zoals met een eetstoornis, je soms dingen doet waar je spijt van kan krijgen. Zoals een vroegere buurvrouw van me, die in een relatie zat die vanaf het begin af aan al ongezond was. Had ze de naam van d'r vriend op haar pols laten tatoeƫren. Spijt dat ze had.
Fleurtje - Maandag 14 november 2016 14:39
Vind het mooi bij anderen, maar zal het zelf nooit doen.
Maar deze afbeeldingen, dit zou inderdaad als thinspo door kunnen... jammer dat er niet gekozen is voor gezonde benen
Erin - Dinsdag 13 december 2016 14:07
Ik wist dat mensen zouden gaan zeiken over die foto's. Jammer dit. Ik vind ze (en de panty's) erg mooi.