Mijn stemming en mijn kleding

 

Je hebt weleens van die dagen dat je eigenlijk het liefste de wekker uit wil slaan en de dekens over je hoofd wil trekken. Of dagen dat je het liefste de hele dag in je pyjama rond wil lopen omdat je geen kracht hebt om je aan te kleden, laat staan om iets leuks uit je kledingkast uit te kiezen. Ik ken deze dagen ook en dit zijn de momenten dat ik heel weinig aan mijn uiterlijk doe en dat het mij eigenlijk ook niet zoveel kan schelen. Gelukkig zijn er ook dagen dat ik juist heel veel zin heb om mezelf mooi te maken. Ik denk dat er bij veel mensen wel een verband is tussen stemming en kleding. We hebben het hier weleens over gehad op de redactie en besloten hier een blog over te maken.

Stemmingenkleding

Wij hebben kleding mee genomen die past bij onze stemming. Een sombere stemming en een blije, gelukkige stemming. Bij sommige mensen zal het misschien weinig verschil laten zien. Met kleding kun je namelijk ook op een vrij simpele manier verbloemen hoe je je voelt. In deze blog laten wij zien welke kleding bij ons en onze stemming past.

LAURA'S OUTFITS

Happy day outfit
Als ik mij goed voel, betekent het ook niet per definitie dat ik het leukste pak wat ik in mijn kast heb hangen. Het probleem is een beetje dat ik veel te veel heb en tegelijkertijd weinig geduld heb. Ik kan dan niet kiezen en ik ga dan al snel voor iets wat ik wel leuk vind en wat lekker zit. Toch heb ik als ik mij goed voel meer zin om met mijn uiterlijk bezig te zijn. Ik ga eerder mijn kast in om leuke nieuwe combinaties te maken en nieuwe dingen uit te proberen. Daarnaast zal ik dan eerder in kleding te zien zijn die niet zo comfortabel is. Zoals hakken. Ik hou van hakken, maar het is niet altijd even praktisch. Ik denk dat kleur niet zo heel erg samenhangt met mijn stemming. Ik draag namelijk sowieso niet heel veel felle kleuren en het kan zomaar voorkomen dat ik zwart draag op één van de gelukkigste dagen in mijn leven. De dag dat ik deze foto maakte had ik toevallig wel een gekleurde broek aan. Ik heb veel neutrale broeken zoals grijs, donkerblauw en zwart maar ik heb ook een aantal broeken met kleurtjes. Ik heb bijvoorbeeld een rode, een bordeaux rode, een lichtgroene en deze roze broek. Verder draag ik veel basics, zoals dit grijze shirt. Ik hou zowel van wijde, als strakke kleding en dit keer had ik een groot wit vest aan. Bij deze outfit draag ik mijn zwarte hakken. Ik heb ze al een hele tijd en ik ben er heel blij mee. Verder ben ik heel blij met mijn nieuwe zwarte tas. Wanneer ik mij goed voel, zal ik ook eerder accessoires dragen zoals sieraden.

Laura's happy outfit

Bad day outfit
Eigenlijk heb ik, voordat ik deze blog ging schrijven, niet zo stilgestaan bij wat ik draag als ik mij goed of als ik mij niet goed voel. Het gebeurt gewoon denk ik. Toen ik hier wel over na ging denken, wist ik het wel direct. Als ik niet lekker in mijn vel zit, heb ik geen zin om moeite of energie te besteden aan mijn kleding. Het liefste draag ik dan de hele dag een joggingbroek en een shirt of trui. Maar dit kan niet altijd. Soms moet je toch naar je werk of heb je toch een afspraak als je je niet goed voelt. In dat geval ga ik vaak voor het makkelijkste. Ik pak dan gewoon het eerste wat er in de buurt ligt en wat schoon is. Ik heb dan geen zin om te kijken naar leuke nieuwe kledingcombinaties en hoge hakken laat ik dan al helemaal in mijn kast staan. En een rotdag en ook nog eens pijn in mijn voeten? No way!

Laura's sad outfit

SCARLET'S OUTFITS

Happy day outfit
Als ik lekker in mijn vel zit doe ik meer moeite om me leuk aan te kleden. Ik denk dat ik onbewust dan ook kies voor wat lichtere kleding. Ik heb in onderstaande foto's dan ook een geheel lichte outfit aan. Ik draag op een goede dag ook sneller sieraden. Hier heb ik een ketting om van New Look en een horloge om van E-bay. Ook draag ik sneller hoge hakken als ik lekker in mijn vel zit. Ik draag hier schoenen van H&M. Aan mijn haar besteed ik ook wat meer tijd, ik heb het hier opgestoken. Soms maak ik ook gebruik van wat volumepoeder.  

Scarlet happy outfit

Bad day outfit 
Als ik wat slechter in mijn vel zit, pak ik het eerste de beste wat ik kan vinden uit mijn kast. Dat heb ik voor deze foto's dus ook maar gedaan. Het is een oude spijkerbroek die wel gemakkelijk zit, een basic grijs shirtje van Primark en een slobberig paars vest. Ik doe niet zoveel moeite om mijn haar leuk te doen, ofterwel, hop in een staartje. Lekker makkelijk dus, niks bijzonders. Ik doe geen moeite voor sieraden. Soms doe ik trouwens op een mindere dag juist wel extra mijn best, omdat ik weet dat ik me ook juist beter kan gaan voelen door iets meer tijd aan mijn uiterlijk te besteden.

Scarlet sad outfit

NOUSKA'S OUTFITS

Happy day outfit
Als ik gewoon een fijne dag heb, draag ik sneller kleur dan wanneer ik mij somber voel. Ik draag graag mijn lievelingsblouse die ik twee jaar geleden in Londen heb gekocht bij Topshop. Ik vind hem zo fijn en leuk staan dat ik het jammer vind dat ik er geen twee heb gekocht. Hij is van zachte stof en een mooie kleur blauw. Verder draag ik graag witte shirtjes. Als ik mij goed voel draag ik ook sneller sieraden. Ik heb dan meer zin om op te vallen of er mooi uit te zien. Verder draag ik vaak niet zulke opvallende broeken. Bij deze outfit draag ik mijn Toms Shoes. 

Nouska

Bad day outfit
Als ik een rotdag heb, besteed ik vaak niet zoveel aandacht aan mijn uiterlijk. Ik draag dan snel een los shirt en een flodderig vest. Dit vest heb ik jaren geleden gekocht bij Zara in de uitverkoop en heeft lange mouwen. Ik vind het altijd wel fijn om warme kleding te dragen als ik moe, ziek of niet zo vrolijk ben. Toch draag ik ook als ik me goed voel gerust dit shirt of dit vest. Ik draag er dan wel vaak een lichte spijkerbroek bij en sieraden.  

Nouska

Morgen is er weer een Proud2Meet in Leiden en dit keer zal er een workshop zijn over de kleuren die bij jou passen. Ben je benieuwd? Lees hier meer en kom gezellig langs.

Hoe zit dit bij jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Crazy_CC - Donderdag 7 augustus 2014 11:17
Ik draag altijd met een good day een leuk kleurrijk shirtje en een (skinny)jeans met pumps, met een bad day draag ik een joggingbroek of pyamabroek met saaie t-shirt en slippers hihi.
MT - Donderdag 7 augustus 2014 11:19
Als ik mij slecht voel kan ik geen kleren verdragen die schuren op mijn huid. zelfs een spijkerbroek is dan te veel. Dan draag ik of joggingsbroeken of een zacht katoenen broek. met een T-shirt zonder al te veel prints. Beetje neutraal. Als ik mij goed voel probeer ik mij wat leuker te kleden. Dan voelt het dubbel zo goed, want dan krijg je natuurlijk ook complimentjes hoe je eruit ziet. Eigenlijk - net wat Scarlet zegt - zou je op een slechte dag ook "mooi" moeten kleden want vaak reageert de buitenwereld dan heel positief waardoor je je juist weer beter kan voelen. XD Alleen tja, als je je slecht voelt is het soms lastig positief te gaan denken. Dus dat is mij nog niet gelukt!
RosieV - Donderdag 7 augustus 2014 11:42
Ik draag dan een oversized sweatshirt met een lekker zittende jeans, sneakers en doe mijn haar en draag vaak alleen lippenstift en wenkbrauwpotlood.
Quirine - Donderdag 7 augustus 2014 11:43
Als ik me goed voel dan ga ik inderdaad echt wel een tijdje voor de spiegel staan en allerlei dingentjes uitproberen om er leuk uit te zien. Dan vind ik het ook echt leuk om bezig te zijn met kleding en make-up. Wanneer ik me niet goed voel is het een simpele joggingsbroek, of een ander wijd iets met een shirtje en dat is het dan wel, steek dan ook geen energie in m'n haar en in mijn make-up.

*** - Donderdag 7 augustus 2014 11:50
Op goede dagen draag ik ook vaker accessoires en hakken. Op slechte dagen blijf ik meestal in pyjama rondlopen of een trainingsbroek. En als ik echt buiten moet komen, trek ik veel dingen aan om het vervolgens gefrustreerd langs de kant te gooien omdat ik me nergens goed in voel. Eindigt dan meestal met een simpele jeans en iets met lange mouwen of iets waarin ik me een beetje kan verstoppen.
Linda - Donderdag 7 augustus 2014 11:53
Leuk artikel!
Dit is ook een hele goede aansluiting bij de workshop over kleur en stijl morgen!
Zelf heb ik vandaag ook niet zo'n fijne dag, want ik heb slecht geslapen vannacht en ben een beetje moe. Ik heb nu een lekker zittende spijkerbroek aan die een beetje hoog valt in m' n taille. Verder heb ik er een losser shirtje op aan maar wel in een heldere blauwe kleur, die mij als lentetype versterkt. Hierdoor is mijn vermoeidheid minder goed zichtbaar is en word ik ook weer wat vrolijker als ik in de spiegel kijk :-).
Tot morgen, ik heb er zin in!
A. - Donderdag 7 augustus 2014 13:42
Tja, eerlijk gezegd ken ik geen goede en slechte dagen en dat komt dus ook niet terug in mijn kleding. Mijn haar en make-up doe ik ook altijd hetzelfde... Nee, ik denk niet dat je aan mijn kleding kunt aflezen hoe mijn stemming is.
Rebecca - Donderdag 7 augustus 2014 14:44
Laura, mag ik vragen vanwaar jouw joggingbroek is? Hij ziet er echt heel chill uit, maar nog best wel mooi voor een joggingbroek haha. :)

Ikzelf draag op slechte dagen altijd mijn favoriete, eigenlijk iets te verwassen spijkerbroek met een oversized shirt. Als ik die dag thuis mag blijven dan een joggingbroek met een oversized shirt en een dik paar sokken.

Verder draag ik altijd heel veel zwart, maakt niet uit of ik mij goed of slecht voel, haha.
Laura - Donderdag 7 augustus 2014 15:01
@ Rebecca, hij zit inderdaad erg lekker! Hij is van MET jeans, ik heb hem alleen wel al een tijd geleden gekocht (bij IVY in Rotterdam).
kate02 - Donderdag 7 augustus 2014 19:21
Ik vind de bad day outfit van Laura hot!
Ik houd van lange sokken over je legging hihih!
Xxxxx - Donderdag 7 augustus 2014 22:20
Leuke originele blog!
Eef - Vrijdag 8 augustus 2014 19:36
Haha wat een grappige blog. Ik draag zelf als ik vrolijk ben meer sieraden en besteed ook meer tijd aan mijn make-up en haar. Mijn kleding is meestal heel wisselend. Ik ben dol op een simpel jurkje met hakken, maar ook een rokje of broek met sneakers vind ik fijn.
Op slechte dagen draag ik vaak simpele kleren die ik niet te erg voel zitten. meestal is dat een legging met een simpel jurkje (het liefste van een chille stof). Mijn kleding moet dan vooral niet te strak zitten, daarom zou ik dan ook niet snel een broek aantrekken (of het moet mijn trainingsbroek zijn).