In je trainingsbroek naar school

 

Als ik me rot voel, loop ik het liefste de hele dag in mijn joggingsbroek en kom ik het huis niet uit. Ik weet dat dit laatste lang niet altijd een slimme keuze is, maar zo voelt het soms wel. Ook als het gewoon goed met mij gaat draag ik mijn joggingsbroek vaak. Sterker nog, dit is meestal het eerste wat ik doe als ik thuis kom. Wanneer ik een off-day heb, heb ik soms de grootste moeite met gewoon even onder de douche springen en mijn normale kleding aan te trekken. Kleding dragen waarin je je goed voelt, is altijd belangrijk maar zeker als je niet lekker in je vel zit. Het kan dan heel rot voelen als je ook nog eens kleding draait die niet lekker zit of waar je je niet goed bij voelt.

Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een strak jurkje terwijl je heel onzeker bent over jezelf en je lichaam. Of aan heel opvallende kleding met veel kleuren terwijl je juist liever niet wil dat iedereen naar je kijkt. Kleding gaat er niet voor zorgen dat je weer gelukkig wordt of dat je niet meer onzeker bent, maar het dragen van kleding waar je je niet goed in voelt, kan de negatieve gedachten en vervelende gevoelens wel versterken.

meisje

Daarnaast kan kleding waar je je goed in voelt er wel voor zorgen dat je je wat beter voelt in je eigen lichaam en dat je misschien wat zekerder bent van jezelf. Draag je net als ik ook het liefste een broek waar je je makkelijk in kan bewegen, die niet nauw aansluit op je lichaam en draag je die liever niet alleen maar als je op de bank ligt en een dagje thuis bent? Het is inmiddels ook een trend om je trainingsbroek onderdeel te laten zijn van je dagelijkse outfit. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet kan als het niet in de mode is, maar misschien voelt het fijner als meer mensen het dragen en je niet de enige bent. Het is een stijl die nu ook veel te zien is bij verschillende bloggers. Ik heb het zelf nog niet bewust op die manier gedragen, maar ik vind het ergens wel een fijn idee dat ik als ik weer eens in de supermarkt loop in mijn trainingsbroek, ik niet aangekeken word alsof ik net uit bed kom.

Volgens de trend kunnen de trainingsbroeken als onderdeel van je dagelijkse outfit op allerlei manieren gecombineerd worden. Zo kun je het dragen met pumps of laarsjes eronder maar het is denk ik wel afhankelijk van het soort trainingsbroek of dit mooi staat, maar je kunt het ook combineren met leuke sneakers en een leren jasje. Natuurlijk is het vooral belangrijk om het te dragen zoals jij het wilt, ook als dat betekent als je er een grote trui op draagt.

Niet goed voor jezelf zorgen..
Het heeft echter ook wel een andere kant. Het is natuurlijk heel makkelijk om uit bed te rollen en hetgeen te pakken wat het lekkerste zit en wat in je bereik ligt. Het is een trend waarmee je wellicht ook voor jezelf 'goed praat' om de hele dag in je pyjama of chill outfit rond te lopen terwijl hier eigenlijk iets anders onder ligt. Wanneer je depressief bent of andere problemen hebt, kan het zorgen voor jezelf soms een hele opgave zijn en draag je het liefste de kleding die bij je stemming past. Niet goed voor jezelf zorgen en verwaarlozing liggen dan wel op de loer. Ik denk dat het wel goed is om uit zelfbescherming bij jezelf na te gaan wat de reden is dat je draagt wat je draagt. Doe je dat omdat je het mooi vindt en omdat je je er ook echt wat beter in voelt? Of doe je dat uit gemakzucht en interesseert het je misschien wel helemaal niet wat je draagt?

sweatpants

Dat laatste kan ik me ook goed voorstellen en dat is ook niet per se fout. Ik heb ook die momenten gekend en dagenlang hetzelfde gedragen totdat het een keer begon te stinken. Gewoon omdat ik de energie niet had om wat anders uit te kiezen of om überhaupt te kiezen. Het maakte met niet uit en niks zat lekker en ik voelde me nergens goed in. Ik herken dat gevoel en tegelijkertijd weet ik ook dat het ook de andere kant op kan werken. Dat je je soms echt wat beter kan voelen als je schone, nieuwe kleding draagt. Kleding waar je je misschien iets mooier in voelt en wat lekker zit.

Wees lief voor jezelf en maak het comfortabel
Je verdient het net als ieder ander om mooie kleding te hebben en te dragen waar je blij van wordt en waar je je goed in voelt. Soms helpt het ook om eens wat tijd uit te trekken om voor je kast te gaan zitten en te kijken wat bepaalde kleding met je doet en wat je wel graag draagt. Hang dit wat meer vooraan in de kast zodat je het misschien wat sneller zal pakken. Je mag het jezelf ook comfortabel maken en wel een keer die trainingsbroek dragen als je met een vriendin hebt afgesproken of even naar de stad gaat.

Ik ben benieuwd naar het soort kleding waar jij je goed in voelt en of je je kledingkeuze hier ook op aanpast en natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat jij van deze trend vindt, of je zelf ook een trainingsbroek zou aantrekken bij je dagelijkse outfit en hoe jij het zou combineren. 

Asos

asos

asos

asos

H&M

h&m

kleding

joggingsbroek

Pull & Bear

pull and bear

Fotografie: withbeautiful 

Ben jij lief voor jezelf als het gaat om kleding en je comfortabel voelen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Elise - Zaterdag 21 januari 2017 11:38
Het valt me op dat het altijd dezelfde winkels zijn waar jullie kledingstukken van laten zien, worden jullie door deze winkels gesponsord of?
- - Zaterdag 21 januari 2017 13:05
Elise, ik denk dat dit winkels zijn die veel kleding online hebben staan en je dus ook gemakkelijk ideeƫn kunt opdoen of kunt winkelen!
Team Proud2bme - Zaterdag 21 januari 2017 13:34
@Elise nee wij worden nergens door gesponsord, we vinden dit gewoon leuke online winkels.
Anoniem - Zaterdag 21 januari 2017 23:57
Als ik m'n trainingsbroek aan heb en de deur uit moet, doe ik altijd m'n sportschoenen eronder aan, zodat het lijkt alsof ik gewoon heel sportief ben in plaats van te lui om me fatsoenlijk aan te kleden šŸ˜…
Snoezel - Zondag 22 januari 2017 01:04
Ik loop echt nooit overdag in een kloffie. Meteen als ik opsta trek ik mijn kleding aan en maak ik mezelf op en doe ik sieraden om. Altijd! Zo voel ik me beter. Alleen in de avond na het douchen trek ik makkelijke kleding aan.
*** - Zondag 22 januari 2017 08:26
Meestal doe ik wel iets aan waar ik me goed in voel. Alleen op momenten waarop ik aan mezelf begin te twijfelen niet ... Klinkt mss raar maar dan begin ik ook te twijfelen aan wat ik moet aandoen en kies ik soms iets op basis van 'wat anderen leuk vinden' en minder op basis van waar ik me goed in voel.