5x feestelijke kleding dragen

 

Tijdens de feestdagen is het soms gebruikelijk dat je er extra netjes uit ziet of dat je je kleed volgens een bepaalde dresscode. Bij mij thuis zijn we hier niet op die manier mee bezig, maar wanneer je bijvoorbeeld een kerstdiner hebt bij iemand anders, uiteten gaat of naar een feestje gaat, kan het wel zijn dat er bepaalde verwachtingen zijn. Misschien hou je niet van jurkjes en zie je er enorm tegenop om je feestelijk te kleden. In deze blog geef ik een aantal tips voor hoe je er toch feestelijk uit kan zien zonder dat je direct alles uit de kast hoeft te halen.. of wel natuurlijk als je dat leuk vindt.

Het benauwd krijgen van dresscodes en andere verwachtingen rondom je kleding voor bijvoorbeeld de feestdagen kan heel vervelend zijn. Misschien past het niet bij je en wil je je toch graag goed voelen en jezelf zijn. Sommige dresscodes zijn heel strikt, maar vaak kun je hier wel je eigen aanvulling aan geven en kiezen wat bij je past. Het kan ook juist goed en fijn zijn om je kleding een beetje aan te passen aan de feestdagen en hier op een positieve manier mee bezig te zijn.

feestelijke kleding

1. Een feestelijke jurk
Tijdens de feestdagen, met Kerst en Oud & Nieuw, zijn de dresscodes vaak gericht op gala kleding, feest jurkjes en zwarte pakken voor mannen. Hoewel niet iedereen graag jurkjes draagt, zijn er ook heel veel mensen die deze gelegenheid aangrijpen om de mooiste kerstjurk te vinden. Overal in winkels en webshops zie je weer allerlei mooie jurken die je eigenlijk bijna nooit aan kan, maar wel met Kerst of een leuk gala, een bruiloft of een ander feestje.

Nelly

nelly

nelly jurken

nelly

2. Glitter & Glamour
De feestdagen zijn ook perfect geschikt om helemaal uit te pakken wat betreft glitter & glamour. Een aantal jaar geleden had ik een gouden pailletten jurkje aan naar een feestje met oud & nieuw en nog steeds zijn deze jurkjes overal te vinden. Niet alleen pailletten jurkjes zijn helemaal hot, er zijn ook shirt's met pailletten, accessoires zoals tasjes, rokjes en laatst heb ik ook broeken en leggings met pailletten voorbij zien komen. Je valt wel op met kleding die vol zit met pailletten, maar dat mag ook met de feestdagen! Je moet er wel van houden.

Modemusthaves

pailletten broekje

bomberjack

jumpsuit

broek

Nelly

pailletten

3. Feestelijke accessoires
Wanneer je het liefste gewoon je eigen kleding draagt, kun je er ook feestelijk uit zien. Je kan volledig uitpakken door bijvoorbeeld voor feestelijke accessoires te kiezen. Kleine kerstballen als oorbellen, glimmende accessoires, extreme make-up. Je kunt natuurlijk ook gewoon er voor kiezen om je niet helemaal vol te hangen met accessoires die FEEST uitstralen, maar je kunt ook kiezen voor feestelijke details of bijvoorbeeld alleen een glitter tasje of iets bijzonders in je haar.

Modemusthaves

kerst accessoires

schoenen

Asos

asos

accessoires

4. Een (foute) kersttrui
Misschien vind je al dat glitter en glamour maar niks en kies je liever voor comfortabele kleding. Dat kan natuurlijk ook! Ik vind het heerlijk om tijdens de feestdagen lekker in mijn joggingbroek op de bank te liggen en een leuke kerstfilm te kijken. Wil je dat toch een beetje in kerststijl doen of sowieso gewoon lekkere comfortabele kleding dragen? Dan kun je ook gewoon voor een kersttrui kiezen! Net zo comfi als andere truien maar wel feestelijk!

Modemusthaves

trui

kersttrui

trui

H&M

kersttrui

Asos

asos kersttrui

trui

5. Gewoon netjes
Bij veel mensen is het gebruikelijk dat je netjes gekleed aan het kerstdiner zit en dat je misschien iets meer je best doet om iets feestelijks of netjes te dragen dan anders. Een blouse en een nette broek of rokje kan dan al genoeg zijn.

H&M

nette kleding

Al met al denk ik dat het het belangrijkste is dat je draagt waar je je goed in voelt. Als je groots wilt uitpakken en voor glitters, galajurken en hoge hakken wilt gaan, is dat natuurlijk heel leuk, maar niks moet. Kleine feestelijke details of gewoon lekker dragen wat je wilt is natuurlijk net zo goed.

Wat draag jij tijdens de feestdagen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Vrijdag 18 december 2015 10:02
Ik draag een feestelijk jurkje, maar koop er niet speciaal wat nieuws voor..
Als ik mezelf comfortabel wil voelen, dan voelt een vertrouwde jurk net iets beter.
Tenzij ik geen meer heb, dan zou ik het wel doen, maar voorlopig bezit mijn kast voldoende om in te stralen, en zelf een sterretje te mogen zijn op kerst.
Xiu - Vrijdag 18 december 2015 11:02
Het zou handig zijn als jullie bij dit soort blogs ook de link zetten naar het kledingstuk en niet alleen de site :)
Xiu - Vrijdag 18 december 2015 11:03
Het zou handig zijn als jullie bij dit soort blogs ook de link zetten naar het kledingstuk en niet alleen de site :)
Anne - Vrijdag 18 december 2015 11:08
Jaaa gek op kerst en oud en nieuw!
Ik ga dit jaar voor een gouden pailletjes jurk met extreem hoge paarse hakken!
Laat de glitter en glamour maar komen :), i love it
Amy - Vrijdag 18 december 2015 11:20
Lekker een joggingbroek en trui op de bank!
Tijdens het kerstdiner wel iets netjes aan.
leuke blog
Proudie1 - Zaterdag 19 december 2015 14:55
Ik heb gisteren kleren besteld. een paarse jurk met een zwarte blazer en zwarte panty. Moet alleen nog nieuwe zwarte pumps oid hebben voor eronder.
N. - Zondag 20 december 2015 01:46
No way dat iemand mij in een jurk te zien krijgt echt gewoon noo way. Als dat de dresscode zou zijn zou ik niet gaan. Ook niet als ik er gewoon netjes uit zou moeten zien, of bestaat er nette, oversizede kleding?