Alleen zijn of voelen in de decembermaand | VLOGMAS

 

De feesdagen moeten de gezelligste tijd van het jaar zijn. Althans, dat is wat de meeste mensen zeggen. Het kan behoorlijk pijn doen als jij op dat moment wel alleen bent of een dierbare bent verloren. Als je niet terecht kan bij familie of vrienden. Maar ook als je wel gezelschap om je heen hebt, kan een eetstoornis je eenzaam doen voelen. Weet dat je niet de enige bent. In de video van vandaag delen we onze tips.

Wat is vlogmas? Vlogmas is inmiddels een ware YouTube-traditie waarmee de dagen tot en met kerst worden afgeteld door middel van vlogs. Een soort adventskalender van video's eigenlijk. Wij doen daar dit jaar gezellig aan mee. Van even zitten voor serieuze gesprekken, tot gezellig samen de dag doorkomen. 

 

Voel jij je weleens alleen tijdens de feestdagen?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos - Zaterdag 3 december 2022 20:57
ik heb een haat liefde verhouding met alleen willen zijn. Ik word enerzijds overprikkeld van al die muziek en kerstige tvprogramma's waar ik echt niet mee om kan gaan, maar bij mijn ouders op bezoek word ik ook gestrest van, omdat ze mijn grenzen rond eten steeds overschrijden en me dingen opdringen, vooral mijn vader. Hoe zou ik daar mee om kunnen gaan? Hoe deden jullie dat in je weg naar herstel. 'Eventjes' langs gaan is geen optie door de afstand. Bid ook voor zacht weer zodat we iig even kunnen wandelen
Annooo - Zaterdag 3 december 2022 22:49
Wat mooi gezegd

Ik heb een haat liefde verhouding met kerst
lieve zusje rondje de kerst is overleden.
Met mijn broertje heb ik geen contact
En heb alleen mijn moeder waar ik dankbaar ben dat ik daar met kerst mag zijn.

Mijn broertje heeft een vriendin en hij wilt perse dat ze met kerst mee gaat naar mijn moeder met eten maar dan lukt het mij niet meer om te eten ivm mijn eetstoornis. Daarom alleen contact met mijn moeder met kerst en verder geen familie.
Mijn broertje wilt mij het hele jaar niet meer zien
Door mij is de familie uit elkaar.

Probeer ieder jaar met kerst ons familie bij elkaar te brengen maar nee ook niet met oud en nieuw.


Saskia - Woensdag 7 december 2022 06:55
Het is niet jouw schuld. Soms lopen dingen zoals ze lopen. Het kan altijd weer goed komen. Ik hoop dat je samen met je moeder een fijn kerst mag vieren!
Anoniem - Zondag 4 december 2022 10:58
Ik kan helemaal niet tegen de spanning in de sfeer, de drukte, de verwachtingen rond feestdagen en dergelijkr. Ik blokkeer helemaal, word angstig en voel het aldof ik geen kant op kan.(hetbheeft overigens niet met eten te maken)
Heel vaak kan ik niet slapen en voel ik mij als een wrak.Daarom heb ik er vaak voor "gekozen" om dan maar alleen te zijn en het te nemen zoals het komt.
Het zou zo fijn zijn om deze angsten niet te hebben en naar mooie dagen uit te kunnen kijken.