Pimp je kamer

 

Als je net op kamers gaat, kan dat enorm spannend zijn, maar natuurlijk ook hartstikke leuk. Je gaat leuke, nieuwe spulletjes kopen, misschien de muren schilderen en daarmee je kamer helemaal jouw plekje maken. Maar ook als je niet op kamers gaat, vind je volgende tips misschien wel leuk.

Hoe meer vaasjes, hoe beter
In ieder geval, dat is mijn motto. Een grote vaas met een bos bloemen is mooi, maar een dienblad of tafeltje vol met kleine vaasjes kan ook erg stijlvol zijn. Bovendien blijven sommige bloemen daardoor
langer bloeien! Dit soort vaasjes kun je verzamelen bij een recycling, Action of Xenos. Wissel de simpele vaasjes af met een aantal stijlvolle, luxer varianten. Je kunt ook lege flesjes of potjes gebruiken natuurlijk.

flowers


Wit is de basis
Het moet natuurlijk niet, maar is je kamer vrij klein en wil je hem grote laten lijken of er in ieder geval een ruimtelijk gevoel in hebben, dan is wit een goede basis. Het betekent niet dat je er een ziekenhuis van maakt, maar wel dat je kamer geen chaotische, drukke bende wordt.

Natuurlijk is er ruimte voor kleur. Bijvoorbeeld op 1 muur, de accessoires of de bank. Kies daarbij voor één kleur waarin je verschillende tinten pakt. Als je voor groen kiest, gebruik dan verschillende kleuren groen in je accessoires bijvoorbeeld. Je hoeft jezelf niet te beperken tot die kleuren, maar door voor wit en één andere kleur te kiezen, laat je dit terugkomen en wordt de kamer één geheel. Dat zorgt voor rust en ziet er stijlvol uit.

bloemen

Je kunt ook kiezen voor wit met natuurlijke groene tinten. Neem een bos bloemen als inspiratie. Kleed je kamer aan met planten en groene accessoires en je hebt kleur, en rust in één.

Doe jouw ding
Richt je kamer of huisje lekker in op jouw manier. Vind jij riet mooi, koop dan een paar mooie rieten manden of een rietenstoel. Lekker boeiend of het in de mode is of niet.

Hou jij van beeldjes? Stop ze dan niet weg in een kastje, maar koop desnoods een letterbak of zet de beeldjes lekker overal door je huisje! Jouw persoonlijke dingen hoef je echt niet weg te stoppen. Zo kunnen knuffels in je bed misschien wat kinderachtig aandoen, maar als jij het zelf wilt, moet je het lekker doen. Wil je de knuffels niet meer in je bed, dan is een boekenplankje met een rijtje van jouw favorieten superhip!

poezenbeeldjes


Vogelvrij

Doe lekker waar je zin in hebt, het is jouw kamer. Als symbool en natuurlijk hot items zijn vogeltjes helemaal hip. Je kunt bijvoorbeeld vogels knippen van behang en deze op de muur plakken. Je kunt ook van die vogels voor op een raam kopen. Dit zijn stickers die op ramen worden geplakt zodat vogels er niet tegenaan vliegen. Je kunt ze kopen bij de bouwmarkt en gezellig op je muur plakken!
Je kunt ook origami vogeltjes ophangen in huis. Dit staat super schattig. Je kunt ze als mobiel boven je bed hangen, of gewoon aan een lamp of plankje.

vogels

Creatief met je boekenkast
Je kunt je boekenkast natuurlijk heel netjes tegen de muur zetten met boeken erin. Je kunt er echter ook een kast voor spulletjes van maken, als tussenschot gebruiken tussen je bed en een bank of je boekenkast om een deur heen bouwen. Hiervoor zijn de Billy en Benno kasten van IKEA ideaal. Je kunt ze kopen in verschillende afmetingen, modellen en hebt daarbij keuze uit allerlei deurtjes. Op de site van IKEA kun je hiermee lekker gaan puzzelen.

boekenkast

Geen kledingkast
Een kledingkast staat natuurlijk heel netjes en rustig, maar als je dol bent op je jurkjes, blousejes en shirts, dan is een kledingrek in de kamer net zo leuk! Zeker wanneer je een rustige kleur hebt gekozen of een witte slaapkamer hebt, wordt het rek echt een item. 

Het kleinste kamertje
Ook de wc kun je gezellig maken. Als je een kamer of huisje huurt, is niet alles altijd naar je smaak. Door zelf lekker aan de slaag te gaan, dus ook in de wc, maak je er weer je eigen plekje van. Hang bijvoorbeeld een verjaardagskalender, foto's of wat spreuken op. Ook het WC-doeboek hoort hier natuurlijk thuis. Wil je een stapeltje tijdschriften op de plee leggen, leg deze dan niet naast de wc of op de grond, maar hygiënisch op een plankje of in een tijdschriftenhouder aan de muur. Maak van je kleinste kamertje een persoonlijk chill-hoekje.

wc
nog meer ideetjes nodig? Lees: Maak je kamer JOUW kamer

Wat vind jij het leukst in jouw eigen kamer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

korinaa - Donderdag 30 augustus 2012 19:32
ik heb 1 muur met krijtbordverf geverfd, en daar foto's van vrienden/sport/ontwikkelingshulp op geplakt, en er elke keer weer een andere tekst!
dat vind ik wel het leukste van mijn kamer haha
me - Donderdag 30 augustus 2012 20:52
ik heb al mn muren creme kleurig met kalkverf en veel bruine houten accesoires en meubels en niet te vergeten mn keyboard, platenspeler en stereo :)
lekker rustig en sfeervol :)
Escapist - Donderdag 30 augustus 2012 21:01
Ik ben nu nog steeds bezig met m'n kamerr
Ik heb een muur rood met zwarte bloemen, de andere muren zijn wit, op de deuren heb ik posters en op mijn grote witte muur mijn sieradenboomstamding, CD rekje voor m'n favo CD's en mijn 'muziekaltaar' met dingen die ik gesigneerd heb enzo hihi
anoniem - Vrijdag 31 augustus 2012 11:14
Mijn kamer veranderd zo'n beetje elke week:P Vindt het super leuk om het steeds weer te veranderen. Heb veel Ikea spulletjes, een lichtblauwe en een zacht licht groene muur, bamboe gordijntje, rieten mand van de Hema, planken, en ook zo'n krijtbord vel waar ik mooie teksten op schrijf. Eigenlijk vindt ik alles heel leuk in mijn kamer. Het straalt, rust, warmte en veiligheid uit waar ik me heerlijk kan terugtrekken.
Jillie - Vrijdag 31 augustus 2012 19:41
Wat ook leuk is in de wc: leg er een gastenboek neer met een pen aan een touwtje. Iedere gast kan er iets in schrijven. Geniaal :)
S. - Zondag 2 september 2012 15:13
geurkaarsjes, - stokjes, en -zakjes mogen bij mij ook zeker niet ontbreken!
verder vind ik sfeerlicht ook heel gezellig, leuke lampjes met originele kapjes erop :)
Noeny - Zaterdag 1 november 2014 22:07
Een zolderkamer met een oude krakende vloer, tweedehands houten meubels (die eigenlijk niet helemaal bij elkaar passen), een groot antiek metalen bed en een boekenkast van bakstenen en oude steigerplanken. Dat opgevrolijkt met een heleboel girly spulletjes, zoals kussentjes knuffel en bloemen! Helemaal mijn plekje :D
anoniem - Dinsdag 18 november 2014 20:39
mijn kamer heeft wit behang met blauwe kandelaars op een wit bed een blauw geverfd deur een klein tafeltje met een fotolijstje met een quote er op witte gordijnen een lijn met allemaal foto's en dit vind ik jammer een roze met witte kast balen man
anoniem - Dinsdag 18 november 2014 20:40
de kandelaar zijn blauw