10 manieren om jezelf te liken

 

Wij leven nu in een wereld waar social media erg belangrijk is. De meesten van ons zijn actief op verschillende social media kanalen, waar we wekelijks en vaak zelfs dagelijks op kijken en posten. Naast dat social media ons leven erg beïnvloedt, heeft het ook een groot effect op ons zelfbeeld. Wanneer je voor je gevoel niet voldoende likes krijgt op je foto of op je statusupdate kan dat je humeur en je zelfbeeld flink beïnvloeden. Hoewel jij je eigen foto's en statusupdates wel kan liken is dat natuurlijk not done, maar in het echte leven zijn er genoeg manieren en redenen om dat juist wel te doen!

♥ Wees meer anti-sociaal
Op social-media laten mensen vaak het perfecte plaatje zien. Mensen zetten alleen de positieve punten van hun leven online, maar niet de rauwe kant van het leven. Voor jou lijkt hun leven misschien helemaal perfect, waardoor jij je juist een nog grotere faal voelt. Het meeste wat op social media wordt gepost is juist mooier gemaakt dan het werkelijk is of zelfs nep. Daarom kan het erg positief voor je zelfbeeld zijn om minder op social media te zitten.

positivity

♥ Praat met vrienden erover
Het kan heel erg fijn zijn om aan je vrienden te vragen waarom zij je leuk vinden en wat ze van jou goede eigenschappen vinden. Wanneer je daarover praat zal je merken dat er redenen naar boven komen die je niet had verwacht. Dit soort gesprekken verdiepen de vriendschap en zorgen ervoor dat jij je beter over jezelf gaat voelen.

♥ Verwen jezelf
Door tijd voor jezelf vrij te maken en quality time met jezelf door te brengen ga jij je beter voelen over jezelf. Je kan jezelf verwennen op verschillende manieren van groot naar klein. Je kan bijvoorbeeld naar de sauna gaan om jezelf te verwennen, maar je kan ook voor jezelf een lekkere kop koffie zetten. Het maakt niet uit hoe je het doen, als je maar extra lief voor jezelf bent.

♥ Doe dingen waar je goed in bent
Het doen van dingen waar je goed in bent, heeft een positief effect op je zelfbeeld. Niks kan zo frustrerend zijn als een te moeilijke opdracht maken of iets doen waar je eigenlijk niet goed in bent. Dat kun je natuurlijk niet vermijden, maar meer dingen gaan doen waar je wel goed in bent kan erg fijn zijn.

♥ Vraag niet te veel van jezelf
Zeker wanneer je een eetstoornis hebt, is de kans groot dat je erg hoge eisen aan jezelf stelt. Niks is echter zo demotiverend als niet voldoen aan je eigen eisen. Probeer daarom niet zulke hoge eisen aan jezelf te stellen, zodat ze wel haalbaar zijn en jij je daardoor beter over jezelf gaat voelen.

♥ Kijk in de spiegel
Kijk wanneer je 's ochtends de deur uit gaat nog eens in de spiegel en vertel jezelf waarom jij er wel mag zijn. Het kan ook heel fijn zijn om elke dag dezelfde mantra te herhalen voor de spiegel.

♥ Doorbreek de sleur
Wanneer je elke dag rond hetzelfde tijdstip op staat en dezelfde routine volgt om op werk of op school te komen kan je in een sleur terecht komen. Als je de sleur doorbreekt is de kans groot dat jij jezelf weer leuker gaat vinden en nieuwe ervaringen en inzichten op doet. Je zou dat bijvoorbeeld kunnen gaan doen door een andere route naar school of werk te nemen. Daarnaast zou je ook eens voor de verandering een dag totaal iets anders kunnen gaan doen dan je normaal doet. 

positivity dreams

♥ Trek je niet te veel aan van de mening van anderen
Het kan heel erg lastig zijn om de mening van andere mensen naast je neer te leggen, maar de enige aan wie jij je moet verantwoorden ben jij zelf! Dus wanneer je een rotopmerking krijgt, probeer het dan naast je neer te leggen. Jij bent degene die bepaalt wat positief of negatief is aan jezelf! Laat dus niet iemand je dag verpesten door zo'n opmerking. 

♥ Zorg goed voor jezelf
Om je goed te voelen over jezelf moet je wel goed voor jezelf zorgen. Om goed voor jezelf te zorgen is het belangrijk dat je voldoende en gezond eet. Dat kan erg lastig zijn wanneer je een eetstoornis hebt, maar naast gezond eten zijn er ook nog andere manieren om goed voor jezelf te kunnen zorgen. Je kan ook goed voor jezelf zorgen door op tijd te gaan slapen of aan mindfulness doen. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen die je positief over jezelf kan laten voelen.

Luister positieve muziek
Wanneer je muziek luistert worden je hersenen daarmee gevuld bewust of onbewust. Dus wanneer je positieve muziek luistert ga je ook positiever over jezelf denken.

Hoe like jij jezelf?

Fotografie: MartaZ*

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zondag 4 juni 2017 19:15
Ik hou heel veel van jullie ik ben zelf 12 bijna 13 en ik heb een eetprobleem ik weet het nu zeker want ik begon eten moeilijker te vinden, geen idee of het een stoornis is ik vond en vind mezelf te dik ook al heb ik een goed gewicht ik heb een vriendje en hij vind me lichaam mooi enzo maar ik snap dat echt niet gewoon! Dus daarom kijk ik graag op proud2bme en ik begin ook al trotser op mezelf te zijn ik wil jullie bedanken want ik begon eerst met pro ana en toen naar proud ik ben er heel blij mee heel erg bedankt!! En ik ga de strijd niet opgeven k heb ook last van stemmen in me hoofd en ik *deed mezelf pijn* omdat ik teveel aan me hoofd had en ook grotendeels door die stemmen maar ik hou heel veel ban jullie video's en blogs enzo thnx!!
Anoniem - Zondag 4 juni 2017 19:17
Van*
bellefleur - Donderdag 8 juni 2017 09:17
Lieve anoniem,
Wat fijn dat jij het hier op proud ook zo fijn vindt.
Heel veel sterkte. Enne.. je vriendje heeft gelijk je bent prachtig, daarin heeft je vriendje altijd gelijk. Geloof hem maar. Je bent sterk, anders was je hier niet.
alle goeds en heeleveel liefs
Anoniem - Zaterdag 8 juli 2017 09:35
Bellefleur: auhwg m'n hart gaat nu echt tekeer sorry voor de late reactie maar heel rg bedankt en ik ben ook op een punt gekomen dat ik mezelf beetje begin te accepteren, dankjewel voor de reactie super lief!!