Zoku Quick Pop ijsmaker

 

We hebben het de laatste weken van september nog heel erg goed wat het weer betreft. De zon heeft nog lekker vaak geschenen en ook dit weekend laat hij zich weer zien. Tijd voor ijsjes! Met de Zoku Quick Pop ijsmaker kun je zelf in tien minuten allerlei leuke ijsjes maken. Ijsjes met strepen, ijsjes met vulling, ijsjes met fruit en ga zo maar door. Ik kreeg deze ijsmaker onlangs en wilde graag met jullie delen hoeveel plezier ik er aan beleef. 

Zoku ijs

Bron foto's

Voor je de Zoku Quick Pop ijsmaker kunt gebruiken zet je hem eerst ongeveer 24u in de vriezer. Wanneer je hem eruit haalt is hij koud, maar alleen het metaal is echt ijskoud. Dat moet je ook niet te lang aanraken, dan vries je vast. Je kunt de smaak kiezen die jij lekker vindt. Zorg wel dat de vloeistof die je kiest schenkbaar is. Zo kun je de beste ijsje smaken en zo min mogelijk knoeien. Je kunt gaan voor aanmaaklimonade, yoghurt, fruitsapjes en smooties. Op de website van Zoku vindt je ook nog wat leuke recepten. Ik heb mijn Zoku Quick Pop pas net en ben ook nog aan het ontdekken wat ik er allemaal mee kan. 

In onderstaand plaatje laat ik je zien hoe simpel en leuk het is om een ijsje te maken met de Zoku Quick Pop. Je begint met een ijskoude Zoku Quick Pop die net uit de vriezer komt. Je schenkt er dan vloeistof in, steekt het stokje erin en wacht tot het ijsje helemaal bevroren is. Dit kun je zien omdat de rand van de vloeistof als eerst bevriest en dan langzaam naar binnen toe verder bevriest. Dat is erg leuk om te zien, moet ik zeggen. 

Zoku

Wanneer je ziet dat het ijs is geworden, draai je de schroeftool op het stokje van het ijsje. Die doe je tot je voelt dat het ijsje los komt. Nu draai je de schroeftool er weer af. Je plaatst een plastic lekbakje dat je erbij krijgt op het stokje en klaar is je ijsje!

zoku

Je kunt ijsjes maken met strepen door steeds een laagje te laten bevriezen. Het maken van deze ijsjes duurt wel iets langer, maar het geeft een leuk effect. Ik heb het hier geprobeerd met aanmaaklimonade en vanille yoghurt. Zoals je ziet, moet je iets meer geduld hebben en niet tegen de rand schenken, want dan lopen de kleuren door elkaar. Toch was het een leuk en lekker ijsje geworden. 

zoku

Je kunt ook een vulling toevoegen aan je ijsje. Dit doe je door het hele vulbakje vol te gieten met bijvoorbeeld zoete, sterke limonade. Je wacht dan totdat er een rand ontstaat die bevroren is. Daarna zuig je met een rietje de binnenkant leeg. Nu heb je de buitenste laag. Steek het stokje nu in het ijsje en voeg een vulling naar keuze toe. Ik heb hier om te expirimenteren vanille yoghurt gebruikt. Ik denk dat het helemaal lekker is als je dit mengt met slagroom en een beetje opklopt. Zo krijg je een luchtige vulling zoals bij een split. 

Met de Zoku Quick Pop maker kun je echt van alle smaken. Zo zijn er ook speciale 'tools' verkrijgbaar om gezichtjes te maken of kun je het vriezerblok scheef zetten om verticale lijnen in je ijsjes te maken. Je kunt dus letterlijk alle kanten op. Ik ga de komende tijd maar eens oefenen. In onderstaande video zie je een leuk voorbeeld van de variaties die mogelijk zijn. 

Natuurlijk kun je ook ijsjes in je vriezer maken in van die vormpjes. Dan moet je echter wel een paar uur wachten. Met deze ijsjesmaker kun je a la (tien) minute een ijsjes maken in de smaak die jij op dat moment graag wilt of die jouw gasten wensen. Je kunt een Zoku kopen op bijvoorbeeld Zokuhome.nl en Albert Heijn verkocht ze laatst ook. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

trololololol - Zaterdag 27 september 2014 14:23
Alweer verkapte reclame dat niks toevoegt aan de site.
Zet het er dan minstens bij.
Quirine - Zaterdag 27 september 2014 14:27
Ik zie dit niet echt als verkapte reclame. Ik denk eerder dat de boodschap 'leuk, ontspannen en creatief' met eten omgaan er achter zit. Zo kan je het ook zien. :)
Cupcakegirl022 - Zaterdag 27 september 2014 15:05
Zo leuk!
mamvan3 - Zaterdag 27 september 2014 17:14
in 2011 is er ook al een bericht geschreven over de zoku.

Proud2B-eat/Zelf_ijsjes_maken_met_the_Zoku_Quick_Pop_Maker


Wij hebben er zelf thuis 1, en het is inderdaad een leuk ding waar je lekkere dingen mee kunt maken.


Jelle - Zaterdag 27 september 2014 18:45
Ik zou het geld er niet voor over hebben.
Xxxxx - Zaterdag 27 september 2014 18:57
Leuk hoor!!

Ook een leuk verjaardagscadeau voor n ander
Nouska - Zaterdag 27 september 2014 19:27
@trololololo

Ik kreeg hem cadeau van een vriend, heb er veel plezier mee tot nu toe:)

@mamvan3
O, zal eens kijken:) Toen hadden we hem nog niet getest:)

Me - Zaterdag 27 september 2014 23:22
Wat leuk! Bedankt hiervoor en wat zagen je ijsjes er leuk en lekker uit Nouska. Keer kattenmelk ijsje voor Knor?
AnaMan - Zondag 28 september 2014 15:12
Vraag me af of mensen daar echt langere tijd gebruik van maken...
Mijn moeder heeft allerlei zooi, zoals broodmakers, pizza dingen, weet ik veel wat.
Dat gebruikt ze dan 1 of een paar keer, en daarna nooit meer.

Je moet denk ik wel heel erg van ijs houden.
Maar 10 minuten is zeker cool!

"fruitzapjes"
Hihi. Piew, piew!