Video: IJs zonder calorieen

 

De laatste tijd zagen wij een hoop nieuwe ijsjes verschijnen in de supermarkt. IJs met minder calorieën. Wel in net zulke grote bakken als we gewend zijn van Ben&Jerry’s, maar dan in een light versie. In deze video proef ik een aantal van deze nieuwe merken, vergelijk ze met de smaken die we al kennen en geef ik mijn persoonlijke mening. Als jij benieuwd bent waar je voor moet gaan deze zomer, kijk dan snel verder! 

Dit zou mijn ware eetstoornis-droom geweest zijn. Ijs met minder calorieën. Nu ik hersteld ben, ben ik vooral benieuwd in hoeverre deze ijsjes van elkaar verschillen en welke natuurlijk het beste smaakt. Zal zo’n light ijsje echt tot z’n recht komen? 

Elke dinsdag komt er een nieuwe video online op ons Youtube kanaal. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat gerust een berichtje achter!

Waar ga jij voor deze zomer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Voordelen - Dinsdag 8 mei 2018 13:12
Oh wat fijn dat ze light ijs hebben ontwikkeld zeg !
Jupz - Dinsdag 8 mei 2018 14:48
Huh, hoezo promoten jullie light-producten op Proud??? Dat snap ik echt niet...
ik - Dinsdag 8 mei 2018 15:14
Omdat er niks mis is met light ijs tenzij jij er vanuit je eetstoornis een probleem van maakt. Voor mensen met overgewicht kan het geen kwaad. Voor mensen die willen afwisselen of dit op visite ergens krijgen ook niet. Ze maken vlogs voor iedereen en alle problemen. Daarom is het juist ook goed als er dingen over minder moeten eten, afvallen, light producten, meer moeten bewegen en sporten enz gaan. Er is een doelgroep die daar ook dingen over wil lezen.

Maar ik ben het met je eens dat het verdomd lastig kan zijn hier dingen over te horen/zien/lezen als je zelf moet stoppen met light producten gebruiken of ze juist helemaal niet meer mag gebruiken vanuit een behandeling.
Maar probeer het dan positief te zien en zie het als een oefening. Dat het zien van light producten niet hoeft te betekenen dat jij ze ook weer gaat eten.

Succes!
Lilly - Dinsdag 8 mei 2018 15:24
Eens! En als je de video goed kijkt, zie je dat Daphne juist het normale ijs promoot. Dat er light varianten ijs nu hip zijn, daar kan je niet omheen. Beter het dan maar te onderzoeken en benoemen, lijkt me.
anoniem - Dinsdag 8 mei 2018 16:16
Hoi Daphne, was dat ijs dat je bedoelde aan het begin van de video met die blauwe bakjes niet Max schatkistjes ijs? Die had je volgens mij in vanille en aardbei smaak en vanille en chocolade smaak.
LeRose - Dinsdag 8 mei 2018 18:29
Oh ja die waren vet lekker
*** - Dinsdag 8 mei 2018 17:19
Ik heb de Oppo vanille en Caramel eens geprobeerd. Waren zeker niet slecht. Is lekker als afwisseling. Maar nu staat er toch weer B&J's in de vriezer.
šŸŖ - Dinsdag 8 mei 2018 17:48
Light kan natuurlijk ook als opstapje, als je van niets naar iets wilt :)
Cianna - Dinsdag 8 mei 2018 18:02
Bedankt voor de vergelijking!
Heb me altijd al afgevraagd in welk opzicht de smaken van elkaar verschillen :)

LeRose - Dinsdag 8 mei 2018 18:06
Ik lust bijna alles qua ijs volgens mij :')
Eenzaam-bloempje - Dinsdag 8 mei 2018 19:04
Bedankt voor deze video. Echt super dat jullie ook light producten laten zien. Voor mij als iemand met overgewicht zou zo'n light ijsje wel durven te halen. Bedankt voor de video.
Maya - Dinsdag 8 mei 2018 22:22
Leuke en goede review video! Wat waren de verschillen in prijs eigenlijk? xx
E. - Woensdag 9 mei 2018 07:25
Je hoeft ook niet elke dag ijs te eten .Als je het dan wel een keer doet,mag het ook wel ECHT ijs zijn vind ik. šŸ˜Š

anoniem - Woensdag 9 mei 2018 11:50
Light...light is een hype en een ongezonde, zowel voor gezonde mensen als mensen met een eetstoornis!
Ten eerste bevat het vaak zoetstoffen, die voor je lichaam verwarrende signalen afgeven, ten tweede zitten er vaak allerlei andere toevoegingen in om er toch smaak aan te geven.

Nog steeds is men bang voor vet, maar gezonde vetten zijn niet het probleem!!
J. - Woensdag 9 mei 2018 23:58
Nee joh, light is niet een ongezonde hype. Hangt vooral af hoeveel je er van eet/drinkt. Af en toe light kan best in een gezond voedingspatroon passen! Zelfs met zoetstoffen :).
G. - Woensdag 9 mei 2018 14:29
Goede vlog!
Julia - Woensdag 9 mei 2018 18:56
Ik vind het niet zo fijn dat jullie light producten testen eerlijk gezegd
Maria - Woensdag 9 mei 2018 20:13
Ik vind het juist wel fijn dat er light producten worden getest. Er is niets mis met af en toe light producten, net zo min als dat er niets mis is met af en toe volle producten.
Wat er 'mis' is, is het demoniseren van een product soort, of dat nou 'vol' is of 'light'!

Ik denk dat iedereen die het niet fijn vind dat er light producten worden getest even goed moet nadenken waarom..Voel je je soms nu schuldig dat je een vol product hebt gegeten, want 'kijk, zelfs bij Proud eten ze light'?

Misschien moeten we eten niet meer baseren op calorieen, maar op smaak! Dan maakt het toch geen bal meer uit of iets light of vol is.
Anne - Donderdag 10 mei 2018 04:42
Ik denk dat je bij light vooral lucht koopt !
Vroeger at ik vaak Haagsche bluf omdat er weinig calorien in zit( en ik vond het ook wel lekker ).Maar vol dat je ervan werd !!ā˜ŗ Dat light-ijs doet mij daaraan denken.

Ik vind dat Daphne deze test goed heeft gedaan .Eerlijk en zonder bepaalde vooroordelen šŸŒ¹
.. - Donderdag 10 mei 2018 16:18
Een eetstoornis gaat niet over wat je kiest om te eten. Het gaat vooral over wat er in je hoofd zit bij het eten van voeding. Dit maakt niet uit wat het is. Slechte gedachten = slechte gedachten.

Durf je iets niet te eten maar light wel dan is dat een eetgestoorde gedachte volgens mij omdat je dus niet durft van uit je gedachten.

Maar als je bv en Ben&Jerry durft en dan een keertje een light versie eet dan is dat niet eetgestoord (vind ik).

Stel je voor dat als je een eetstoornis hebt gehad je geen dieet producten meer mag eten dan vind ik dat niet echt logisch. Omdat er op heel veel producten wel iets staat: naturel, bio, vegan, sugar free, fat free, eiwitten, vezels,...
Dan zou je alle producten met deze termen niet meer mogen eten omdat het eetgestoord is? Dat klopt voor mij niet. Herstellen van een eetstoornis gaat niet om het niet meer eten van dieet producten, maar over welke gedachten je hebt bij het niet eten van dieet producten en bij voeding die je tijdens de eetstoornis niet meer durfde te eten,...
Saarki - Donderdag 10 mei 2018 20:39
Ik denk hier net zo over. Een gezond iemand eet zĆ³nder na te denken over calorieĆ«n en gewoon op basis van honger, zin en smaak. Vindt die dan de smaak van een light-product lekkerder, dan zal die light eten, maar zonder problemen de niet-light versie als hij/zij die gewoonweg lekkerder vindt! Volgens mij gaat het dus inderdaad eerder om de gedachten/motivatie die achter de keuze zitten.