De ontbijtjes van de redactie 2

 

Al eerder hebben jullie kunnen zien wat wij 's morgens eten als ontbijt. Het is soms best lastig om iets te bedenken en het is toch wel leuk en lekker om hierin af te wisselen. We hebben op deze blog veel positieve reacties gehad dus wij hebben besloten om dit nog een keertje te doen. Scarlet, Nouska en ik hebben hiervoor een week lang onze ontbijtjes op de foto gezet. Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet. Zie het als inspiratie en motivatie om voor jezelf ook lekkere ontbijtjes te maken.

ontbijtjes van de redactie

♥ De ontbijtjes van Scarlet

Maandag
Goeiemorgen! Een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik begin mijn week met een bakje muesli met yoghurt en een plak suikerbrood. Ik ben dol op fries suikerbrood!

ontbijt lekker

Dinsdag
Vandaag eet ik weer een bakje muesli met yoghurt. Ik kan meestal een tijd lang ergens heel erg van genieten. Nu is dat muesli, maar dat kan over een paar weekjes weer cruesli met melk zijn of gewoon brood met vlokken. Ik drink er een smoothie bij van de Appie.

ontbijt lekker muesli

Woensdag
Vandaag is de yoghurt op en eet ik twee boterhammen met hagelslag en pindakaas. Ik houd eigenlijk helemaal niet van pindakaas in de ochtend, maar er was verder niets in huis.

ontbijt boterhammen

Donderdag
Weer eens wat anders. Ik las overal over havermout, dus dat wilde ik weleens proeven. Eigenlijk viel het me een beetje tegen. Ik vond het zo saai. Daarom heb ik er maar suiker en kaneel bij gedaan. Ook heb ik het een paar keer gecombineerd met stukjes appel en kaneel. Ik maak het dan warm, dat is wel lekker.

ontbijt havermout

Vrijdag
Vandaag geniet ik van twee boterhammen met hagelslag en aardbeien. Ik kreeg de aardbeien van onze buurman, ze kwamen zo uit zijn tuin. Heerlijk zoet waren ze.

ontbijt aarbeien bloemen hagelslag

Zaterdag
Nog maar even genieten van die aardbeien! Ik neem ze nu door mijn muesli met yoghurt. Het ziet er ook zo lekker en gezellig uit!

ontbijt met muesli en aardbeien

♥ Zondag
Vandaag combineer ik perzikyoghurt met vla en muesli. Dat noem je denk ik een vlaflip? Het is in ieder geval erg lekker. Het volle van de vla met het frisse van de yoghurt.

ontbijt

♥ Ontbijtjes van Nouska

Maandag
Vandaag ontbijt ik met twee lichtbruine boterhammen. Een heb ik belegd met kaas en op de ander heb ik aardbeienjam van Bonne Maman. Die jam vind ik heel erg lekker. Ik dronk er een kopje thee bij. 

boterhammen als ontbijt

Dinsdag
Deze ochtend dronk ik een glas vers sap, een kopje koffie en at ik een schaaltje griekse yoghurt met wat cruesli, rozijnen en honing.  

cruesli

Woensdag
Vandaag at ik twee witte boterhammen uit de vriezer met kersenjam en vlokken. Ik dronk er yoghurtdrink bij. 

break

Donderdag
Vandaag ontbeet ik met yoghurt, cruesli, cranberry's pompoenpitjes en honing. Ik dronk er een glas sinaasappel-aarbeiensap bij van Albert Heijn en at een banaantje. 

ontbijt

Vrijdag
Ik had hele lekkere biologische honing gekocht bij Albert Heijn en at deze op twee lichtbruine boterhammen. Ik dronk er een glas cranberrysap bij.  

spelt

Zaterdag
Vandaag ontbeet ik met een cracker met boter, kaas en komkommer. Ik at ook een schaaltje griekse yoghurt met frambozen en wat ruiker. Op mijn terras heb ik een muntplant staan, waarvan ik een paar takjes heb gepakt. Ook heb ik wat honing in de thee.  

schaaltje

Zondag
Op zondag ontbeet ik rustig met een lekker schaaltje griekse yoghurt, de laatste bevroren frambozen (natuurlijk even laten ontdooien), wat honing en munt. Ik dronk er een kopje thee bij.  

ontbijt

♥ Ontbijtjes van Laura 

Maandag
De afgelopen week heb ik met allerlei verschillende dingen ontbeten. Soms ziet een week ontbijten van mij er heel saai uit omdat ik vaak hetzelfde eet, maar ik probeer er steeds meer in te variëren. Maandag ochtend ontbeet ik met kwark met aardbeienjam, cruesli en rozijnen.

yoghurt

Dinsdag
Dinsdagochtend heb ik een koffiebroodje gehaald bij de bakker. Dit is voor mij wel het ultieme ontbijt omdat ik 's ochtends vaak trek heb in iets zoets. 

koffiebroodje

Woensdag
We hebben deze Belvita koekjes getest en toen was ik eigenlijk direct verkocht. Ik eet ze regelmatig als tussendoortje maar ook bij het ontbijt. Vandaag had ik weinig tijd dus ik heb snel een glas drinkontbijt en belvita koekjes gegeten.  

belvita koekjes

Donderdag
In deze tijd van het jaar is er vaak sterrenkers / tuinkers in de supermarkten te koop. Vroeger maakte ik het altijd zelf met mijn moeder, maar nu begin ik eigenlijk altijd te laat. Maar goed, gelukkig kun je het ook kopen. Je kunt het door salades eten maar ik doe het op een grote matze met boter en suiker. Heel lekker! En ik heb er een glas frambozen / sinaasappelsap bij gedronken. 

matze

Vrijdag
Vrijdag heb ik wat yoghurt in een schaaltje gedaan met allerlei lekkere dingen die ik nog in huis had. Ik heb er aardbeienjam, cruesli, rozijntjes, dadels en aardbeien doorheen gedaan. Hierbij heb ik een stukje zelfgebakken bananen dadelcake gegeten. 

aardbeien yoghurt

Zaterdag 
Zaterdag heb ik een uitgebreid ontbijtje voor mijzelf gemaakt met wentelteefjes en vers fruit. Dit keer had ik appel en banaan in huis maar met aardbeien en blauwe bessen is het ook heel lekker.

wentelteefjes

Zondag
Ik ben zondag de dag begonnen met een kopje thee en een glas verse sinaasappelsap en hierbij heb ik drie afbakbroodjes gegeten met boterhamworst, ham en speculoos pasta. 

ontbijtje

♥ 
Wil je meer foto's zien van onze maaltijden?
Volg Proud2Bme dan op Instagram: Proud2BmeNL

Instagram proud2Bme

We hopen dat het je kan motiveren ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dreaming - Woensdag 11 juni 2014 10:34
Dit mogen jullie zeker vaker doen, heel leuk!
Sofie - Woensdag 11 juni 2014 10:38
Hopelijk komt er snel een vervolg :)
anoniem5 - Woensdag 11 juni 2014 10:51
koekjes als ontbijt!??
-Loved- - Woensdag 11 juni 2014 11:04
Ziet er zo gezellig uit, ontbijtjes :)
T. - Woensdag 11 juni 2014 11:14
Zie er inderdaad heel gezellig uit. Maar ben zelf meer van de hartige ontbijtjes (en lunch en diner :D)
Rebeccaa - Woensdag 11 juni 2014 11:40
@Anoniem5; die koekjes zijn speciaal gemaakt voor het ontbijt. Trouwens- niet eetgestoorde mensen eten ook echt wel eens koekjes als ontbijt of zo hoor. Boeiend.


Ziet er heel erg lekker uit allemaal!
Mathilde - Woensdag 11 juni 2014 11:49
Omnomnom, dat ziet er allemaal zo heeeerlijk uit! Echt een feestje om naar te kijken.
Vooral die wentelteefjes
Emma - Woensdag 11 juni 2014 11:55
Inderdaad, koekjes voor het ontbijt kunnen prima. In Italië zie je dat ook heel erg veel. Ik doe wel eens kruimel koekjes door de havermoutpap.
I'm_only_human - Woensdag 11 juni 2014 11:58
Oh wat ziet dat er toch lekker uit! Leuke motivatie om weer eens te variëren met ontbijt ;)
P - Woensdag 11 juni 2014 12:22
Voel me er alleen maar slecht door omdat ik zo veel meer en ongezonder eet..
JZ14 - Woensdag 11 juni 2014 12:23
Dit vind ik altijd heel erg motiverend!
Dankjulliewel! 😘
Lidewij - Woensdag 11 juni 2014 12:25
Ik ben ook een beetje verslaafd aan de Belvita koekjes. Super lekker en mega vullend. Fruitsmoothie erbij, kopje koffie en wat gesneden fruit.
upsidedown - Woensdag 11 juni 2014 12:26
Het valt me op dat jullie niet allemaall boter gebruiken?
T. - Woensdag 11 juni 2014 12:38
@upsidedown. Misschien niet in hun ontbijt. Maar waarschijnlijk wel in andere eetmomenten ;-)
T. - Woensdag 11 juni 2014 12:38
@upsidedown. Misschien niet in hun ontbijt. Maar waarschijnlijk wel in andere eetmomenten ;-)
Mimosa - Woensdag 11 juni 2014 12:43
Misschien kunnen we bij iedere food-post beter een standaard-disclaimer maken:
"Deze eetpatronen voldoen niet aan ieders eetgestoorde normen"

Ja, koekjes bij het ontbijt. Nee, niet iedereen eet altijd boter. Nee, het is niet altijd zoveel als een basis- of aankomlijst.

En vooral: Nee, het heeft geen zin om je te vergelijken. Als je dat al doet, doe het dan op íeder punt.. en niet alleen op de punten waar het je eetstoornis wel goed uitkomt.

En verder vind ik het vooral leuk om al die verschillende ontbijtjes te zien, met vrolijke kleuren en veel variatie. Dank daarvoor!
Niikkii - Woensdag 11 juni 2014 12:51
Inderdaad upsidedown, onthoud dat dit ontbijtjes zijn van mensen ZONDER eetstoornis.. Dan is het normaal om de ene keer minder te ontbijten, andere keer meer, ene keer wel boter te eten, andere keer niet. Als ik kijk naar mijn zusje, soms slaat ze haar ontbijt zelfs over als ze gewoon écht geen trek heeft, andere keer eet ze 2 croissantjes én 2 boterhammen én iets lekkers. Met hagelslag een super dikke laag boter, met kaas geen boter.

Lara - Woensdag 11 juni 2014 13:00
Ik zie gewoon overal boter hoor en ook al zou er ergens geen boter zitten, so what, misschien was de boter op, weet jij veel. Erg leuk om al die ontbijtjes te zien, leuk al die variatie.
T. - Woensdag 11 juni 2014 13:26
Weet je wat ik nou echt zonde vind?

De redactie heeft zoveel werk om zo'n blog in elkaar te zetten.

En dan komen er weer van de eetgestoorde reacties zoals: Waar is de boter? (emo attack erachteraan, etc etc)... F*ck de boter. Normale mensen eten stomweg niet op elke moment de schijf van 5. Deal with it.

Kijk eerst eens naar jezelf.
Maiskolf - Woensdag 11 juni 2014 13:42
Wooh lekker zeg!

Jammer dat er elke keer weer commentaar komt over te veel, te weinig, te gezond, te ongezond. De ene dag heb je meer honger dan de andere dag. De ene dag heb je meer tijd dan de andere dag. De ene dag eet je meer tussendoortjes dan de andere dag.

Ik begrijp het wel, want natuurlijk zitten veel meiden hier nog in hun eetstoornis. Maar jullie moeten je niet gek laten maken daardoor! Probeer te denken aan hoe je voor je eetstoornis at, of hoe je graag zou willen eten.
ikke - Woensdag 11 juni 2014 14:44
ja maar stel je bent genezen van je eetstoornis , mag je dan zomaar ontbijt overslaan of tussendoortjes als je geen honger hebt? Is dat dan niet gevaarlijk als je een eetstoornisverleden hebt gehad????
Eidyia - Woensdag 11 juni 2014 15:04
HELEMAAL EENS MET T.
H. - Woensdag 11 juni 2014 15:13
Hhahaha "Mimosa: "Deze eetpatronen voldoen niet aan ieders eetgestoorde normen"" ... lach me stuk

Super lekker ziet het er allemaal uit. :D ik eet wel saaier, dit geeft wel motivatie om een keer wat anders te doen zoals verse aardbeitjes met munt
Me - Woensdag 11 juni 2014 15:14
Ojoj mensen, een reactie die niet positief is of eentje waar angst of onzekerheid vanaf straalt, mag er heus ook zijn vind ik. Net als een met kritiek. Ik vind het mooi dat jullie het opnemen voor het team, maar die kunnen hun eigen boontjes wel doppen denk ik en zich er wat van aantrekken doen ze allerminst, want de blogs blijven komen. Zo betuttelend voor hen vind ik dat.

En kritiek op onzekere of sociaal ongewenste reacties, schieten niet op op de manier zoals ze meestal gegeven worden vind ik. Daar help je de ander die oprecht zijn notitie geeft niet mee. Zo help je ze eerder de verkeerde kant op denk ik. Kijken naar waarom iemand zo'n reactie geeft, lijkt me milder en wijzer. Wat kan er aan die gedachte van de ander gedaan worden? Zoiets.

Ooit waren de meeste van ons net zo. Dat mag je niet vergeten. En wat hielp ons toen? Zulke reacties? Is denk ik een fijn staaltje projectie. Je ziet nu dat het irritant kan zijn. Echter, pas als je genezen bent. Onderzoek zelf juist waarom die eetgestoorde reacties jou triggeren en geef niet af op diegene die ze geeft. Man, ik was nog erger dan ik hier wel eens lees. Ik durfde dat toen niet te schrijven. Getuigt best van lef als je dat wel durft. Wel zegt wat je denkt, voelt, vindt. Verduidelijking wilt waarmee je mss een nieuwe stap kan zetten.

Alle reacties mogen er mits bij grof taalgebruik oid toch gewoon zijn? Net zoals ieder mens met alles wat mooi dan wel niet mooi dat mag? De redactie neemt heus in ogenschouw dat hun blogs allerlei reacties kan geven. Zijn volwassen mensen die daar wel mee om kunnen gaan.

Aldus mijn mening.

Verder prachtige plaatjes van ontbijtjes waarvoor dank.
L - Woensdag 11 juni 2014 15:39
Hmmm, lekkere ontbijtjes!
naomi - Woensdag 11 juni 2014 15:45
Dit is echt zeer motiverend! Niet alleen dit maar ook de plogs, voedings reviews en vlogs zetten mij echt aan om mij niets maar aan te trekken van de anderen en gewoon te eten! het doet deugd!
Ingrid - Woensdag 11 juni 2014 15:55
Nou ik raak wel enthousiast van de variatie die ik zie, yoghurt met fruit en muesli/ cruesli we moeten straks boodschappen doen en ik heb wel wat lekkere en gezonde ideetje opgedaan! Dank je wel weer meiden!
M40 - Woensdag 11 juni 2014 16:12
@Me: Verstandige woorden. Sluit me graag bij je aan.
kind_van_de_sterren - Woensdag 11 juni 2014 16:17
:) Wat een fijn blog :)
Ontbijt is mijn favoriete maaltijd op de dag en zo heb ik weer wat inspiratie voor ontbijtfeestjes
appeltje12345 - Woensdag 11 juni 2014 16:25
Waar kun je zo'n beker van Scarlet, die je bij vrijdag ziet, kopen? Ziet er allemaal lekker uit :3
Liadan - Woensdag 11 juni 2014 16:37
Ziet er weer lekker uit allemaal, vooral de ontbijtjes van Scarlet :)
dancer! - Woensdag 11 juni 2014 16:44
Dit vind ik altijd zoooo motiverend! Zelf ontbijt ik bijna elke dag met havermout en sojamelk en honing uit de oven en dan wat vers fruit! Daar sta ik zelfs echt heel vroeg voor op omdat het lang duurt om te maken! Heerlijk!
Lotte - Woensdag 11 juni 2014 17:00
heerlijk zien die er uit! Ik heb vaak moeite met boterhamme 's ochtend en vind het dus fijn om die variatie bij jullie te zien, brengt me op ideeën :-)
Liadan - Woensdag 11 juni 2014 18:05
Ook leuk om een keer een havermoutontbijtje langs te zien komen trouwens :)
kate02 - Woensdag 11 juni 2014 19:03
Hoe eten jullie die open boterhammen?
_Luckamy_ - Woensdag 11 juni 2014 19:21
Super leuke blog weer! Ik houd helaas niet van muslie en cruslie, maar misschien ga ik deze combinaties wel een keer proberen met cornflakes ofzo. Ook de matzes wil ik zeker een keer proberen! De wentelteefjes ga ik ook ff onthouden, best lekker voor een zondag.
kate02 - Woensdag 11 juni 2014 19:43
Ik dacht even van die maaltijden opslaan van instagram, dat kan een goed voorbeeld zijn, krijg ik ze niet opgeslagen! hmm :(
Haremaje - Woensdag 11 juni 2014 19:48
Wat heerlijk zeg! Bij mij zou het er heel saai uitzien, want ik eet namelijk elke ochtend gewoon twee boterhammen. Altijd een met pure hagelslag (ben ik echt verslaafd aan:)) en eentje met iets anders, waar ik maar zin in heb. Kopje thee erbij, jammie!
Star* - Woensdag 11 juni 2014 20:52
Leuke blog
pea - Woensdag 11 juni 2014 20:57
ziet er heerlijk uit allemaal wou dat ik ook yoghurt kon eten je kan er zo veel mee
maar ik kan niet tegen melk produkten super meiden !!!!!!!!!!!!!!!!!
Claire - Woensdag 11 juni 2014 22:36
Wat ziet deze blog er weer leuk uit!!! Daarnaast ook enorm leuk als inspiratie bron!!! Mag zeker vaker terug komen!! Daarnaast zou het misschien leuk zijn om ook een keer te zien wat jullie(of een gemiddeld persoon) over de gehele dag door drinkt. Dit zou wellicht ook motiverend kunnen zijn??!!
michelle - Woensdag 11 juni 2014 22:40
@appeltje12345 die kan je bij de xenos kopen ;)
Nikki - Woensdag 11 juni 2014 22:44
Super leuke en fijne blog!!
De foto's zijn ook zo mooi gemaakt

Oh en ik volg jullie ook op instagram, jullie zijn zo motiverend!
Nikki - Woensdag 11 juni 2014 22:47
Nog een reactie:

Zouden jullie ook weer eens zo'n blog voor tussendoortjes kunnen maken.
De hoofdmaaltijden gaan goed, maar de tussendoortjes vind ik altijd moeilijker, ook qua variatie en 'moed', zo'n blog geeft dan echt goede ideetjes en motivatie.
yours - Woensdag 11 juni 2014 22:50
Ziet er heerlijk uit! Laat me meteen beseffen dat ik eigenlijk te weinig eet bij het ontbijt.
Roosje - Woensdag 11 juni 2014 23:11
Leuk om te zien, en veel variatie!
Die frambozen heb ik ook pas gekocht naar aanleiding van ren vorige blog :)
Goed idee, had ze vanochtend door de yoghurt met crueslie!
_Luckamy_ - Donderdag 12 juni 2014 07:21
@pea, Ik kan ook heel slecht tegn melkproducten,
maar van alpro soya hebben ze ook yoghurt en deze
is redelijk zoet, maar wel erg lekker! Ik vind het een beetje
op turkse / griekse yoghurt lijken.
Eilish - Donderdag 12 juni 2014 14:03
Yummie ziet er goed uit! Ik krijg inspiratie!
sterretje - Donderdag 12 juni 2014 18:52
ziet er zo lekker uit!!! ben zelf nog niet helemaal genezen van E.S maar ben wel net bezig met het NIET meer volgen van de lijst. Dit vind ik zo leuk om allemaal te zien! ik ga proberen om genoeg moed bij elkaar te verzamelen en deze overheerlijk-uitziende ontbijtjes te proberen. join Me :-)
Angstig meisje - Zaterdag 21 juni 2014 15:08
Bij Laura kan je goed zien dat ze varieerd naar smaak ipv naar dat het perse Heel gezond moet zijn! 👍
M.R - Donderdag 12 maart 2015 19:34
Hoi Nouschka,

Wat heb jij een geweldig servies, waar koop je dat?

Xx
@MR - Donderdag 12 maart 2015 19:51
Ik heb het gekocht bij Loods5!
En als je het leuk vindt, kun je ons voor meer leuke gerechten volgen op Instagram: Proud2BmeNL

Liefs Nouska