Ontbijtjes van de redactie 4

 

Ontbijten is een belangrijk begin van je dag. Het start je lichaam op, is lekker en geeft je voldoende energie om de ochtend fris mee te starten. Ontbijten kan leuk zijn als je er wat aandacht in steekt, al heb je daar natuurlijk de ene dag meer tijd voor dan de andere. In dit blog hebben Scarlet, Laura en ik weer eens onze ontbijtjes op de foto gezet. Zo kun je misschien leuke ideetjes opdoen, herken je dingen of krijg je wat motivatie om een lekker ontbijtje voor jezelf klaar te maken. We hebben er ook bij geschreven wat het is met andere leuke weetjes. 

Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet, bovendien kan het goed zijn dat we in een week een paar daagjes vergeten te fotograferen en dit dan een weekje later doen. Je kunt ervan uitgaan dat dit wel ongeveer ons gemiddelde ontbijtje is. Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog ''Wat is normaal eten?''

ontbijtjes

Ontbijtjes van Scarlet

♥ Maandag
Vandaag ontbijt ik met wat yoghurt en muesli en een broodje met kaas. Ik had niet zoveel muesli meer en nam er daarom een broodje bij. De muesli is gewoon lekker, gezond en goedkoop en ik eet er vruchtenyoghurt bij.

ontbijt

♥ Dinsdag
Vanmorgen bak ik lekker twee eieren voor op mijn brood. Ik ben op dinsdagen vaak vrij en heb dan wat meer tijd om rustig te ontbijten.

ontbijt

♥ Woensdag
Vanmorgen eet ik gewoon weer een bakje muesli met yoghurt. Dat is op dit moment wel een beetje mijn favo ontbijt. Ik drink er een fruit smoothie bij van de Appie.

ontbijt

♥ Donderdag
Vanmorgen eet ik twee lekkere pistoletjes met hagelslag. Deze had Joyce de avond ervoor meegenomen. Erg lekker en weer eens wat anders als ontbijt.

ontbijt

♥ Vrijdag
Vandaag was ik een dagje vrij en daarom had ik wat meer tijd voor een ontbijtje. Ik ontbijt ook wat later en neem lekker avocado met wat zout op mijn broodje.

ontbijt

Zaterdag
Vanmorgen eet ik een ander smaakje yoghurt, erg lekker! Ik eet er muesli bij en verse sinaasappelsap. Een fijn ontbijtje om de dag mee te beginnen.

ontbijt

♥ Zondag
Vandaag eet ik een pistoletje met ei en erbij een klein bakje met yoghurt en muesli. Ik drink er koffie met opgeschuimde melk en sinaasappelsap bij. Echt iets voor de zondagochtend.

ontbijt

Ontbijtjes van Laura

Maandag
Maandag heb ik ontbeten met Danio yoghurt / kwark met aardbeien smaak en muesli met gedroogd fruit. Lekker en makkelijk ontbijtje en hierbij heb ik een kopje verse muntthee gedronken.   

muesli

Dinsdag
Deze ochtend ben ik de dag begonnen met een kopje thee, een witte boterham met chocoladepasta en een banaan.  Het was alweer een tijdje geleden dat ik chocoladepasta had gegeten. Ik at het vroeger altijd en koop het eigenlijk niet zo vaak meer, maar inmiddels is de pot alweer bijna leeg.

ontbijt

Woensdag 
Ik moest vanmorgen een beetje opschieten om de trein naar kantoor te halen dus ik heb even snel ontbijtdrink gedronken en daarna ben ik weg gegaan. Onderweg van het station naar kantoor heb ik bij Lebkov verse muntthee met kaneel en een muffin gehaald. Niet echt het beste ontbijt, maar ik had er wel veel zin in. Het is een muffin met frambozen en witte chocolade. 

ontbijt

Donderdag
Donderdag ben ik de dag begonnen met witte boterhammen met pindakaas en suiker! Soms is er niks lekkerders dan een verse witte boterham. Hierbij heb ik verse sinaasappelsap en een kopje thee met honing gedronken. 

pindakaas

Vrijdag
Vrijdag had ik een beetje haast omdat ik snel naar de trein moest om naar werk te gaan dus heb ik een bakje yoghurt met muesli to go meegenomen. Ik was vergeten dat ik moest lopen naar het station omdat mijn fiets daar nog stond, dus ik had onderweg naar het station de tijd om te ontbijten. 

muesli2go

Zaterdag
Zaterdagochtend ben ik opgestaan met een kopje thee, een banaan en een witte boterham met chocoladepasta. Chocolade en banaan vind ik sowieso wel een goede combinatie.

ontbijtje

Zondag 
Zondag heb ik ontbeten met een croissantje met sinaasappel gember jam en een plak vers brood met een gekookt eitje. Hier heb ik verse sinaasappelsap bij gedronken alleen staat die niet op de foto omdat ik het pas later had gepakt. 

ontbijtje zondag

Ontbijtjes van Nouska

♥ Maandag
Vandaag ontbeet ik met een kop kamille thee met honing. Ik had een beetje keelpijn en dan is honing wel goed in de thee. En natuurlijk ook lekker. Ik eet ook een schaaltje vanille yoghurt met cruesli. De vanille yoghurt die ik graag eet is van AH, de biologische variant. 

ontbijt

♥ Dinsdag
Vanmorgen had ik een kop thee en twee mandarijntjes. Ook at ik een schaaltje vanille yoghurt en cruesli. Deze cruesli is van Eat Natural, Noten en Zaden. Die is echt heel erg lekker. 

breakfast

♥ Woensdag
Vanmorgen had ik een lekkere fruitsmoothie gemaakt. De avond van tevoren heb ik bosbessen, aarbeien en frambozen uit de vriezer in de blender gedaan. Ook heb ik er een citroen bij uitgeperst. Dit hoefde ik de volgende morgen alleen maar even aan te zetten. Bij deze smoothie at ik drie crackers met jonge kaas. 

juice

♥ Donderdag
Ik had een lekker glas versgeperste jus d'orange, kamille thee en een schaaltje cruesli en vanille yoghurt. Ik had er wat extra pompoenpitjes bij gedaan, omdat ik die lekker vind. 

ontbijt

♥ Vrijdag
Deze dag at ik twee boterhammen met kaas als ontbijt. Ik had ook nog een lekker mandarijntje en heb er een kopje thee bij gedronken.  

eten

♥ Zaterdag
Vanmorgen had ik weer een smoothie gemaakt. Deze keer met fruit en yoghurt. Ik at twee boterhammen met zaden. Ik had ze belegd met jam van Bonne Maman. Die is namelijk heel erg lekker en de potjes gebruik ik als beter of om dingen in op te bergen. Het zijn die potjes met geruite dekseltjes.  

jam

♥ Zondag
Vanmorgen heb ik lekker rustig kunnen ontbijten. Ik had een schaaltje cruesli, thee en een krentebol. Ook had ik er weer mandarijntjes bij, die nog net goed waren. Krentenbollen zijn het lekkerst van de bakker, als je het mij vraagt!

eten

Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL. We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Koude choco - Donderdag 12 februari 2015 10:08
hoelaat ontbijten jullie meestal ? en wat is een normale tijd ?
warme choco - Donderdag 12 februari 2015 10:11
ik eet sochtends 2 kiwis is dat raar ?
xsnoesje - Donderdag 12 februari 2015 10:12
Ik vind het ontbijt altijd het lekkerste eetmoment van de dag! En dan neem ik het liefst verse, warme broodjes met zoete belegjes. Jummie
ano - Donderdag 12 februari 2015 10:38
david de kabouter beker :) :) :)7ja die potjes van bonnen maman, volgende keer dat ik naar de auchan ga sla ik een grote voorraad in, daar hebben ze veel meer verschillende kleuren!

@koude choco, dat hangt er toch een beetje vannaf hoelaat je opstaat en moet gaan werken/naar school gaat? ik ontbij bijvoorbeekd al om 6.30, anderen ontbijten dan weer pas om 9 uur. tijdstip maakt niet zoveel uit hoor ;)

@warme choco: zelfde persoon??? kom op 2 kiwi's als ontbijt? 2 kiwi's zijn nog niet eens een snack en dat weet je denk ik ergens ook wel, of niet? tenzij je bedoeld bij het ontbijt, dan nee hoor helemaal niets raar aan.
Merizz - Donderdag 12 februari 2015 10:40
Ziet er allemaal lekker uit! Zelf eet ik bijna elke dag ook yoghurt met muesli als ontbijt.
Soms nemen jullie best een breed ontbijtje met een aantal dingen.. wat nemen jullie dan als middag eten? En hoe laat eten jullie dan weer?
Liz - Donderdag 12 februari 2015 10:47
Dankjewel voor de leuke blog! Ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe je kunt variëren met eten (in dit geval ontbijt). Ook geeft het mij de bevestiging dat ik zelf goed zit qua hoeveelheden (dat check ik blijkbaar onbewust haha)
en vooral ook dat het normale hoeveelheden zijn :)
Die muesli to go is handig zeg. De rest van de ontbijtjes zien er ook erg lekker uit!
Naomi - Donderdag 12 februari 2015 11:43
Het valt me op dat jullie bij je ontbijt best veel drinken! Positief bedoeld (;
Ik drink vaak een halve beker sinaasappel sap. Maar ik vind drinken 's morgen niet altijd even lekker. gaaf dat jullie dit zo doen, haal ik veel inspiratie uit!
Just me - Donderdag 12 februari 2015 11:45
Ik eet bijna elke ochtend yoghurt met muesli en een stuk fruit. Is dat te eentonig? Ik neem wel elke keer een ander stuk fruit. Ik doe het omdat het lekker is, maar vooral omdat het gezond is. Als ik met brood ontbijt dan heb ik snel weer trek en bovendien krijg ik dan alleen koolhydraten binnen omdat ik lunch met brood.
Iris - Donderdag 12 februari 2015 12:30
Ik ben best wel slecht in variatie. Ik eet bijna alleen maar brood en fruit. Dit inspireert mij wel om weer eens muesli te eten en smoothies te maken.
Diede - Donderdag 12 februari 2015 13:04
Die muesli van Eat Natural is inderdaad echt zoooo lekker! Alleen vind ik de muesli wel duur...
Bedankt weer voor de leuke blog.
dancer! - Donderdag 12 februari 2015 13:21
Ik eet wel echt het dubbele van deze ontbijtjes! Maar ik moet nog wel aankomen. Ik vraag mij af of ik straks ook weer zo kan ontbijten. Als ik dat nu doe val ik af. Heeft iemand dat ook?
Marlieke - Donderdag 12 februari 2015 13:49
Ziet er weer prima en gevarieerd uit! Even een vraagje: kopen jullie vaak alles per stuk of bewaren jullie veel in de vriezer, want het is telkens lekker iets anders maar bij mij worden dan vaak de krentenbollen hard als ik een aantal dagen weer iets anders neem of gaat mijn pak yoghurt over de datum ;)
RosieV - Donderdag 12 februari 2015 15:15
Ik eet graag avocado met veel peper en die yoghurt van arla is inderdaad onwijs lekker.
@Dancer - Donderdag 12 februari 2015 15:18
Ik eet zelf ook meer dan deze ontbijtjes, maar ben al een aantal jaar genezen van mijn eetstoornis en stabiel qua gewicht. De een heeft nu eenmaal wat meer nodig dan de ander ;) Of jij straks meer of minder nodig hebt valt nu vast niet te zeggen, maar het belangrijkst lijkt me dat je leert te eten naar de behoefte van je lichaam.
Em - Donderdag 12 februari 2015 15:20
@ Dancer ik heb hetzelfde hoor! En ik moet ook nog aankomen, maar ik weet van mijzelf dat ik ook met een gezond gewicht nooit voldoende zou hebben aan een deel van deze ontbijten. Ik denk echter wel dat het goed laat zien dat je zonder eetstoornis gewoon vrij kan omgaan met eten. De ene dag een uitgebreid ontbijt en dan weer een dag wat minder (gewoon waar je trek in hebt). Dat vind ik in deze blog heel mooi naar voren komen! En het eten ziet er overigens ook heerlijk uit!
Maanmeisje - Donderdag 12 februari 2015 16:00
Ziet er goed uit! Vooral die smoothies en de muffin. Ik zou willen dat ik het uit het scherm kon halen. Wanneer komt die optie :-)?
XOXO - Donderdag 12 februari 2015 16:05
Wat een lekkere en goede ontbijtjes.
Fijn om te zien!
E - Donderdag 12 februari 2015 16:33
Mijn ontbijt is meestal boterhammen, yoghurt met fruit & muesli (en andere toppings) & ovenbroodjes. Yummm!

Rosalie - Donderdag 12 februari 2015 17:11
@dancer ik eet 4 boterhammen en een bakje havermout haha. Ik zit al op gewicht! Ben er alleen maar blij mee:-) jaja, zo kun je het ook bekijken
dancer! - Donderdag 12 februari 2015 17:49
Ja precies! Ik wil ook nog even zeggen dat ik hiermee niet jullie (redactieleden) hoeveelheden bekritiseer. Maar ik was even nieuwsgierig of ik de enige was :)
Bernice1991 - Donderdag 12 februari 2015 17:56
Vraagje!

Laura waar komt het schoteltje vandaan die te zien is op de foto van maandag?
Die is zo mooi!
marie louise - Donderdag 12 februari 2015 18:18
super leuke en gevarieerde ontbijtjes!! ziet er erg leker uit!
erg leuk om te zien!
ik eet meestal het zelvde als onbijt!
Anniek - Donderdag 12 februari 2015 20:14
Leuke en lekkere foto's!

@ Marlieke,
Bij de bakker kan je iets gemakkelijk per stuk kopen (krentenbol of croissant). Maar een vriezer is wel handig soms. Dan kan je bij een aanbieding wat meer inslaan.
Ingrid - Donderdag 12 februari 2015 20:14
Super dit, inspirerend en motiverend. Ontbijten vind ik ontzettend moeilijk maar het lukt me al een hele tijd om dat wel te doen. Yoghurt, muesli en fruit!
Lara - Donderdag 12 februari 2015 20:28
Wat een lekkere ontbijtjes.
Veel verschillende combinaties, leuk!
MIO? - Donderdag 12 februari 2015 20:54
Ik ben ook genezen van mijn eetstoornis en eet de ene keer veel minder dan op de foto staat, de andere keer veel minder. Soms heb ik ook geen tijd om het mee te nemen en soms vergeet ik het. Maar mijn lichaam geeft wel aan wat ik nodig heb en als ik honger heb eet ik. Mijn ontbijt is echter nooit mijn beste maaltijd. Mijn lichaam is altijd pas later écht wakker dan ik opsta ;)
E - Donderdag 12 februari 2015 21:40
@Anniek heb jij een recovery account? (annickrecovers) want als jij dat bent wilde ik je nog feliciteren met je ontslagdatum, super goed van je! Je bent echt een inspiratie (: durfde niet te reageren op je post dus vandaar dat ik het nu zeg xd
@xsnoesje - Donderdag 12 februari 2015 23:03
Ehm, lieverd. Je vergeet het toetje. Weetjewel, Danio en pudding enzo. (:
Even anoniem - Vrijdag 13 februari 2015 00:01
Oh wat een leuk bord op zaterdag Nouska! Waar vind je die tegenwoordig nog? Echt zo'n oma's bordje haha :) Love it.
Ik vind Laura's ontbijtjes het meest inspirerend. Het ziet er zo onbezonnen uit. Hoop dat ik ook een keer zoiets mafs als een muffin als ontbijt kan eten zonder overstuur te raken haha.
Mufasa - Vrijdag 13 februari 2015 09:10
Hé Nouska!

Als je zo houdt van de Eat Natural granola moet je ook eens die van Dorset proberen:

https://www.ah.nl/zoeken?rq=Dorset+Granola&globalsearch=true
GLM1993 - Vrijdag 13 februari 2015 10:38
Mijn favo ontbijt op t moment is havermoutkoekjes van pindakaas en havermout.
Daar smeer ik een laagje kokosolie op en drink ik versgemalen koffie bij.
Zooo lekker.

Tot ik het zat ben. Dan bedenk ik weer iets nieuws en eet ik dat tot ik het beu ben.
Haha
GLM1993 - Vrijdag 13 februari 2015 10:39
@ Even anoniem:
Ik zie bij kringloopwinkels geregeld zulke borden!
Star* - Zaterdag 14 februari 2015 23:08
Echt leuk en lekker al die ontbijtjes! ... een ei.. echt heel stom maar daar heb ik al heel lang niet meer aan gedacht om die bij het ontbijt te nemen! xD goed idee
Poeki - Dinsdag 11 augustus 2015 12:17
Ik heb een vraag wat me al een tijdje bezighoudt:

Eten jullie na het eten van zulke ontbijtjes, bijvoorbeeld 2 boterhammen of pistoletjes of een croissantje, bij de lunch ook nog graanproducten?

Ik zit er zelf nog vaak mee in de knoop dat ik liever niet twee keer op een dag graanproducten eet, wel ´s ochtends yoghurt met muesli, maar bijvoorbeeld geen boterhammen als ik bij de lunch graag brood wil eten, terwijl ik hier soms wel zin in heb.