All you can eat met Jasmijn

 

Tijdens mijn eetstoornis vond ik het erg lastig om mijn eetlijst te volgen terwijl ik wist dat ik die avond uit eten zou gaan. Ik wist niet zo goed wat ik daarvoor zou moeten eten en of je daar in je eetpatroon rekening mee moest houden. Tijdens mijn herstel probeerde ik vooral te voorkomen dat ik niet ging compenseren, maar dat vond ik erg lastig. Ik wilde toen gaan kijken wat 'normale' mensen eten en doen voordat zij uit eten gaan, maar dat was best lastig om te vinden. Daarom neem ik jullie nu een dag mee in mijn eetpatroon waar ik 's avonds uit eten ga naar een all you can eat sushi restaurant. Ik laat niet alleen zien wat ik 's avonds in het restaurant eet, maar ook wat ik overdag heb gegeten. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld en niet per se wat goed is. Ik hoop jullie hiermee een beeld te kunnen geven dat dit ook onder normaal eten valt en jullie kan motiveren omdat ook te doen!

Als ontbijt at ik cruesli met melk en een kop koffie. De cruesli lijkt misschien een beetje weinig, maar ik gooi er altijd veel melk overheen aangezien ik dat erg lekker vind. In de kom zitten ongeveer 3 à 4 grote lepels cruesli in. Dit is voor mij een standaard ontbijt dat ik bijna elke morgen eet. Ik wissel het regelmatig af met kwark, maar vandaag koos ik voor melk.

Ik moest die dag ook werken dus had ik even snel een tussendoortje gemaakt. Ik eet bijna altijd tijdens mijn tussendoortjes iets van fruit, omdat ik anders de gehele dag geen fruit eet en ik het dan gewoon vergeet. Ik had deze ochtend gekozen voor een banaan, een paar M&M’s en verse muntthee.  

Als ik weet dat ik 's avonds uit eten ga en hoogstwaarschijnlijk niet veel groente ga eten, vind ik het fijn om te lunchen met een salade. Ik heb naast mijn aanleg voor buikklachten ook mijn darmen beschadigd door mijn eetstoornis. Ik moet daarom op dagen dat ik 's avonds uit eten ga goed opletten dat ik overdag niet al te zwaar eet. Dat betekent niet dat ik minder eet, maar anders. Vandaag koos ik als lunch een salade met komkommer, ei, tomaat, noten en honingmosterd dressing. Daarbij at ik nog een cracker met kaas. Die was echter al op voordat ik de foto had genomen. Ik dronk hierbij nog een kop verse muntthee.

Ik zat na deze lunch best vol en pas een paar uur later kreeg ik weer honger. Ik had echter 1.5 uur later al gereserveerd in het restaurant. Tijdens mijn eetstoornis zou ik dan gekozen hebben om niet te eten, want dat vond ik dan zonde van de calorieën. Tijdens mijn hestel was het erg belangrijk om niet een tussendoortje te skippen aangezien het voor mij een hele grote trigger was, maar sinds ik genezen ben denk ik over dit soort dingen niet meer na. Ik pak nu zonder erbij na te denken een tussendoortje. Ik pak dan misschien iets minder dan normaal, maar wel voldoende om de uren voor het eten zonder hongergevoel door te komen. Ik koos er die dag voor om een glas cola met citroensmaak te drinken, druiven en een chocolade koekje te eten. 

Ik krijg snel last van mijn buik als ik alles door elkaar eet. Daarom had ik mijzelf voorgenomen om niet alles door elkaar te bestellen. Mijn vriendin en ik hebben een andere smaak, waardoor wij de maximale gerechtjes door twee hadden gedeeld en wij voornamelijk alleen voor ons zelf bestelden. Ik koos de eerste ronde vooral voor licht eten. Ik had de champignons, courgettes, gebakken banaan, gefrituurde zoete aardappel en aubergine en een crispy chicken salade besteld. De gebakken banaan viel echter erg tegen, waardoor ik daar maar eentje van op had. Ik heb toen ook de helft van de loempia's van mijn vriendin geïncasseerd. 

Hierna leek het mij leuk om een sushi ronde te doen. Als je allerlei verschillende soorten sushi bestelt, wordt het altijd zo leuk op een bordje gelegd. Voor mij is dat ook een reden dat ik die altijd samen in een ronde bestel. Ik houd alleen niet zo van verse vis, waardoor ik vaak voor de biefstuk en vegetarische opties ga. Ik had maki met komkommer en verschillende soorten uramaki. 

Hierna had ik nog zin in vlees en wat loempia's. Ik heb toen niet een volledige ronde besteld, omdat ik best wel vol zat. Ik had in deze ronde yakitori kipspiesjes, loempia's en biefstuk met kaas. Ik vond de kaas echter niet zo lekker en heb die eruit gehaald. 

Daarna was het tijd voor de desserts. Ik zat best wel vol dus ik koos voor de eerste ronde met toetjes voor fruit te gaan en had ik drie bakjes met vers fruit en kokossaus besteld. 

Daarna hadden mijn vriendin en ik nog zin in een ander dessertje. Ik heb toen gekozen voor de cheesecake met sorbetijs. Het was een kokoscheesecake met passievruchtsorbetijs wat ik erg lekkere combinatie vond. 

Ik wilde ook nog graag de andere taartjes proberen. Ik heb daarna nog de brownie en de lemoncake besteld, maar dan zonder ijs. Ik had alleen niet verwacht dat ik de dubbele portie zou krijgen. Mijn vriendin heeft toen de helft van de lemoncake opgegeten en ik heb de helft van mijn brownie opgegeten en de andere helft meegenomen en de dag erop opgegeten. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe zo'n dag qua eten eruit ziet. Zo'n dag past prima in een normaal eetpatroon zolang je het niet elke dag doet. Ik ga de volgende dag ook niet bewust gezonder of minder eten. Ik merk wel dat ik minder trek heb de dag daarna en dan luister ik gewoon naar de behoefte van mijn lichaam. Toen ik nog aan het herstellen was, hield ik de dag daarna gewoon mijn eetlijst aan. Ik vond dat erg lastig, maar het is wel belangrijk om te doen!

Ik hoop dat jullie het leuk en motiverend vonden om te zien wat je kan eten op zo'n dag! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna - Donderdag 22 juni 2017 19:05
Bedankt dat je ons eens zo'n dagje laat meekijken, Jasmijn. Super fijn dat je dit soort dingen weer kunt doen!
Odette - Donderdag 22 juni 2017 19:18
Wauw wat knap dat je zover bent gekomen dat je dit allemaal weer kunt. Ik zou gek worden van het gebrek aan structuur bij allemaal kleine gerechtjes. Het ziet er wel allemaal super uit. En super cute kopje met m&m's hihi. Fijn dat je dit laat zien!
peanuts2 - Donderdag 22 juni 2017 19:37
Ah wat motiverend om te zien. Fijn dat je er van kan genieten. Dankjewel voor deze blog.
Cassie - Donderdag 22 juni 2017 20:29
Ben ik de enige die dit verhaaltje toch nog een beetje eetgestoord vindt overkomen? Sorry als ik het mis heb hoor..maar gebakken banaan weg, kaas niet lekker, veel fruit en licht eten.. misschien heb ik het totaal mis maar ik vind het toch beetje eetgestoord overkomen . Lijkt alsof je er nog wel heel erg mee bezig bent vind ik..
Maxine - Zaterdag 24 juni 2017 21:24
Dat is helemaal niet eetgestoord. Als je iets niet lekker vindt, waarom zou je het dan opeten? Het kan toch dat de gebakken banaan niet goed smaakte? En kaas op je biefstuk lijkt mij nou ook niet echt een top combinatie. Ze eet verder toch ook gewoon m&m's, loempia's, ijs, taart etc etc?
Muis - Donderdag 22 juni 2017 20:59
Ik wordt toch zo gestoord van elke keer reacties over blogs en video's over eten.

Elke keer die twijfel die wordt uitgesproken. Laten we er nou eens vanuit gaan dat deze mensen genezen zijn of normaal met eten omgaan. Waarom moet dat nou steeds ter discussie gesteld worden??

Je kan overal wel iets eetgestoords in vinden als je dat wilt zien maar doe dat lekker bij ie vrienden en laten we nou eens zonder kritiek op mensen reageren die de moeite nemen om ons te laten zien wat zij eten en welke gedachten zij hebben.
Sheila - Donderdag 22 juni 2017 21:06
Mijn eetstoornis wilt zeiken en kritiek van geven, ík wil zeggen dat ik dit enorm knap vind dat je dit deelt en het helpvol is voor mij!! Hence why my disorder is screaming, lol. Dankjewel lieve Jasmijn, keep posting!
Fiona - Donderdag 22 juni 2017 21:21
Oh waw ziet er super lekker uit, die all you can eat! :) Fijne blog!
Sterregoesforit - Donderdag 22 juni 2017 21:35
Fijn om te lezen Jasmijn en ziet er uit als een geslaagd dagje! Liefs
vanAnaarB - Donderdag 22 juni 2017 22:37
Wat lekker! Bij mij verschillen de gangen ook erg van elkaar. Ik begin meestal met koude gerechten zoals edamame, een salade en temaki, daarna een sushi ronde met bijvoorbeeld maki en nigiri, daarna dingen van de grill en daarna een gemengde ronde met wat het lekkerst was. En dan nog toetjes. Heerlijk!
Leuk dat je dit gedeeld hebt.
D - Donderdag 22 juni 2017 23:39
Lekker
cynthia - Vrijdag 23 juni 2017 00:21
Fijn om dit te delen! Kunnen we ons op iets baseren dat er vrij normaal uitziet, want soms weet ik het ook niet meer..Het gevoel is er helemaal niet meer..
Cerys - Vrijdag 23 juni 2017 00:56
Thanks, het is super helpend om te lezen wat normaal eten is. Ik vraag het nu ook regelmatig aan mensen in mijn omgeving, zodat je referentiekader weer wat meer normaal wordt!
Wat fijn voor jou dat je dit allemaal gewoon weer kunt, houden zo!
Jelle - Vrijdag 23 juni 2017 07:42
Wat een goede en motiverende blog, dankjewel!
Leuke foto's ook.
Lisa - Vrijdag 23 juni 2017 10:21
Wat een hopeloze reacties kunnen er worden gegeven zeg. Sorry, maar met een eetstoornis kijk je overal anders naar. Je bent heel kritisch op het eetpatroon van anderen en dat hoort erbij, maar laten we er nou eens gewoon vanuit gaan dat Jasmijn is hersteld en eet waar ze zin in heeft. Er bestaat ook nog zoiets als gewone smaak en voorkeur hè? Als Jasmijn die gebakken banaan bijvoorbeeld toch gewoon niet lekker vond, dan kan dat heel goed. Ik hou ook niet van kaas en dat is dan toch ook niet meteen eetgestoord? Bovendien vind ik dat het al helemaal niet aan wie dan ook is om te oordelen of dit verhaaltje "eetgestoord" is of niet. Jasmijn, ik vind dit soort artikelen juist heel goed omdat ik denk dat veel mensen zo eens kunnen zien hoe normaal eten eruit kan zien! Trek jullie niks aan van dit soort reacties, ik ben bang dat je die toch wel een beetje zal houden :(
framboosx - Zaterdag 24 juni 2017 00:27
Ik sluit mij aan bij de motiverende blog, leuk om te lezen!=)
Mootje - Zaterdag 24 juni 2017 19:50
Super goed idee om dit hier te delen als je uit eten gaat. Ik vind het een hele goeie dag, en ik vind dat je echt niks aan moet trekken van mensen die nog wat te zeuren hebben.
Als mijn ouders (zonder eetstoornis) uit eten gaan, houden ze er juist wel echt rekening mee wat ze overdag eten, en dat is echt een stuk minder dan dat ze doen als ze niet uit eten gaan.
Iedereen doet het dus anders, ook mensen zonder eetstoornis gaan er anders mee om als ze uit eten gaan. Ik wil dus hiermee zeggen, dat er geen enkele manier van eten fout is, zolang je verder gewoon gezonde gedachtes rondom eten hebt, die niet eetgestoord zijn.!!!
Dus Top gedaan Jasmijn, ik zeg: vaker doen zo'n Blog of Vlog!
Anne-Maria - Zondag 25 juni 2017 10:33
Gaaf om te lezen, Jasmijn! Knap dat je zover gekomen bent en zo vrij kunt eten. Dankjewel voor het delen!
Ellie-x - Donderdag 27 juli 2017 16:08
Fijn om te lezen/zien! Ziet er lekker uit (alleen lust ik geen sushi:P).
Ik vind het zelf niet meer heel moeilijk om uit eten te gaan, maar zo'n restaurant met verschillende gerechtjes vind ik wel te moeilijk omdat ik dan geen overzicht heb over hoeveel het is enzo.